1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Stockholm
  5. A1852614
 
KARTA
Familjevänlig 3:a och möjlig 4:a i SoFo

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 86 m², Stockholm


Med suveränt läge i SoFo finns nu denna familjevänliga 3:a och möjliga 4:a tillsalu. Här bor du med direktaccess till solig uteplats samt härlig innergård med soldäck, grill och lekplats. Bostaden har ett högt läge vilket ger fint ljusinsläpp. Det finns stort renoverat kök, två toaletter, rejäla sovrum, öppet vardagsrum samt badrum med badkar och tvättmaskin. Dessutom gott om förvaringsmöjligheter i garderober och klädkammare. Välskött förening med mycket god ekonomi. Avgifterna sänktes med 10% under både 2014 och 2015. Det finns garage i föreningen som ligger under huset samt gemensam takterrass och stor innergård att tillgå. I månadsavgiften ingår både bredband och kabel-tv. Stort källarförråd som tillhör bostaden samt extra förråd går att hyra. Detta är verkligen en perfekt familjebostad med hög trivselfaktor och klockrent läge på Söder! Välkommen!
Hall
Hall med plats för ytterkläder. Parkettgolv i kök, hall, vardagsrum och Sovrum 1. Genomgående 3-glasfönster och tapetserade väggar.

Kök
Trivsamt och renoverat IKEA-kök från 2011. Det finns många köksskåp varav två är vitrinskåp, ordentligt med arbetsyta, vitt kakel och infälld belysning. Maskinell utrustning är kyl/frys, diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och fläkt. Stor matplats vid fönster för 4-6 personer.
Möjligt att göra om kök till sovrum, se alternativ planlösning.

Vardagsrum
Ljust och öppet vardagsrum med stora fönsterparti åt Åsögatan. Här ryms både stor soffa, fåtöljer och bokhyllor. För den som önskar en 4:a så finns möjlighet att riva gäst-wc och placera köket där istället, se alternativ planlösning.

Sovrum 1
Större sovrum med stor garderobsvägg, ytterligare flyttbar garderob samt plats för dubbelsäng och nattduksbord. Sovrummet vetter mot Åsögatan. Härligt ljusinsläpp från stort fönster.

Sovrum 2
Sovrum med linoleummatta och tapetserade väggar. Sovrummet vetter mot gården.

Klädkammare
Gott om förvaringsutrymme i stor klädkammare med hyllplan och garderob.

Badrum
Stort badrum med våtrumsmatta, kaklade väggar, badkar, toalett, handfat med kommod, badrumsskåp, spegel och tvättmaskin.

Gäst-wc
Gästtoalett som nås från hallen med toalett, handfat, kakel och spegel. Våtrumsmatta och tapetserade väggar.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 86 kvm
Lägenhetsnummer: 109

Utgångspris: 5 795 000 kr
Byggnadsår: 1981
Driftkostnad: ca 475 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Flerbostadshus

Tv/Internetanslutning

Grundutbud/Kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften
Bredband från Bredbandsbolaget (100 MB) ingår i månadsavgiften

Värme- och ventilationsanläggning

Mekanisk ventilation

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Här bor du med närhet till såväl grönområden, nöjen och shopping. Underbara Vitabergsparken med vackra kulturhus och Sofia kyrka ligger nära. Du bor i ett väldigt restaurangtätt område och har direktaccess till många mysiga caféer. I SoFo finns ett spännande affärsutbud med små charmiga butiker med allt från vintage till ny design; som Lisa Larsson, Fifth Avenue Shoe Repair, Grandpa och Acne. En kort promenad tar dig även till Skrapan med utmärkt shopping samt sin populära skybar. Söderhallarna med dess saluhall och Götgatans shoppingstråk ligger också endast några kvarter bort. Vid Nytorget finns saluhallen Urban Deli med restauranger, vinbar och matbutik. Runt fastigheten finns flera matbutiker och på Bondens marknad på Katarina Bangata kan du handla nyskördat, närproducerat och råvaror av högsta kvalité. Några trevliga restauranger att nämna från närområdet är Nytorget 6 och La Vecchia Signora. Korsar du Folkungagatan och går upp mot Mosebacke så kan du njuta av Stigberget och Fjällgatans vackra utsikt över Stockholm. Du bor med natursköna omgivningar och om du går andra hållet i sydlig riktning så finner du Årstavikens vatten som förutom vackra promenad- och joggingstråk erbjuder träningsanläggning, simhall, tennisbanor, utegym och badminton. Nya SATS-SOFO ligger endast cirka 200 meter bort. Detta är verkligen ett område med hög trivselfaktor.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,0100

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningen bildades år 2002 och köpte året därpå fastigheterna Bunge 9 och Bunge 17 av Allmänna Pensionsfonden Fastighets Nr 18 KB. Efter fastighetsreglering har de båda fastigheterna slagits ihop till Bunge 9. På föreningens fastighet Bunge 9 finns tre huskroppar varav en är uppförd på sent 1800-tal med adresserna Renstiernas gata 28 respektive Bondegatan 33. De två nyare husen som omger det äldre byggdes i slutet av 1970-talet och har adresserna Bondegatan 31 samt Åsögatan 160 (Vårdcentral och lokaler), 162 och 164. Föreningen äger tomtmarken. Föreningen består av
106 lägenheter, varav för närvarande 105 är upplåtna med bostadsrätt. Den finns inga förändringsplaner för den kvarstående hyresrätten.
Föreningen äger 16 lokaler av varierande storlek och belägenhet, de allra flesta är uthyrda på kommersiella villkor. Några exempel på vår mix av hyresgäster:
Apotek Kronan, Åsö vårdcentral, Förskolan Bonden, Restaurang och café, Skönhetsalong, Minilivs, Festlokal Druidborgen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fenix

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1109

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2006 Stambyte gjordes i huset Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33 under 2006 och omfattade vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Stambyte i nya delen bör inte vara aktuellt förrän tidigast 2020.
2008 OVK gjordes senast i hela föreningen och alla anmärkningar har åtgärdats.
2008 Radonundersökning gjordes, samtliga mätningar låg under gränsvärdet.
2010 Ventilationssystemet sågs över
2011 Alla fönster i den gamla delen (Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33) renoverades
2012 Gården totalrenoverades under våren
2013 Fiber drogs in i fastigheten
2014 Elektronisk inpasseringssystem och tvättstugebokning installerades
2014/2015 Konvertering av yta till extra förråd att hyra ut till boende
2015 Dagvattenpumpar i garage
2015 Ny teknisk plattform och webbplats

Kommande renoveringar: Renovering av loftgångarna är planerat. Stambyte inom 5 år men troligtvis inte aktuellt förrän tidigast 2020 (Åsögatan och Bondegatan 31)

Gemensamma utrymmen

Garage under huset med 63 p-platser och 2 MC-platser (kösystem)
Extra förråd/utrymmen finns att hyra (kösystem)
Innergård med soldäck, grill och lekplats. Gården är rökfri och är mycket barnvänlig.
Takterass finns högst upp på Åsögatan 164
Föreningen har två tvättstugor, dels på Åsögatan 162 och dels under Renstiernas gata 28, båda har nya maskiner (maskiner och torkskåp 2014/2015).
Flera soprum/återvinningsrum (grovsopor, hushållssopor, papper och tidningar)
Barnvagns- och cykelrum
Stor och trevlig innergård med sittgrupper och grill samt lekplats. Det finns en gårdsgrupp i föreningen som adderar extra trivsel till gården.

Parkering

Garage under huset med 63 p-platser och 2 MC-platser (kösystem), 1250 kr/mån för enkel och 1600 kr/mån för en dubbel och MC 650 kr/mån.

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer då du bor nära många bussar som tar dig vidare till alla delar av innerstan och du har gångavstånd till T-banan vid Medborgarplatsen.

Övrigt

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen.

Pantsatt:
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Slutpriset:
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

5 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 632 kr

Värme, vatten, grundutbud/kabel-tv (ComHem) och bredband (Bredbandsbolaget, 100 MBit)

Driftkostnader

ca 475 kr/mån

Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

El: 275 kr
Försäkring: 200 kr

Familjevänlig 3:a och möjlig 4:a i SoFo

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 86 m², Stockholm

STOCKHOLM

Bostadsrätt, Lägenhet, 5 795 000 kr 2 632 kr , 86


Med suveränt läge i SoFo finns nu denna familjevänliga 3:a och möjliga 4:a tillsalu. Här bor du med direktaccess till solig uteplats samt härlig innergård med soldäck, grill och lekplats. Bostaden har ett högt läge vilket ger fint ljusinsläpp. Det finns stort renoverat kök, två toaletter, rejäla sovrum, öppet vardagsrum samt badrum med badkar och tvättmaskin. Dessutom gott om förvaringsmöjligheter i garderober och klädkammare. Välskött förening med mycket god ekonomi. Avgifterna sänktes med 10% under både 2014 och 2015. Det finns garage i föreningen som ligger under huset samt gemensam takterrass och stor innergård att tillgå. I månadsavgiften ingår både bredband och kabel-tv. Stort källarförråd som tillhör bostaden samt extra förråd går att hyra. Detta är verkligen en perfekt familjebostad med hög trivselfaktor och klockrent läge på Söder! Välkommen!
Hall
Hall med plats för ytterkläder. Parkettgolv i kök, hall, vardagsrum och Sovrum 1. Genomgående 3-glasfönster och tapetserade väggar.

Kök
Trivsamt och renoverat IKEA-kök från 2011. Det finns många köksskåp varav två är vitrinskåp, ordentligt med arbetsyta, vitt kakel och infälld belysning. Maskinell utrustning är kyl/frys, diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och fläkt. Stor matplats vid fönster för 4-6 personer.
Möjligt att göra om kök till sovrum, se alternativ planlösning.

Vardagsrum
Ljust och öppet vardagsrum med stora fönsterparti åt Åsögatan. Här ryms både stor soffa, fåtöljer och bokhyllor. För den som önskar en 4:a så finns möjlighet att riva gäst-wc och placera köket där istället, se alternativ planlösning.

Sovrum 1
Större sovrum med stor garderobsvägg, ytterligare flyttbar garderob samt plats för dubbelsäng och nattduksbord. Sovrummet vetter mot Åsögatan. Härligt ljusinsläpp från stort fönster.

Sovrum 2
Sovrum med linoleummatta och tapetserade väggar. Sovrummet vetter mot gården.

Klädkammare
Gott om förvaringsutrymme i stor klädkammare med hyllplan och garderob.

Badrum
Stort badrum med våtrumsmatta, kaklade väggar, badkar, toalett, handfat med kommod, badrumsskåp, spegel och tvättmaskin.

Gäst-wc
Gästtoalett som nås från hallen med toalett, handfat, kakel och spegel. Våtrumsmatta och tapetserade väggar.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 86 kvm
Lägenhetsnummer: 109

Utgångspris: 5 795 000 kr
Byggnadsår: 1981
Driftkostnad: ca 475 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Flerbostadshus

Tv/Internetanslutning

Grundutbud/Kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften
Bredband från Bredbandsbolaget (100 MB) ingår i månadsavgiften

Värme- och ventilationsanläggning

Mekanisk ventilation

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Här bor du med närhet till såväl grönområden, nöjen och shopping. Underbara Vitabergsparken med vackra kulturhus och Sofia kyrka ligger nära. Du bor i ett väldigt restaurangtätt område och har direktaccess till många mysiga caféer. I SoFo finns ett spännande affärsutbud med små charmiga butiker med allt från vintage till ny design; som Lisa Larsson, Fifth Avenue Shoe Repair, Grandpa och Acne. En kort promenad tar dig även till Skrapan med utmärkt shopping samt sin populära skybar. Söderhallarna med dess saluhall och Götgatans shoppingstråk ligger också endast några kvarter bort. Vid Nytorget finns saluhallen Urban Deli med restauranger, vinbar och matbutik. Runt fastigheten finns flera matbutiker och på Bondens marknad på Katarina Bangata kan du handla nyskördat, närproducerat och råvaror av högsta kvalité. Några trevliga restauranger att nämna från närområdet är Nytorget 6 och La Vecchia Signora. Korsar du Folkungagatan och går upp mot Mosebacke så kan du njuta av Stigberget och Fjällgatans vackra utsikt över Stockholm. Du bor med natursköna omgivningar och om du går andra hållet i sydlig riktning så finner du Årstavikens vatten som förutom vackra promenad- och joggingstråk erbjuder träningsanläggning, simhall, tennisbanor, utegym och badminton. Nya SATS-SOFO ligger endast cirka 200 meter bort. Detta är verkligen ett område med hög trivselfaktor.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,0100

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningen bildades år 2002 och köpte året därpå fastigheterna Bunge 9 och Bunge 17 av Allmänna Pensionsfonden Fastighets Nr 18 KB. Efter fastighetsreglering har de båda fastigheterna slagits ihop till Bunge 9. På föreningens fastighet Bunge 9 finns tre huskroppar varav en är uppförd på sent 1800-tal med adresserna Renstiernas gata 28 respektive Bondegatan 33. De två nyare husen som omger det äldre byggdes i slutet av 1970-talet och har adresserna Bondegatan 31 samt Åsögatan 160 (Vårdcentral och lokaler), 162 och 164. Föreningen äger tomtmarken. Föreningen består av
106 lägenheter, varav för närvarande 105 är upplåtna med bostadsrätt. Den finns inga förändringsplaner för den kvarstående hyresrätten.
Föreningen äger 16 lokaler av varierande storlek och belägenhet, de allra flesta är uthyrda på kommersiella villkor. Några exempel på vår mix av hyresgäster:
Apotek Kronan, Åsö vårdcentral, Förskolan Bonden, Restaurang och café, Skönhetsalong, Minilivs, Festlokal Druidborgen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fenix

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1109

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2006 Stambyte gjordes i huset Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33 under 2006 och omfattade vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Stambyte i nya delen bör inte vara aktuellt förrän tidigast 2020.
2008 OVK gjordes senast i hela föreningen och alla anmärkningar har åtgärdats.
2008 Radonundersökning gjordes, samtliga mätningar låg under gränsvärdet.
2010 Ventilationssystemet sågs över
2011 Alla fönster i den gamla delen (Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33) renoverades
2012 Gården totalrenoverades under våren
2013 Fiber drogs in i fastigheten
2014 Elektronisk inpasseringssystem och tvättstugebokning installerades
2014/2015 Konvertering av yta till extra förråd att hyra ut till boende
2015 Dagvattenpumpar i garage
2015 Ny teknisk plattform och webbplats

Kommande renoveringar: Renovering av loftgångarna är planerat. Stambyte inom 5 år men troligtvis inte aktuellt förrän tidigast 2020 (Åsögatan och Bondegatan 31)

Gemensamma utrymmen

Garage under huset med 63 p-platser och 2 MC-platser (kösystem)
Extra förråd/utrymmen finns att hyra (kösystem)
Innergård med soldäck, grill och lekplats. Gården är rökfri och är mycket barnvänlig.
Takterass finns högst upp på Åsögatan 164
Föreningen har två tvättstugor, dels på Åsögatan 162 och dels under Renstiernas gata 28, båda har nya maskiner (maskiner och torkskåp 2014/2015).
Flera soprum/återvinningsrum (grovsopor, hushållssopor, papper och tidningar)
Barnvagns- och cykelrum
Stor och trevlig innergård med sittgrupper och grill samt lekplats. Det finns en gårdsgrupp i föreningen som adderar extra trivsel till gården.

Parkering

Garage under huset med 63 p-platser och 2 MC-platser (kösystem), 1250 kr/mån för enkel och 1600 kr/mån för en dubbel och MC 650 kr/mån.

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer då du bor nära många bussar som tar dig vidare till alla delar av innerstan och du har gångavstånd till T-banan vid Medborgarplatsen.

Övrigt

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen.

Pantsatt:
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Slutpriset:
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

5 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 632 kr

Värme, vatten, grundutbud/kabel-tv (ComHem) och bredband (Bredbandsbolaget, 100 MBit)

Driftkostnader

ca 475 kr/mån

Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

El: 275 kr
Försäkring: 200 kr

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Stockholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg