1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Västra Götalands län
  4. Göteborg
  5. A1851365
 
KARTA
Trivsam genomgångstvåa längst upp i huset på Lådämnesgatan

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 55 m², Göteborg


Rumbeskrivning

Hall | Välkomnande entréhall som ger ett rymligt förstaintryck med vitmålade väggar som kombinerats stilrent med ett äldre men fint bevarat parkettgolv. Direkt till höger finns plats för avhängning och en mindre inbyggd garderob skapar extra förvaringsutrymme.

Badrum | Direkt till höger i hallen nås det helkaklade badrummet som renoverades 2008. Inredningen består av wc, dusch med invikningsbara glasdörrar, handfat i porslin samt vitt spegelskåp med två spotlights.

Kök | Vidare till höger når vi köket med naturligt utrymme för matplats i det vänstra hörnet. Trivsamt läge med grönskande trädkronor alldeles utanför fönstret. Köket har delvis renoverats under de senaste åren. Nya bänkskivor i ek lades in 2009 och kaklet över köksbänken byttes ut 2014. På golvet ligger ett ekparkett från 2015. 2015 målades också väggarna varav en vägg tapetserades med en härlig fondvägg. Köket är utrustat med spis och ugn (Electrolux), fläkt (Franke -14) samt kyl/frys (LG -15).

Vardagsrum | Plats för stor soffa och matsalsbord om så önskas. På golvet ligger den äldre men charmiga fiskbensparketten och väggarna har tapetserats med ljusa mönster.

Balkong | Från vardagsrummet tar vi oss ut till lägenhetens balkong i skönt sydöstäge med utsikt ner över föreningens gård med härliga gräsytor.

Sovrum | Gott om utrymme för stor säng och andra mindre möbler. En klädgarderob ger plats för diverse förvaring. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger samma ekparkett som i köket, vilket skapar en fin och enhetlig stil.

Uteplats/Balkong

Balkong, läge sydöst.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör 2 st förråd, ett beläget på markplan (2,3 kvm) samt ett på vinden (ca 20 kvm golvyta med snetak).

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Välkommen till Björkekärr, en av Göteborgs grönaste stadsdelar!
Björkekärr stadsdel och församling har fått sitt namn av Torpet Björkekärr som uppfördes vid pass år 1900, för arbetare på Säveåns Träfabrik. Torpet ligger fortfarande kvar men är numera igenbommat. Området började bebyggas på 1950-talet och består idag av villaområden och låga flerfamiljshus, ofta belägna i närheten av mindre torg.

Björkekärr tillhör stadsdelsnämnden Härlanda och är beläget öster om Kålltorp och gränsar till Sävedalen i Partille kommun. Endast ett stenkast ifrån ligger Delsjöområdets naturreservat som erbjuder fina grönområden, stora strövområden och även elljusspår. Här kan man spendera åtskilliga timmar på att strosa omkring och njuta av den fantastiska naturen. Delsjöns badplats och Härlanda tjärn är två barnvänliga badplatser där både toalett och kiosk finns. På vintertid finns det möjlighet att åka längdskidor i elljusspåren i Delsjöområdet och Härlanda tjärn erbjuder skridskoåkning. Bor du i Björkekärr har du alltid naturen alldeles i närheten.

Från Björkekärr kan man enkelt ta sig in till Göteborg city via cykel, buss eller spårvagn. Kollektivtrafiken som går till Björkekärr är bl.a. spårvagnslinje 1 & 5 samt stombuss 17 som även går nattetid. Buss 17 stannar på Trätorget precis utanför föreningen. Vill man inte åka in till centrum finns Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, där man bl.a. finner apotek, bankomat, mataffärer, servicebutiker, blomsteraffär och diverse småbutiker. I närområdet vid slutstationen för spårvagn 1 & 5 ligger Östra Sjukhuset.

Vad gäller skolor finns Rosendalsskolan som är en F-6 skola, förskolan Smörslottsgatan 22 och förskolan Smörslottet som även har en 1-3 års avdelning. Dessutom finns en ur-och-skur förskola som heter Kottar och Frön vid Björkekärrs scoutkårs stuga.

Föreningsinformation

Brf Lådämnet:
Föreningen Lådämnet bildades 2008. Då övertogs fastigheterna bestående av två flerbostadshus uppförda 1954. I föreningen fins och består av 62 lägenheter, varav 53 st är upplåtna med bostadsrätt och 9 st med hyresrätt samt en lokal. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades senast 2013. Den nya avgäldsperioden började löpa från oktober 2014 och 20 år framåt.

Lägenhetsfördelning:
2 rok - 24 stycken 3 rok - 35 stycken 4 rok - 3 stycken

Tidigare renoveringar och underhållsarbeten:
1987-1988
Husen ROT-renoverades med bl.a. stambyte och badrumsrenovering. Omläggning av yttertak. Fönsterbyte.
2009
Renovering av garage. 2010 Renovering av entrétrappor och installation av nya porttelefoner. Samma år upprättades även en underhållsplan för framtida renoveringar.
2011
Spolat samtliga avloppsstammar i kök och badrum. Målning takplåtar och entréer. Nya badrum i hyresrätterna. Byte av fläktar på tak.
2012
Fasadrenovering.
2014
Byte av varmvattenventiler i alla uppgångar (9-27).
2015
Renovering och målning av alla uppgångar (9-27). Lampor med rörelsedetektorer (led-ljus) installerades.

Kommande renoveringar och underhållsarbeten:
Översyn av samtliga termostater i husen och målning av gemensamma utrymmen i källaren, kommer att diskuteras vidare till hösten 2016. Provtagning i betongplattorna på balkongerna kommer att göras under året för att kontrollera skick. Därefter eventuella vidare åtgärder utifrån det resultat som provtagningen ger.

Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och som sträcker sig till 2040.
I dagsläget finns enligt styrelsen inga planer på att förändra månadsavgiften (2016-10-13).

Förråd
Förråd till lägenheten hör ett vindsförråd (nätväggar och snedtak) samt ett förråd på bottenplan (gallerväggar).

Bredband/Kabel-tv
Kabel-tv och bredband Fastigheten har ett basutbud via ComHem. Alla ComHem-anslutna hushåll kan sedan januari 2010 ta emot ett antal fria digitala kanaler utan extra abonnemangskostnad. Allt som krävs för att se de fria digitala kanalerna är en godkänd digitalbox eller en tv med inbyggd digitalbox godkänd av ComHem. Analoga kanaler får man tillgång till genom att ansluta sin TV till TV-uttaget i väggen samt göra en ny kanalsökning. För att ha tillgång till det digitala utbudet krävs en digitalbox. Denna box, som klarar högupplöst TV, distribueras av ComHem. Vid frågor eller fel på tv-kanalerna, vänligen kontakta ComHem på telefonnummer 0771-550000. Föreningen har inget eget avtal för bredband, men det är förberett för uppkoppling via kabelnätet. Det går som privatperson att beställa bredband via Com Hem, alternativt bredband via telefonjack eller mobilt bredband. Detta sköter varje bostadsrättshavare för sig.

Parkering
Parkering Föreningen förfogar över 20 st garageplatser och 21 st parkeringsplatser, vilka fördelas efter föreningens kölista. Dessa sägs upp vid avflyttning och överlåts inte till nästa bostadsrättsinnehavare. Anmälan för att ställa sig i kö till parkerings- och garageplats sker anmälan via mail eller brevlådan i hus nr 13. Ansökan måste vara daterad.
Brfladamnet@hotmail.se alternativt kontaktformulär på föreningens hemsida http://ladamnet.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-ladamnet

Gemensamma utrymmen
Cyklar- kan förvaras inlåsta i föreningens cykelförråd vid hus nr 15 och 21, eller i cykelställen utanför fastigheten. Ett barnvagnsrum finns till vänster om entré 21 samt i nr 15. Där får barnvagnar, rullatorer, barncyklar, sparkcyklar, cyklar och uteleksaker (pulkor etc) förvaras.

Hobbyrum- Föreningen har ett gemensamt hobbyrum i källaren i uppgång 23.

Tvättstuga- En tvättstuga är belägen i källaren i uppgång 25/27 och den andra är belägen på bottenplan i uppgång 13/15. Tvättstugorna är utrustande med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Tvättmöjlighet finns mellan 08.00-22.00 alla dagar fördelade på fyra bokningsbara pass/dag som kan bokas 3 h vardera. Bokning sker via bokningstavla utanför tvättstugan.

Soprum- Soprum finns bredvid uppgång 15 med ingång från gatan. Återvinningscentral finns vid garagelängan. Lekplats Fint utrustad lekplats i den närliggande Stabbeparken som ligger mellan Lådämnesgatan och Stabbegatan.

Gemensamma åtaganden- Föreningen anordnar en eller två gemensamma städdagar varje år. Ägarförhållande Föreningen godkänner ägarförhållandet 90/10. Exempelvis att föräldrar äger 90% och barnet som bor i lägenheten äger 10%.

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Trivsam genomgångstvåa längst upp i huset på Lådämnesgatan

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 55 m², Göteborg

GÖTEBORG

Bostadsrätt, Lägenhet, 1 895 000 kr , 55


Rumbeskrivning

Hall | Välkomnande entréhall som ger ett rymligt förstaintryck med vitmålade väggar som kombinerats stilrent med ett äldre men fint bevarat parkettgolv. Direkt till höger finns plats för avhängning och en mindre inbyggd garderob skapar extra förvaringsutrymme.

Badrum | Direkt till höger i hallen nås det helkaklade badrummet som renoverades 2008. Inredningen består av wc, dusch med invikningsbara glasdörrar, handfat i porslin samt vitt spegelskåp med två spotlights.

Kök | Vidare till höger når vi köket med naturligt utrymme för matplats i det vänstra hörnet. Trivsamt läge med grönskande trädkronor alldeles utanför fönstret. Köket har delvis renoverats under de senaste åren. Nya bänkskivor i ek lades in 2009 och kaklet över köksbänken byttes ut 2014. På golvet ligger ett ekparkett från 2015. 2015 målades också väggarna varav en vägg tapetserades med en härlig fondvägg. Köket är utrustat med spis och ugn (Electrolux), fläkt (Franke -14) samt kyl/frys (LG -15).

Vardagsrum | Plats för stor soffa och matsalsbord om så önskas. På golvet ligger den äldre men charmiga fiskbensparketten och väggarna har tapetserats med ljusa mönster.

Balkong | Från vardagsrummet tar vi oss ut till lägenhetens balkong i skönt sydöstäge med utsikt ner över föreningens gård med härliga gräsytor.

Sovrum | Gott om utrymme för stor säng och andra mindre möbler. En klädgarderob ger plats för diverse förvaring. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger samma ekparkett som i köket, vilket skapar en fin och enhetlig stil.

Uteplats/Balkong

Balkong, läge sydöst.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör 2 st förråd, ett beläget på markplan (2,3 kvm) samt ett på vinden (ca 20 kvm golvyta med snetak).

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Välkommen till Björkekärr, en av Göteborgs grönaste stadsdelar!
Björkekärr stadsdel och församling har fått sitt namn av Torpet Björkekärr som uppfördes vid pass år 1900, för arbetare på Säveåns Träfabrik. Torpet ligger fortfarande kvar men är numera igenbommat. Området började bebyggas på 1950-talet och består idag av villaområden och låga flerfamiljshus, ofta belägna i närheten av mindre torg.

Björkekärr tillhör stadsdelsnämnden Härlanda och är beläget öster om Kålltorp och gränsar till Sävedalen i Partille kommun. Endast ett stenkast ifrån ligger Delsjöområdets naturreservat som erbjuder fina grönområden, stora strövområden och även elljusspår. Här kan man spendera åtskilliga timmar på att strosa omkring och njuta av den fantastiska naturen. Delsjöns badplats och Härlanda tjärn är två barnvänliga badplatser där både toalett och kiosk finns. På vintertid finns det möjlighet att åka längdskidor i elljusspåren i Delsjöområdet och Härlanda tjärn erbjuder skridskoåkning. Bor du i Björkekärr har du alltid naturen alldeles i närheten.

Från Björkekärr kan man enkelt ta sig in till Göteborg city via cykel, buss eller spårvagn. Kollektivtrafiken som går till Björkekärr är bl.a. spårvagnslinje 1 & 5 samt stombuss 17 som även går nattetid. Buss 17 stannar på Trätorget precis utanför föreningen. Vill man inte åka in till centrum finns Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, där man bl.a. finner apotek, bankomat, mataffärer, servicebutiker, blomsteraffär och diverse småbutiker. I närområdet vid slutstationen för spårvagn 1 & 5 ligger Östra Sjukhuset.

Vad gäller skolor finns Rosendalsskolan som är en F-6 skola, förskolan Smörslottsgatan 22 och förskolan Smörslottet som även har en 1-3 års avdelning. Dessutom finns en ur-och-skur förskola som heter Kottar och Frön vid Björkekärrs scoutkårs stuga.

Föreningsinformation

Brf Lådämnet:
Föreningen Lådämnet bildades 2008. Då övertogs fastigheterna bestående av två flerbostadshus uppförda 1954. I föreningen fins och består av 62 lägenheter, varav 53 st är upplåtna med bostadsrätt och 9 st med hyresrätt samt en lokal. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades senast 2013. Den nya avgäldsperioden började löpa från oktober 2014 och 20 år framåt.

Lägenhetsfördelning:
2 rok - 24 stycken 3 rok - 35 stycken 4 rok - 3 stycken

Tidigare renoveringar och underhållsarbeten:
1987-1988
Husen ROT-renoverades med bl.a. stambyte och badrumsrenovering. Omläggning av yttertak. Fönsterbyte.
2009
Renovering av garage. 2010 Renovering av entrétrappor och installation av nya porttelefoner. Samma år upprättades även en underhållsplan för framtida renoveringar.
2011
Spolat samtliga avloppsstammar i kök och badrum. Målning takplåtar och entréer. Nya badrum i hyresrätterna. Byte av fläktar på tak.
2012
Fasadrenovering.
2014
Byte av varmvattenventiler i alla uppgångar (9-27).
2015
Renovering och målning av alla uppgångar (9-27). Lampor med rörelsedetektorer (led-ljus) installerades.

Kommande renoveringar och underhållsarbeten:
Översyn av samtliga termostater i husen och målning av gemensamma utrymmen i källaren, kommer att diskuteras vidare till hösten 2016. Provtagning i betongplattorna på balkongerna kommer att göras under året för att kontrollera skick. Därefter eventuella vidare åtgärder utifrån det resultat som provtagningen ger.

Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och som sträcker sig till 2040.
I dagsläget finns enligt styrelsen inga planer på att förändra månadsavgiften (2016-10-13).

Förråd
Förråd till lägenheten hör ett vindsförråd (nätväggar och snedtak) samt ett förråd på bottenplan (gallerväggar).

Bredband/Kabel-tv
Kabel-tv och bredband Fastigheten har ett basutbud via ComHem. Alla ComHem-anslutna hushåll kan sedan januari 2010 ta emot ett antal fria digitala kanaler utan extra abonnemangskostnad. Allt som krävs för att se de fria digitala kanalerna är en godkänd digitalbox eller en tv med inbyggd digitalbox godkänd av ComHem. Analoga kanaler får man tillgång till genom att ansluta sin TV till TV-uttaget i väggen samt göra en ny kanalsökning. För att ha tillgång till det digitala utbudet krävs en digitalbox. Denna box, som klarar högupplöst TV, distribueras av ComHem. Vid frågor eller fel på tv-kanalerna, vänligen kontakta ComHem på telefonnummer 0771-550000. Föreningen har inget eget avtal för bredband, men det är förberett för uppkoppling via kabelnätet. Det går som privatperson att beställa bredband via Com Hem, alternativt bredband via telefonjack eller mobilt bredband. Detta sköter varje bostadsrättshavare för sig.

Parkering
Parkering Föreningen förfogar över 20 st garageplatser och 21 st parkeringsplatser, vilka fördelas efter föreningens kölista. Dessa sägs upp vid avflyttning och överlåts inte till nästa bostadsrättsinnehavare. Anmälan för att ställa sig i kö till parkerings- och garageplats sker anmälan via mail eller brevlådan i hus nr 13. Ansökan måste vara daterad.
Brfladamnet@hotmail.se alternativt kontaktformulär på föreningens hemsida http://ladamnet.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-ladamnet

Gemensamma utrymmen
Cyklar- kan förvaras inlåsta i föreningens cykelförråd vid hus nr 15 och 21, eller i cykelställen utanför fastigheten. Ett barnvagnsrum finns till vänster om entré 21 samt i nr 15. Där får barnvagnar, rullatorer, barncyklar, sparkcyklar, cyklar och uteleksaker (pulkor etc) förvaras.

Hobbyrum- Föreningen har ett gemensamt hobbyrum i källaren i uppgång 23.

Tvättstuga- En tvättstuga är belägen i källaren i uppgång 25/27 och den andra är belägen på bottenplan i uppgång 13/15. Tvättstugorna är utrustande med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Tvättmöjlighet finns mellan 08.00-22.00 alla dagar fördelade på fyra bokningsbara pass/dag som kan bokas 3 h vardera. Bokning sker via bokningstavla utanför tvättstugan.

Soprum- Soprum finns bredvid uppgång 15 med ingång från gatan. Återvinningscentral finns vid garagelängan. Lekplats Fint utrustad lekplats i den närliggande Stabbeparken som ligger mellan Lådämnesgatan och Stabbegatan.

Gemensamma åtaganden- Föreningen anordnar en eller två gemensamma städdagar varje år. Ägarförhållande Föreningen godkänner ägarförhållandet 90/10. Exempelvis att föräldrar äger 90% och barnet som bor i lägenheten äger 10%.

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Göteborg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg