1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Jönköpings län
  4. Jönköping
  5. A1657430
 
KARTA
Stora ytor och Vätterutsikt i attraktivt läge!

Till salu: Hus, 7:a på 213 m², Jönköping


Högt beläget likt ett örnbo över Jönköpings centralaste delar med utsikt över Vättern och city, ja praktiskt taget ända från stadens södra delar till Visingsö, ligger detta härliga hem som har haft samma fantastiska vy sedan början av cekelskiftet. Här finns en fristad omgiven av grönska i ett lugnt villakvarter. De stora ytorna om totalt 7 rok och 233 kvm är som gjorda för sociala tillställningar men gör också att man med lätthet kan dra sig undan för lite egen tid och rekreation. Det resliga huset med timmerstomme och tegelfasad disponerades en gång i tiden som flerbostadshus men har under generationer förädlats och moderniserats löpande och är nu ett ordinärt hem med en komposition av det ljusa och det öppna. Här finns idag ett entréplan med fyra rymliga sovrum samt badrum och bastu. En trappa upp hittar ni allrum, vardagsrum, ett stort kök och ytterligare ett badrum. Under 2005 genomgick vindsplanet en omfattande renovering med friläggning av takbjälkar och framtagning av de tidsenliga timmerväggarna samt en installation av en braskamin som hjärta i rummet. Här finns ytterligare ett badrum som renoverades 2013. Utsikten gör sig ständigt påmind i huset och från vindsplanet är den fängslande utsikten närmst trollbindande och obruten, bortsett från det vackra klocktornet som pryder Stadsparkens nordligaste punkt. Lägg där till en trädgård om 995 kvm samt de två inglasade uterummen som förlänger årstiderna så hittar ni ett hem som har det där lilla extra. Varmt välkomna hem!
Entré till rymlig och möblerbar HALL med klinkergolv. Hallen förbinder samtliga rum på entréplanet och härifrån tar ni er även ner till källaren som erbjuder bra förvaring genom pannrum och förråd.

SOVRUM 1 har ekparkett och vita väggar. Förvaring ges genom en skjutdörrsgarderob med spegel. Ljusinsläpp genom fönster i norr mot grönskan kring Dunkehallaån.

SOVRUM 2 har parkett av björk på golvet och vita väggar. Även här erbjuds bra förvaring genom en stor skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp i norr mot trädgården.

SOVRUM 3 med björkparkett på golvet och vita väggar som bryts av en fondtapet. Utsikt och ljusinsläpp genom fönster mot Vättern.

SOVRUM 4 används idag som tv-rum och härifrån når ni det inglasade uterummet i öster. Rummet är rymligt och ljust tack vare gavelläget som ger dubbla ljusinsläpp.

BADRUMMET på entréplan ligger i vinkel. Här möts ni av ett ljust kakel och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Badrummet är utrustat med handfatskommod med dubbla handfat, förvaringsskåp, torkskåp, pax-fläkt, tvättmaskin, torktumlare, duschhörna, handdukstork (el), grovvask med förvaring samt en härlig bastu med plats för 6-8 sittandes. Ljusinsläpp genom ett väl tilltaget fönster.

Vi beger oss en trapp upp och möts av ett ALLRUM som gör sig alldeles utmärkt som tv/läshörna. Rummet är ljust och härifrån får ni en underbar vy över Bymarken, Vättern och bort mot visningsö.

Från allrummet når ni VARDAGSRUMMET via dubbeldörrar. Detta rum används idag som sovrum. Rummet är stort och ger er ett flertal möbleringsalternativ. Gavelläget gör att ni har utsikt genom tre rejäla fönster från Jönköping och över Vättern samt hela vägen till Vistakulle under vinterhalvåret. Idag erbjuds ypperlig förvaring genom en garderobsvägg.

KÖKET ligger vägg i vägg med vardagsrummet och även här återkommer gavelläget med både utsikt och ljusinsläpp. Det vackra klocktornet i Stadsparken ligger mitt i blickfånget och är belyst under kvällstid. Här erbjuds bra förvaring genom skåp och lådor med luckor i björk. Arbetsytan genom stenskiva är både stilrent och slitstarkt. Köket är stort och ger med lätthet utrymme till matplats för 6-8 personer. Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikro, städskåp och diskmaskin. Härifrån når ni även det inglasade uterummet i söder.

Från köket tar vi oss vidare via hall som idag används som kontor för att nå nästa BADRUM. Badrummet har sandfärgat klinkergolv med golvvärme i anslutning till ett vitt kakel på väggarna. Här finns dusch, handfatskommod med spegelskåp, Wc, pax-fläkt, handdukstork samt förvaringsskåp.

Vi tar trappan upp ytterligare en våning och här möts ni en fantastisk sällskapsyta med en eldstad som hjärta i rummet. De stora fönsterpartierna i tre väderstreck bjuder på en fängslande utsikt. Vid matplatsen kan ni se hur Hallmansvägen slingrar sig genom Bymarken och hur Visningsö nästan ser svävande ut under klart väder. Vid soffgruppen är utsikten via klocktornet mot stadskärnan, Norrängen, Sandbankarna och mycket mer. Verkligen en plats att avnjuta nyårsskålen med en färgsprakande fyrverkeri över staden. Vi de öppningsbara dörrarna i söder får ni en fin vy över grannskapet. Rummet med synliga takbjälkar och framtagna timmerväggar är något utöver det vanliga. Här uppe finns det även förvaring samt ett nyligen renoverat BADRUM med klinker och kakel, vägghängd Wc, handfatskommod och spegel, handdukstork (el) samt ett badkar.

Sammanfattningsvis erbjuds ett hus som har det där lilla extra i from av läge, utsikt och yta. Njut av att bo med bergvärme och att många av de stora renoveringarna är gjorda. Ett hem att trivas i för alla generationer. Varmt välkomna hem!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 1/2 plan med källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 213 kvm
Biarea: 20 kvm
Tomtarea: 995 kvm

Byggnadsår: 1910
Driftkostnad: ca 32 483 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump
Uppvärmning ålder: 1997
Grund: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler
Grundmur: Källarmur av sten

Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Grus
Utvändiga plåtarbeten: Målad/lackerad plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft samt självdrag
Jordat/ojordat: Jordat
Elkablar: Ledningar bytta
Murstock: Insatsrör
Kommentar: I källardelen finns det inslag av lättbetong förmodligen kvar sedan ombyggnationen på 60-talet då det byggdes en pool som idag är borttagen och urgrävd. Spår av poolen syns i form av kaklade väggar i förrådet i källaren.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1966

Nuvarande ägare har under de senaste åren genomfört löpande underhåll samt renoveringar enligt nedan:

2000
-Helt nya till/från vattenledningar
-Renovering av el med jordning
-Planlösningsändrande renovering av badrummet på entréplan samt på plan två (Nya vitvaror, duschkabiner, byggnation av bastu, golvvärme, vvs samt el).
-Nytt rumslayout på entréplan med nytt bjälklag över tidigare pool
-Ventilering av torpagrund
-Installation av internt nätverk

Huvudentreprenör NCC

2003
-Nytt kök (vridning och ändrad ingång, nytt golv med golvvärme och utbyte av samtliga vitvaror).
-Utbyggnad och inglasning av veranda på entréplan

2004
-Byggnation av carport med motorvärmare

2005
-Renovering av vind med bland annat friläggning av takbjälkar och synliggörande av timmerväggar, ny takisolering och installation av braskamin
-Installation av radiatorer kopplade till bergvärmen på plan två
-Ny varmvattenberedare

2006
-Nya plåtarbeten och hängrännor

2008
-Fönsterbyte till Elite Secure fönster

2009
-Byte av konvektorelement på entréplan kopplade till bergvärmen

2011
-Nytt inglasat uterum ovan garaget med utgång från köket samt anslutande trappa till altanen som förbinder de båda uterummen

2012
-Renovering av badrum på vindsvåningen med golvvärme

2013
Installation av larm

Tomt/balkong/uteplats

Inglasat uterum i markplan med utgång från sovrum 4/tv-rum. Rummet är stort och ger utrymme till matplats med mera. Här kan ni njuta av morgonsolen i direkt anslutning till altanen utanför som även tar er till nästa uterum. Även detta är inglasat och härifrån får ni en fin vy över grannskapet och staden. Detta rum nås från köket. Där trappan från altanen möter uterummet finns det även en landgång som är precis lagom stor för grillen.

Visa mer om bostaden

Parkering

Uppställning för ett flertal bilar samt carport och garage.

Tv/Internetanslutning

Fiber via Wetternet är beställt och kommer att kopplas in senast september 2016.

Allmänt

Län: Jönköping
Kommun: Jönköping
Område: Skänkeberg

Fastighetsbeteckning: Jönköping Pallas 10

Omgivning

Skänkeberg är härliga villakvarter precis väster om Stadsparken i Jönköping. Här bor ni med närhet till ett flertal skolor och förskolor, affär, centrum, natur och bad med mycket mera. Trafiken i området är lugn och majoriteten av tomterna är stora vilket ger en lummig och fri känsla. I Stadsparken som ligger någon minuts promenad från ytterdörren finns det härliga promenadstigar, stora lekplatser och ett café. På cykel och promenadavstånd finns även ridhus, badplats vid både Vättern och Axamo, skidspår vid Hallbystugan som kan nås via en härlig naturpromenad längs med Dunkehallaån. En promenad ner till västra torget tar ca 15 minuter och om ni utökar promenaden någon minut så är ni mitt i city.

Kommunikationer

En 150 meter lång promenad ner för Högabergsgatan tar er till Dunkehallavägen där busslinje nr 11, 12 och 2 går. Linje 2 är en av Jönköpings tre stamlinjer med avgångar flera gånger i timmen. Busshållplats finns även på Prostkvarnsgatan där linje 18 går. Att gå ner till resecentrum tar ca 15-20 minuter.

Planbestämmelser

Pallas, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19580120)
Dunkehalla,källarp Och Skänkeberg Delar Av I Jönköping, Stadsplan (Beslutsdatum: 19590921)
Övrigt
Ekonomi

Driftkostnader

ca 32 483 kr/år

Årlig elförbrukning: 17850 kWh/år

Kommentar: Nuvarande ägaren har en vattenförbrukning på 119 kubik samt en elförbrukning på 17 850 kwh/år.

Fördelas enligt följande

El: 6 512 kr
Uppvärmning: 12 000 kr
Vatten och avlopp: 4 071 kr
Försäkring: 7 586 kr
Försäkringskommentar: Folksam

Renhållning: 2 314 kr

Taxering

Byggnad: 1 613 000 kr
Mark: 1 398 000 kr
Totalt: 3 011 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 214 000 kr.

Stora ytor och Vätterutsikt i attraktivt läge!

Till salu: Hus, 7:a på 213 m², Jönköping

JÖNKÖPING

Till salu, Hus, , 213


Högt beläget likt ett örnbo över Jönköpings centralaste delar med utsikt över Vättern och city, ja praktiskt taget ända från stadens södra delar till Visingsö, ligger detta härliga hem som har haft samma fantastiska vy sedan början av cekelskiftet. Här finns en fristad omgiven av grönska i ett lugnt villakvarter. De stora ytorna om totalt 7 rok och 233 kvm är som gjorda för sociala tillställningar men gör också att man med lätthet kan dra sig undan för lite egen tid och rekreation. Det resliga huset med timmerstomme och tegelfasad disponerades en gång i tiden som flerbostadshus men har under generationer förädlats och moderniserats löpande och är nu ett ordinärt hem med en komposition av det ljusa och det öppna. Här finns idag ett entréplan med fyra rymliga sovrum samt badrum och bastu. En trappa upp hittar ni allrum, vardagsrum, ett stort kök och ytterligare ett badrum. Under 2005 genomgick vindsplanet en omfattande renovering med friläggning av takbjälkar och framtagning av de tidsenliga timmerväggarna samt en installation av en braskamin som hjärta i rummet. Här finns ytterligare ett badrum som renoverades 2013. Utsikten gör sig ständigt påmind i huset och från vindsplanet är den fängslande utsikten närmst trollbindande och obruten, bortsett från det vackra klocktornet som pryder Stadsparkens nordligaste punkt. Lägg där till en trädgård om 995 kvm samt de två inglasade uterummen som förlänger årstiderna så hittar ni ett hem som har det där lilla extra. Varmt välkomna hem!
Entré till rymlig och möblerbar HALL med klinkergolv. Hallen förbinder samtliga rum på entréplanet och härifrån tar ni er även ner till källaren som erbjuder bra förvaring genom pannrum och förråd.

SOVRUM 1 har ekparkett och vita väggar. Förvaring ges genom en skjutdörrsgarderob med spegel. Ljusinsläpp genom fönster i norr mot grönskan kring Dunkehallaån.

SOVRUM 2 har parkett av björk på golvet och vita väggar. Även här erbjuds bra förvaring genom en stor skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp i norr mot trädgården.

SOVRUM 3 med björkparkett på golvet och vita väggar som bryts av en fondtapet. Utsikt och ljusinsläpp genom fönster mot Vättern.

SOVRUM 4 används idag som tv-rum och härifrån når ni det inglasade uterummet i öster. Rummet är rymligt och ljust tack vare gavelläget som ger dubbla ljusinsläpp.

BADRUMMET på entréplan ligger i vinkel. Här möts ni av ett ljust kakel och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Badrummet är utrustat med handfatskommod med dubbla handfat, förvaringsskåp, torkskåp, pax-fläkt, tvättmaskin, torktumlare, duschhörna, handdukstork (el), grovvask med förvaring samt en härlig bastu med plats för 6-8 sittandes. Ljusinsläpp genom ett väl tilltaget fönster.

Vi beger oss en trapp upp och möts av ett ALLRUM som gör sig alldeles utmärkt som tv/läshörna. Rummet är ljust och härifrån får ni en underbar vy över Bymarken, Vättern och bort mot visningsö.

Från allrummet når ni VARDAGSRUMMET via dubbeldörrar. Detta rum används idag som sovrum. Rummet är stort och ger er ett flertal möbleringsalternativ. Gavelläget gör att ni har utsikt genom tre rejäla fönster från Jönköping och över Vättern samt hela vägen till Vistakulle under vinterhalvåret. Idag erbjuds ypperlig förvaring genom en garderobsvägg.

KÖKET ligger vägg i vägg med vardagsrummet och även här återkommer gavelläget med både utsikt och ljusinsläpp. Det vackra klocktornet i Stadsparken ligger mitt i blickfånget och är belyst under kvällstid. Här erbjuds bra förvaring genom skåp och lådor med luckor i björk. Arbetsytan genom stenskiva är både stilrent och slitstarkt. Köket är stort och ger med lätthet utrymme till matplats för 6-8 personer. Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikro, städskåp och diskmaskin. Härifrån når ni även det inglasade uterummet i söder.

Från köket tar vi oss vidare via hall som idag används som kontor för att nå nästa BADRUM. Badrummet har sandfärgat klinkergolv med golvvärme i anslutning till ett vitt kakel på väggarna. Här finns dusch, handfatskommod med spegelskåp, Wc, pax-fläkt, handdukstork samt förvaringsskåp.

Vi tar trappan upp ytterligare en våning och här möts ni en fantastisk sällskapsyta med en eldstad som hjärta i rummet. De stora fönsterpartierna i tre väderstreck bjuder på en fängslande utsikt. Vid matplatsen kan ni se hur Hallmansvägen slingrar sig genom Bymarken och hur Visningsö nästan ser svävande ut under klart väder. Vid soffgruppen är utsikten via klocktornet mot stadskärnan, Norrängen, Sandbankarna och mycket mer. Verkligen en plats att avnjuta nyårsskålen med en färgsprakande fyrverkeri över staden. Vi de öppningsbara dörrarna i söder får ni en fin vy över grannskapet. Rummet med synliga takbjälkar och framtagna timmerväggar är något utöver det vanliga. Här uppe finns det även förvaring samt ett nyligen renoverat BADRUM med klinker och kakel, vägghängd Wc, handfatskommod och spegel, handdukstork (el) samt ett badkar.

Sammanfattningsvis erbjuds ett hus som har det där lilla extra i from av läge, utsikt och yta. Njut av att bo med bergvärme och att många av de stora renoveringarna är gjorda. Ett hem att trivas i för alla generationer. Varmt välkomna hem!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 1/2 plan med källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 213 kvm
Biarea: 20 kvm
Tomtarea: 995 kvm

Byggnadsår: 1910
Driftkostnad: ca 32 483 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump
Uppvärmning ålder: 1997
Grund: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler
Grundmur: Källarmur av sten

Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Grus
Utvändiga plåtarbeten: Målad/lackerad plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft samt självdrag
Jordat/ojordat: Jordat
Elkablar: Ledningar bytta
Murstock: Insatsrör
Kommentar: I källardelen finns det inslag av lättbetong förmodligen kvar sedan ombyggnationen på 60-talet då det byggdes en pool som idag är borttagen och urgrävd. Spår av poolen syns i form av kaklade väggar i förrådet i källaren.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1966

Nuvarande ägare har under de senaste åren genomfört löpande underhåll samt renoveringar enligt nedan:

2000
-Helt nya till/från vattenledningar
-Renovering av el med jordning
-Planlösningsändrande renovering av badrummet på entréplan samt på plan två (Nya vitvaror, duschkabiner, byggnation av bastu, golvvärme, vvs samt el).
-Nytt rumslayout på entréplan med nytt bjälklag över tidigare pool
-Ventilering av torpagrund
-Installation av internt nätverk

Huvudentreprenör NCC

2003
-Nytt kök (vridning och ändrad ingång, nytt golv med golvvärme och utbyte av samtliga vitvaror).
-Utbyggnad och inglasning av veranda på entréplan

2004
-Byggnation av carport med motorvärmare

2005
-Renovering av vind med bland annat friläggning av takbjälkar och synliggörande av timmerväggar, ny takisolering och installation av braskamin
-Installation av radiatorer kopplade till bergvärmen på plan två
-Ny varmvattenberedare

2006
-Nya plåtarbeten och hängrännor

2008
-Fönsterbyte till Elite Secure fönster

2009
-Byte av konvektorelement på entréplan kopplade till bergvärmen

2011
-Nytt inglasat uterum ovan garaget med utgång från köket samt anslutande trappa till altanen som förbinder de båda uterummen

2012
-Renovering av badrum på vindsvåningen med golvvärme

2013
Installation av larm

Tomt/balkong/uteplats

Inglasat uterum i markplan med utgång från sovrum 4/tv-rum. Rummet är stort och ger utrymme till matplats med mera. Här kan ni njuta av morgonsolen i direkt anslutning till altanen utanför som även tar er till nästa uterum. Även detta är inglasat och härifrån får ni en fin vy över grannskapet och staden. Detta rum nås från köket. Där trappan från altanen möter uterummet finns det även en landgång som är precis lagom stor för grillen.

Visa mer om bostaden

Parkering

Uppställning för ett flertal bilar samt carport och garage.

Tv/Internetanslutning

Fiber via Wetternet är beställt och kommer att kopplas in senast september 2016.

Allmänt

Län: Jönköping
Kommun: Jönköping
Område: Skänkeberg

Fastighetsbeteckning: Jönköping Pallas 10

Omgivning

Skänkeberg är härliga villakvarter precis väster om Stadsparken i Jönköping. Här bor ni med närhet till ett flertal skolor och förskolor, affär, centrum, natur och bad med mycket mera. Trafiken i området är lugn och majoriteten av tomterna är stora vilket ger en lummig och fri känsla. I Stadsparken som ligger någon minuts promenad från ytterdörren finns det härliga promenadstigar, stora lekplatser och ett café. På cykel och promenadavstånd finns även ridhus, badplats vid både Vättern och Axamo, skidspår vid Hallbystugan som kan nås via en härlig naturpromenad längs med Dunkehallaån. En promenad ner till västra torget tar ca 15 minuter och om ni utökar promenaden någon minut så är ni mitt i city.

Kommunikationer

En 150 meter lång promenad ner för Högabergsgatan tar er till Dunkehallavägen där busslinje nr 11, 12 och 2 går. Linje 2 är en av Jönköpings tre stamlinjer med avgångar flera gånger i timmen. Busshållplats finns även på Prostkvarnsgatan där linje 18 går. Att gå ner till resecentrum tar ca 15-20 minuter.

Planbestämmelser

Pallas, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19580120)
Dunkehalla,källarp Och Skänkeberg Delar Av I Jönköping, Stadsplan (Beslutsdatum: 19590921)
Övrigt
Ekonomi

Driftkostnader

ca 32 483 kr/år

Årlig elförbrukning: 17850 kWh/år

Kommentar: Nuvarande ägaren har en vattenförbrukning på 119 kubik samt en elförbrukning på 17 850 kwh/år.

Fördelas enligt följande

El: 6 512 kr
Uppvärmning: 12 000 kr
Vatten och avlopp: 4 071 kr
Försäkring: 7 586 kr
Försäkringskommentar: Folksam

Renhållning: 2 314 kr

Taxering

Byggnad: 1 613 000 kr
Mark: 1 398 000 kr
Totalt: 3 011 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 214 000 kr.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Jönköping

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg