1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Nacka
  5. A1215020
 
KARTA
Villa till salu i Älta - Nacka

Till salu: Hus, 4:a på 126 m², Älta, Nacka


Interiör

Allmän beskrivning
Huset genomgick en omfattande renovering 2011 med bland annat nya parkettgolv, nytt kök, genomgång av krypgrund samt att tilläggsisolering gjordes. Även elledningar och elcentral i fastigheten byttes ut 2011. Här finns en härlig trädgård på hela 2 211 kvm med fruktträd, rhododendron samt stora gräsmattor för uteaktiviteter. Trädgården är väl insynsskyddad tack vare uppväxta buskar, samt det ostörda läget mot baksidans skogsparti. I anslutning till entrén finns en underbar veranda som speglar hela känslan av huset. Verandan har en platsbyggd soffa (2013) med förvaring och känslan av trivsel påtaglig. Verandan är inglasad med stora fönsterpartier vilket gör att man trivs här även vid sämre väder. Huset har löpande renoverats med mycket smakfulla materialval och färger.

ENTRÉ / HALL
I anslutning till verandan ligger entrén och den ljusa välkomnande hallen. Hallen har ett fint tidstypiskt fönsterparti med spröjs som ger extra ljusinsläpp. Specialgjord inbyggd spegel som bidrar till att ge rummet en unik charm. Vidare finns bra förvaringsmöjligheter och hallen har vitmålade väggar samt ett mycket fint klinkergolv i en sandfärgad nyans. Trappan har restaurerats och är vackert vitmålad.

KÖK
Stort härligt kök med fönster i två väderstreck och ut mot den inglasade verandan. Köket totalrenoverades 2011 med stilfulla material- och färgval. Köksinredning från Kvick med vita skåp, luckor och lådor. Här finns mycket bra förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor vid de massiva bänkskivorna. Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med vitlaserad ekparkett. Den maskinella utrustningen består av spishäll (Siemens från 2014), spisfläkt (Siemens, 2011), kyl (Siemens, 2011), frys (Siemens, 2011), mikrovågsugn (Siemens, 2011) och diskmaskin (AEG, 2014). Över bänkskivorna och arbetsytor är det vitt kakel och installerade spotlights. Detta är ett stort kök att trivas i med gott om plats för matgäster.

VARDAGSRUM
Underbart ljust och stort vardagsrum med generösa ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet har högt i tak, vacker bröstpanel, vitmålade väggar samt fondvägg med en smakfullt mönstrad tapet. Golven har vacker fiskbensparkett som har slipats och lackats matt (2011). Här finns även en vacker kakelugn från Cronspis som med sin centrala placering ger stämmning till hela rummet. I vardagsrummet finns även en inbyggd bokhylla samt utmärkta förvaringsmöjligheter i form av ett stort förråd och ett inbyggt linneskåp.

BADRUM
Badrum med helkaklade vita väggar samt klinkergolv i snyggt vitt och beige rutmönster. Platsbyggd förvaring i valnöt. Bubbelbadkar, tvättställ, spegel, förvaring, WC och smakfull belysning. Badrummet har golvvärme samt ett insynsskyddat fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till badrummet ligger tvättstugan med två tvättmaskiner (Whirlpool) varav en är från 2014 samt torktumlare (Whirlpool) från 2012. I tvättstugan finns även en extra kyl/frys från 2013.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Vitmålad trappa som leder upp till det övre planet. Allrummet har vitmålade väggar, parkettgolv och bra förvaringsmöjligheter i form av garderober. Rummet går att bygga om till ett extra sovrum. Härifrån når man den stora och helt insynsskyddade balkongen och som rymmer stora ute-/vilomöbler.

BALKONG
Balkongen ligger belägen med söderläge mot skogsparti och här råder skydd mot insyn. Balkongen går även att bygga om och på så sätt få ett extra rum.

SOVRUM 1
Stort ljust sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Sovrummet har garderober som ger gott om förvaringsmöjligheter. Fönster i sydväst mot trädgården.

SOVRUM 2
Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Fönster i nordost mot trädgården. På väg in i sovrummet finns även en charmig liten passage med platsbygd förvaring samt mindre kattvind.

GÄSTTOALETT
Vita väggar och golv. Toaletten har kaklad del över tvättstället och tak med infällda spotlights.

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp1½-plansvilla

Övrig bostadTrådlöst larm finns att ta över/koppla från (Verisure 2012).
På framsidan finns ett stort förråd (ca 15 kvm) för förvaring av tex gräsklippare, trädgårdsverktyg mm.
På baksidan finns en friggebod på ca 10 kvm.

TomtFramsidan är en uppvuxen villatomt bestående av två stora gräsmattor med bla 2 st äppelträd, 1 st plommonträd. 1 st körsbärsträd, hallonbuskar, blåbärsris, smultron och rabarber. Här finns även syrénhäckar, hägg, rhododendron, snödroppe, krokus, vårlök, skilla, vitsippa, gullviva, liljor, viol, pion, lupin, luktärt, liljekonvalj mm.
Baksidan är en naturtomt med inslag av berg. Här finns blåbärsris, ljung, gullregn, syrén, liljekonvalj, fingerborgsblomma mm.

Byggnadsår1929, tillbyggt 1988

FastighetsbeteckningÄlta 106:4 (34:61)

GrundläggningKrypgrund

StommeTrä

FasadTrä

Fönster2-glas

BjälklagTrä

TakBetongpannor

UppvärmningDirekt-el och kakelugn

Pantbrevssumma3.800.000 kr

Taxeringsvärde3.677.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde1.131.000 kr

Markens taxeringsvärde2.546.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppKommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

VentilationSjälvdrag

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA: Älta GA:24
Last, Avtalsservitut: Villa

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 5 september 2011

Energiprestanda151 kWh/kvm/år

Klass-

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 37.484 kr/år med 4 personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel26.284 kr

Vatten/avlopp3.500 kr

Sotning-

Väg/samfällighetsavgift-

Renhållning1.200 kr

Försäkring (exkl. lösöre)6.500 kr

Övrigt-

Energiförbrukning22140 kWh per år

ElleverantörMälarenergi

NätleverantörNacka Energi

Kommentar-

Övrig bostad

Besiktning elinstallationer

Besiktning vatten och avlopp

Besiktningsprotokoll Lönnvägen 7

Energideklaration

Fastighetsplan.pdf

Info, Bra att veta om Budgivning

Info, Energideklaration Småhus

Info, Fastighetsavgift & Fastighetsskatt

Info, Undersökningsplikt & Felansvar

Planbestämmelser.pdf

Området

AllmäntÄlta är ett område som har växt enormt i popularitet de senaste tio åren. Fram till slutet av 1960-talet bestod Älta av främst sommarstugor men i samband med tillkomsten av Älta centrum 1968 byggdes flerfamiljshus, radhus och villor. I dag har Älta drygt 10 000 invånare. Med en kombination av närhet till obegränsade grönområden, promenadstråk, ett flertal bad, bra kommunikationer, skolor, förskolor och affärer har man nära till allt. Nackareservatet sträcker sig utmed Älta och bort mot det närliggande Friluftsområdet Hellasgården. Ett flertal bad- och fiskesjöar finns i området. Ältasjön, Strålsjön, Sandasjön och även intilliggande Flatenbadet är några exempel. I Älta finns ett väldigt brett utbud av fritidsaktiviteter. Här finns två naturskönt belägna fotbollsplaner (konstgräs), tennishall, gymnastiksalar samt en väldigt fin ishall. Ett flertal parker med tillhörande lekplatser i kombination med ett mycket bra utbud av aktiviteter, skolor, förskolor och närservice av olika slag gör området mycket populärt, inte minst bland barnfamiljer. I älta centrum finns ett bra utbud av närservice och det populära kulturhuset Älta kulturknut med ett stort utbud av kurser, konserter, föreläsningar, mm.

KommunikationFrån huset är det endast 400 meter till Ekstubbens busshållplats och buss 401 mot Slussen (ca 25 min) samt buss 801 och 811 mot Gullmarsplan (ca 15 min). Under rusningstrafik går bussar till Slussen med fem minuters intervall. Mot Gullmarsplan går bussarna med fem-tio minuters intervaller under rusningstrafik. Älta har ett väl utbyggt nät av busslinjer. Förutom bussar till Slussen och Gullmarsplan finns bl a även förbindelser till Sickla köpkvarter (401, 821 och 840), Nacka forum (821, 840), Nacka strand (840), Tyresö (821, 840), Handenterminalen (840) och Nacka sjukhus (821). Med bil kan man välja mellan två vägar till och från centrala Stockholm och dessa tar cirka 10-15 minuter. Till Sickla köpkvarter tar det cirka tio minuter och till Forum Nacka cirka femton minuter. Till närbelägna Tyresö centrum tar det inte mer än fem minuter med bil och cirka tio minuter med buss.

NärserviceI Älta centrum finns Ältapraktiken (vårdcentral med BVC och MVC), apotek, ICA Nära, två restauranger, tobaksaffär, gym, hårsalong och café/konditori. Här finns även en fritidsgård samt det populära kulturhuset Älta kulturknut där det arrangeras konserter, danskurser, musikkurser, mm. I Älta finns ett flertal skolor att välja mellan. Älta skola (Förskoleklass - årskurs 6), Sigfridsborgsskolan (F-6) och Stavsborgsskolan (F-9).Det finns ett femtontal förskolor i området samt ett tiotal dagbarnvårdare.SICKLATill Sickla köpkvarter tar det cirka tio minuter med bil eller buss. Här finns ett stort affärs- och nöjesutbud med cirka 150 butiker av olika slag. Exempel på mysiga och populära restauranger är Urban Deli och Bistro Voltaire. I Dieselverkstaden som idag innehåller kultur i mångfald har man förvandlat Atlas Copcos gamla verkstäder till en mötesplats med bl. a. bibliotek, restaurang, caféer och konsthall. Det arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finner vi även en SF biograf med sex salonger, samt Klätterverket - ett inomhuscenter för klättring med 1000 kvm klättervägg. Vill man motionera så finns även olika träningsanläggningar t.ex. SATS och Friskis & Svettis samt bowlinghall.

Länkar

Nacka kommun (skolor, förskolor, mm)

Sickla köpkvarter

SL

Gällande detlajplan

Mäklarringen Svenska AB

Villa till salu i Älta - Nacka

Till salu: Hus, 4:a på 126 m², Älta, Nacka

ÄLTA, NACKA

Till salu, Hus, , 126


Interiör

Allmän beskrivning
Huset genomgick en omfattande renovering 2011 med bland annat nya parkettgolv, nytt kök, genomgång av krypgrund samt att tilläggsisolering gjordes. Även elledningar och elcentral i fastigheten byttes ut 2011. Här finns en härlig trädgård på hela 2 211 kvm med fruktträd, rhododendron samt stora gräsmattor för uteaktiviteter. Trädgården är väl insynsskyddad tack vare uppväxta buskar, samt det ostörda läget mot baksidans skogsparti. I anslutning till entrén finns en underbar veranda som speglar hela känslan av huset. Verandan har en platsbyggd soffa (2013) med förvaring och känslan av trivsel påtaglig. Verandan är inglasad med stora fönsterpartier vilket gör att man trivs här även vid sämre väder. Huset har löpande renoverats med mycket smakfulla materialval och färger.

ENTRÉ / HALL
I anslutning till verandan ligger entrén och den ljusa välkomnande hallen. Hallen har ett fint tidstypiskt fönsterparti med spröjs som ger extra ljusinsläpp. Specialgjord inbyggd spegel som bidrar till att ge rummet en unik charm. Vidare finns bra förvaringsmöjligheter och hallen har vitmålade väggar samt ett mycket fint klinkergolv i en sandfärgad nyans. Trappan har restaurerats och är vackert vitmålad.

KÖK
Stort härligt kök med fönster i två väderstreck och ut mot den inglasade verandan. Köket totalrenoverades 2011 med stilfulla material- och färgval. Köksinredning från Kvick med vita skåp, luckor och lådor. Här finns mycket bra förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor vid de massiva bänkskivorna. Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med vitlaserad ekparkett. Den maskinella utrustningen består av spishäll (Siemens från 2014), spisfläkt (Siemens, 2011), kyl (Siemens, 2011), frys (Siemens, 2011), mikrovågsugn (Siemens, 2011) och diskmaskin (AEG, 2014). Över bänkskivorna och arbetsytor är det vitt kakel och installerade spotlights. Detta är ett stort kök att trivas i med gott om plats för matgäster.

VARDAGSRUM
Underbart ljust och stort vardagsrum med generösa ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet har högt i tak, vacker bröstpanel, vitmålade väggar samt fondvägg med en smakfullt mönstrad tapet. Golven har vacker fiskbensparkett som har slipats och lackats matt (2011). Här finns även en vacker kakelugn från Cronspis som med sin centrala placering ger stämmning till hela rummet. I vardagsrummet finns även en inbyggd bokhylla samt utmärkta förvaringsmöjligheter i form av ett stort förråd och ett inbyggt linneskåp.

BADRUM
Badrum med helkaklade vita väggar samt klinkergolv i snyggt vitt och beige rutmönster. Platsbyggd förvaring i valnöt. Bubbelbadkar, tvättställ, spegel, förvaring, WC och smakfull belysning. Badrummet har golvvärme samt ett insynsskyddat fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till badrummet ligger tvättstugan med två tvättmaskiner (Whirlpool) varav en är från 2014 samt torktumlare (Whirlpool) från 2012. I tvättstugan finns även en extra kyl/frys från 2013.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Vitmålad trappa som leder upp till det övre planet. Allrummet har vitmålade väggar, parkettgolv och bra förvaringsmöjligheter i form av garderober. Rummet går att bygga om till ett extra sovrum. Härifrån når man den stora och helt insynsskyddade balkongen och som rymmer stora ute-/vilomöbler.

BALKONG
Balkongen ligger belägen med söderläge mot skogsparti och här råder skydd mot insyn. Balkongen går även att bygga om och på så sätt få ett extra rum.

SOVRUM 1
Stort ljust sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Sovrummet har garderober som ger gott om förvaringsmöjligheter. Fönster i sydväst mot trädgården.

SOVRUM 2
Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Fönster i nordost mot trädgården. På väg in i sovrummet finns även en charmig liten passage med platsbygd förvaring samt mindre kattvind.

GÄSTTOALETT
Vita väggar och golv. Toaletten har kaklad del över tvättstället och tak med infällda spotlights.

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp1½-plansvilla

Övrig bostadTrådlöst larm finns att ta över/koppla från (Verisure 2012).
På framsidan finns ett stort förråd (ca 15 kvm) för förvaring av tex gräsklippare, trädgårdsverktyg mm.
På baksidan finns en friggebod på ca 10 kvm.

TomtFramsidan är en uppvuxen villatomt bestående av två stora gräsmattor med bla 2 st äppelträd, 1 st plommonträd. 1 st körsbärsträd, hallonbuskar, blåbärsris, smultron och rabarber. Här finns även syrénhäckar, hägg, rhododendron, snödroppe, krokus, vårlök, skilla, vitsippa, gullviva, liljor, viol, pion, lupin, luktärt, liljekonvalj mm.
Baksidan är en naturtomt med inslag av berg. Här finns blåbärsris, ljung, gullregn, syrén, liljekonvalj, fingerborgsblomma mm.

Byggnadsår1929, tillbyggt 1988

FastighetsbeteckningÄlta 106:4 (34:61)

GrundläggningKrypgrund

StommeTrä

FasadTrä

Fönster2-glas

BjälklagTrä

TakBetongpannor

UppvärmningDirekt-el och kakelugn

Pantbrevssumma3.800.000 kr

Taxeringsvärde3.677.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde1.131.000 kr

Markens taxeringsvärde2.546.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppKommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

VentilationSjälvdrag

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA: Älta GA:24
Last, Avtalsservitut: Villa

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 5 september 2011

Energiprestanda151 kWh/kvm/år

Klass-

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 37.484 kr/år med 4 personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel26.284 kr

Vatten/avlopp3.500 kr

Sotning-

Väg/samfällighetsavgift-

Renhållning1.200 kr

Försäkring (exkl. lösöre)6.500 kr

Övrigt-

Energiförbrukning22140 kWh per år

ElleverantörMälarenergi

NätleverantörNacka Energi

Kommentar-

Övrig bostad

Besiktning elinstallationer

Besiktning vatten och avlopp

Besiktningsprotokoll Lönnvägen 7

Energideklaration

Fastighetsplan.pdf

Info, Bra att veta om Budgivning

Info, Energideklaration Småhus

Info, Fastighetsavgift & Fastighetsskatt

Info, Undersökningsplikt & Felansvar

Planbestämmelser.pdf

Området

AllmäntÄlta är ett område som har växt enormt i popularitet de senaste tio åren. Fram till slutet av 1960-talet bestod Älta av främst sommarstugor men i samband med tillkomsten av Älta centrum 1968 byggdes flerfamiljshus, radhus och villor. I dag har Älta drygt 10 000 invånare. Med en kombination av närhet till obegränsade grönområden, promenadstråk, ett flertal bad, bra kommunikationer, skolor, förskolor och affärer har man nära till allt. Nackareservatet sträcker sig utmed Älta och bort mot det närliggande Friluftsområdet Hellasgården. Ett flertal bad- och fiskesjöar finns i området. Ältasjön, Strålsjön, Sandasjön och även intilliggande Flatenbadet är några exempel. I Älta finns ett väldigt brett utbud av fritidsaktiviteter. Här finns två naturskönt belägna fotbollsplaner (konstgräs), tennishall, gymnastiksalar samt en väldigt fin ishall. Ett flertal parker med tillhörande lekplatser i kombination med ett mycket bra utbud av aktiviteter, skolor, förskolor och närservice av olika slag gör området mycket populärt, inte minst bland barnfamiljer. I älta centrum finns ett bra utbud av närservice och det populära kulturhuset Älta kulturknut med ett stort utbud av kurser, konserter, föreläsningar, mm.

KommunikationFrån huset är det endast 400 meter till Ekstubbens busshållplats och buss 401 mot Slussen (ca 25 min) samt buss 801 och 811 mot Gullmarsplan (ca 15 min). Under rusningstrafik går bussar till Slussen med fem minuters intervall. Mot Gullmarsplan går bussarna med fem-tio minuters intervaller under rusningstrafik. Älta har ett väl utbyggt nät av busslinjer. Förutom bussar till Slussen och Gullmarsplan finns bl a även förbindelser till Sickla köpkvarter (401, 821 och 840), Nacka forum (821, 840), Nacka strand (840), Tyresö (821, 840), Handenterminalen (840) och Nacka sjukhus (821). Med bil kan man välja mellan två vägar till och från centrala Stockholm och dessa tar cirka 10-15 minuter. Till Sickla köpkvarter tar det cirka tio minuter och till Forum Nacka cirka femton minuter. Till närbelägna Tyresö centrum tar det inte mer än fem minuter med bil och cirka tio minuter med buss.

NärserviceI Älta centrum finns Ältapraktiken (vårdcentral med BVC och MVC), apotek, ICA Nära, två restauranger, tobaksaffär, gym, hårsalong och café/konditori. Här finns även en fritidsgård samt det populära kulturhuset Älta kulturknut där det arrangeras konserter, danskurser, musikkurser, mm. I Älta finns ett flertal skolor att välja mellan. Älta skola (Förskoleklass - årskurs 6), Sigfridsborgsskolan (F-6) och Stavsborgsskolan (F-9).Det finns ett femtontal förskolor i området samt ett tiotal dagbarnvårdare.SICKLATill Sickla köpkvarter tar det cirka tio minuter med bil eller buss. Här finns ett stort affärs- och nöjesutbud med cirka 150 butiker av olika slag. Exempel på mysiga och populära restauranger är Urban Deli och Bistro Voltaire. I Dieselverkstaden som idag innehåller kultur i mångfald har man förvandlat Atlas Copcos gamla verkstäder till en mötesplats med bl. a. bibliotek, restaurang, caféer och konsthall. Det arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finner vi även en SF biograf med sex salonger, samt Klätterverket - ett inomhuscenter för klättring med 1000 kvm klättervägg. Vill man motionera så finns även olika träningsanläggningar t.ex. SATS och Friskis & Svettis samt bowlinghall.

Länkar

Nacka kommun (skolor, förskolor, mm)

Sickla köpkvarter

SL

Gällande detlajplan

Mäklarringen Svenska AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Nacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg