1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Österåker
  5. A1451755
 
KARTA
Villa till salu i Österskär - Österåker

Till salu: Hus, 7:a på 290 m², Österskär, Österåker


Interiör

Allmän beskrivning
Entréplan:
Dubbeldörr till den representativa och möblerbara hallen med ett generöst utbud av förvaringsmöjligheter i garderober bakom skjutdörrar i ek. Ljus klinker på golv och vitmålade väggar.
Tvättstuga med klinker på golv samt ljusa väggar med vitt kakel som stänkskydd mot rostfri arbetsbänk. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt goda förvaringsmöjligheter i skåp med luckor i ek.
Helkaklat badrum med generöst ljusinsläpp. Klinker på golv samt vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med toalett, skåp för förvaring, duschvägg, handfat samt tillhörande kommod med spegel ovan.
Tv-rum/sovrum med panoramafönster och strålande sjövy mot vattnet. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Påkostat kök i öppen planlösning mot matplats. Ljus klinker på golv samt vitmålade väggar. Kök från SieMatic med ljusa skåpsluckor, mörka bänkskivor i granit samt rostfria vitvaror från Miele. Dörr i glas mot skyddad uteplats och trädgård. Matplats med fantastisk sjöutsikt via de stora panoramafönstren samt en härlig och varm känsla som sprids i hela rummet utav den vackra kakelugnen. Fiskbensparkett på golvet samt vitmålade väggar.
Via tre trappsteg ner når ni hjärtat av huset med takhöjden om ca 7 meter och den sagolika utsikten och med ljusinsläpp via de stora panoramafönstren i alla väderstreck. Öppen spis finns även här som sprider värme i hela rummet. Generösa sällskapsytor med gott om plats för flera soffgrupper. Den generösa takhöjden och de stora fönstren ger ljus och rymd utöver det vanliga kompletterat med hänförande sjövy. Från kök och sällskapsdelen finns ett flertal utgångar till den stora och skyddade terrassen med sjöutsikt.

Övre plan:
Via trappa når man det övre planet med allrum. Hall med separat ingång i anslutning till allrummet. Från allrummet är det öppet ner mot entréplan vilket ger en trivsam känsla med ljus, rymd och vy. Platsbyggda vitrinskåp med gott om förvaringsmöjligheter. Parkettgolv, vitmålade väggar samt spotlights i tak. Rymligt badrum med fantastisk sjöutsikt samt ljusinsläpp via panoramafönster i två väderstreck. Klinker på golvet samt kaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat, kommod, spegel, handdukstork, badkar samt duschhörna.
Rymligt sovrum med vitmålade väggar, parkettgolv samt panoramafönster med härlig utsikt. Gott om förvaring i garderober. Två av sovrummen har separata värme och komfortkyla (luftvärmepump).
Sovrum med naturnära läge och vacker utsikt, parkettgolv samt vitmålade väggar.
Ljust sovrum med fönster i två väderstreck. Vitmålade väggar samt parkettgolv.
Även i det övre planet är takhöjden generös samt rikligt av stora fönster ger en rymd och vy som är extraordinär.

Källarplan:
Källarplanet består av vinkällare, pannrum, teknikrum samt rymligt förrådsutrymme.

Garage/gästhus:
Gästhuset har nyligen renoverats och är idag en relaxavdelning med bland annat bastu, dusch, WC samt utgång till skyddad terrass i väster. I gästrummet finns det gott om förvaringsmöjligheter i garderob, plats för flertal sängar, soffgrupp samt matplats.
Gästavdelningen är förberett för pentry. Under gäst/relaxvåningen finns ett isolerat dubbelgarage med motordrivna portar. Indraget vatten med varmvattenberedare samt ventilationsaggregat. Idag nyttjas detta utrymme som ett hemmagym. Förrådsrum.

Strandlinjen med brygga:
Via en gediget byggd trappa når man bryggan med bryggdäcket samt sjöboden. Bryggan har segelbåtsdjup och plats för flera gästande båtar. Här finns el neddraget för bästa komfort.

Sammanfattning:
Modern villa med en boyta om 290 kvm arkitektoniskt tilltalande och något spektakulär. Generös takhöjd och rikligt med panoramafönster i samtliga väderstreck och med ett högt och fritt läge ger en strålande sjövy på stor sjötomt 5.175 kvm med privat läge och bred strandlinje. Flertalet stora och skyddade terrasser och med vy över Sätterfjärden med ett rikt bad och båtliv i innerskärgården. Separat dubbelgarage med gästlägenhet och relaxavdelning med bastu. Egen hamnanläggning med segelbåtsdjup. Hela fastigheten är i mycket bra skick med kontinuerligt underhåll och påkostade detaljer samt påkostade materialval. Ett unikt sjöställe c:a 30 km från Stockholms city med enskilt läge och närhet till buss och Roslagsbanan. Promenadavstånd till förskola och skola.

Länkar:
Panorama 1: https://fastout.com/p/DHERC2Q
Panorama 2: https://fastout.com/p/VGVXN7D
Hybrid vision: https://vimeo.com/155693886

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp2-plansvilla med källare

Övrig bostadStor och insynsskyddad terrass med högt läge och strålande sjövy.

Ny styrenhet till vattenburen golvvärme i hela huset 2015.
Bergvärmepump utbytt 2014.
Nybyggnation av sjöbod 2014.
Ny brygga (segelbåtsdjup pålad)+ trappa inkl. belysning 2013.
Nydragen el till bryggan. 2013.
Fiber 2012.
Total ombyggnad ovan garage av rum, badrum samt bastu 2010-2011.
Markiser, automatstyrning 2010.
Ombyggnad av gård med murar, marksten samt rabatter 2010.
Ny belysning utvändigt med automatik 2010.
Nytt fläktsystem i garage och gästhus 2010.
Larm med överfallslarm.
Centraldammsugare.

Övriga byggnaderIsolerat och uppvärmt dubbelgarage c:a 40 kvm med VA.
Inrett gästrum med relaxytor, bastu och terrass ovanpå garaget.
Förråd vid entrén.
Sjöbod om ca 5-6kvm / kallförråd.

TomtStor natur och sluttningstomt med högt och skyddat läge. Bred strandlinje och egen hamnanläggning med segelbåtdsdjup. Stensatt och uppvärmd infart med flertalet parkeringsplatser. Plana lekytor och berg i dagen gör tomten lättskött.

Byggnadsår1999, Löpande renovering

FastighetsbeteckningTuna 9:22

GrundläggningGrundläggning på berg

StommeBetong och trä

FasadTrä, målad 2009-2010

Fönster2-glas isoler

BjälklagTrä

TakPlåt - falsat

Utv. PlåtarbeteLackerad plåt

UppvärmningBergvärme och luftvärmepunp med återvinning (FTX) och luftvärmepump för kyla

Pantbrevssumma2.100.000 kr

Taxeringsvärde9.448.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde3.248.000 kr

Markens taxeringsvärde6.200.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppKommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA: Tuna GA:4. Vägföreningen

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 4 februari 2016

Energiprestanda87 kWh/kvm/år

KlassE

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 58.300 kr/år med 2 personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel48.200 kr

Vatten/avlopp5.200 kr

Sotning-

Väg/samfällighetsavgift2.700 kr

Renhållning2.200 kr

Försäkring (exkl. lösöre)-

Övrigt-

Energiförbrukning44750 kWh per år

ElleverantörSkellefteå Kraft

NätleverantörEon

KommentarFörsäkring tillkommer.

Tillval (ej beräknat i driftkostnader ovan) - Farmartjänst 3 600kr
- Securitas direct 7 000kr.

Övrig bostad

Norra Åsvägen 47 - Besiktning

Norra Åsvägen 47 - El

Norra Åsvägen 47 - Energideklaration

Norra Åsvägen 47 - VA

Området

AllmäntÖsterskär ligger på en kraftigt kuperad halvö mellan Tunaviken och Sättrafjärden nordväst om Trälhavet. Under 20- och 30-talet blev Österskär en populär sommarort för stockholmare och på 70-talet expanderade området, i dagsläget är hela halvön bebyggd. Här finns Österskärs Havsbad (i folkmun känd som Solbrännan) och Österskärs ångbåtsbrygga som stod klar 1912. Vid Österskärs havsbad finns även en populär restaurang, Solbrännan (se mer på www.solbrannan.se). Genom medlemskap i Österskärs villaägarförening ÖVF kan man ansöka om båtplats på någon av föreningens många båtbryggor som finns runt halvön. Föreningen anordnar även traditionsenligt midsommarfirande vid strandängen som ligger vid Havsbadet.

KommunikationRoslagsbanan har hållplatser i Tuna och slutstationen Österskär. På morgonen och eftermiddagen är det tätare trafik med snabbtåg som endast stannar på ett fåtal ställen påväg in mot Tekniska högskolan.

NärserviceRestaurang Solbrännan finns vid Havsbadet. Här serveras luncher och ala carte på kvällarna. Även populära grillkvällar sommartid.Sjöräddningssällskapet har en räddningsstation vid havsbadet.Österskärs vattensportklubb har klubblokal vid stranden med möjlighet till förvaring av kajak eller surfingbräda i huset. Se mer på www.osterskarsvk.seVid Österskärs station planeras nybyggnation av lägenheter samt ett flertal butiker med eventuellt bageri, deli, café.

ÖvrigtÖsterskärsskolan är en liten och personlig skola med klasser från förskola till och med årskurs 6.I Österskär finns ett flertal förskolor i olika former. Montessori. Personalkooperativ och Tärnan som är ett föräldrakooperativ med verksamhet i en villa på Norra åsvägen. Även kommunala alternativ finns

Mäklarringen Svenska AB

Villa till salu i Österskär - Österåker

Till salu: Hus, 7:a på 290 m², Österskär, Österåker

ÖSTERSKÄR, ÖSTERÅKER

Till salu, Hus, 15 900 000 kr , 290


Interiör

Allmän beskrivning
Entréplan:
Dubbeldörr till den representativa och möblerbara hallen med ett generöst utbud av förvaringsmöjligheter i garderober bakom skjutdörrar i ek. Ljus klinker på golv och vitmålade väggar.
Tvättstuga med klinker på golv samt ljusa väggar med vitt kakel som stänkskydd mot rostfri arbetsbänk. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt goda förvaringsmöjligheter i skåp med luckor i ek.
Helkaklat badrum med generöst ljusinsläpp. Klinker på golv samt vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med toalett, skåp för förvaring, duschvägg, handfat samt tillhörande kommod med spegel ovan.
Tv-rum/sovrum med panoramafönster och strålande sjövy mot vattnet. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Påkostat kök i öppen planlösning mot matplats. Ljus klinker på golv samt vitmålade väggar. Kök från SieMatic med ljusa skåpsluckor, mörka bänkskivor i granit samt rostfria vitvaror från Miele. Dörr i glas mot skyddad uteplats och trädgård. Matplats med fantastisk sjöutsikt via de stora panoramafönstren samt en härlig och varm känsla som sprids i hela rummet utav den vackra kakelugnen. Fiskbensparkett på golvet samt vitmålade väggar.
Via tre trappsteg ner når ni hjärtat av huset med takhöjden om ca 7 meter och den sagolika utsikten och med ljusinsläpp via de stora panoramafönstren i alla väderstreck. Öppen spis finns även här som sprider värme i hela rummet. Generösa sällskapsytor med gott om plats för flera soffgrupper. Den generösa takhöjden och de stora fönstren ger ljus och rymd utöver det vanliga kompletterat med hänförande sjövy. Från kök och sällskapsdelen finns ett flertal utgångar till den stora och skyddade terrassen med sjöutsikt.

Övre plan:
Via trappa når man det övre planet med allrum. Hall med separat ingång i anslutning till allrummet. Från allrummet är det öppet ner mot entréplan vilket ger en trivsam känsla med ljus, rymd och vy. Platsbyggda vitrinskåp med gott om förvaringsmöjligheter. Parkettgolv, vitmålade väggar samt spotlights i tak. Rymligt badrum med fantastisk sjöutsikt samt ljusinsläpp via panoramafönster i två väderstreck. Klinker på golvet samt kaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat, kommod, spegel, handdukstork, badkar samt duschhörna.
Rymligt sovrum med vitmålade väggar, parkettgolv samt panoramafönster med härlig utsikt. Gott om förvaring i garderober. Två av sovrummen har separata värme och komfortkyla (luftvärmepump).
Sovrum med naturnära läge och vacker utsikt, parkettgolv samt vitmålade väggar.
Ljust sovrum med fönster i två väderstreck. Vitmålade väggar samt parkettgolv.
Även i det övre planet är takhöjden generös samt rikligt av stora fönster ger en rymd och vy som är extraordinär.

Källarplan:
Källarplanet består av vinkällare, pannrum, teknikrum samt rymligt förrådsutrymme.

Garage/gästhus:
Gästhuset har nyligen renoverats och är idag en relaxavdelning med bland annat bastu, dusch, WC samt utgång till skyddad terrass i väster. I gästrummet finns det gott om förvaringsmöjligheter i garderob, plats för flertal sängar, soffgrupp samt matplats.
Gästavdelningen är förberett för pentry. Under gäst/relaxvåningen finns ett isolerat dubbelgarage med motordrivna portar. Indraget vatten med varmvattenberedare samt ventilationsaggregat. Idag nyttjas detta utrymme som ett hemmagym. Förrådsrum.

Strandlinjen med brygga:
Via en gediget byggd trappa når man bryggan med bryggdäcket samt sjöboden. Bryggan har segelbåtsdjup och plats för flera gästande båtar. Här finns el neddraget för bästa komfort.

Sammanfattning:
Modern villa med en boyta om 290 kvm arkitektoniskt tilltalande och något spektakulär. Generös takhöjd och rikligt med panoramafönster i samtliga väderstreck och med ett högt och fritt läge ger en strålande sjövy på stor sjötomt 5.175 kvm med privat läge och bred strandlinje. Flertalet stora och skyddade terrasser och med vy över Sätterfjärden med ett rikt bad och båtliv i innerskärgården. Separat dubbelgarage med gästlägenhet och relaxavdelning med bastu. Egen hamnanläggning med segelbåtsdjup. Hela fastigheten är i mycket bra skick med kontinuerligt underhåll och påkostade detaljer samt påkostade materialval. Ett unikt sjöställe c:a 30 km från Stockholms city med enskilt läge och närhet till buss och Roslagsbanan. Promenadavstånd till förskola och skola.

Länkar:
Panorama 1: https://fastout.com/p/DHERC2Q
Panorama 2: https://fastout.com/p/VGVXN7D
Hybrid vision: https://vimeo.com/155693886

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp2-plansvilla med källare

Övrig bostadStor och insynsskyddad terrass med högt läge och strålande sjövy.

Ny styrenhet till vattenburen golvvärme i hela huset 2015.
Bergvärmepump utbytt 2014.
Nybyggnation av sjöbod 2014.
Ny brygga (segelbåtsdjup pålad)+ trappa inkl. belysning 2013.
Nydragen el till bryggan. 2013.
Fiber 2012.
Total ombyggnad ovan garage av rum, badrum samt bastu 2010-2011.
Markiser, automatstyrning 2010.
Ombyggnad av gård med murar, marksten samt rabatter 2010.
Ny belysning utvändigt med automatik 2010.
Nytt fläktsystem i garage och gästhus 2010.
Larm med överfallslarm.
Centraldammsugare.

Övriga byggnaderIsolerat och uppvärmt dubbelgarage c:a 40 kvm med VA.
Inrett gästrum med relaxytor, bastu och terrass ovanpå garaget.
Förråd vid entrén.
Sjöbod om ca 5-6kvm / kallförråd.

TomtStor natur och sluttningstomt med högt och skyddat läge. Bred strandlinje och egen hamnanläggning med segelbåtdsdjup. Stensatt och uppvärmd infart med flertalet parkeringsplatser. Plana lekytor och berg i dagen gör tomten lättskött.

Byggnadsår1999, Löpande renovering

FastighetsbeteckningTuna 9:22

GrundläggningGrundläggning på berg

StommeBetong och trä

FasadTrä, målad 2009-2010

Fönster2-glas isoler

BjälklagTrä

TakPlåt - falsat

Utv. PlåtarbeteLackerad plåt

UppvärmningBergvärme och luftvärmepunp med återvinning (FTX) och luftvärmepump för kyla

Pantbrevssumma2.100.000 kr

Taxeringsvärde9.448.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde3.248.000 kr

Markens taxeringsvärde6.200.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppKommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA: Tuna GA:4. Vägföreningen

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 4 februari 2016

Energiprestanda87 kWh/kvm/år

KlassE

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 58.300 kr/år med 2 personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel48.200 kr

Vatten/avlopp5.200 kr

Sotning-

Väg/samfällighetsavgift2.700 kr

Renhållning2.200 kr

Försäkring (exkl. lösöre)-

Övrigt-

Energiförbrukning44750 kWh per år

ElleverantörSkellefteå Kraft

NätleverantörEon

KommentarFörsäkring tillkommer.

Tillval (ej beräknat i driftkostnader ovan) - Farmartjänst 3 600kr
- Securitas direct 7 000kr.

Övrig bostad

Norra Åsvägen 47 - Besiktning

Norra Åsvägen 47 - El

Norra Åsvägen 47 - Energideklaration

Norra Åsvägen 47 - VA

Området

AllmäntÖsterskär ligger på en kraftigt kuperad halvö mellan Tunaviken och Sättrafjärden nordväst om Trälhavet. Under 20- och 30-talet blev Österskär en populär sommarort för stockholmare och på 70-talet expanderade området, i dagsläget är hela halvön bebyggd. Här finns Österskärs Havsbad (i folkmun känd som Solbrännan) och Österskärs ångbåtsbrygga som stod klar 1912. Vid Österskärs havsbad finns även en populär restaurang, Solbrännan (se mer på www.solbrannan.se). Genom medlemskap i Österskärs villaägarförening ÖVF kan man ansöka om båtplats på någon av föreningens många båtbryggor som finns runt halvön. Föreningen anordnar även traditionsenligt midsommarfirande vid strandängen som ligger vid Havsbadet.

KommunikationRoslagsbanan har hållplatser i Tuna och slutstationen Österskär. På morgonen och eftermiddagen är det tätare trafik med snabbtåg som endast stannar på ett fåtal ställen påväg in mot Tekniska högskolan.

NärserviceRestaurang Solbrännan finns vid Havsbadet. Här serveras luncher och ala carte på kvällarna. Även populära grillkvällar sommartid.Sjöräddningssällskapet har en räddningsstation vid havsbadet.Österskärs vattensportklubb har klubblokal vid stranden med möjlighet till förvaring av kajak eller surfingbräda i huset. Se mer på www.osterskarsvk.seVid Österskärs station planeras nybyggnation av lägenheter samt ett flertal butiker med eventuellt bageri, deli, café.

ÖvrigtÖsterskärsskolan är en liten och personlig skola med klasser från förskola till och med årskurs 6.I Österskär finns ett flertal förskolor i olika former. Montessori. Personalkooperativ och Tärnan som är ett föräldrakooperativ med verksamhet i en villa på Norra åsvägen. Även kommunala alternativ finns

Mäklarringen Svenska AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Österåker

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg