1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Stockholm
  5. A1657420
 
KARTA
Läge+ För denna bostad gäller Läge+ vilket innebär att det är en kommande bostad.

Till salu: Hus, 7:a på 103 m², Enskede, Stockholm


Läge+ För denna bostad gäller Läge+ vilket innebär att det är en kommande bostad. Inga visningstider är fastställda. Kontakta mäklaren för att anmäla ditt intresse så får du en inbjudan när det är tid för visning. Läs mer om Läge+ genom att klicka på ikonen här nedanför.

Bilder interiört kommer att publiceras efter sommaren!

Välkomna till detta rymliga hus i populära Tallkrogen med friköpt tomt! Härlig trädgårdstomt med fruktträd, syrenbuskar och fina planteringar. Tre sovrum i entréplan samt 2 sovrum i källarplan. Ljust och trevligt vardagsrum i anslutning till köket. Populärt område med gångavstånd till dagis och skola. Ca 5-6 minuters promenad till närmaste T-banestation Tallkrogen. De större renoveringarna har genomförts såsom, omläggning av tak, dränering av baksidan samt installation av pelletspanna och solpanel.

Här bor du med idyllisk småstadskänsla och med storstaden ett stenkast bort. Huset ligger i ett mycket populärt område med närhet till Tallkrogen centrum, skolor och T-bana som tar dig till city på cirka 15 minuter. Huset ligger i lummigt läge med fina ytor för barnen att leka på. Mycket bra planlösning med entréplan som bjuder på härliga sällskapsytor, praktiskt kök, rymligt vardagsrum samt 3 sovrum och badrum. Källarplan med bra förvaringsutrymmen samt allrum, ytterligare sovrum, tvättstuga med dusch och bastu samt ingång till det gamla garaget som idag är ett stort förråd. Intill huset finns en asfalterad uppfart att ställa bilen på. Nära till T-bana, mataffär, skola och förskola.

Kort och gott - här finns alla förutsättningar för ett trivsamt boende! Hjärtligt välkomna att kontakta mig för mer information!
ENTRÉPLAN

HALL:
Hall med platsbyggd bänk och plats för ytterkläder genom rymlig garderob. Här finns även ett rymligt städskåp samt linneskåp. Trappa leder ned till källarplan. Ljust klinkergolv med golvvärme vid entrén, samt laminatgolv längre in tillsammans med ljust målade väggar.

KÖK/MATPLATS:
Renoverat kök från 2008 med ljusa kökssnickerier med god förvaring med kakel ovan laminatbänkar. Den maskinella utrustningen består av; spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin (Whirlpool ca 2013), fullstor kyl från Miele. Ekparkett på golvet och målade väggar. I anslutning till köket finns även ett mindre mathörna med fönster för den som vill använda vardagsrumsdelen till annat.

VARDAGSRUM:
Lättmöblerat vardagsrum med flera fönster. Ekparkett och målade väggar med en fondvägg i mönstrad tapet. Här finns plats för såväl soffgrupp med tv-möbel som matsalsdel för sociala sammanhang.

SOVRUM (1-3):
Tre rymliga sovrum - samtliga med laminatgolv och ljusa väggar. Det största sovrummet har en stor garderobsvägg med skjutdörrar som ger gott om förvaring. Rummet intill har en platsbyggd garderob. Samtliga är lättmöblerade med utrymme för säng, nattduksbord och annat möblemang för den som önskar.

BADRUM:
Helkaklat badrum med kaklade väggar och klinker på golvet. Här finns bubbelbadkar, wc, samt handfat med kommod och spegel.

KÄLLARPLAN

ALLRUM:
Allrum med furugolv och vitmålade väggar (2016 målades väggarna). Perfekt rum för mysiga kvällar tillsammans med den fungerande öppna spisen med kasset (från 2010) och gott sällskap. Här ryms soffgrupp med tv-möbel för den som vill ha ett extra tv-rum eller vardagsrum.

SOVRUM (4-5):
Sovrum med plats för säng, nattduksbord och garderober eller byråer. Rummet intill allrummet har furugolv och målade väggar i vinrött. Det andra sovrummet har laminatgolv med målade väggar i ljus färg och två garderober.

TVÄTTSTUGA/BADRUM:
Stort utrymme som är helkaklat och utrustat med både tvättmaskin (från 2013) och äldre torktumlare, samt handfat, duschkabin och sist men inte minst en bastu att njuta av under exempelvis vinterkvällarna.

WC:
Extra toalett samt handfat med förvaringsskåp.

FÖRRÅD:
Rejält förråd inrett med frys och garderober med plats för mycket förvaring. Här finns även vatten och golvbrunn. Målat betonggolv och väggar. Här finner ni även husets groventré.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-planshus med källare
Rum: 7, varav 5 sovrum
Boarea: 103 kvm
Biarea: 103 kvm
Tomtarea: 503 kvm

Byggnadsår: 1939
Driftkostnad: ca 49 100 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Solpanel (2008) och pelletspanna (2005)
Grund: Källare/grundsula
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster på övre plan, sov- och allrum. Äldre fönster i källaren.

Takbeklädnad: Betongtegel
Ventilation: Självdrag
Radon: Radon finns. Senaste radonmätningen gjordes 2006 och hade ett årsmedel på 60Bq. Se bilaga.
El: Original el. Jordfelsbrytare är installerat.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1975

Tillbyggt 1975
Asfalterat uppfarten 2003-2004
Installerat pelletspanna 2005
Dränering baksidan av huset 2007
Installerat solpanel 2008
Renovering av kök 2008
Kasset till öpnna spisen 2010
Installation av 3-glas fönster och innerdörrar på övervåningen samt sov- och allrum på undervåningen 2011-2013.
Nytt yttertak med hängrännor, samt innertak i kök 2014
Installation av Fiber 2014.

Tomt/balkong/uteplats

Stenlagd uteplats med plats för matbord och stolar för ca 6-8 gäster. Här finns även en murad grill för varma sommardagar att grilla lunch/middagar.

Mysig trädgårdstomt med gräsmatta med bland annat två äppelträd och syrenbuskar. Stenlagd uteplats med grusad entré samt en veranda i soligt söderläge med plats för soffgrupp eller matbord. Tomtarea 503 m² (friköpt).

Visa mer om bostaden

Parkering

Asfalterad uppfart (2003-2004) med plats för 1-2 bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber är installerat sedan 2014.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Tallkrogen

Fastighetsbeteckning: Stockholm Kärran 6

Planbestämmelser

Stadsplan (1944-05-
Kärran T 1-26, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19390310)
Tallkrogen Del Av Stadsdelen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19440526)

Övrigt

I Tallkrogen finns ett litet centrum där det allra viktigaste kan inhandlas i ICA affären eller kiosken. Här finns också pizzeria, thairestaurang, frisör, zoo butik samt ett hunddagis.
Globen shopping har 50-talet butiker samt Farsta centrum ett 150-tal butiker, endast 5-10 minuter bort med T-bana eller bil. Tallkrogens tunnelbanestation ligger ca 5 minuters promenad från huset. T-banan tar dig till och från innerstaden på ca 15 minuter. Det finns flera skolor och förskolor i området. För evenemangsintresserade ligger Globen och Tele2's nöjes- och sportarenor på bekvämt avstånd.

Själva namnet Tallkrogen kommer från en krog, nämnd redan 1668, den låg först vid nuvarande Vinthundsvägen i Sköndal, sedan 1683 ligger den på sin nuvarande plats vid McDonald's bredvid Nynäsvägen i Gubbängen. Den fick namnet Stora Tallkrogen 1777.

Stadsdelen bildades 1934. Den första stadsplanen togs fram 1933 av stadsplaneraren Albert Lilienberg. Den var mycket speciell, eftersom gatorna var utlagda som löparbanor runt en idrottsarena eller stadion. Den delen kallas för Olympiaområdet, och har gatunamn tagna från idrottsgrenar inom de olympiska spelen (Maratonvägen, Kulstötarvägen, Diskusvägen, Olympiavägen). Även kvartersbeteckningarna har olympiaanknytning (Sprintern, Skidlöparen, Olympiatruppen, Funktionären). Tre huvudgator fick sina namn uppkallade efter svenska idrottspionjärer. Den övervägande delen av bebyggelsen består av småhus, här finns nästan 1000 stycken. Olympiaområdet byggdes 1933-1934, de flesta med endast två rum. Det finns ungefär 10 olika hustyper, samtliga ritade av arkitekten Edvin Engström.

BUDGIVNING: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

AREA
Bo- och biarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens area före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Övrigt
Ekonomi

Driftkostnader

ca 49 100 kr/år

Kommentar: Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning vars hushåll består av 2 vuxna och 3 barn. OBS! Tänk på att driftkostnaden kan variera beroende på hushållets storlek, förbrukning och ålder på familjen.

Utöver driftskostnaden tillkommer en kommunal avgift (tidigare fastighetsskatt) om f.n 7 412 kr/år.

Det finns 6 st pantbrev uttagna om sammanlagt 2 534 000 kr.
Vid uttag av nya pantbrev tillkommer en kostnad om 2 % av pantbrevets belopp samt en avgift om f.n 375 kr. Lagfartskostnad tillkommer med 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift om f.n 825 kr.

Försäkringsbolag via Folksam.

Fördelas enligt följande

El: 15 000 kr
Uppvärmning: 20 000 kr
Vatten och avlopp: 2 600 kr
Försäkring: 6 800 kr

Renhållning: 1 600 kr
Sotning: 850 kr
Serviceavtal för pelletspannan: 2 250 kr

Taxering

Byggnad: 1 363 000 kr
Mark: 2 601 000 kr
Totalt: 3 964 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1949
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 534 000 kr.

Fastighetsskatt

7 412 kr

Läge+ För denna bostad gäller Läge+ vilket innebär att det är en kommande bostad.

Till salu: Hus, 7:a på 103 m², Enskede, Stockholm

ENSKEDE, STOCKHOLM

Till salu, Hus, , 103


Läge+ För denna bostad gäller Läge+ vilket innebär att det är en kommande bostad. Inga visningstider är fastställda. Kontakta mäklaren för att anmäla ditt intresse så får du en inbjudan när det är tid för visning. Läs mer om Läge+ genom att klicka på ikonen här nedanför.

Bilder interiört kommer att publiceras efter sommaren!

Välkomna till detta rymliga hus i populära Tallkrogen med friköpt tomt! Härlig trädgårdstomt med fruktträd, syrenbuskar och fina planteringar. Tre sovrum i entréplan samt 2 sovrum i källarplan. Ljust och trevligt vardagsrum i anslutning till köket. Populärt område med gångavstånd till dagis och skola. Ca 5-6 minuters promenad till närmaste T-banestation Tallkrogen. De större renoveringarna har genomförts såsom, omläggning av tak, dränering av baksidan samt installation av pelletspanna och solpanel.

Här bor du med idyllisk småstadskänsla och med storstaden ett stenkast bort. Huset ligger i ett mycket populärt område med närhet till Tallkrogen centrum, skolor och T-bana som tar dig till city på cirka 15 minuter. Huset ligger i lummigt läge med fina ytor för barnen att leka på. Mycket bra planlösning med entréplan som bjuder på härliga sällskapsytor, praktiskt kök, rymligt vardagsrum samt 3 sovrum och badrum. Källarplan med bra förvaringsutrymmen samt allrum, ytterligare sovrum, tvättstuga med dusch och bastu samt ingång till det gamla garaget som idag är ett stort förråd. Intill huset finns en asfalterad uppfart att ställa bilen på. Nära till T-bana, mataffär, skola och förskola.

Kort och gott - här finns alla förutsättningar för ett trivsamt boende! Hjärtligt välkomna att kontakta mig för mer information!
ENTRÉPLAN

HALL:
Hall med platsbyggd bänk och plats för ytterkläder genom rymlig garderob. Här finns även ett rymligt städskåp samt linneskåp. Trappa leder ned till källarplan. Ljust klinkergolv med golvvärme vid entrén, samt laminatgolv längre in tillsammans med ljust målade väggar.

KÖK/MATPLATS:
Renoverat kök från 2008 med ljusa kökssnickerier med god förvaring med kakel ovan laminatbänkar. Den maskinella utrustningen består av; spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin (Whirlpool ca 2013), fullstor kyl från Miele. Ekparkett på golvet och målade väggar. I anslutning till köket finns även ett mindre mathörna med fönster för den som vill använda vardagsrumsdelen till annat.

VARDAGSRUM:
Lättmöblerat vardagsrum med flera fönster. Ekparkett och målade väggar med en fondvägg i mönstrad tapet. Här finns plats för såväl soffgrupp med tv-möbel som matsalsdel för sociala sammanhang.

SOVRUM (1-3):
Tre rymliga sovrum - samtliga med laminatgolv och ljusa väggar. Det största sovrummet har en stor garderobsvägg med skjutdörrar som ger gott om förvaring. Rummet intill har en platsbyggd garderob. Samtliga är lättmöblerade med utrymme för säng, nattduksbord och annat möblemang för den som önskar.

BADRUM:
Helkaklat badrum med kaklade väggar och klinker på golvet. Här finns bubbelbadkar, wc, samt handfat med kommod och spegel.

KÄLLARPLAN

ALLRUM:
Allrum med furugolv och vitmålade väggar (2016 målades väggarna). Perfekt rum för mysiga kvällar tillsammans med den fungerande öppna spisen med kasset (från 2010) och gott sällskap. Här ryms soffgrupp med tv-möbel för den som vill ha ett extra tv-rum eller vardagsrum.

SOVRUM (4-5):
Sovrum med plats för säng, nattduksbord och garderober eller byråer. Rummet intill allrummet har furugolv och målade väggar i vinrött. Det andra sovrummet har laminatgolv med målade väggar i ljus färg och två garderober.

TVÄTTSTUGA/BADRUM:
Stort utrymme som är helkaklat och utrustat med både tvättmaskin (från 2013) och äldre torktumlare, samt handfat, duschkabin och sist men inte minst en bastu att njuta av under exempelvis vinterkvällarna.

WC:
Extra toalett samt handfat med förvaringsskåp.

FÖRRÅD:
Rejält förråd inrett med frys och garderober med plats för mycket förvaring. Här finns även vatten och golvbrunn. Målat betonggolv och väggar. Här finner ni även husets groventré.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-planshus med källare
Rum: 7, varav 5 sovrum
Boarea: 103 kvm
Biarea: 103 kvm
Tomtarea: 503 kvm

Byggnadsår: 1939
Driftkostnad: ca 49 100 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Solpanel (2008) och pelletspanna (2005)
Grund: Källare/grundsula
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster på övre plan, sov- och allrum. Äldre fönster i källaren.

Takbeklädnad: Betongtegel
Ventilation: Självdrag
Radon: Radon finns. Senaste radonmätningen gjordes 2006 och hade ett årsmedel på 60Bq. Se bilaga.
El: Original el. Jordfelsbrytare är installerat.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1975

Tillbyggt 1975
Asfalterat uppfarten 2003-2004
Installerat pelletspanna 2005
Dränering baksidan av huset 2007
Installerat solpanel 2008
Renovering av kök 2008
Kasset till öpnna spisen 2010
Installation av 3-glas fönster och innerdörrar på övervåningen samt sov- och allrum på undervåningen 2011-2013.
Nytt yttertak med hängrännor, samt innertak i kök 2014
Installation av Fiber 2014.

Tomt/balkong/uteplats

Stenlagd uteplats med plats för matbord och stolar för ca 6-8 gäster. Här finns även en murad grill för varma sommardagar att grilla lunch/middagar.

Mysig trädgårdstomt med gräsmatta med bland annat två äppelträd och syrenbuskar. Stenlagd uteplats med grusad entré samt en veranda i soligt söderläge med plats för soffgrupp eller matbord. Tomtarea 503 m² (friköpt).

Visa mer om bostaden

Parkering

Asfalterad uppfart (2003-2004) med plats för 1-2 bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber är installerat sedan 2014.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Tallkrogen

Fastighetsbeteckning: Stockholm Kärran 6

Planbestämmelser

Stadsplan (1944-05-
Kärran T 1-26, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19390310)
Tallkrogen Del Av Stadsdelen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19440526)

Övrigt

I Tallkrogen finns ett litet centrum där det allra viktigaste kan inhandlas i ICA affären eller kiosken. Här finns också pizzeria, thairestaurang, frisör, zoo butik samt ett hunddagis.
Globen shopping har 50-talet butiker samt Farsta centrum ett 150-tal butiker, endast 5-10 minuter bort med T-bana eller bil. Tallkrogens tunnelbanestation ligger ca 5 minuters promenad från huset. T-banan tar dig till och från innerstaden på ca 15 minuter. Det finns flera skolor och förskolor i området. För evenemangsintresserade ligger Globen och Tele2's nöjes- och sportarenor på bekvämt avstånd.

Själva namnet Tallkrogen kommer från en krog, nämnd redan 1668, den låg först vid nuvarande Vinthundsvägen i Sköndal, sedan 1683 ligger den på sin nuvarande plats vid McDonald's bredvid Nynäsvägen i Gubbängen. Den fick namnet Stora Tallkrogen 1777.

Stadsdelen bildades 1934. Den första stadsplanen togs fram 1933 av stadsplaneraren Albert Lilienberg. Den var mycket speciell, eftersom gatorna var utlagda som löparbanor runt en idrottsarena eller stadion. Den delen kallas för Olympiaområdet, och har gatunamn tagna från idrottsgrenar inom de olympiska spelen (Maratonvägen, Kulstötarvägen, Diskusvägen, Olympiavägen). Även kvartersbeteckningarna har olympiaanknytning (Sprintern, Skidlöparen, Olympiatruppen, Funktionären). Tre huvudgator fick sina namn uppkallade efter svenska idrottspionjärer. Den övervägande delen av bebyggelsen består av småhus, här finns nästan 1000 stycken. Olympiaområdet byggdes 1933-1934, de flesta med endast två rum. Det finns ungefär 10 olika hustyper, samtliga ritade av arkitekten Edvin Engström.

BUDGIVNING: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

AREA
Bo- och biarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens area före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Övrigt
Ekonomi

Driftkostnader

ca 49 100 kr/år

Kommentar: Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning vars hushåll består av 2 vuxna och 3 barn. OBS! Tänk på att driftkostnaden kan variera beroende på hushållets storlek, förbrukning och ålder på familjen.

Utöver driftskostnaden tillkommer en kommunal avgift (tidigare fastighetsskatt) om f.n 7 412 kr/år.

Det finns 6 st pantbrev uttagna om sammanlagt 2 534 000 kr.
Vid uttag av nya pantbrev tillkommer en kostnad om 2 % av pantbrevets belopp samt en avgift om f.n 375 kr. Lagfartskostnad tillkommer med 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift om f.n 825 kr.

Försäkringsbolag via Folksam.

Fördelas enligt följande

El: 15 000 kr
Uppvärmning: 20 000 kr
Vatten och avlopp: 2 600 kr
Försäkring: 6 800 kr

Renhållning: 1 600 kr
Sotning: 850 kr
Serviceavtal för pelletspannan: 2 250 kr

Taxering

Byggnad: 1 363 000 kr
Mark: 2 601 000 kr
Totalt: 3 964 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1949
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 534 000 kr.

Fastighetsskatt

7 412 kr

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Stockholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg