1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Kalmar län
  4. Borgholm
  5. A1846894
 
KARTA
Fin tegelvilla med lugnt läge nära hav och centrum!

Bostadsrätt: Hus, 8:a på 140 m², Borgholm


Välkomna till Hasselvägen 4 - ett boende utöver det vanliga i en välvårdad och gedigen tegelvilla om totalt 280 kvm där familjen får gott om plats. Inredd i två plan fördelat på 8 rum och kök.

Nyrenoverat toppfräscht källarplan. Allrum med öppen spis. Två helkaklade badrum. Fin insynsskyddad baksida och stor altan med kvällssol. Stort garage med automatisk port. Fjärrvärme ger låg driftsekonomi.

En perfekt belägen familjevilla - lugnt och trivsamt på återvändsgata med närhet till såväl havet och badstrand som centrum - allt inom behagligt gångavstånd.

Besiktigat. Energiklass D, energiprestanda 93 kWh/m² år.

Borgholm är Ölands enda stad med komplett utbud av service, affärer och skolor t.o.m. gymnasienivå. Sommartid blomstrar den lilla staden upp till att bli en av Sveriges populäraste turistorter med brett utbud av restauranger, nöjen och butiker.
Typ
Borgholm - Enen 2. Friliggande villa - 1-plan med källare. Byggår 1973.

Storlek
Boarea ca 140m². Biarea ca 140m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 2-4 sovrum.

Tomt
Välskött och fin trädgårdstomt med insynsskyddad baksida. Gräsmatta, bärbuskar, fruktträd, kalkstensbelagda gångar och biluppställningsplats. Omgärdat av kalkstensmur, häck och plank. Tomtarea 1 327 m² (friköpt). Biluppställningsplats med plats upp till fyra bilar.

Byggnad
1-plan med källare. Byggår 1973.

Planlösning
HALL - Stor och välkomnande hall/entré med parkettgolv, sandfärgad tapet och vitmålat tak. Mindre klädkammare, direkt till höger om ytterdörren, med plats för ytterkläder och skor. I den inre hallen, mittemot trapphuset, finner vi även ett öppet kapprum.

KÖK- Ljust kök med trivsam matplats. Grå plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar, vitt kakel ovan arbetsbänkar och vitmålat tak. Ljus köksinredning utrustat med spis med keramikhäll (Elektro Helios), fläkt, diskmaskin (Miele), kyl och frys i fullhöjd (Elektro Helios).

MATRUM & VARDAGRUM - I anslutning till köket finner vi matrummet som ligger i vinkel med vardagsrum. Parkettgolv, ljusgrön vävtapet på väggarna och vitmålat tak. Generös fönsterlänga ger ett fint ljusinsläpp samt vacker utsikt över den grönskande trädgården. Här finner vi även utgång till den stora altanen.

TV-RUM/SOVRUM 3 - Ljust och rymligt rum som idag används som tv-rum men kan, med enkla medel, bli ett ytterligare sovrum. Ljusa tapetserade väggar, parkettgolv och vitmålat tak.

BADRUM/WC - Helkaklat badrum med ljust klinkergolv med golvvärme. Kaklade väggar och vitmålat tak med infällda spotlights. Utrustat med stor duschhörna med glasdörr och takdusch, handdukstork, vägghängd wc, spegelskåp med belysning, tvättställ med granitskiva och kommod, tillhörande förvaringsmöbel i bok med lådor och skåp samt granitskiva. Stort fönster ger vädringsmöjligheter och ett naturligt ljusinsläpp.

SOVRUM 1 - Master bedroom - Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möbler. Goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderobsvägg. Två stora fönster i NÖ, med trivsam utsikt över trädgård och skogsdunge. Ljus tapet, parkettgolv och vitmålat tak.

ALLRUM/INRE HALL - Mellan de två sovrummen finner vi ett utrymme som familjen under årens gång/lopp har använt som lekrum, arbetsrum, pianorum och sällskapsrum. Vita strukturtapeter och parkettgolv. Tre inbyggda garderober.

SOVRUM 2 - Sovrum med plats för säng och ytterligare möbler. Fönster i NÖ. Ljusa tapetserade väggar, parkettgolv och vitmålat tak. Två garderober.

Hela källarplanet har nyligen genomgått en omfattande renovering/uppfräschning. Nya ytskikt, nydragen el och totalrenoverat badrum.

ALLRUM - Stort allrum med laminatgolv och vitmålade/putsade väggar. Öppen spis med keddyinsats utgör både en stämningshöjare samt effektiv värmekälla. Stora fönster, som vetter mot baksidan, ger ett generöst ljusinsläpp och extra rymd. Här finns gott om plats för hela familjen med stor filmhörna, sällskapsgrupp, bibliotek etc.

SOVRUM 4/TONÅRSRUM/HOBBYRUM - Rymligt sovrum med laminatgolv och vitmålade/putsade väggar. Ingång både via källarentrén samt allrum. Lämpar sig perfekt som tonårsrum, arbetsrum eller varför inte ett hobby- och lekrum där kojor, legobyggen och bilbanor kan bre ut sig utan att störa resten av familjen.

FÖRRÅD - Stort förråd som erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter. Önskas mer förvaringsutrymmen finns dessutom ett stort vindsförråd som nås via lucka på tak.

BADRUM - Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med handfat, wc-stol, handdukstork samt duschhörna (med plats för badkar). Infällda spotlights i tak.

TORKRUM/TVÄTTSTUGA - Praktiskt tvätt- och torkrum med gråmålade betonggolv och vitmålade/putsade väggar. Utrustat med tvättmaskin (Indesite - 2014) och tvättbänk med ho. Här finner vi även fjärrvärmeanläggningen. En stor bekvämlighet som ett hus med stora ytor kan erbjuda är att även tvättstugan ges utrymme. Här kan tvätten både förberedas och hängas på tork utan att vara i vägen. Mindre öppningsbara källarfönster ger vädringsmöjligheter samt ett naturligt ljus.

MATKÄLLARE - Ett stort matförråd som rymmer trädgårdens syltade och saftade produkter. El indragen för ett extra kyl/frysskåp.

KÄLLARENTRÉ - Entré i praktisk anslutning till sovrum 4 och tvättstuga. Entréns placering har varit uppskattad och fungerat som egen ingång till tonårsrum/uthyrningsrum, en perfekt utgång för tvätten som ska hängas ut på tork samt för att ta emot smutsiga och leriga familjemedlemmar.

Byggnadssätt
Grundmur: Murade grundmurar. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Vitt mexitegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2 och 3-glas. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Radon: Radonmätning är utförd 2009, protokoll finns. Lågt värde 30 Bq/kbm..

Uppvärming och el
Uppvärmningssystem: Fjärrvärme. Öppen spis med Keddyinsats.

Uteplats
Stor härlig, delvis takskyddad, och insynsskyddad altan om 45 m² med kvällssol.
Ledbelysing och spotlights.

Övriga byggnader
Stort isolerat garage/förråd om 45 m². Växthus. Lekstuga.

Ekonomi
Pris 2 750 000kr utgångspris. Taxeringsvärde: 1 550 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 118 000 kr. Värdeår 1973.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.

Total driftkostnad 36 721 kr/år, varav:
Uppvärmning: 21 563 kr
Försäkring: 4 272 kr
Vatten/avlopp: 5 342 kr
Renhållning: 1 500 kr
Sotning: 400 kr
Hushållsström: 3 644 kr
Summa: 36 721 kr

Driftkostnad för åretruntboende enligt säljaren.

Energideklaration
Energiklass D, energiprestanda 93kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.

Vägbeskrivning
Väg 136, tag av mot Borgholm vid andra infarten (rondellen) sedan till vänster Ängsgatan och direkt till vänster Björkvägen och till sist till vänster igen Hasselvägen. Hasselvägen 4 är fastigheten. Vår skylt visar.

Övrigt
Budgivning:

Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

Säljarens upplysningsplikt
Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

Köparens undersökningsplikt:
Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

Besiktning, radonmätning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

Fin tegelvilla med lugnt läge nära hav och centrum!

Bostadsrätt: Hus, 8:a på 140 m², Borgholm

BORGHOLM

Bostadsrätt, Hus, 2 750 000 kr 36 721 kr , 140


Välkomna till Hasselvägen 4 - ett boende utöver det vanliga i en välvårdad och gedigen tegelvilla om totalt 280 kvm där familjen får gott om plats. Inredd i två plan fördelat på 8 rum och kök.

Nyrenoverat toppfräscht källarplan. Allrum med öppen spis. Två helkaklade badrum. Fin insynsskyddad baksida och stor altan med kvällssol. Stort garage med automatisk port. Fjärrvärme ger låg driftsekonomi.

En perfekt belägen familjevilla - lugnt och trivsamt på återvändsgata med närhet till såväl havet och badstrand som centrum - allt inom behagligt gångavstånd.

Besiktigat. Energiklass D, energiprestanda 93 kWh/m² år.

Borgholm är Ölands enda stad med komplett utbud av service, affärer och skolor t.o.m. gymnasienivå. Sommartid blomstrar den lilla staden upp till att bli en av Sveriges populäraste turistorter med brett utbud av restauranger, nöjen och butiker.
Typ
Borgholm - Enen 2. Friliggande villa - 1-plan med källare. Byggår 1973.

Storlek
Boarea ca 140m². Biarea ca 140m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 2-4 sovrum.

Tomt
Välskött och fin trädgårdstomt med insynsskyddad baksida. Gräsmatta, bärbuskar, fruktträd, kalkstensbelagda gångar och biluppställningsplats. Omgärdat av kalkstensmur, häck och plank. Tomtarea 1 327 m² (friköpt). Biluppställningsplats med plats upp till fyra bilar.

Byggnad
1-plan med källare. Byggår 1973.

Planlösning
HALL - Stor och välkomnande hall/entré med parkettgolv, sandfärgad tapet och vitmålat tak. Mindre klädkammare, direkt till höger om ytterdörren, med plats för ytterkläder och skor. I den inre hallen, mittemot trapphuset, finner vi även ett öppet kapprum.

KÖK- Ljust kök med trivsam matplats. Grå plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar, vitt kakel ovan arbetsbänkar och vitmålat tak. Ljus köksinredning utrustat med spis med keramikhäll (Elektro Helios), fläkt, diskmaskin (Miele), kyl och frys i fullhöjd (Elektro Helios).

MATRUM & VARDAGRUM - I anslutning till köket finner vi matrummet som ligger i vinkel med vardagsrum. Parkettgolv, ljusgrön vävtapet på väggarna och vitmålat tak. Generös fönsterlänga ger ett fint ljusinsläpp samt vacker utsikt över den grönskande trädgården. Här finner vi även utgång till den stora altanen.

TV-RUM/SOVRUM 3 - Ljust och rymligt rum som idag används som tv-rum men kan, med enkla medel, bli ett ytterligare sovrum. Ljusa tapetserade väggar, parkettgolv och vitmålat tak.

BADRUM/WC - Helkaklat badrum med ljust klinkergolv med golvvärme. Kaklade väggar och vitmålat tak med infällda spotlights. Utrustat med stor duschhörna med glasdörr och takdusch, handdukstork, vägghängd wc, spegelskåp med belysning, tvättställ med granitskiva och kommod, tillhörande förvaringsmöbel i bok med lådor och skåp samt granitskiva. Stort fönster ger vädringsmöjligheter och ett naturligt ljusinsläpp.

SOVRUM 1 - Master bedroom - Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möbler. Goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderobsvägg. Två stora fönster i NÖ, med trivsam utsikt över trädgård och skogsdunge. Ljus tapet, parkettgolv och vitmålat tak.

ALLRUM/INRE HALL - Mellan de två sovrummen finner vi ett utrymme som familjen under årens gång/lopp har använt som lekrum, arbetsrum, pianorum och sällskapsrum. Vita strukturtapeter och parkettgolv. Tre inbyggda garderober.

SOVRUM 2 - Sovrum med plats för säng och ytterligare möbler. Fönster i NÖ. Ljusa tapetserade väggar, parkettgolv och vitmålat tak. Två garderober.

Hela källarplanet har nyligen genomgått en omfattande renovering/uppfräschning. Nya ytskikt, nydragen el och totalrenoverat badrum.

ALLRUM - Stort allrum med laminatgolv och vitmålade/putsade väggar. Öppen spis med keddyinsats utgör både en stämningshöjare samt effektiv värmekälla. Stora fönster, som vetter mot baksidan, ger ett generöst ljusinsläpp och extra rymd. Här finns gott om plats för hela familjen med stor filmhörna, sällskapsgrupp, bibliotek etc.

SOVRUM 4/TONÅRSRUM/HOBBYRUM - Rymligt sovrum med laminatgolv och vitmålade/putsade väggar. Ingång både via källarentrén samt allrum. Lämpar sig perfekt som tonårsrum, arbetsrum eller varför inte ett hobby- och lekrum där kojor, legobyggen och bilbanor kan bre ut sig utan att störa resten av familjen.

FÖRRÅD - Stort förråd som erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter. Önskas mer förvaringsutrymmen finns dessutom ett stort vindsförråd som nås via lucka på tak.

BADRUM - Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med handfat, wc-stol, handdukstork samt duschhörna (med plats för badkar). Infällda spotlights i tak.

TORKRUM/TVÄTTSTUGA - Praktiskt tvätt- och torkrum med gråmålade betonggolv och vitmålade/putsade väggar. Utrustat med tvättmaskin (Indesite - 2014) och tvättbänk med ho. Här finner vi även fjärrvärmeanläggningen. En stor bekvämlighet som ett hus med stora ytor kan erbjuda är att även tvättstugan ges utrymme. Här kan tvätten både förberedas och hängas på tork utan att vara i vägen. Mindre öppningsbara källarfönster ger vädringsmöjligheter samt ett naturligt ljus.

MATKÄLLARE - Ett stort matförråd som rymmer trädgårdens syltade och saftade produkter. El indragen för ett extra kyl/frysskåp.

KÄLLARENTRÉ - Entré i praktisk anslutning till sovrum 4 och tvättstuga. Entréns placering har varit uppskattad och fungerat som egen ingång till tonårsrum/uthyrningsrum, en perfekt utgång för tvätten som ska hängas ut på tork samt för att ta emot smutsiga och leriga familjemedlemmar.

Byggnadssätt
Grundmur: Murade grundmurar. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Vitt mexitegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2 och 3-glas. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Radon: Radonmätning är utförd 2009, protokoll finns. Lågt värde 30 Bq/kbm..

Uppvärming och el
Uppvärmningssystem: Fjärrvärme. Öppen spis med Keddyinsats.

Uteplats
Stor härlig, delvis takskyddad, och insynsskyddad altan om 45 m² med kvällssol.
Ledbelysing och spotlights.

Övriga byggnader
Stort isolerat garage/förråd om 45 m². Växthus. Lekstuga.

Ekonomi
Pris 2 750 000kr utgångspris. Taxeringsvärde: 1 550 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 118 000 kr. Värdeår 1973.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.

Total driftkostnad 36 721 kr/år, varav:
Uppvärmning: 21 563 kr
Försäkring: 4 272 kr
Vatten/avlopp: 5 342 kr
Renhållning: 1 500 kr
Sotning: 400 kr
Hushållsström: 3 644 kr
Summa: 36 721 kr

Driftkostnad för åretruntboende enligt säljaren.

Energideklaration
Energiklass D, energiprestanda 93kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.

Vägbeskrivning
Väg 136, tag av mot Borgholm vid andra infarten (rondellen) sedan till vänster Ängsgatan och direkt till vänster Björkvägen och till sist till vänster igen Hasselvägen. Hasselvägen 4 är fastigheten. Vår skylt visar.

Övrigt
Budgivning:

Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

Säljarens upplysningsplikt
Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

Köparens undersökningsplikt:
Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

Besiktning, radonmätning och energideklaration är utförd, protokoll finns.

Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Borgholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg