1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Ekerö
  5. A1494348
 
KARTA
Villa till salu i Färingsö Skå - Ekerö

Till salu: Hus, 9:a på 295 m², Färingsö Skå, Ekerö


Interiör

Allmän beskrivning
ENTRÉHALL:
med ljus plastmatta och svart sammetstapet med rosor. Bra avhängningsyta för ytterkläder och plats för en mindre möbel om så önskas. Vackra dubbeldörrar leder in till den inre hallen.

INRE HALL:
med trägolv och grönmålad pärlspont på väggarna. Dubbeldörrar till trapp som leder upp till övre plan. I trappen sitter en låsbar gallergrind.

TOALETT:
med ljust klinkergolv, ljust kakel med en kakelbård och vitlaserat trätak. Handfat med träkommod och spegelskåp ovanför. Elhanddukstork. Renoverat 1998/99.

KÖK:
med plastmatta, målade väggar och trätak. Äldre köksinredning med blåmålade luckor och vinrött kakel ovanför köksbänkarna. Utgång till köksentrén. Äldre maskiner. Gott om plats för matbord.

FYRA RUM I FIL MED UTSIKT MOT MÄLAREN.

MATSAL (tornrum):
med trägolv, vit panel och blå tapet ovanför. Tre fönster i burspråk ger fint ljusinsläpp. Takros. Öppning mot salong 1.

SALONG 1:
med trägolv, aprikosmönstrad tapet och två fönster. Dubbeldörrar leder ut till den inre hallen. Takros. Stor öppening mellan salong 1 och 2.

SALONG 2
med trägolv, aprikosmönstrad tapet. Två fönster. Dubbeldörrar leder ut till den inre hallen. Takros. Vacker kakelugn som värmer skönt kalla dagar, murades upp 1998.

TORNRUM 4:
med trägolv och grönmönstrad tapet. Tre fönster i burspråk. Takros. Dubbeldörrar.

BRED SVÄNGD FIN TRAPPA LEDER UPP TILL ÖVRE PLAN: förråd under trappan

TVÄTTSTUGA:
med gråmelerat klinkergolv, ljust kakel med kakelbård och vitlaserat trätak. Underskåp med bänkskiva ovanför med infälld tvättho. Tvättmaskin (2011). Renoverat 1998/99.

STOR KLÄDKAMMARE:
med gott om plats för förvaring.

RUM 5:
med mönstrad platsmatta och vitmålade väggar. Öppet in till duschrum. Utgång till balkong.
DUSCHRUM:
med aprikos våtrumsmatta och tapet. Handfat och duschhörna. Fönster. REnoverat 1998/99.

ÖVRE PLAN:

ALLRUM:
med trägolv, brunlaserad panel med sammetstapet ovanför.

Mellan allrum och kök finns en liten hall. Härifrån går en trappa upp till vindsplanet.
KÖK:
med trägolv och mönstrad tapet. Köksinredning med brunlaserade ekluckor. Brunlaserade träbänkar med brunt mönstrat kakel ovanför. Infälld diskbänk. Spishäll, inbyggnads ugn, kyl/frys. Äldre maskiner. Plats för matbord.

TORNRUM 6:
med trägolv och äldre beigemönstrad tapet. Burspråk med tre fönster.

SÄLLSKAPSRUM:
Stort härligt rum med fantastiskt vacker utsikt över området och Mälaren. Trägolv och äldre beigemönstrad tapet. Dubbla dörrar leder ut till balkongen. Fin stor grön kakelugn som sprakar mysigt och värmer skönt kalla dagar. Ingång till liten klädkammare.

TORNRUM 8
med trägolv och beige tapet med rosor. Tre fönster i burspråk.

BADRUM
med blåmönstrat klinkergolv, blått kakel med kakelbård och trätak. Duschhörna med skjutdörrar. Handfatskommod med överskåp.

RUM 9
med trägolv och grön medaljongtapet.
Strax utanför rummet finns två inbyggda garderober varav en med hyllor.

VINDSPLAN med låg takhöjd, ca 2 meter.

STOR ÖPPEN YTA I MITTEN AV HUSET:
på golvet ligger spånskivor, taket är blåmålat och väggarna har en blåmönstrad sammetstapet. Här är det mycket vinklar, vrår och snedtak. Härifrån nås 3 sovrum och ett antal stora kattvindar som används som förrådsrum. Från två av förrådsrummen sitter luckor som leder ut till utrymme i tornen.

RUM 10
med blå heltäckningsmatta och grönmönstrad tapet. Inbyggd garderob. Gavelfönster.

RUM 11
med rostfärgad heltäckningsmatta och grön tapet. Inbyggd garderob. Gavelfönster.

RUM 12
med rosa heltäckningsmatta och mönstrad tapet. Lucka till kattvind. Litet fönster med utsikt mot Mälaren

KÄLLARPLAN:
Här är det betonggolv och låg takhöjd. Endast del av husets yta används, resten av ytan är krypgrund och delvis med berg idagen. Det finns fyra rum som vetter mot sjösidan. Del av mellanvägg är i blå lättbetong, ca 5-8 kvm.
Pannrum med bergvärmepump, hydrofor och rening till vattnet (avhärdingssalt).
Den före detta tvättstuga med den gamla tvättmaskinen kvar (kan användas som grovtvättstuga). Innanför tvättstugan finns det ytterligare två rum med förvaringsmöjlighet. Båda dessa rum har berg i dager.
Resten av ytan är delvis krypgrund och här står den gamla oljetanken och lite längre in finns påsättningskranen för sommarvattnet (från den egna brunnen).

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp2-plansvilla med källare och vindsvåning

Övrig bostadDET HÄR ÄR ETT HUS MED GAMLA ANOR:
Här i fastigheten har den kända Elise Ottesen-Jensen, kallad Ottar, född 1886 drivit ett hem där ensamstående mödrar kunde komma och föda, kallad Ottargården. Under 1940-talet var graviditet utanför äktenskapet ett stort tabu och många kvinnor fann sin enda fristad i det här huset. Elise var det sjuttonde barnet av arton. Hon är född i Norge och hennes pappa var präst.
Ottesen-Jensens syster fick vid 16-års ålder en dotter utanför äktenskapet som hon måste adoptera bort. Systern blev härav nedbruten och avled 10 år senare på ett sjukhus för psykiskt sjuka. Detta antas vara en bidragande orsak till Ottesen-Jensens intresse för sexualupplysning och preventivmedel.
1933 grundade hon Riksförbundet för Sexuell Upplysning, RFSU. Hon var ordförande för organisationen från 1933 till 1959.

BOYTA:
Enligt ägaren bedömer hon att den delvis inredda vindsvåningens golvyta är ca 100 kvm och den är inte inräknad i boytan (låg takhöjd).
Om den exakta boytan är viktig för dig som köpare bör en uppmätning utföras.

BRANDSKYDDSPROTOKOLL FRÅN SOTARE:
Utförd 12 september 2012 på kakelugn i salong och i sällskapsrum (utan anmärkning enligt info från Skorstensfejarna AB, tfn 010-495 21 60). Sotade den 23 september 2015.

TV (Boxer):
Uttag finns i följande tre rum: salong 1, rum 8 och rum 9.

ÖPPEN FIBER:
Öppen Fiber finns i närområdet. För mer info om möjlighet att koppla in fiber i framtiden

på www.oppenfiber.se eller ring 020-40 24 00.

UTOMHUSBELYSNING / ELUTTAG:
Välkomnande belysning finns vid ytterdörrarna, vid den stora balkongen vid husets gavelsida och en trädgårdsstolpe.

PARKERINGSMÖJLIGHET:
Det finns två asfalterade infarter till huset. På dessa finns det möjlighet att parkera bilarna.

PLANRITNING:
det finns inga original planritningar på huset. De skisser som finns är endast en översikt över planlösningen och de är inte måttanpassade.

Övriga byggnaderBALKONG:
Stor balkong på gavelsidan med utsikt mot Mälaren, med härligt syd-väst läge. Här finns gott om plats för matgrupp alternativt en loungemöbel eller solstolar.

MINDRE BALKONG:
På övre plan med utgång från sällskapsrum finns en mindre balkong (renoveringsbehov) med fantastisk utsikt mot Mälaren, här kan man stanna upp och njuta av den fina utsikten.

UTEPLATS:
som ett öppet lusthus med fantastiskt fin utsikt mot Mälaren (renoveringsbehov).

ÄLDRE VÄXTHUS

ENKELT GARAGE MED FÖRRÅD

TomtIDYLLISKT LÄGE!
Nu har du möjlighet att köpa ett för Ekerö unikt hus med ett härligt sjönära läge. Huset har en intressant och spännande historia, många spännande detaljer och mycket charm. Idylliskt belägen på en soldränkt tomt med fin utsikt mot Mälaren på natursköna Färingsö. Lite terrasserad tomt med lättskötta gräsytor för aktiviteter och lek, inringas av en häck mot grusvägen. En trivsam lantlig och marin miljö. Här kan man både koppla av och ha en aktiv fritid. Vintertid är skridskotid, och om snön lagt sig på isen kan du åka skidor på Mälaren. Sommartid är det badrocksavstånd för att ta ett dopp. Inom cykeltid finns fotbollsplaner, ishockeyhall och golfbanor.

Sammantaget gör detta unika objekt det till ett boende utöver det vanliga. Här kan man skapa sig ett hem med livskvalitet, både för avkoppling och aktivitet, endast ca 35 minuter från Stockholm.

DRIFTSKOSTNAD:
Driftskostnaden baseras på säljarens årsförbrukning: el 26.810 kWh, kostnad ca 34.170 kr inkl. nätkostnad, vatten och avlopp ca 1.650 kr (slamtömning, delas med annan fastighet), renhållning 2.400 kr/år, vägföreningsavgift 3000kr, villaförsäkring 8500 kr/år, sotning 501 kr/år.
Fastighetsavgift och framtida underhåll tillkommer.

Byggnadsår1909

FastighetsbeteckningSkå-Säby 4:8

GrundläggningMellangjuten betongplatta

GrundmurBetong

StommeTrä

FasadEternit

Fönster2-glas

BjälklagTrä

TakPlåt

Utv. PlåtarbetePlåt

UppvärmningBergvärme (2011)

Pantbrevssumma2.000.000 kr

Taxeringsvärde2.365.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde1.065.000 kr

Markens taxeringsvärde1.300.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppEnskilt vatten året om (borrad brunn). Enskilt avlopp (gemensam infiltration med grannfastigheten, från 1993. 4 kubik samavskiljare).

VentilationSjälvdrag

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA:
Skå-Säby GA:2 (Ändamål: väg. Förvaltning: Tureholms samfällighetsförening),
Skå-Säby GA:5 (Ändamål: väg. Delägande fastigheter: Skå-Säby 2:14, 4:8, 4:42, 4:46)

Förmån, Avtalsservitut: Avloppsbrunn, 0125IM-01/12405
Förmån, Avtalsservitut: Avloppsledning, 0125IM-01/12461

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 22 februari 2016

Energiprestanda88 kWh/kvm/år

KlassE

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 50.221 kr/år med - personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel34.170 kr

Vatten/avlopp1.650 kr

Sotning501 kr

Väg/samfällighetsavgift3.000 kr

Renhållning2.400 kr

Försäkring (exkl. lösöre)8.500 kr

Övrigt-

Energiförbrukning26810 kWh per år

ElleverantörFortum

NätleverantörFortum/Ellevio

Kommentar-

Övrig bostad

Energideklaration.pdf

Området

AllmäntHärligt läge med en vacker natur "inpå knuten" med fina grönområden och ett härligt friluftsliv.Inom cykelavstånd ligger Skå ridcenter och vid Skå/Svanhagen finns bl.a en bensinmack, en ICA affär och en stor idrottsplats med ishall, fotbollsplaner och ny konstgräsplan. Idrottsklubben heter SKÅ IK. Det är fina gång- och cykelbanor från Skå och vidare ut mot Färingsö, till Ekerö Centrum och vidare till Brommaplan. Ekerö är en gammal anrik kulturkommun. Här finns många fornlämningar och hällristningar som är riksbekanta. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö våtmarksängar.Bl a följande attraktioner inom cykel- och bilavstånd är värda ett besök:- Svartsjö våtmarksängar, ett spännande utflyktsmål för fågelskådare.- Svartsjö slott från 1730-talet är Sveriges första rokokoslott. Arkitekt Carl Hårleman skapade slottet som ett jakt- och lustslott för Fredrik I. Slottet har genomgått omfattande renoveringar.- Sånga kyrka med sin originalport från 1100-talet och muralmålningar från 1400-talet. - Stenbrottet i Stenhamra är beläget i granitberget och består av två sjöar fint insprängda bland klipporna.

KommunikationNärmaste busshållplats finns strax utanför fastigheten (busshållplats Tureholm) och vid Svanhagen finns ytterligare ett flertal busslinjer med regelbundna turer till Brommaplan, Ekerö Centrum och Stenhamra. Från Svanhagen tar det ca 15-20 minuter till Brommaplan med buss och till Ekerö Centrum eller Stenhamra ca 5-7 minuter. Det finns färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an om så önskas. Färjelägret finns vid Jungfrusund som nås lättast genom att passera Ekerö Centrum och fortsätta förbi Gällstaö. Kort därefter är man framme vid färjelägret. Här kan man passa på att besöka hamnkrogen vid Jungfrusunds Marina om man vill äta en god middag eller lunch.

NärserviceNärmsta mataffär finns vid ICA Skå (cykelavstånd).Vid Troxhammar Butiksby finns ett café, en klädaffär, en tändläkarmottagning och ett hunddagis.Vid Ekerö Centrum finns ett flertal butiker, ICA Supermarket, banker, apotek, bibliotek systembolag samt vårdcentral. På både Ekerö och Färingsö finns ett flertal skolor och förskolor i både kommunal och privat regi samt skolor med alternativa pedagogisk inriktning såsom Montessori och Waldorf. Närmaste förskola finns vid Svanhagen och närmsta skola årskurs 0-5 finns vid Skå kyrka.Golf kan man spela på tre olika banor inom kommunen. Närmsta golfbana finns vid Troxhammar.

Vägbeskrivning
Från Brommaplan kör Ekerövägen mot Tappström. Vid rondell håll höger mot Färingsö. Följ Färentunavägen ca 5,7 km. Sväng vänster vid ICA Skå, in på Tureholmsvägen. Följ den ca 1,3 km och sväng höger vid T-korsning. Fortsätt på Tureholmsvägen ca 1,3 km. Sväng vänster in på Ottarvägen. Huset ligger på vänster sida. Välkommen!

Länkar

Panorama

Mäklarringen Svenska AB

Villa till salu i Färingsö Skå - Ekerö

Till salu: Hus, 9:a på 295 m², Färingsö Skå, Ekerö

FÄRINGSÖ SKÅ, EKERÖ

Till salu, Hus, 10 500 000 kr , 295


Interiör

Allmän beskrivning
ENTRÉHALL:
med ljus plastmatta och svart sammetstapet med rosor. Bra avhängningsyta för ytterkläder och plats för en mindre möbel om så önskas. Vackra dubbeldörrar leder in till den inre hallen.

INRE HALL:
med trägolv och grönmålad pärlspont på väggarna. Dubbeldörrar till trapp som leder upp till övre plan. I trappen sitter en låsbar gallergrind.

TOALETT:
med ljust klinkergolv, ljust kakel med en kakelbård och vitlaserat trätak. Handfat med träkommod och spegelskåp ovanför. Elhanddukstork. Renoverat 1998/99.

KÖK:
med plastmatta, målade väggar och trätak. Äldre köksinredning med blåmålade luckor och vinrött kakel ovanför köksbänkarna. Utgång till köksentrén. Äldre maskiner. Gott om plats för matbord.

FYRA RUM I FIL MED UTSIKT MOT MÄLAREN.

MATSAL (tornrum):
med trägolv, vit panel och blå tapet ovanför. Tre fönster i burspråk ger fint ljusinsläpp. Takros. Öppning mot salong 1.

SALONG 1:
med trägolv, aprikosmönstrad tapet och två fönster. Dubbeldörrar leder ut till den inre hallen. Takros. Stor öppening mellan salong 1 och 2.

SALONG 2
med trägolv, aprikosmönstrad tapet. Två fönster. Dubbeldörrar leder ut till den inre hallen. Takros. Vacker kakelugn som värmer skönt kalla dagar, murades upp 1998.

TORNRUM 4:
med trägolv och grönmönstrad tapet. Tre fönster i burspråk. Takros. Dubbeldörrar.

BRED SVÄNGD FIN TRAPPA LEDER UPP TILL ÖVRE PLAN: förråd under trappan

TVÄTTSTUGA:
med gråmelerat klinkergolv, ljust kakel med kakelbård och vitlaserat trätak. Underskåp med bänkskiva ovanför med infälld tvättho. Tvättmaskin (2011). Renoverat 1998/99.

STOR KLÄDKAMMARE:
med gott om plats för förvaring.

RUM 5:
med mönstrad platsmatta och vitmålade väggar. Öppet in till duschrum. Utgång till balkong.
DUSCHRUM:
med aprikos våtrumsmatta och tapet. Handfat och duschhörna. Fönster. REnoverat 1998/99.

ÖVRE PLAN:

ALLRUM:
med trägolv, brunlaserad panel med sammetstapet ovanför.

Mellan allrum och kök finns en liten hall. Härifrån går en trappa upp till vindsplanet.
KÖK:
med trägolv och mönstrad tapet. Köksinredning med brunlaserade ekluckor. Brunlaserade träbänkar med brunt mönstrat kakel ovanför. Infälld diskbänk. Spishäll, inbyggnads ugn, kyl/frys. Äldre maskiner. Plats för matbord.

TORNRUM 6:
med trägolv och äldre beigemönstrad tapet. Burspråk med tre fönster.

SÄLLSKAPSRUM:
Stort härligt rum med fantastiskt vacker utsikt över området och Mälaren. Trägolv och äldre beigemönstrad tapet. Dubbla dörrar leder ut till balkongen. Fin stor grön kakelugn som sprakar mysigt och värmer skönt kalla dagar. Ingång till liten klädkammare.

TORNRUM 8
med trägolv och beige tapet med rosor. Tre fönster i burspråk.

BADRUM
med blåmönstrat klinkergolv, blått kakel med kakelbård och trätak. Duschhörna med skjutdörrar. Handfatskommod med överskåp.

RUM 9
med trägolv och grön medaljongtapet.
Strax utanför rummet finns två inbyggda garderober varav en med hyllor.

VINDSPLAN med låg takhöjd, ca 2 meter.

STOR ÖPPEN YTA I MITTEN AV HUSET:
på golvet ligger spånskivor, taket är blåmålat och väggarna har en blåmönstrad sammetstapet. Här är det mycket vinklar, vrår och snedtak. Härifrån nås 3 sovrum och ett antal stora kattvindar som används som förrådsrum. Från två av förrådsrummen sitter luckor som leder ut till utrymme i tornen.

RUM 10
med blå heltäckningsmatta och grönmönstrad tapet. Inbyggd garderob. Gavelfönster.

RUM 11
med rostfärgad heltäckningsmatta och grön tapet. Inbyggd garderob. Gavelfönster.

RUM 12
med rosa heltäckningsmatta och mönstrad tapet. Lucka till kattvind. Litet fönster med utsikt mot Mälaren

KÄLLARPLAN:
Här är det betonggolv och låg takhöjd. Endast del av husets yta används, resten av ytan är krypgrund och delvis med berg idagen. Det finns fyra rum som vetter mot sjösidan. Del av mellanvägg är i blå lättbetong, ca 5-8 kvm.
Pannrum med bergvärmepump, hydrofor och rening till vattnet (avhärdingssalt).
Den före detta tvättstuga med den gamla tvättmaskinen kvar (kan användas som grovtvättstuga). Innanför tvättstugan finns det ytterligare två rum med förvaringsmöjlighet. Båda dessa rum har berg i dager.
Resten av ytan är delvis krypgrund och här står den gamla oljetanken och lite längre in finns påsättningskranen för sommarvattnet (från den egna brunnen).

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp2-plansvilla med källare och vindsvåning

Övrig bostadDET HÄR ÄR ETT HUS MED GAMLA ANOR:
Här i fastigheten har den kända Elise Ottesen-Jensen, kallad Ottar, född 1886 drivit ett hem där ensamstående mödrar kunde komma och föda, kallad Ottargården. Under 1940-talet var graviditet utanför äktenskapet ett stort tabu och många kvinnor fann sin enda fristad i det här huset. Elise var det sjuttonde barnet av arton. Hon är född i Norge och hennes pappa var präst.
Ottesen-Jensens syster fick vid 16-års ålder en dotter utanför äktenskapet som hon måste adoptera bort. Systern blev härav nedbruten och avled 10 år senare på ett sjukhus för psykiskt sjuka. Detta antas vara en bidragande orsak till Ottesen-Jensens intresse för sexualupplysning och preventivmedel.
1933 grundade hon Riksförbundet för Sexuell Upplysning, RFSU. Hon var ordförande för organisationen från 1933 till 1959.

BOYTA:
Enligt ägaren bedömer hon att den delvis inredda vindsvåningens golvyta är ca 100 kvm och den är inte inräknad i boytan (låg takhöjd).
Om den exakta boytan är viktig för dig som köpare bör en uppmätning utföras.

BRANDSKYDDSPROTOKOLL FRÅN SOTARE:
Utförd 12 september 2012 på kakelugn i salong och i sällskapsrum (utan anmärkning enligt info från Skorstensfejarna AB, tfn 010-495 21 60). Sotade den 23 september 2015.

TV (Boxer):
Uttag finns i följande tre rum: salong 1, rum 8 och rum 9.

ÖPPEN FIBER:
Öppen Fiber finns i närområdet. För mer info om möjlighet att koppla in fiber i framtiden

på www.oppenfiber.se eller ring 020-40 24 00.

UTOMHUSBELYSNING / ELUTTAG:
Välkomnande belysning finns vid ytterdörrarna, vid den stora balkongen vid husets gavelsida och en trädgårdsstolpe.

PARKERINGSMÖJLIGHET:
Det finns två asfalterade infarter till huset. På dessa finns det möjlighet att parkera bilarna.

PLANRITNING:
det finns inga original planritningar på huset. De skisser som finns är endast en översikt över planlösningen och de är inte måttanpassade.

Övriga byggnaderBALKONG:
Stor balkong på gavelsidan med utsikt mot Mälaren, med härligt syd-väst läge. Här finns gott om plats för matgrupp alternativt en loungemöbel eller solstolar.

MINDRE BALKONG:
På övre plan med utgång från sällskapsrum finns en mindre balkong (renoveringsbehov) med fantastisk utsikt mot Mälaren, här kan man stanna upp och njuta av den fina utsikten.

UTEPLATS:
som ett öppet lusthus med fantastiskt fin utsikt mot Mälaren (renoveringsbehov).

ÄLDRE VÄXTHUS

ENKELT GARAGE MED FÖRRÅD

TomtIDYLLISKT LÄGE!
Nu har du möjlighet att köpa ett för Ekerö unikt hus med ett härligt sjönära läge. Huset har en intressant och spännande historia, många spännande detaljer och mycket charm. Idylliskt belägen på en soldränkt tomt med fin utsikt mot Mälaren på natursköna Färingsö. Lite terrasserad tomt med lättskötta gräsytor för aktiviteter och lek, inringas av en häck mot grusvägen. En trivsam lantlig och marin miljö. Här kan man både koppla av och ha en aktiv fritid. Vintertid är skridskotid, och om snön lagt sig på isen kan du åka skidor på Mälaren. Sommartid är det badrocksavstånd för att ta ett dopp. Inom cykeltid finns fotbollsplaner, ishockeyhall och golfbanor.

Sammantaget gör detta unika objekt det till ett boende utöver det vanliga. Här kan man skapa sig ett hem med livskvalitet, både för avkoppling och aktivitet, endast ca 35 minuter från Stockholm.

DRIFTSKOSTNAD:
Driftskostnaden baseras på säljarens årsförbrukning: el 26.810 kWh, kostnad ca 34.170 kr inkl. nätkostnad, vatten och avlopp ca 1.650 kr (slamtömning, delas med annan fastighet), renhållning 2.400 kr/år, vägföreningsavgift 3000kr, villaförsäkring 8500 kr/år, sotning 501 kr/år.
Fastighetsavgift och framtida underhåll tillkommer.

Byggnadsår1909

FastighetsbeteckningSkå-Säby 4:8

GrundläggningMellangjuten betongplatta

GrundmurBetong

StommeTrä

FasadEternit

Fönster2-glas

BjälklagTrä

TakPlåt

Utv. PlåtarbetePlåt

UppvärmningBergvärme (2011)

Pantbrevssumma2.000.000 kr

Taxeringsvärde2.365.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde1.065.000 kr

Markens taxeringsvärde1.300.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppEnskilt vatten året om (borrad brunn). Enskilt avlopp (gemensam infiltration med grannfastigheten, från 1993. 4 kubik samavskiljare).

VentilationSjälvdrag

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA:
Skå-Säby GA:2 (Ändamål: väg. Förvaltning: Tureholms samfällighetsförening),
Skå-Säby GA:5 (Ändamål: väg. Delägande fastigheter: Skå-Säby 2:14, 4:8, 4:42, 4:46)

Förmån, Avtalsservitut: Avloppsbrunn, 0125IM-01/12405
Förmån, Avtalsservitut: Avloppsledning, 0125IM-01/12461

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 22 februari 2016

Energiprestanda88 kWh/kvm/år

KlassE

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 50.221 kr/år med - personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel34.170 kr

Vatten/avlopp1.650 kr

Sotning501 kr

Väg/samfällighetsavgift3.000 kr

Renhållning2.400 kr

Försäkring (exkl. lösöre)8.500 kr

Övrigt-

Energiförbrukning26810 kWh per år

ElleverantörFortum

NätleverantörFortum/Ellevio

Kommentar-

Övrig bostad

Energideklaration.pdf

Området

AllmäntHärligt läge med en vacker natur "inpå knuten" med fina grönområden och ett härligt friluftsliv.Inom cykelavstånd ligger Skå ridcenter och vid Skå/Svanhagen finns bl.a en bensinmack, en ICA affär och en stor idrottsplats med ishall, fotbollsplaner och ny konstgräsplan. Idrottsklubben heter SKÅ IK. Det är fina gång- och cykelbanor från Skå och vidare ut mot Färingsö, till Ekerö Centrum och vidare till Brommaplan. Ekerö är en gammal anrik kulturkommun. Här finns många fornlämningar och hällristningar som är riksbekanta. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö våtmarksängar.Bl a följande attraktioner inom cykel- och bilavstånd är värda ett besök:- Svartsjö våtmarksängar, ett spännande utflyktsmål för fågelskådare.- Svartsjö slott från 1730-talet är Sveriges första rokokoslott. Arkitekt Carl Hårleman skapade slottet som ett jakt- och lustslott för Fredrik I. Slottet har genomgått omfattande renoveringar.- Sånga kyrka med sin originalport från 1100-talet och muralmålningar från 1400-talet. - Stenbrottet i Stenhamra är beläget i granitberget och består av två sjöar fint insprängda bland klipporna.

KommunikationNärmaste busshållplats finns strax utanför fastigheten (busshållplats Tureholm) och vid Svanhagen finns ytterligare ett flertal busslinjer med regelbundna turer till Brommaplan, Ekerö Centrum och Stenhamra. Från Svanhagen tar det ca 15-20 minuter till Brommaplan med buss och till Ekerö Centrum eller Stenhamra ca 5-7 minuter. Det finns färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an om så önskas. Färjelägret finns vid Jungfrusund som nås lättast genom att passera Ekerö Centrum och fortsätta förbi Gällstaö. Kort därefter är man framme vid färjelägret. Här kan man passa på att besöka hamnkrogen vid Jungfrusunds Marina om man vill äta en god middag eller lunch.

NärserviceNärmsta mataffär finns vid ICA Skå (cykelavstånd).Vid Troxhammar Butiksby finns ett café, en klädaffär, en tändläkarmottagning och ett hunddagis.Vid Ekerö Centrum finns ett flertal butiker, ICA Supermarket, banker, apotek, bibliotek systembolag samt vårdcentral. På både Ekerö och Färingsö finns ett flertal skolor och förskolor i både kommunal och privat regi samt skolor med alternativa pedagogisk inriktning såsom Montessori och Waldorf. Närmaste förskola finns vid Svanhagen och närmsta skola årskurs 0-5 finns vid Skå kyrka.Golf kan man spela på tre olika banor inom kommunen. Närmsta golfbana finns vid Troxhammar.

Vägbeskrivning
Från Brommaplan kör Ekerövägen mot Tappström. Vid rondell håll höger mot Färingsö. Följ Färentunavägen ca 5,7 km. Sväng vänster vid ICA Skå, in på Tureholmsvägen. Följ den ca 1,3 km och sväng höger vid T-korsning. Fortsätt på Tureholmsvägen ca 1,3 km. Sväng vänster in på Ottarvägen. Huset ligger på vänster sida. Välkommen!

Länkar

Panorama

Mäklarringen Svenska AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Ekerö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg