1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Skåne län
  4. Kävlinge
  5. A1669830
 
KARTA
Välkommen till Lyckehusvägen 11!

Till salu: Hus, 5:a på 142 m², Löddeköpinge, Kävlinge


Välkommen till Lyckehusvägen 11!

"Huset bjuder verkligen in naturen genom sina stora fönster och burspråk. När man går in genom dörren möts man av grönskan i trädgården genom de stora fönstren. När man sedan sätter sig i matrummet ser man skogen utanför med tall, gran och björk. Utanför gästrummets fönster finns det en håla i björkens stam. Där har ekorren sitt vattenhål. Varje morgon kommer han skuttande, från träd till träd, stannar för att dricka utanför vårt fönster för att sedan ta sig vidare till nästa träd och nästa tomt. Det skapas en känsla av ro i huset och trädgården. Både vi som bor här och våra vänner när de är på besök upplever det. Vi tror det beror på tillgången till naturen och den öppenhet som skapas både i inne och utemiljön. Husets karaktär ger en känsla av att gränsen mellan ute och inne nästan suddas ut, eftersom det är så öppet mellan det stora köket/vardagsrummet , spaavdelningen och trädgården."

Säljarnas egna beskrivning ovan beskriver fint känslan av att leva och bo just i det här huset, på Lyckehusvägen 11 i Löddeköpinge. Här finner ni en ljus, trevlig familjevilla med stor trädgårdstomt i bästa söderläge på populära Lyckorna i Löddeköpinge. Modernt kök med jättestor köksö och fina sällskapsytor. Frånluftsvärmepump (2007) och täljstenskamin ger billig driftkostnad och mysfaktor. Härlig spaavdelning ger extra känsla av livskvalitet och lyx!

På andra sidan vägen finns trevligt strövområde med elljusslinga. På bekvämt cykelavstånd finns såväl skola/dagis, Center Syd, Lödde centrum samt havsbad i Barsebäckshamn eller Vikhög.

Välkomna på visning!
Bottenvåning:

Vi kommer in via husets gavel till en trevlig hall med sjösten på golv. Omedelbart till vänster finns ett snyggt, helkaklat badrum med dusch. Därefter hittar vi husets huvudentré med svängd trappa till ovanvåningen. Till höger finns det stora, rymliga köket med en enorm köksö som verkligen utgör husets hjärta. Från köket når vi den fina trädgården med stensatt uteplats i bästa söderläge. Centralt placerad i huset finns en täljstenskamin som värmer gott när höststormarna sätter in. Bottenvåningen har öppen, modern planlösning och matplatsen rymmer lätt även stora sällskap. I en avskild del finns det egentliga vardagsrummet med plats för antingen matsalsmöblemang eller tv-hörna. Husets tre burspråk ger ett trevligt, ljust intryck och låter ljuset flöda in från alla håll. Bottenvåningen har Junkers skeppsgolv i kök, matplats, vardagsrum och finentré.

Ovanvåning:
Vi kommer upp till ett allrum med balkong i söderläge. På ovanvåningen finns tre sovrum, varav ett master bedroom med fransk balkong och separat ingång till ett stort, fräscht, helkaklat WC med golvvärme och fönster i kupa. WC:et nås även direkt från allrummet. Det ena av de mindre sovrummen har takkupa, det andra har takfönster. Ovanvåningen har mattlackerad ekparkett i allrum och master bedroom. I de två mindre sovrummen ligger bokparkett.

Kök. Golv: Junkers skeppsgolv. Köksluckor: massiva köksluckor i björk. Utrustning: gasspis och induktionshäll (4 plattor), varmluftsugn (rostfri), fläktkåpa (rostfri), 1 st kyl-halvhöjd i arbetshöjd, 1 st kombinerad kyl/frys (Samsung rostfri 2016), diskmaskin (Miele vit 2006). All inredning och alla maskiner är Siemens från 2005, förutom där annat anges.

Badrum på bottenvåning. Golv: klinkers med golvvärme. Väggar: kakel. Utrustning: toalett, dusch (svängd duschvägg i glas), tvättställ och handdukstork. Badrumsinredning från Dansani Calidris. Badrummet renoverades 2004.

Helkaklad WC på ovanvåning. Golv: klinkers med golvvärme. Väggar: kakel. Utrustning: toalett och tvättställ. Badrumsinredning från Dansani Calidris. WC:et renoverades 2002.

Sidobyggnad:
Garagebyggnad med fräsch tvättstuga samt nybyggd spaavdelning. I tvättstugan finns tvättmaskin (Cylinda), torktumlare (Samsung 2016). Gott om förvaring i skåp. Teknikrum med golvvärme till spaavdelningen och separat varmvattenberedare.

Spaavdelningen är helkaklad med svart klinkergolv, vit kakel på vägg och fin stjärnhimmel som ger extra mysfaktor. Här finns badtunna i trä, bastu med IR-värme, ångdusch. Uteplatsen nås via trädäck. Jacuzzibadet utanför ingår ej i köpet, säljaren har för avsikt att ta det med sig vid flytten.

Spaavdelningen och uteplatsen gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Säljarna beskriver fördelarna med detta på bästa sätt:

"Våren och sommaren är givetvis fantastiska. Trädgården inbjuder till både lekar och lugn och ro. Skogen ger lä och därför blåser det sällan inne på Lyckorna. Trädgården har uppvuxen växtlighet vilket leder till ett mycket insynsskyddat läge. De stora fönstren i vardagsrum och kök gör det lätt att se vad som händer i trädgården även när man är inne. Närheten till skogen ger ett rikt djurliv. Olika fåglar, ekorrar och igelkottar kommer för att leta föda på tomten. Hösten och vintern har också sin tjusning. Efter en frisk promenad så är det härligt att ta en bastu och en dusch i spaavdelningen, dricka en kopp te och titta ut genom glasdörrarna och njuta av trädgården. Därefter laga en härlig måltid tillsammans i det öppna köket samtidigt som brasan i kaminen sprider en härlig värme."

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½ planshus
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 142 kvm
Biarea: 53 kvm
Tomtarea: 1 000 kvm

Byggnadsår: 1987
Driftkostnad: ca 41 958 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Diskuteras
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Beskrivning: Taxerad bo- och biarea är 142+0 kvm. Säljaren har gjort en uppmätning av garage- tvättstuga och spaavdelning. Totalt är dessa biytor 53 kvm.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump (IVT)
Uppvärmning ålder: 2007
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster

Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Sand
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning
Jordat/ojordat: Delvis jordat

Tomt/balkong/uteplats

Tomtarea 1 000 m² (friköpt). och gångar/uteplats kring och på baksidan av huset. Trevlig stenmur mot gatan ger ett prydligt första intryck. Tomten är insynsskyddad och är mot den östra gränsen avgränsad av stora björkar och en stor lönn som ger ett inbäddat intryck. Dessutom finns bland annat körsbärs- och äppleträd samt en stor gräsmatta perfekt för barnens lek. Nylagd uteplats av skiffersten.

Övriga byggnader

Fräsch tvättstuga och spa finns i garagebyggnaden.

Visa mer om bostaden

Parkering

Isolerat garage om 23,5 kvm (invändigt mått). Stenlagd uppfart med plats för ytterligare bilar framför garaget.

Tv/Internetanslutning

Fiber (Telia öppen fiber) är indraget till huset.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Kävlinge
Område: Löddeköpinge

Fastighetsbeteckning: Kävlinge Löddeköpinge 68:12

Omgivning

Området Lyckehusen ("Lyckorna") har tidigare varit ett sommarstugeområde. Området består av stora skogstomter med väldigt skiftande bebyggelse. Det finns allt från små sommarstugor till nya funkishus och hästgårdar. En kort promenad nerför Lyckehusvägen leder ner till ängarna. Där kan man se hela Lommabukten, Landskrona, Turning Torso, och skymta Köpenhamn på andra sidan havet.

Huset ligger i närheten av skogen med promenadstråk som även leder till havet. Det finns en motionsstuga en bit bort och elljusspåret går på andra sidan vägen.

Grannsämjan är god och Lyckehusens villaförening är aktiv. Varje år ordnas en fantastisk midsommarfest som besöks av hela byn. Nu har även Lyckehusen en egen Facebookgrupp där information som rör boende kan meddelas.

Trots känslan av landsbygd och idyll saknas inte den service som finns i stan. Nyrenoverade Center Syd, bara en cykeltur bort har allt du behöver. Även vårdcentral, folktandvård, bibliotek, ICA Supermarket, bageri, pizzeria, gym, och Wellness finns i Löddeköpinge, på bekvämt promenadavstånd från Lyckehusvägen. Nybyggd skola och dagis finns i direkt anslutning till Lödde Centrum.

Kommunikationer

Bra bussförbindelser till Hofterup/Landskrona samt Bjärred/Lund/Malmö. E6 ger bra pendlingsläge med bil till Helsingborg och Lund/Malmö/Köpenhamn.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19620910)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kävlinge Löddeköpinge Ga:9 (vägförening, kostnad fn 2000 kr/år för asfalterade vägar och belysning, kostnaden är inkluderad i driftskostnaden).

Övrigt

Det ligger golvvärmeslinga (el) i gavelentrén, i badrum på bottenvåning och i wc på ovanvåning. I de två burspråken mot söder ligger en vattenburen värmeslinga. I hela bottenvåningen och på WC på ovanvåningen finns spotlights infällda i tak. Garderober i tvättstuga ingår i köpet. Jacuzzibad i trädgården ingår ej i köpet. Bevattningspump ingår i köpet, delas med grannen. All el för bevattningspumpen går för närvarande på denna fastighet. Det finns trevlig utebelysning i trädgården (kabeldragning är förberedd för ytterligare belysning).
Övrigt
Ekonomi

Driftkostnader

ca 41 958 kr/år

Årlig elförbrukning: 30000 kWh/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 33 600 kr
Vatten och avlopp: 4 031 kr
Försäkring: 2 163 kr

Samfällighet: 1 750 kr
Sotning: 414 kr
Beskrivning: Elförbrukningen inkluderar uppvärmning året runt av spa, jacuzzi och garage. Elnätskostnad och hushållsel är inkluderat. VA inkluderar kostnad för sophämtning.

Taxering

Byggnad: 1 418 000 kr
Mark: 766 000 kr
Totalt: 2 184 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1987
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 465 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 89 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-10-01

Välkommen till Lyckehusvägen 11!

Till salu: Hus, 5:a på 142 m², Löddeköpinge, Kävlinge

LÖDDEKÖPINGE, KÄVLINGE

Till salu, Hus, , 142


Välkommen till Lyckehusvägen 11!

"Huset bjuder verkligen in naturen genom sina stora fönster och burspråk. När man går in genom dörren möts man av grönskan i trädgården genom de stora fönstren. När man sedan sätter sig i matrummet ser man skogen utanför med tall, gran och björk. Utanför gästrummets fönster finns det en håla i björkens stam. Där har ekorren sitt vattenhål. Varje morgon kommer han skuttande, från träd till träd, stannar för att dricka utanför vårt fönster för att sedan ta sig vidare till nästa träd och nästa tomt. Det skapas en känsla av ro i huset och trädgården. Både vi som bor här och våra vänner när de är på besök upplever det. Vi tror det beror på tillgången till naturen och den öppenhet som skapas både i inne och utemiljön. Husets karaktär ger en känsla av att gränsen mellan ute och inne nästan suddas ut, eftersom det är så öppet mellan det stora köket/vardagsrummet , spaavdelningen och trädgården."

Säljarnas egna beskrivning ovan beskriver fint känslan av att leva och bo just i det här huset, på Lyckehusvägen 11 i Löddeköpinge. Här finner ni en ljus, trevlig familjevilla med stor trädgårdstomt i bästa söderläge på populära Lyckorna i Löddeköpinge. Modernt kök med jättestor köksö och fina sällskapsytor. Frånluftsvärmepump (2007) och täljstenskamin ger billig driftkostnad och mysfaktor. Härlig spaavdelning ger extra känsla av livskvalitet och lyx!

På andra sidan vägen finns trevligt strövområde med elljusslinga. På bekvämt cykelavstånd finns såväl skola/dagis, Center Syd, Lödde centrum samt havsbad i Barsebäckshamn eller Vikhög.

Välkomna på visning!
Bottenvåning:

Vi kommer in via husets gavel till en trevlig hall med sjösten på golv. Omedelbart till vänster finns ett snyggt, helkaklat badrum med dusch. Därefter hittar vi husets huvudentré med svängd trappa till ovanvåningen. Till höger finns det stora, rymliga köket med en enorm köksö som verkligen utgör husets hjärta. Från köket når vi den fina trädgården med stensatt uteplats i bästa söderläge. Centralt placerad i huset finns en täljstenskamin som värmer gott när höststormarna sätter in. Bottenvåningen har öppen, modern planlösning och matplatsen rymmer lätt även stora sällskap. I en avskild del finns det egentliga vardagsrummet med plats för antingen matsalsmöblemang eller tv-hörna. Husets tre burspråk ger ett trevligt, ljust intryck och låter ljuset flöda in från alla håll. Bottenvåningen har Junkers skeppsgolv i kök, matplats, vardagsrum och finentré.

Ovanvåning:
Vi kommer upp till ett allrum med balkong i söderläge. På ovanvåningen finns tre sovrum, varav ett master bedroom med fransk balkong och separat ingång till ett stort, fräscht, helkaklat WC med golvvärme och fönster i kupa. WC:et nås även direkt från allrummet. Det ena av de mindre sovrummen har takkupa, det andra har takfönster. Ovanvåningen har mattlackerad ekparkett i allrum och master bedroom. I de två mindre sovrummen ligger bokparkett.

Kök. Golv: Junkers skeppsgolv. Köksluckor: massiva köksluckor i björk. Utrustning: gasspis och induktionshäll (4 plattor), varmluftsugn (rostfri), fläktkåpa (rostfri), 1 st kyl-halvhöjd i arbetshöjd, 1 st kombinerad kyl/frys (Samsung rostfri 2016), diskmaskin (Miele vit 2006). All inredning och alla maskiner är Siemens från 2005, förutom där annat anges.

Badrum på bottenvåning. Golv: klinkers med golvvärme. Väggar: kakel. Utrustning: toalett, dusch (svängd duschvägg i glas), tvättställ och handdukstork. Badrumsinredning från Dansani Calidris. Badrummet renoverades 2004.

Helkaklad WC på ovanvåning. Golv: klinkers med golvvärme. Väggar: kakel. Utrustning: toalett och tvättställ. Badrumsinredning från Dansani Calidris. WC:et renoverades 2002.

Sidobyggnad:
Garagebyggnad med fräsch tvättstuga samt nybyggd spaavdelning. I tvättstugan finns tvättmaskin (Cylinda), torktumlare (Samsung 2016). Gott om förvaring i skåp. Teknikrum med golvvärme till spaavdelningen och separat varmvattenberedare.

Spaavdelningen är helkaklad med svart klinkergolv, vit kakel på vägg och fin stjärnhimmel som ger extra mysfaktor. Här finns badtunna i trä, bastu med IR-värme, ångdusch. Uteplatsen nås via trädäck. Jacuzzibadet utanför ingår ej i köpet, säljaren har för avsikt att ta det med sig vid flytten.

Spaavdelningen och uteplatsen gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Säljarna beskriver fördelarna med detta på bästa sätt:

"Våren och sommaren är givetvis fantastiska. Trädgården inbjuder till både lekar och lugn och ro. Skogen ger lä och därför blåser det sällan inne på Lyckorna. Trädgården har uppvuxen växtlighet vilket leder till ett mycket insynsskyddat läge. De stora fönstren i vardagsrum och kök gör det lätt att se vad som händer i trädgården även när man är inne. Närheten till skogen ger ett rikt djurliv. Olika fåglar, ekorrar och igelkottar kommer för att leta föda på tomten. Hösten och vintern har också sin tjusning. Efter en frisk promenad så är det härligt att ta en bastu och en dusch i spaavdelningen, dricka en kopp te och titta ut genom glasdörrarna och njuta av trädgården. Därefter laga en härlig måltid tillsammans i det öppna köket samtidigt som brasan i kaminen sprider en härlig värme."

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½ planshus
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 142 kvm
Biarea: 53 kvm
Tomtarea: 1 000 kvm

Byggnadsår: 1987
Driftkostnad: ca 41 958 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Diskuteras
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Beskrivning: Taxerad bo- och biarea är 142+0 kvm. Säljaren har gjort en uppmätning av garage- tvättstuga och spaavdelning. Totalt är dessa biytor 53 kvm.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump (IVT)
Uppvärmning ålder: 2007
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster

Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Sand
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning
Jordat/ojordat: Delvis jordat

Tomt/balkong/uteplats

Tomtarea 1 000 m² (friköpt). och gångar/uteplats kring och på baksidan av huset. Trevlig stenmur mot gatan ger ett prydligt första intryck. Tomten är insynsskyddad och är mot den östra gränsen avgränsad av stora björkar och en stor lönn som ger ett inbäddat intryck. Dessutom finns bland annat körsbärs- och äppleträd samt en stor gräsmatta perfekt för barnens lek. Nylagd uteplats av skiffersten.

Övriga byggnader

Fräsch tvättstuga och spa finns i garagebyggnaden.

Visa mer om bostaden

Parkering

Isolerat garage om 23,5 kvm (invändigt mått). Stenlagd uppfart med plats för ytterligare bilar framför garaget.

Tv/Internetanslutning

Fiber (Telia öppen fiber) är indraget till huset.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Kävlinge
Område: Löddeköpinge

Fastighetsbeteckning: Kävlinge Löddeköpinge 68:12

Omgivning

Området Lyckehusen ("Lyckorna") har tidigare varit ett sommarstugeområde. Området består av stora skogstomter med väldigt skiftande bebyggelse. Det finns allt från små sommarstugor till nya funkishus och hästgårdar. En kort promenad nerför Lyckehusvägen leder ner till ängarna. Där kan man se hela Lommabukten, Landskrona, Turning Torso, och skymta Köpenhamn på andra sidan havet.

Huset ligger i närheten av skogen med promenadstråk som även leder till havet. Det finns en motionsstuga en bit bort och elljusspåret går på andra sidan vägen.

Grannsämjan är god och Lyckehusens villaförening är aktiv. Varje år ordnas en fantastisk midsommarfest som besöks av hela byn. Nu har även Lyckehusen en egen Facebookgrupp där information som rör boende kan meddelas.

Trots känslan av landsbygd och idyll saknas inte den service som finns i stan. Nyrenoverade Center Syd, bara en cykeltur bort har allt du behöver. Även vårdcentral, folktandvård, bibliotek, ICA Supermarket, bageri, pizzeria, gym, och Wellness finns i Löddeköpinge, på bekvämt promenadavstånd från Lyckehusvägen. Nybyggd skola och dagis finns i direkt anslutning till Lödde Centrum.

Kommunikationer

Bra bussförbindelser till Hofterup/Landskrona samt Bjärred/Lund/Malmö. E6 ger bra pendlingsläge med bil till Helsingborg och Lund/Malmö/Köpenhamn.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19620910)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kävlinge Löddeköpinge Ga:9 (vägförening, kostnad fn 2000 kr/år för asfalterade vägar och belysning, kostnaden är inkluderad i driftskostnaden).

Övrigt

Det ligger golvvärmeslinga (el) i gavelentrén, i badrum på bottenvåning och i wc på ovanvåning. I de två burspråken mot söder ligger en vattenburen värmeslinga. I hela bottenvåningen och på WC på ovanvåningen finns spotlights infällda i tak. Garderober i tvättstuga ingår i köpet. Jacuzzibad i trädgården ingår ej i köpet. Bevattningspump ingår i köpet, delas med grannen. All el för bevattningspumpen går för närvarande på denna fastighet. Det finns trevlig utebelysning i trädgården (kabeldragning är förberedd för ytterligare belysning).
Övrigt
Ekonomi

Driftkostnader

ca 41 958 kr/år

Årlig elförbrukning: 30000 kWh/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 33 600 kr
Vatten och avlopp: 4 031 kr
Försäkring: 2 163 kr

Samfällighet: 1 750 kr
Sotning: 414 kr
Beskrivning: Elförbrukningen inkluderar uppvärmning året runt av spa, jacuzzi och garage. Elnätskostnad och hushållsel är inkluderat. VA inkluderar kostnad för sophämtning.

Taxering

Byggnad: 1 418 000 kr
Mark: 766 000 kr
Totalt: 2 184 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1987
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 465 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 89 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-10-01

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Kävlinge

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg