1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Västra Götalands län
  4. Göteborg
  5. A1844333
 
KARTA
Toppenfin 1:a i Guldheden!

Bostadsrätt: Lägenhet på 38 m², Göteborg


Här har ni ett ypperligt tillfälle att förvärva en mysig 1:a med magnifik utsikt i västerläge. Ett perfekt första boende i härliga grönskande Guldheden. Passar lika bra för en person som för paret. På plats kommer ni att förstå att de 38 kvadratmetrarna upplevs större än det låter. Välplanerade kvadratmetrar i harmoni med fräscha ytskikt gör det här till en ytterst trivsam lägenhet. Detta är en perfekt bostad för dig som är ute efter en låg boendekostnad - värme, vatten, kabel-tv, bredband samt IP-telefoni ingår i måndagsavgiften. I kombination med ljuvligt ljusinsläpp samt möjlighet att göra en 1,5:a blir det här oslagbart.

På populära Doktor Lindhs Gata finner ni den här mysiga, praktiska och insynsskyddade bostaden. Det första ni slås av när ni stiger in i stora rummet är den otroliga utsikten och den fria vyn. Här njuter ni av en grönskande vy och balkong i västerläge. I detta hem skapas en varm och hemtrevlig känsla tack vare ett ljust fint rum med oslagbar utsikt. Rummet är luftigt, smakfullt och mycket lättmöblerat. I den naturliga sovdelen som enkelt går att avskärma från vardagsrummet ryms stor säng, nattduksbord samt skrivbord om man så vill. I rummet är ytan så pass väl tilltagen att stor soffgrupp, tv-bänk, matsalsbord och annat mindre möblemang ryms.

Här finns också ett praktiskt kök med utgång till lägenhetens balkong med bästa tänkbara läge. Hit kan du bjuda dina nära och kära och njuta av ljuvlig utsikt och sol. Nyligen utbyggda och inglasade balkonger ger ett lyft till både byggnaden och lägenheten. Här kan ni under sommarhalvåret njuta i lounge-möbler och lägenheten utökas med ett litet extrarum.

Denna pärla hittas mitt i populära Guldheden vilket är ett fantastiskt område där du bor mycket centralt men ändå kommer ifrån en hetsig stadsmiljö och istället kan njuta av ett behagligt lugn med fina grönområden alldeles i närheten. Med Sahlgrenska, Chalmers & universitetslokaler inom korta avstånd lämpar sig denna bostad utmärkt för dig som är student eller blivande student. Likväl för dig med sällskap eller för dig som helt enkelt vill bo i ett fint hem med perfekt läge.

Kommunikationerna är goda med busshållplats precis nedanför berget vilken nås enkelt via en stig i nära anslutning till entrén. Vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan kan du ta dig smidigt till Linné åt ena hållet och mot Avenyn åt andra hållet. Trevliga Dr. Fries torg ligger alldeles i närheten och här finns Hemköp, gym, bibliotek m.m. Gym finns även i föreningen som en extra förmån för bostadsrättsägarna.
HALL:
Kvadratsmart med all förvaring i hallen i form av 5 garderober.
Parkettgolv samt ljusa väggar.
Finns även utrymme för klädavhängning.

BADRUM:
Här kan du vara nöjd med att ditt framtida badrum är fräscht och renoverat.
Utrustat med WC, handfat med förvaring undertill och spegelskåp ovanför, duschhörna, handdukstork samt både tvättmaskin och torktumlare.
Kaklade väggar med stora vita kakelplattor och grått klinkergolv.
Dessutom skön golvvärme!

STORA RUMMET:
Så här bra blir det när man tänker till gällande 38 kvm!
Rymligt och mysigt på samma gång.
Given sovdel som både kan avskärmas eller inte. Allt efter tycke och smak.
Tänk fördelen att ha ett fönster som blir en fantastisk tavla. En bakgrund som är levande och skiftar skepnad under årets olika årstider!
En panoramautsikt över Änggårdsbergens och Slottsskogens vackra grönska.

KÖK:
Ett öppet arbetskök i direkt kontakt väl med stora rummet som med den nya trevliga balkongen!
Köket blir dubbelt så stort med balkongen i direkt kontakt.
Laga mat samtidigt som du och dina vänner umgås på balkongen.
Köket är utrustat med kyl/frys, micro och spis.
Vita luckor matchas mot svart arbetsbänk och grått kakel.

BALKONG:
Balkong som nyligen är ombyggd och utbyggd.
Fräsch och inglasad.
Gott om plats för utemöbler och även lounge-möbler för flera.
Lägenhetens pärla med underbar utsikt ända bort till Älvsborgsbron och med fantastiskt solläge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 38,1 kvm
Lägenhetsnummer: 1074

Utgångspris: 2 100 000 kr
Byggnadsår: 1959
Driftkostnad: ca 160 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Observera att det exakta ytan inte är uppmätt.

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv:
Brf Dr Lindh har tecknat kabel-TV avtal med Tele2 och i det ingår ett analogt basutbud; SVT1, SVT2, TV4, SVT24, och Barnkanalen/Kunskapskanalen, TV3, Kanal 5, TV8, MTV, TV4 plus, Viasat Nature/Crime, TV6, TV7. Utöver den analoga basen så kan varje boende teckna digitala TV-paket av olika slag och Tele2s digitalbox ansluts till kabel-TV uttaget. Du hittar mer information på www.tele2.se .

Internet:
Föreningen har ett 100 Mbps Triple-Play bredband installerat sedan nyåret 2006. Följande bredbandstjänster ingår i lägenhetens avgift: 100 Mbps bredband, IP-telefoniabonnemang och bas-TV (14 kanaler).

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Guldheden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,2336 %
Andel av månadsavgift: 0,23 %

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Brf Doktor Lindh (org. nr 716444-9758) registrerades 1991-10-24 och 1992 förvärvade föreningen fastigheterna Guldheden 67:1 (hus nr 1), Guldheden 67:2 (hus nr 4), Guldheden 68:1 (hus nr 3) och Guldheden 68:2 (hus nr 1) i Göteborg. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt.
Fastigheterna bebyggdes 1959-1962 och består av fyra flerbostadshus i åtta våningar. Föreningen upplåter 224 lägenheter med bostadsrätt och 7 lokaler med hyresrätt samt ett vårdhem. Lägenhetsfördelningen är 116 st 1 rok, 28 st 4 rok, 57 st 5 rok och 28 st ännu större lägenheter.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via försäkringsbolaget Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2041.
Exempel på utfört underhåll:
2016 - Balkongprojekt färdigt
2013 - Reperation av samlingslokal
2013 - Plantering av häck framför hus nr 4
2013 - Bygglov för balkonger
2013 - Byte av stamventiler i hus nr 1, 3 och 4
2012 - Byte av stamventiler i hus nr 6
2012 - Rörelsedetektor kopplade på våningsplan
2011 - Fortsatt förnyelse av maskinpark i tvättstugor
2011 - Balkongprojekt påbörjat
2010 - Beskäring av buskar etc.
2010 - Nytt låssystem
2009-2010 - Relining av avlopp
1994 - Badrumsrenovering till egen kostnad för de medlemmar som valde att renovera badrummet i samband med att flertalet andra i föreningen gjorde detsamma

Exempel på kommande underhåll:
Löpande underhåll.

Från år 2020 kommer det ske en höjning av den tomträttsavgäld bostadsrättsföreningen nu betalar till Göteborgs kommun. Detta beror på att marktaxeringsvärdet höjts för fastigheterna. Styrelsen har mot bakgrund av detta beslutat att årsavgiften för år 2017 skall höjas med 5%.
Detta kommer troligen att följas av höjningar även de kommande åren. Storleken på dessa höjningar kommer att vara beroende av den verkliga höjningen av tomträttsavgälden samt utveckling av andra kostnader.

Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av Revisorsringen och den tekniska förvaltningen sköts av FTE Väst AB.

För mer information vänligen se föreningens senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i deras styrelse. Föreningens hemsida, www.drlindh.se, är även mycket informativ.

Allmänt

Föreningens namn: Dr Lindh

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1206

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Gym, vävstuga, målningsateljé, bastu, gemensamhetslokal och hobbylokal. Till lägenheten finns ett förråd.

Parkering

101 uthyrda garageplatser (kostnad 372 kr/månad).
36 uthyrda p-plater (kostnad 218 kr/månad).
18 besöksplatser.

All uthyrning och uppsägning av garage/parkeringsplatser sköts av Revisorsringen. Då det gäller P-platser på P-däcket och i garaget kan man mot en liten merkostnad erhålla plats med uttag för elektrisk motorvärmare.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 100 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 656 kr

Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV, IP-telefoni, Kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt (egen hemförsäkring tecknas dock själv av lägenhetsinnehavaren).

Driftkostnader

ca 160 kr/mån

Kommentar: Föreningen debiterar en elavgift på 60 kr varje månad då föreningen har ett kollektivt avtal gällande elen. Det är endast en schablonkostnad som stäms av med den verkliga förbrukningen för varje enskild lägenhet efter varje år.

Fördelas enligt följande

El: 60 kr
Försäkring: 100 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 101 kWh/kvm/år

Toppenfin 1:a i Guldheden!

Bostadsrätt: Lägenhet på 38 m², Göteborg

GÖTEBORG

Bostadsrätt, Lägenhet, 2 100 000 kr 1 656 kr , 38


Här har ni ett ypperligt tillfälle att förvärva en mysig 1:a med magnifik utsikt i västerläge. Ett perfekt första boende i härliga grönskande Guldheden. Passar lika bra för en person som för paret. På plats kommer ni att förstå att de 38 kvadratmetrarna upplevs större än det låter. Välplanerade kvadratmetrar i harmoni med fräscha ytskikt gör det här till en ytterst trivsam lägenhet. Detta är en perfekt bostad för dig som är ute efter en låg boendekostnad - värme, vatten, kabel-tv, bredband samt IP-telefoni ingår i måndagsavgiften. I kombination med ljuvligt ljusinsläpp samt möjlighet att göra en 1,5:a blir det här oslagbart.

På populära Doktor Lindhs Gata finner ni den här mysiga, praktiska och insynsskyddade bostaden. Det första ni slås av när ni stiger in i stora rummet är den otroliga utsikten och den fria vyn. Här njuter ni av en grönskande vy och balkong i västerläge. I detta hem skapas en varm och hemtrevlig känsla tack vare ett ljust fint rum med oslagbar utsikt. Rummet är luftigt, smakfullt och mycket lättmöblerat. I den naturliga sovdelen som enkelt går att avskärma från vardagsrummet ryms stor säng, nattduksbord samt skrivbord om man så vill. I rummet är ytan så pass väl tilltagen att stor soffgrupp, tv-bänk, matsalsbord och annat mindre möblemang ryms.

Här finns också ett praktiskt kök med utgång till lägenhetens balkong med bästa tänkbara läge. Hit kan du bjuda dina nära och kära och njuta av ljuvlig utsikt och sol. Nyligen utbyggda och inglasade balkonger ger ett lyft till både byggnaden och lägenheten. Här kan ni under sommarhalvåret njuta i lounge-möbler och lägenheten utökas med ett litet extrarum.

Denna pärla hittas mitt i populära Guldheden vilket är ett fantastiskt område där du bor mycket centralt men ändå kommer ifrån en hetsig stadsmiljö och istället kan njuta av ett behagligt lugn med fina grönområden alldeles i närheten. Med Sahlgrenska, Chalmers & universitetslokaler inom korta avstånd lämpar sig denna bostad utmärkt för dig som är student eller blivande student. Likväl för dig med sällskap eller för dig som helt enkelt vill bo i ett fint hem med perfekt läge.

Kommunikationerna är goda med busshållplats precis nedanför berget vilken nås enkelt via en stig i nära anslutning till entrén. Vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan kan du ta dig smidigt till Linné åt ena hållet och mot Avenyn åt andra hållet. Trevliga Dr. Fries torg ligger alldeles i närheten och här finns Hemköp, gym, bibliotek m.m. Gym finns även i föreningen som en extra förmån för bostadsrättsägarna.
HALL:
Kvadratsmart med all förvaring i hallen i form av 5 garderober.
Parkettgolv samt ljusa väggar.
Finns även utrymme för klädavhängning.

BADRUM:
Här kan du vara nöjd med att ditt framtida badrum är fräscht och renoverat.
Utrustat med WC, handfat med förvaring undertill och spegelskåp ovanför, duschhörna, handdukstork samt både tvättmaskin och torktumlare.
Kaklade väggar med stora vita kakelplattor och grått klinkergolv.
Dessutom skön golvvärme!

STORA RUMMET:
Så här bra blir det när man tänker till gällande 38 kvm!
Rymligt och mysigt på samma gång.
Given sovdel som både kan avskärmas eller inte. Allt efter tycke och smak.
Tänk fördelen att ha ett fönster som blir en fantastisk tavla. En bakgrund som är levande och skiftar skepnad under årets olika årstider!
En panoramautsikt över Änggårdsbergens och Slottsskogens vackra grönska.

KÖK:
Ett öppet arbetskök i direkt kontakt väl med stora rummet som med den nya trevliga balkongen!
Köket blir dubbelt så stort med balkongen i direkt kontakt.
Laga mat samtidigt som du och dina vänner umgås på balkongen.
Köket är utrustat med kyl/frys, micro och spis.
Vita luckor matchas mot svart arbetsbänk och grått kakel.

BALKONG:
Balkong som nyligen är ombyggd och utbyggd.
Fräsch och inglasad.
Gott om plats för utemöbler och även lounge-möbler för flera.
Lägenhetens pärla med underbar utsikt ända bort till Älvsborgsbron och med fantastiskt solläge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 38,1 kvm
Lägenhetsnummer: 1074

Utgångspris: 2 100 000 kr
Byggnadsår: 1959
Driftkostnad: ca 160 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Observera att det exakta ytan inte är uppmätt.

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv:
Brf Dr Lindh har tecknat kabel-TV avtal med Tele2 och i det ingår ett analogt basutbud; SVT1, SVT2, TV4, SVT24, och Barnkanalen/Kunskapskanalen, TV3, Kanal 5, TV8, MTV, TV4 plus, Viasat Nature/Crime, TV6, TV7. Utöver den analoga basen så kan varje boende teckna digitala TV-paket av olika slag och Tele2s digitalbox ansluts till kabel-TV uttaget. Du hittar mer information på www.tele2.se .

Internet:
Föreningen har ett 100 Mbps Triple-Play bredband installerat sedan nyåret 2006. Följande bredbandstjänster ingår i lägenhetens avgift: 100 Mbps bredband, IP-telefoniabonnemang och bas-TV (14 kanaler).

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Guldheden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,2336 %
Andel av månadsavgift: 0,23 %

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Brf Doktor Lindh (org. nr 716444-9758) registrerades 1991-10-24 och 1992 förvärvade föreningen fastigheterna Guldheden 67:1 (hus nr 1), Guldheden 67:2 (hus nr 4), Guldheden 68:1 (hus nr 3) och Guldheden 68:2 (hus nr 1) i Göteborg. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt.
Fastigheterna bebyggdes 1959-1962 och består av fyra flerbostadshus i åtta våningar. Föreningen upplåter 224 lägenheter med bostadsrätt och 7 lokaler med hyresrätt samt ett vårdhem. Lägenhetsfördelningen är 116 st 1 rok, 28 st 4 rok, 57 st 5 rok och 28 st ännu större lägenheter.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via försäkringsbolaget Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2041.
Exempel på utfört underhåll:
2016 - Balkongprojekt färdigt
2013 - Reperation av samlingslokal
2013 - Plantering av häck framför hus nr 4
2013 - Bygglov för balkonger
2013 - Byte av stamventiler i hus nr 1, 3 och 4
2012 - Byte av stamventiler i hus nr 6
2012 - Rörelsedetektor kopplade på våningsplan
2011 - Fortsatt förnyelse av maskinpark i tvättstugor
2011 - Balkongprojekt påbörjat
2010 - Beskäring av buskar etc.
2010 - Nytt låssystem
2009-2010 - Relining av avlopp
1994 - Badrumsrenovering till egen kostnad för de medlemmar som valde att renovera badrummet i samband med att flertalet andra i föreningen gjorde detsamma

Exempel på kommande underhåll:
Löpande underhåll.

Från år 2020 kommer det ske en höjning av den tomträttsavgäld bostadsrättsföreningen nu betalar till Göteborgs kommun. Detta beror på att marktaxeringsvärdet höjts för fastigheterna. Styrelsen har mot bakgrund av detta beslutat att årsavgiften för år 2017 skall höjas med 5%.
Detta kommer troligen att följas av höjningar även de kommande åren. Storleken på dessa höjningar kommer att vara beroende av den verkliga höjningen av tomträttsavgälden samt utveckling av andra kostnader.

Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av Revisorsringen och den tekniska förvaltningen sköts av FTE Väst AB.

För mer information vänligen se föreningens senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i deras styrelse. Föreningens hemsida, www.drlindh.se, är även mycket informativ.

Allmänt

Föreningens namn: Dr Lindh

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1206

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Gym, vävstuga, målningsateljé, bastu, gemensamhetslokal och hobbylokal. Till lägenheten finns ett förråd.

Parkering

101 uthyrda garageplatser (kostnad 372 kr/månad).
36 uthyrda p-plater (kostnad 218 kr/månad).
18 besöksplatser.

All uthyrning och uppsägning av garage/parkeringsplatser sköts av Revisorsringen. Då det gäller P-platser på P-däcket och i garaget kan man mot en liten merkostnad erhålla plats med uttag för elektrisk motorvärmare.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 100 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 656 kr

Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV, IP-telefoni, Kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt (egen hemförsäkring tecknas dock själv av lägenhetsinnehavaren).

Driftkostnader

ca 160 kr/mån

Kommentar: Föreningen debiterar en elavgift på 60 kr varje månad då föreningen har ett kollektivt avtal gällande elen. Det är endast en schablonkostnad som stäms av med den verkliga förbrukningen för varje enskild lägenhet efter varje år.

Fördelas enligt följande

El: 60 kr
Försäkring: 100 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 101 kWh/kvm/år

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Göteborg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg