1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Skåne län
  4. Malmö
  5. A1692857
 
KARTA
talet och grönskande trädgård med stort trädäck

Till salu: Hus, 5:a på 100 m², Malmö


Varmt välkommen till ett mysigt hem med adress på Bygränd 4. Läget på den lugna gatan är svårslaget och huset är i mycket gott skick - här kan husdrömmen för familjen bli sann!

Med en praktisk planlösning i två plan blir detta en villa som familjen kan växa i. Entréplanet erbjuder hall med gästtoalett, ett smakfullt renoverat kök, middagsrum, kontor samt vardagsrum med braskamin. En trappa upp finns allrum, två sovrum och badrum med badkar. Trädgården är en idyll och tack vare ett underbart sydvästläge kan man njuta av soliga för- och eftermiddagar i den insynsskyddade trädgården med grönskande gräsmatta och altandäck. På baksidan finns dessutom ett annex med separat tvättstuga och verkstad. Parkeringsplats med plats för två bilar finns framför huset. Närhet till både parker, lekplatser, mataffär och centrala Malmö gör detta till ett praktiskt boende.
BOTTENVÅNING

Entré;
Ingången från trädgården på husets baksida leder dig in i en liten hall med plastmatta och målade väggar. I hallen finner du en klädkammare, gäst-wc och trappan upp till ovanvåningen. Från hallen når du köket.

Gäst WC;
Litet wc med toalett och handfat. Väggarna har målad vävtapet och på golvet ligger samma plastmatta som i hall och kök.

Kök;
I direkt anslutning från hallen ligger det mysiga köket. Köket från IKEA är ljust och köksluckorna är målade i grått. Gott om skåpsförvaring i både över och underskåp, bänkskiva i Quarts White från Diapol. Ovan arbetsytor sitter vita kakelplattor och från ett fönster som vetter mot trädgårdens baksida flödar härligt ljus in i köket. Väggarna är målade i vitt och på golvet återfinns samma plastmatta som i hallen.
Utrustning: Ugn/micro (Siemens 2001), spishäll (AEG 2016), fläkt (Thermex 2005), diskmaskin (Bosch 2008) kylskåp (Cylinda 2016). Extra kylskåp från (Bosch) och frys med ismaskin finns i annexet (Elektrolux 2011)

Middagsrum;
Intill köket finner du husets matplats med plats för ca 6 personer. Här ligger ett brädgolv. Väggarna är målade i vitt och kompletteras av en spännande fondtapet.

Kontor/Inglasad veranda/ Entré:
Denna plats används idag som ett kontor men kan fördelaktigt användas som en trevlig läshörna eller bibliotek. För den som vill finns också möjligheten att ha detta som en huvudentré. Rummet som vetter mot husets framsida har gott om fönster med härligt ljusinsläpp. Väggarna är målade och på golvet ligger ett brädgolv.

Vardagsrum;
Vardagsrummet är en perfekt plats för umgänge och avkoppling framför braskaminen. Här finns det utrymme för soffgrupp, läshörna och förvaring.

OVANVÅNING

Allrum;
Trappan leder upp till ett allrum som du kan inreda med en härlig läshörna eller kanske ett litet kontor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett brädgolv. Utsikt mot trädgårdens framsida.

Sovrum 1;
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Brädgolv, vävtapet som är målad i vitt samt en fondtapet med blommor. Fönster mot husets baksida.

Sovrum 2;
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Fönster är placerat på husets gavel, på golvet ligger ett brädgolv och väggarna är vitmålade. Här finns extra förvaring i form av en kattvind.

Badrum;
Från hallen når man ovanvåningens badrum. Badrummet är halvkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel intill badkaret. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, badkar, golvvärme och handdukstork. Dagsljus kommer in i badrummet från ett litet fönster som sitter intill handfatet.

ANNEX

Annexet är uppdelat i två delar, en del med verkstad och en med tvätt- och torkstuga. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2012). Extra kylskåp (Bosch) samt frys med ismaskin (Electrolux 2011) finns i annexet. Tvättstugan har klinkergolv och målade gipsväggar. I annexet finns dessutom gott om förrådsförvaring.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 5, varav 2 sovrum
Boarea: 100 kvm
Biarea: 20 kvm
Tomtarea: 481 kvm

Utgångspris: 2 995 000 kr
Byggnadsår: 1926
Driftkostnad: ca 32 240 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Värmepump luft-vatten
Uppvärmning ålder: 2003
Uppvärmning leverantör: IVT
Grund: Betong
Stomme: Tegel och Lättbetong
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel, puts och träpanel
Fönster: Isolerglas samt kopplade 2-glasfönster
Grundmur: Mursten

Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Huvudsäkring: 20 A x3

Renoveringar

2015 - Målning av alla fönster utomhus
2014 - Byte av kakel i kök
2014 - Målning av innertak i kök
2014 - Byte av matta i hall
2012 - Målning av fasadträ
2012 - Byte av golv i vardagsrum och veranda. Inklusive gjutning av betong platta med isolering.
2012 - Byte av fönster i sovrum på ovanvåningen
2010 - Byte av golv i hall och båda sovrum på ovanvåningen
2009 - Byte av bänkskivor i kök

Tomt/balkong/uteplats

Insynsskyddad trädgård till största delen belägen i härligt sydvästläge. Innanför grinden på husets framsida ligger en härlig gräsmatta här finner du också härliga planteringar och syrenbuskar. En snygg plattsättning leder dig vidare till trädgårdens baksida där du återfinner gräsmatta och ett stort trädäck. Här växer också ett fikonträd och ett körsbärsträd.
På baksidan finns ett stort trädäck med plats för utemöbler och grill. Här finner du även ett annex med gott om förvaringsmöjligheter och tvättstuga. På baksidan av annexet växer härliga hallonbuskar, vinbärsbuskar och rabarber.
I den insynsskyddade trädgården finns det många lämpliga platser för utemöblemang och solstolar.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

På tomten finns ett annex med tvättstuga och förvaring. Bakom detta annex finns dessutom en redskapsbod för trädgårdsmöbler och andra trädgårdsredskap.

Parkering

Framför huset finns uppställningsplats för två bilar

Tv/Internetanslutning

TV-anslutning: Antenn + Parabol (CanalDigital)
Internet: Telia telejacket 60/120 Mbit

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Husie

Fastighetsbeteckning: Malmö Gullregnet 7

Övrigt

På Bygränd 4 bor du nära naturen med kort avstånd till Malmö centrum och gångavstånd till grönskande områden, lekplatser och Risebergabäcken. Man kan dagligen njuta av det fridfulla området och trevliga grannar.
Den uppväxta trädgården är anlagd så att den är lätt att underhålla med sten omkring huset, planteringar och blommor som håller trädgården grön och vacker hela våren och sommaren. Om man vill odla egna grönsaker finns det gott om plats för detta. Här kan man känna den pittoreska stämningen från ett hus med anor från början av 1900-talet, huset är väl inrett och omhändertaget med hänsyn till husets ålder. Samtidigt har man också sett till att det är ett ljust och modernt hem.

Säljarens egna ord:

Här trivs man bra i alla åldrar. Med barn finns alla möjligheter med gångavstånd till skolor, lekplatser och sporthall för fritidsaktiviteter. Det finns många gångvägar och områden i direkt anslutning till tomten som är helt fria från biltrafik. Buss finns bara 5 minuter bort och med bil går det snabbt att ta sig in till såväl centrala Malmö som yttre ringvägen där man tar sig till både Köpenhamn och Lund på bara 20 minuter.
På sommarkvällarna njuter man av ljuset och den rofyllda omgivningen - Oftast är det mest fåglar och andra djurläten som hörs.
ICA Maxi som har "allt" hittas mycket nära och med generösa öppettider är det alltid lätt att köpa vad man saknar. Det ligger bara 10 minuter bort med cykel på vägarna bakom huset eller om man vill ta bilen till storhandlingen.
Området omkring Gyllins Trädgård är fantastisk trevligt med skog, stor lekplats, picnic-plats med härliga ytor för umgänge, löpning, lek eller vad man annars har lust med. Husie mosse och Bulltoftaparken är också mycket nära med naturupplevelser och möjlighet för att motionera.

Här märker man tydligt av årstiderna. Våren och sommaren bjuder på skandinaviska planteringar, bär från buskar och blommor överallt i trädgården.
Den gröna pil häcken ger en privat men samtidigt luftigt och fint område ved trädäcket från vår till höst. Här finns möjlighet till många härliga grillkvällar med familj och vänner.
När vintern knackar på dörren och man längtar efter de mörka kvällarna när man kan tända braskaminen och njuta av att elden sprakar. Eller kanske av ett varmt bad?
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 995 000 kr

Driftkostnader

ca 32 240 kr/år

Årlig elförbrukning: 18623 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 20 204 kr
Vatten och avlopp: 3 568 kr
Försäkring: 6 688 kr
Försäkringskommentar: Fullvärdesförsäkring i Folksam

Renhållning: 1 280 kr
Sotning: 500 kr
Beskrivning: -Observera att i kostnad för hushållsel är även värmekostnaden inräknad.
-Driftskostnaderna är baserad på nuvarande ägares förbrukning. Observera att kostnaderna kan variera beroende på levnadsvanor och antal familjemedlemmar.

Taxering

Byggnad: 768 000 kr
Mark: 727 000 kr
Totalt: 1 495 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 30
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 500 000 kr.

Energideklaration

Beskrivning: Energideklaration kommer utföras

talet och grönskande trädgård med stort trädäck

Till salu: Hus, 5:a på 100 m², Malmö

MALMÖ

Till salu, Hus, 2 995 000 kr , 100


Varmt välkommen till ett mysigt hem med adress på Bygränd 4. Läget på den lugna gatan är svårslaget och huset är i mycket gott skick - här kan husdrömmen för familjen bli sann!

Med en praktisk planlösning i två plan blir detta en villa som familjen kan växa i. Entréplanet erbjuder hall med gästtoalett, ett smakfullt renoverat kök, middagsrum, kontor samt vardagsrum med braskamin. En trappa upp finns allrum, två sovrum och badrum med badkar. Trädgården är en idyll och tack vare ett underbart sydvästläge kan man njuta av soliga för- och eftermiddagar i den insynsskyddade trädgården med grönskande gräsmatta och altandäck. På baksidan finns dessutom ett annex med separat tvättstuga och verkstad. Parkeringsplats med plats för två bilar finns framför huset. Närhet till både parker, lekplatser, mataffär och centrala Malmö gör detta till ett praktiskt boende.
BOTTENVÅNING

Entré;
Ingången från trädgården på husets baksida leder dig in i en liten hall med plastmatta och målade väggar. I hallen finner du en klädkammare, gäst-wc och trappan upp till ovanvåningen. Från hallen når du köket.

Gäst WC;
Litet wc med toalett och handfat. Väggarna har målad vävtapet och på golvet ligger samma plastmatta som i hall och kök.

Kök;
I direkt anslutning från hallen ligger det mysiga köket. Köket från IKEA är ljust och köksluckorna är målade i grått. Gott om skåpsförvaring i både över och underskåp, bänkskiva i Quarts White från Diapol. Ovan arbetsytor sitter vita kakelplattor och från ett fönster som vetter mot trädgårdens baksida flödar härligt ljus in i köket. Väggarna är målade i vitt och på golvet återfinns samma plastmatta som i hallen.
Utrustning: Ugn/micro (Siemens 2001), spishäll (AEG 2016), fläkt (Thermex 2005), diskmaskin (Bosch 2008) kylskåp (Cylinda 2016). Extra kylskåp från (Bosch) och frys med ismaskin finns i annexet (Elektrolux 2011)

Middagsrum;
Intill köket finner du husets matplats med plats för ca 6 personer. Här ligger ett brädgolv. Väggarna är målade i vitt och kompletteras av en spännande fondtapet.

Kontor/Inglasad veranda/ Entré:
Denna plats används idag som ett kontor men kan fördelaktigt användas som en trevlig läshörna eller bibliotek. För den som vill finns också möjligheten att ha detta som en huvudentré. Rummet som vetter mot husets framsida har gott om fönster med härligt ljusinsläpp. Väggarna är målade och på golvet ligger ett brädgolv.

Vardagsrum;
Vardagsrummet är en perfekt plats för umgänge och avkoppling framför braskaminen. Här finns det utrymme för soffgrupp, läshörna och förvaring.

OVANVÅNING

Allrum;
Trappan leder upp till ett allrum som du kan inreda med en härlig läshörna eller kanske ett litet kontor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett brädgolv. Utsikt mot trädgårdens framsida.

Sovrum 1;
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Brädgolv, vävtapet som är målad i vitt samt en fondtapet med blommor. Fönster mot husets baksida.

Sovrum 2;
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Fönster är placerat på husets gavel, på golvet ligger ett brädgolv och väggarna är vitmålade. Här finns extra förvaring i form av en kattvind.

Badrum;
Från hallen når man ovanvåningens badrum. Badrummet är halvkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel intill badkaret. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, badkar, golvvärme och handdukstork. Dagsljus kommer in i badrummet från ett litet fönster som sitter intill handfatet.

ANNEX

Annexet är uppdelat i två delar, en del med verkstad och en med tvätt- och torkstuga. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2012). Extra kylskåp (Bosch) samt frys med ismaskin (Electrolux 2011) finns i annexet. Tvättstugan har klinkergolv och målade gipsväggar. I annexet finns dessutom gott om förrådsförvaring.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 5, varav 2 sovrum
Boarea: 100 kvm
Biarea: 20 kvm
Tomtarea: 481 kvm

Utgångspris: 2 995 000 kr
Byggnadsår: 1926
Driftkostnad: ca 32 240 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Värmepump luft-vatten
Uppvärmning ålder: 2003
Uppvärmning leverantör: IVT
Grund: Betong
Stomme: Tegel och Lättbetong
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel, puts och träpanel
Fönster: Isolerglas samt kopplade 2-glasfönster
Grundmur: Mursten

Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Huvudsäkring: 20 A x3

Renoveringar

2015 - Målning av alla fönster utomhus
2014 - Byte av kakel i kök
2014 - Målning av innertak i kök
2014 - Byte av matta i hall
2012 - Målning av fasadträ
2012 - Byte av golv i vardagsrum och veranda. Inklusive gjutning av betong platta med isolering.
2012 - Byte av fönster i sovrum på ovanvåningen
2010 - Byte av golv i hall och båda sovrum på ovanvåningen
2009 - Byte av bänkskivor i kök

Tomt/balkong/uteplats

Insynsskyddad trädgård till största delen belägen i härligt sydvästläge. Innanför grinden på husets framsida ligger en härlig gräsmatta här finner du också härliga planteringar och syrenbuskar. En snygg plattsättning leder dig vidare till trädgårdens baksida där du återfinner gräsmatta och ett stort trädäck. Här växer också ett fikonträd och ett körsbärsträd.
På baksidan finns ett stort trädäck med plats för utemöbler och grill. Här finner du även ett annex med gott om förvaringsmöjligheter och tvättstuga. På baksidan av annexet växer härliga hallonbuskar, vinbärsbuskar och rabarber.
I den insynsskyddade trädgården finns det många lämpliga platser för utemöblemang och solstolar.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

På tomten finns ett annex med tvättstuga och förvaring. Bakom detta annex finns dessutom en redskapsbod för trädgårdsmöbler och andra trädgårdsredskap.

Parkering

Framför huset finns uppställningsplats för två bilar

Tv/Internetanslutning

TV-anslutning: Antenn + Parabol (CanalDigital)
Internet: Telia telejacket 60/120 Mbit

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Husie

Fastighetsbeteckning: Malmö Gullregnet 7

Övrigt

På Bygränd 4 bor du nära naturen med kort avstånd till Malmö centrum och gångavstånd till grönskande områden, lekplatser och Risebergabäcken. Man kan dagligen njuta av det fridfulla området och trevliga grannar.
Den uppväxta trädgården är anlagd så att den är lätt att underhålla med sten omkring huset, planteringar och blommor som håller trädgården grön och vacker hela våren och sommaren. Om man vill odla egna grönsaker finns det gott om plats för detta. Här kan man känna den pittoreska stämningen från ett hus med anor från början av 1900-talet, huset är väl inrett och omhändertaget med hänsyn till husets ålder. Samtidigt har man också sett till att det är ett ljust och modernt hem.

Säljarens egna ord:

Här trivs man bra i alla åldrar. Med barn finns alla möjligheter med gångavstånd till skolor, lekplatser och sporthall för fritidsaktiviteter. Det finns många gångvägar och områden i direkt anslutning till tomten som är helt fria från biltrafik. Buss finns bara 5 minuter bort och med bil går det snabbt att ta sig in till såväl centrala Malmö som yttre ringvägen där man tar sig till både Köpenhamn och Lund på bara 20 minuter.
På sommarkvällarna njuter man av ljuset och den rofyllda omgivningen - Oftast är det mest fåglar och andra djurläten som hörs.
ICA Maxi som har "allt" hittas mycket nära och med generösa öppettider är det alltid lätt att köpa vad man saknar. Det ligger bara 10 minuter bort med cykel på vägarna bakom huset eller om man vill ta bilen till storhandlingen.
Området omkring Gyllins Trädgård är fantastisk trevligt med skog, stor lekplats, picnic-plats med härliga ytor för umgänge, löpning, lek eller vad man annars har lust med. Husie mosse och Bulltoftaparken är också mycket nära med naturupplevelser och möjlighet för att motionera.

Här märker man tydligt av årstiderna. Våren och sommaren bjuder på skandinaviska planteringar, bär från buskar och blommor överallt i trädgården.
Den gröna pil häcken ger en privat men samtidigt luftigt och fint område ved trädäcket från vår till höst. Här finns möjlighet till många härliga grillkvällar med familj och vänner.
När vintern knackar på dörren och man längtar efter de mörka kvällarna när man kan tända braskaminen och njuta av att elden sprakar. Eller kanske av ett varmt bad?
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 995 000 kr

Driftkostnader

ca 32 240 kr/år

Årlig elförbrukning: 18623 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 20 204 kr
Vatten och avlopp: 3 568 kr
Försäkring: 6 688 kr
Försäkringskommentar: Fullvärdesförsäkring i Folksam

Renhållning: 1 280 kr
Sotning: 500 kr
Beskrivning: -Observera att i kostnad för hushållsel är även värmekostnaden inräknad.
-Driftskostnaderna är baserad på nuvarande ägares förbrukning. Observera att kostnaderna kan variera beroende på levnadsvanor och antal familjemedlemmar.

Taxering

Byggnad: 768 000 kr
Mark: 727 000 kr
Totalt: 1 495 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 30
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 500 000 kr.

Energideklaration

Beskrivning: Energideklaration kommer utföras

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Malmö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg