1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Västra Götalands län
  4. Tanum
  5. A1556258
 
KARTA
Fantastiskt havsläge!

Till salu: Hus, 6:a på 187 m², Havstenssund, Tanum


Nybyggt hus 2016 Nu finns chansen att förvärva ett nybyggt vackert skärgårdshus från 2016 med havsutsikt, båttrafik, farleden, kobbar och skär och solnedgång som upplevelsevärde. Vad mer kan man begära! Huset är byggt i lösvirke och är väldigt gediget extra isolerat, med många finesser, fina detaljer och mycket smakfullt utfört. Huset passar både som ett åretrunthus eller som ett fritidshus. Båtplats 2,80 m finns möjlighet att köpa till. Området har ingen boplikt. Huset bör ses och upplevas på plats! Boka tid för visning redan idag! Kontakta ansvarig mäklare Carolina Fallenius på 0708692612
Välkommen till Fiskarehöjden 2

Entrén
Huset öppnar med vackra dubbeldörrar och en magiskt utsikt över havet, farleden, kobbar och skär. Hallen har en öppen planlösning med plats att hänga av sig i. Taket är fullhöjd vid entrén vilket ger en mäktig känsla av takhöjd/rymd i entréutrymmet.
Hallgolvet är delvis klinker som sedan övergår i trägolv.

Badrum entréplan
Till vänster om hallen ligger ett helkaklat badrum/ tvättstuga. Rummet är fullt utrustad med WC, dusch, tvätt handfat, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1 entréplan
Ligger innanför trappen till höger. Rummet är utrustat med fem stycken garderober och två fönster, ett större och ett lite mindre fönster. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Trapp
Till höger om hallen ligger en trapp som leder upp till övre plan.

Glasveranda/ Kök/ Vardagsrum
Rakt fram från hallen så ligger den vackra glasverandan med plats för matbord. Här kan man sitta och njuta av trädgården och se ut över havet. Tillsammans med kök och vardagsrum bildas en öppen planlösning mellan rummen, vilket är en väldigt trevlig sällskaps del i huset där är man gärna samlas. Rummet är även utrustat med en kamin att elda i som ökar på mysfaktorn i rummet.

Innerväggar/ Tak
Hela husets innerväggar är vita och klädda med väv på gips och delvis klädda med vitmålad liggande träpanel. Taket är vitmålad träpanel.

Tak/ Ljuseffekter
Hela huset har fina ljuseffekter med spottar i taket och delvis lite mindre storlek på spottar i vissa fönster, vilket lyser upp hela huset och även vissa fönster på ett mycket läckert sätt.

Golv material
Hela huset har ett genomgående mörkt trägolv. Badrummen är helkaklade i färgerna grått/vitt.

Fönster
Alla fönster är" Westcoast" fönster 3- glas i aluminium/ underhållsfria.

Information om fönstren:
(Det bästa av två världar. Westcoast Windows fönster och skjutdörrar består av en yttre del av elegant aluminium, som står emot tuffa väderförhållanden och en inre del av trä, som ger en varm inbjudande känsla. Kombinationen av trä och aluminium samt den unika konstruktionen ger maximal livslängd och minimalt underhåll. Här kommer skönheten både inifrån och utifrån. OBS! Ej att förväxlas med så kallade ”alu-beklädda” träfönster)

Kök
Köket är fullt utrustat med spis, spisfläkt vit trä och smidesjärn som den hänger i. Kyl och frys i fullhöjd, ugn, mikrovågsugn, diskbänk och köksskåp i vitt. Mosaik/ kakel på väggen.

Övre plan
Har en mycket trevlig planlösning som ger ett genomgående ljusinsläpp. Här finns en härlig känsla av rymd med tak upp i nock. Stora vackra fönster och en fantastisk balkong med havsutsikt.
Övre plan har tre sovrum, ett badrum och en möblerbar sällskaps del.

Badrum övre plan
Badrummet är utrustat med WC, dusch, tvätt handfat och ett badkar.

Övre plan har tre sovrum 2,3,4
Sovrum 2 ligger till höger om trappan och har plats för dubbelsäng och är utrustat med två garderober och två fönster ett stort och ett lite mindre för ljusinsläpp. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Sovrum 3 ligger till vänster om trappan och har plats för dubbelsäng. Rummet är utrustad med en stor garderob med skjutdörrar, det finns två fönster ett stort och ett lite mindre för ljusinsläpp. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Sovrum 4 ligger vägg i vägg med sovrum 3 och har plats för dubbelsäng. Rummet är utrustat med två garderober och två fönster ett stort och ett lite mindre för ljusinsläpp. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, 1/2 plan
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 187 kvm
Tomtarea: 782 kvm

Utgångspris: 7 500 000 kr
Byggnadsår: 2016
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Arean är uppskattad
Beskrivning: 6 rum och kök med 4 sovrum 2 sällskapsrum med glasveranda och 2 badrum.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Värmepump luft-vatten
Grund: Platta på mark med extra mycket isolering.
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler

Takbeklädnad: Lertegel pannor
Utvändiga plåtarbeten: Aluzink
Ventilation: Mekanisk frånluft
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Murad skorsten med fyra kanaler in.
Murstock kommentar: Möjlighet finns att själv sätta in kamin på övre plan också om man önskar.
Allmän information: Nybyggt Skärgårdshus i lösvirke 2016
Kommentar: Platta på mark med extra mycket isolering. isolering i väggarna ca 30 cm. Isolering i snedtak övre plan ca 40 cm. Tak ca 20 cm isolering.
Panelen är lufttorkad istället för trycktorkad vilket gör att terpentin och kåda bevaras i virket och gör det mer beständigt. Målarfärg på huset är oljefärg Jotun.

Tomt/balkong/uteplats

Altan och balkong i sydväst och nordväst

Trädgårdstomt med havsutsikt, gräsmatta och syrénhäck.

Parkering

Stor tomt med plats för flera bilar att parkera.

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Havstenssund

Fastighetsbeteckning: Tanum Fåraby 1:70

Omgivning

Havstenssund är ett gammalt fiskeläge. Samhället var förr helt beroende av fiske och sjöfart. Några trålare och kräftfiskare finns kvar. Under våren och försommaren fångas makrill huvudsakligen i vad och höstens hummerfiske är viktigt för många, såväl yrkesfiskare som fritidsfiskare.

Men, idag svarar försäljning och service av fritidsbåtar för den mesta av sysselsättningen på orten. Många dagpendlar till arbeten i andra närbelägna orter.

Havstenssunds historia
I Havstenssund har havet alltid varit viktigt. Området finns omnämnt redan i de norska kungasagorna från omkring år 1100. Tidigt fanns här lots, tull och krog för att betjäna kustsjöfarten.

Havstenssund fick sin nuvarande karaktär under 1800-talet då fiske, frakt och stenindustrin växte och blev betydande näringar. Samhället präglades av den tidens sociala klasstänkande. I södra delen, som domineras av köpmanshuset vid hamnen, bodde lotsarna och fraktskepparna, och i den norra delen bodde fiskare och stenhuggare. De äldre delarna av Havstenssund, i norra delen av samhället, har en välbevarad miljö såväl vad avser bebyggelse som gator och trädgårdar. Detta område är av riksintresse för kulturmiljövård och Havstenssund är därför redovisat i kommunens kulturminnesvårdsprogram.
Under första halvan av 1900-talet blomstrade samhället. Då fanns här två fiskgrossister, två livsmedelsaffärer, fiskkonservindustri, båtbyggeri, radioaffär, café, och post.

Vid infarten till samhället ligger Havstenssunds kapell. Själva byggnaden är uppförd i trä och taket är skifferklätt. Kapellet, som byggdes i slutet 1930-talet, har en mycket speciell exteriör. Arkitekten sägs ha inspirerats av de bohuslänska fyrplatserna; fyrtorn och fyrvaktarbostad.

Namnet Havstenssund
Havstenssund har fått första delen av sitt namn från ön Havsten, norr om samhället. På Havsten finns ett 60 m högt berg, som gör ön väl synlig för sjöfarare från alla håll. Det smala sundet mellan fastlandet och ön Hällsö ger den sista delen av ortens namn.
I sagan om kung Sverre berättas det om en gård, Sonaberg, vid sundet. Kan namnet på gården leva kvar i namnet på berget på fastlandssidan vid sundet; Sunneberget?

Havstenssund idag
Många av Havstenssunds äldre hus ägs idag av delårsboende (sommargäster). Många helårsboende finns i de nya områdena i de norra och östra delarna av samhället.
Näringslivet består av huvudsakligen av fiske, båtförsäljaren GBM och två sommaröppna restauranger. Tull- och lotsstationerna stängdes i mitten av 1900-talet, men lotsutkiken finns fortfarande kvar på Hällsö.

Väster om samhället ligger naturreservatet Trossö - Kalvö - Lindö med omväxlande landskapsvyer och en intressant flora och fauna.

Midsommarafton firas traditionsenligt vid fotbollsplanen i Havstenssund. Det är dragspel med dans runt midsommarstången och förfriskningar till barnen. Kaffe med dopp erbjuds. Kvällen innan får alla som vill vara med och klä midsommarstången.…
Missa inte:
¦Havstenssundsdagen helgen vecka 29
¦En god lunch på Skaldjurscaféet
¦Att promenera längs huvudgatan, dvs bryggan, längs med samhället
¦Nya bryggpromenaden längs med sundet.
¦Utsikten uppifrån berget. Från Skaldjurscaféet gå uppför backen och vik in på en smal stig till höger. Du hittar en klyfta och kan komma upp på berget.
¦På sommaren: Galleriet och smyckesdesign-butiken om du vill se vackra ting. Smyckena görs i guld och silver av en svensk designer och bärs t.ex. av filmstjärnorna.

Kommunikationer

Buss

Planbestämmelser

Fåraby 1:70, Detaljplan (Beslutsdatum: 20100112, Registreringsdatum: 20100330)
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

7 500 000 kr

Taxering

Byggnad: 1 250 000 kr
Mark: 2 192 000 kr
Totalt: 3 442 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Standardpoäng: 0
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 800 000 kr.

Fantastiskt havsläge!

Till salu: Hus, 6:a på 187 m², Havstenssund, Tanum

HAVSTENSSUND, TANUM

Till salu, Hus, 7 500 000 kr , 187


Nybyggt hus 2016 Nu finns chansen att förvärva ett nybyggt vackert skärgårdshus från 2016 med havsutsikt, båttrafik, farleden, kobbar och skär och solnedgång som upplevelsevärde. Vad mer kan man begära! Huset är byggt i lösvirke och är väldigt gediget extra isolerat, med många finesser, fina detaljer och mycket smakfullt utfört. Huset passar både som ett åretrunthus eller som ett fritidshus. Båtplats 2,80 m finns möjlighet att köpa till. Området har ingen boplikt. Huset bör ses och upplevas på plats! Boka tid för visning redan idag! Kontakta ansvarig mäklare Carolina Fallenius på 0708692612
Välkommen till Fiskarehöjden 2

Entrén
Huset öppnar med vackra dubbeldörrar och en magiskt utsikt över havet, farleden, kobbar och skär. Hallen har en öppen planlösning med plats att hänga av sig i. Taket är fullhöjd vid entrén vilket ger en mäktig känsla av takhöjd/rymd i entréutrymmet.
Hallgolvet är delvis klinker som sedan övergår i trägolv.

Badrum entréplan
Till vänster om hallen ligger ett helkaklat badrum/ tvättstuga. Rummet är fullt utrustad med WC, dusch, tvätt handfat, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1 entréplan
Ligger innanför trappen till höger. Rummet är utrustat med fem stycken garderober och två fönster, ett större och ett lite mindre fönster. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Trapp
Till höger om hallen ligger en trapp som leder upp till övre plan.

Glasveranda/ Kök/ Vardagsrum
Rakt fram från hallen så ligger den vackra glasverandan med plats för matbord. Här kan man sitta och njuta av trädgården och se ut över havet. Tillsammans med kök och vardagsrum bildas en öppen planlösning mellan rummen, vilket är en väldigt trevlig sällskaps del i huset där är man gärna samlas. Rummet är även utrustat med en kamin att elda i som ökar på mysfaktorn i rummet.

Innerväggar/ Tak
Hela husets innerväggar är vita och klädda med väv på gips och delvis klädda med vitmålad liggande träpanel. Taket är vitmålad träpanel.

Tak/ Ljuseffekter
Hela huset har fina ljuseffekter med spottar i taket och delvis lite mindre storlek på spottar i vissa fönster, vilket lyser upp hela huset och även vissa fönster på ett mycket läckert sätt.

Golv material
Hela huset har ett genomgående mörkt trägolv. Badrummen är helkaklade i färgerna grått/vitt.

Fönster
Alla fönster är" Westcoast" fönster 3- glas i aluminium/ underhållsfria.

Information om fönstren:
(Det bästa av två världar. Westcoast Windows fönster och skjutdörrar består av en yttre del av elegant aluminium, som står emot tuffa väderförhållanden och en inre del av trä, som ger en varm inbjudande känsla. Kombinationen av trä och aluminium samt den unika konstruktionen ger maximal livslängd och minimalt underhåll. Här kommer skönheten både inifrån och utifrån. OBS! Ej att förväxlas med så kallade ”alu-beklädda” träfönster)

Kök
Köket är fullt utrustat med spis, spisfläkt vit trä och smidesjärn som den hänger i. Kyl och frys i fullhöjd, ugn, mikrovågsugn, diskbänk och köksskåp i vitt. Mosaik/ kakel på väggen.

Övre plan
Har en mycket trevlig planlösning som ger ett genomgående ljusinsläpp. Här finns en härlig känsla av rymd med tak upp i nock. Stora vackra fönster och en fantastisk balkong med havsutsikt.
Övre plan har tre sovrum, ett badrum och en möblerbar sällskaps del.

Badrum övre plan
Badrummet är utrustat med WC, dusch, tvätt handfat och ett badkar.

Övre plan har tre sovrum 2,3,4
Sovrum 2 ligger till höger om trappan och har plats för dubbelsäng och är utrustat med två garderober och två fönster ett stort och ett lite mindre för ljusinsläpp. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Sovrum 3 ligger till vänster om trappan och har plats för dubbelsäng. Rummet är utrustad med en stor garderob med skjutdörrar, det finns två fönster ett stort och ett lite mindre för ljusinsläpp. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Sovrum 4 ligger vägg i vägg med sovrum 3 och har plats för dubbelsäng. Rummet är utrustat med två garderober och två fönster ett stort och ett lite mindre för ljusinsläpp. På väggarna sitter liggande vit träpanel/ vitmålad väv.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, 1/2 plan
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 187 kvm
Tomtarea: 782 kvm

Utgångspris: 7 500 000 kr
Byggnadsår: 2016
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Arean är uppskattad
Beskrivning: 6 rum och kök med 4 sovrum 2 sällskapsrum med glasveranda och 2 badrum.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Värmepump luft-vatten
Grund: Platta på mark med extra mycket isolering.
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler

Takbeklädnad: Lertegel pannor
Utvändiga plåtarbeten: Aluzink
Ventilation: Mekanisk frånluft
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Murad skorsten med fyra kanaler in.
Murstock kommentar: Möjlighet finns att själv sätta in kamin på övre plan också om man önskar.
Allmän information: Nybyggt Skärgårdshus i lösvirke 2016
Kommentar: Platta på mark med extra mycket isolering. isolering i väggarna ca 30 cm. Isolering i snedtak övre plan ca 40 cm. Tak ca 20 cm isolering.
Panelen är lufttorkad istället för trycktorkad vilket gör att terpentin och kåda bevaras i virket och gör det mer beständigt. Målarfärg på huset är oljefärg Jotun.

Tomt/balkong/uteplats

Altan och balkong i sydväst och nordväst

Trädgårdstomt med havsutsikt, gräsmatta och syrénhäck.

Parkering

Stor tomt med plats för flera bilar att parkera.

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Havstenssund

Fastighetsbeteckning: Tanum Fåraby 1:70

Omgivning

Havstenssund är ett gammalt fiskeläge. Samhället var förr helt beroende av fiske och sjöfart. Några trålare och kräftfiskare finns kvar. Under våren och försommaren fångas makrill huvudsakligen i vad och höstens hummerfiske är viktigt för många, såväl yrkesfiskare som fritidsfiskare.

Men, idag svarar försäljning och service av fritidsbåtar för den mesta av sysselsättningen på orten. Många dagpendlar till arbeten i andra närbelägna orter.

Havstenssunds historia
I Havstenssund har havet alltid varit viktigt. Området finns omnämnt redan i de norska kungasagorna från omkring år 1100. Tidigt fanns här lots, tull och krog för att betjäna kustsjöfarten.

Havstenssund fick sin nuvarande karaktär under 1800-talet då fiske, frakt och stenindustrin växte och blev betydande näringar. Samhället präglades av den tidens sociala klasstänkande. I södra delen, som domineras av köpmanshuset vid hamnen, bodde lotsarna och fraktskepparna, och i den norra delen bodde fiskare och stenhuggare. De äldre delarna av Havstenssund, i norra delen av samhället, har en välbevarad miljö såväl vad avser bebyggelse som gator och trädgårdar. Detta område är av riksintresse för kulturmiljövård och Havstenssund är därför redovisat i kommunens kulturminnesvårdsprogram.
Under första halvan av 1900-talet blomstrade samhället. Då fanns här två fiskgrossister, två livsmedelsaffärer, fiskkonservindustri, båtbyggeri, radioaffär, café, och post.

Vid infarten till samhället ligger Havstenssunds kapell. Själva byggnaden är uppförd i trä och taket är skifferklätt. Kapellet, som byggdes i slutet 1930-talet, har en mycket speciell exteriör. Arkitekten sägs ha inspirerats av de bohuslänska fyrplatserna; fyrtorn och fyrvaktarbostad.

Namnet Havstenssund
Havstenssund har fått första delen av sitt namn från ön Havsten, norr om samhället. På Havsten finns ett 60 m högt berg, som gör ön väl synlig för sjöfarare från alla håll. Det smala sundet mellan fastlandet och ön Hällsö ger den sista delen av ortens namn.
I sagan om kung Sverre berättas det om en gård, Sonaberg, vid sundet. Kan namnet på gården leva kvar i namnet på berget på fastlandssidan vid sundet; Sunneberget?

Havstenssund idag
Många av Havstenssunds äldre hus ägs idag av delårsboende (sommargäster). Många helårsboende finns i de nya områdena i de norra och östra delarna av samhället.
Näringslivet består av huvudsakligen av fiske, båtförsäljaren GBM och två sommaröppna restauranger. Tull- och lotsstationerna stängdes i mitten av 1900-talet, men lotsutkiken finns fortfarande kvar på Hällsö.

Väster om samhället ligger naturreservatet Trossö - Kalvö - Lindö med omväxlande landskapsvyer och en intressant flora och fauna.

Midsommarafton firas traditionsenligt vid fotbollsplanen i Havstenssund. Det är dragspel med dans runt midsommarstången och förfriskningar till barnen. Kaffe med dopp erbjuds. Kvällen innan får alla som vill vara med och klä midsommarstången.…
Missa inte:
¦Havstenssundsdagen helgen vecka 29
¦En god lunch på Skaldjurscaféet
¦Att promenera längs huvudgatan, dvs bryggan, längs med samhället
¦Nya bryggpromenaden längs med sundet.
¦Utsikten uppifrån berget. Från Skaldjurscaféet gå uppför backen och vik in på en smal stig till höger. Du hittar en klyfta och kan komma upp på berget.
¦På sommaren: Galleriet och smyckesdesign-butiken om du vill se vackra ting. Smyckena görs i guld och silver av en svensk designer och bärs t.ex. av filmstjärnorna.

Kommunikationer

Buss

Planbestämmelser

Fåraby 1:70, Detaljplan (Beslutsdatum: 20100112, Registreringsdatum: 20100330)
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

7 500 000 kr

Taxering

Byggnad: 1 250 000 kr
Mark: 2 192 000 kr
Totalt: 3 442 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Standardpoäng: 0
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 800 000 kr.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Tanum

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg