1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Stockholm
  5. A1844220
 
KARTA
Välkommen till denna härliga 4:a med balkong i soligt söderläge och sjöutsikt mot Hammarbykanalen!

Bostadsrätt: Lägenhet, 4:a på 110 m², Stockholm


Välkommen till denna härliga och familjevänliga 4:a med balkong i soligt söderläge och sjöutsikt mot Hammarbykanalen. Belägen i lugna och lummiga kvarter men ändå så nära Söders puls, shopping och utbud av service, här kan du njuta av radhuskänsla på ett av Söders absolut bästa lägen!

Bostaden karakteriseras av det fina ljusflödet från två väderstreck och det lummiga och insynsskyddade läget mellan föreningen gröna innergård och Blecktornsparken åt det andra hållet. De 110 kvadratmeterna är mycket genomtänkt disponerade med tre rymliga sovrum, ett stort vardagsrum som med lätthet rymmer både soffgrupp och en extra matplats, samt ett väl tilltaget kök med matplats för hela familjen. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, spis/ugn, mycket gott om förvaring och ett fint klinkergolv. Från vardagsrummet når du den härliga och soliga balkongen med sjöutsikt, här kan du njuta av solens strålar från tidig vår till sen höst! Bostaden har mycket god förvaring då varje sovrum har en större garderob med skjutdörrar, samt ytterligare 3 st garderober i hallen och ett förråd som även det nås från hallen. Bostaden rymmer två badrum som båda renoverades 2014. Det större badrummet är helkaklat och har alla bekvämligheter du kan önska dig så som golvvärme, dimmer, lyxigt badkar, tvättmaskin (2014), torktumlare (2014), handdukstork och ypperlig förvaring. Det andra badrummet är också det helkaklat och har golvvärme, samt utrustat med dusch. Hela bostaden har en fin genomgående parkett och ytskikten i vardagsrummet, sovrummen och hallen målades om september 2016. Till bostaden hör ett rymligt källarförråd om 1,5x3,05 m som disponeras som ett helt eget rum.

Tullstugan 3 är en mycket populär förening som har en underbar innergård och flera utmärkta gemensamhetsutrymmen så som garage, cykelförråd, barnvagnsförråd, gästlägenhet, gemensamhetslokal samt 4 st tvättstugor och en grovtvättstuga. Innergården har flera sittgrupper och grill och nyttjas flitigt av alla medlemmar. Föreningen har god ekonomi och låg belåning. Här bor du tryggt och bra i en stor och mycket välskött förening!

Adressen är verkligen ett av Söders bästa med lugnt läge invid vattnet vid Hammarbykanalen men ändå så nära till allt vad Söder har att erbjuda. I de närliggande kvarteren hittar du populära restauranger som Bleck, Koh Phangan, Urban Deli, Nytorget 6, Thaibåten och många många fler! Nytorget har du bara några kvarter bort och går du åt andra hållet kommer du direkt till både Ringens och Skrapans shopping center som bjuder på all möjlig service du kan önska dig. Missa inte nya matupplevelsen Teatern i Ringen! Inom några minuters promenad når du flera av söders fina parker. Vad sägs om en skön picknick i Vitabergsparken, ett besök på 4H gården i Stora Blecktornsparken eller en glass i solen nere vid vattnet! För sköna promenader och joggingturer ligger promenadstråken vid Årstaviken bara några hundra meter bort. Här finner du även Erikdalsbadet med både inom- och utomhusbad. Goda kommunikationer har du med busslinje 57 direkt utanför porten, samt 3, 4, 59, 74 och 76 på några minuters promenad. Tunnelbanestation Skanstull (grön linje) finns också den inom gångavstånd. Vill man besöka Hammarby Sjöstad tar man enkelt båtfärjan som går regelbundet.

Sofia är nog den del av söder som har mycket av det som är sinnebilden för vad Söder är och som särskiljer Sofia från resten av stan. Här finns många små butiker, krogar av alla de slag, stora och små parker, härliga promenadstråk längs Årstaviken, nybyggda hus och de timrade röda husen från 1600- och 1700-talen i Vita bergsparken. Sofia församling sträcker sig från Renstierernas gata och Ringvägen ner till Skanstull, Norra Hammarbyhamnen och Stadsgårdsleden tillbaka till Renstiernas gata. Hammarby Sjöstad hör formellt till Sofia församling men brukar inte inrymmas i begreppet Sofia. En trevlig promenadväg genom Sofia är att gå utmed Tullgården mellan de nya husen med sin moderna arkitektur invid Hammarby kanal och med Hammarby Sjöstad på andra sidan. Fortsätt fram till Barnängsparken, vik av upp mot Vita Bergsparken med de röda söderkåkarna, friluftsteatern och tegelkyrkan. Ta sedan Erstagatan norrut fram till Fjällgatan där du ser ut över hela stan. På Söder finns det så mycket att se och uppleva. Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

På föreningens mycket informativa hemsida finns det tips på förskolor och skolor i området.

Det här är verkligen en bostad och ett område att trivas i, välkommen hem!
Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 110 kvm
Lägenhetsnummer: 0208

Utgångspris: 8 100 000 kr
Byggnadsår: 1993
Driftkostnad: ca 1 100 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Flerfamiljshus

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV via ComHem
Internet via ComHem/Ownit

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,52536
Andel av månadsavgift: 0,51511

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Brf Tullstugan 3 förvärvade fastigheten 2001 och omfattar 263 lägenheter varav 32 lägenheter med hyresrätt och 7 lokaler. Närbutik finns i en av föreningens lokaler. I föreningen finns till medlemmarnas förfogande en stor gemensamhetslokal med utsikt över kanalen (200 kr/dag), gästlägenhet (200 kr/dag), cykelförråd, barnvagnsförråd och fyra tvättstugor, samt en grovtvättstuga. Föreningen har en härlig nyrenoverad gård som också ligger invid Hammarbykanalen. I föreningen finns ett matlagningskollektiv med gemensam matlagning. Läs mer på föreningens hemsida under fliken "Kollektivet". Brf Tullstugan var den första etappen när den nya stadsdelen Hammarby Sjöstad byggdes.

Föreningen har god ekonomi, låg belåning och är klassad som en äkta förening.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Tullstugan 3

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1501

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Rensning av stammar för kök och badrum 2011
Taket är målat och skrapat, samt montering av säkerhetsräcke 2015/2016
Inga ytterligare renoveringar har utförts då behovet ej har funnits, dock sker löpande underhåll av fastigheten, bla av tvättstugorna.

Kommande renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan och planerar att renovera en del av hissarna de närmsta åren. Utöver detta finns inga planerade renoveringar. (2016-10-06)

Parkering

Garaget som tillhör fastigheten har infart från Tullgårdsgatan 9. Där finns 92 bilplatser och 3 MC-platser. Garaget är enbart avsett för boende i Tullstugan 3. Förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Stockholm AB, telefon 08-617 76 65 alla vardagar mellan 09.00-11.30. Hyran är för närvarande 1200 kr per månad och alla platser är sk burplats. För närvarande är det kö till garageplats. MC plats kostar 500 kr per månad.

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar (2016-10-06)

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

8 100 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 881 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Obligatorisk avgift för bredband tillkommer med 145 kr/mån.

Driftkostnader

ca 1 100 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 850 kr
Försäkring: 250 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 140 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2010-05-31

Välkommen till denna härliga 4:a med balkong i soligt söderläge och sjöutsikt mot Hammarbykanalen!

Bostadsrätt: Lägenhet, 4:a på 110 m², Stockholm

STOCKHOLM

Bostadsrätt, Lägenhet, 8 100 000 kr 3 881 kr , 110


Välkommen till denna härliga och familjevänliga 4:a med balkong i soligt söderläge och sjöutsikt mot Hammarbykanalen. Belägen i lugna och lummiga kvarter men ändå så nära Söders puls, shopping och utbud av service, här kan du njuta av radhuskänsla på ett av Söders absolut bästa lägen!

Bostaden karakteriseras av det fina ljusflödet från två väderstreck och det lummiga och insynsskyddade läget mellan föreningen gröna innergård och Blecktornsparken åt det andra hållet. De 110 kvadratmeterna är mycket genomtänkt disponerade med tre rymliga sovrum, ett stort vardagsrum som med lätthet rymmer både soffgrupp och en extra matplats, samt ett väl tilltaget kök med matplats för hela familjen. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, spis/ugn, mycket gott om förvaring och ett fint klinkergolv. Från vardagsrummet når du den härliga och soliga balkongen med sjöutsikt, här kan du njuta av solens strålar från tidig vår till sen höst! Bostaden har mycket god förvaring då varje sovrum har en större garderob med skjutdörrar, samt ytterligare 3 st garderober i hallen och ett förråd som även det nås från hallen. Bostaden rymmer två badrum som båda renoverades 2014. Det större badrummet är helkaklat och har alla bekvämligheter du kan önska dig så som golvvärme, dimmer, lyxigt badkar, tvättmaskin (2014), torktumlare (2014), handdukstork och ypperlig förvaring. Det andra badrummet är också det helkaklat och har golvvärme, samt utrustat med dusch. Hela bostaden har en fin genomgående parkett och ytskikten i vardagsrummet, sovrummen och hallen målades om september 2016. Till bostaden hör ett rymligt källarförråd om 1,5x3,05 m som disponeras som ett helt eget rum.

Tullstugan 3 är en mycket populär förening som har en underbar innergård och flera utmärkta gemensamhetsutrymmen så som garage, cykelförråd, barnvagnsförråd, gästlägenhet, gemensamhetslokal samt 4 st tvättstugor och en grovtvättstuga. Innergården har flera sittgrupper och grill och nyttjas flitigt av alla medlemmar. Föreningen har god ekonomi och låg belåning. Här bor du tryggt och bra i en stor och mycket välskött förening!

Adressen är verkligen ett av Söders bästa med lugnt läge invid vattnet vid Hammarbykanalen men ändå så nära till allt vad Söder har att erbjuda. I de närliggande kvarteren hittar du populära restauranger som Bleck, Koh Phangan, Urban Deli, Nytorget 6, Thaibåten och många många fler! Nytorget har du bara några kvarter bort och går du åt andra hållet kommer du direkt till både Ringens och Skrapans shopping center som bjuder på all möjlig service du kan önska dig. Missa inte nya matupplevelsen Teatern i Ringen! Inom några minuters promenad når du flera av söders fina parker. Vad sägs om en skön picknick i Vitabergsparken, ett besök på 4H gården i Stora Blecktornsparken eller en glass i solen nere vid vattnet! För sköna promenader och joggingturer ligger promenadstråken vid Årstaviken bara några hundra meter bort. Här finner du även Erikdalsbadet med både inom- och utomhusbad. Goda kommunikationer har du med busslinje 57 direkt utanför porten, samt 3, 4, 59, 74 och 76 på några minuters promenad. Tunnelbanestation Skanstull (grön linje) finns också den inom gångavstånd. Vill man besöka Hammarby Sjöstad tar man enkelt båtfärjan som går regelbundet.

Sofia är nog den del av söder som har mycket av det som är sinnebilden för vad Söder är och som särskiljer Sofia från resten av stan. Här finns många små butiker, krogar av alla de slag, stora och små parker, härliga promenadstråk längs Årstaviken, nybyggda hus och de timrade röda husen från 1600- och 1700-talen i Vita bergsparken. Sofia församling sträcker sig från Renstierernas gata och Ringvägen ner till Skanstull, Norra Hammarbyhamnen och Stadsgårdsleden tillbaka till Renstiernas gata. Hammarby Sjöstad hör formellt till Sofia församling men brukar inte inrymmas i begreppet Sofia. En trevlig promenadväg genom Sofia är att gå utmed Tullgården mellan de nya husen med sin moderna arkitektur invid Hammarby kanal och med Hammarby Sjöstad på andra sidan. Fortsätt fram till Barnängsparken, vik av upp mot Vita Bergsparken med de röda söderkåkarna, friluftsteatern och tegelkyrkan. Ta sedan Erstagatan norrut fram till Fjällgatan där du ser ut över hela stan. På Söder finns det så mycket att se och uppleva. Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

På föreningens mycket informativa hemsida finns det tips på förskolor och skolor i området.

Det här är verkligen en bostad och ett område att trivas i, välkommen hem!
Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 110 kvm
Lägenhetsnummer: 0208

Utgångspris: 8 100 000 kr
Byggnadsår: 1993
Driftkostnad: ca 1 100 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Flerfamiljshus

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV via ComHem
Internet via ComHem/Ownit

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,52536
Andel av månadsavgift: 0,51511

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Brf Tullstugan 3 förvärvade fastigheten 2001 och omfattar 263 lägenheter varav 32 lägenheter med hyresrätt och 7 lokaler. Närbutik finns i en av föreningens lokaler. I föreningen finns till medlemmarnas förfogande en stor gemensamhetslokal med utsikt över kanalen (200 kr/dag), gästlägenhet (200 kr/dag), cykelförråd, barnvagnsförråd och fyra tvättstugor, samt en grovtvättstuga. Föreningen har en härlig nyrenoverad gård som också ligger invid Hammarbykanalen. I föreningen finns ett matlagningskollektiv med gemensam matlagning. Läs mer på föreningens hemsida under fliken "Kollektivet". Brf Tullstugan var den första etappen när den nya stadsdelen Hammarby Sjöstad byggdes.

Föreningen har god ekonomi, låg belåning och är klassad som en äkta förening.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Tullstugan 3

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1501

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Rensning av stammar för kök och badrum 2011
Taket är målat och skrapat, samt montering av säkerhetsräcke 2015/2016
Inga ytterligare renoveringar har utförts då behovet ej har funnits, dock sker löpande underhåll av fastigheten, bla av tvättstugorna.

Kommande renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan och planerar att renovera en del av hissarna de närmsta åren. Utöver detta finns inga planerade renoveringar. (2016-10-06)

Parkering

Garaget som tillhör fastigheten har infart från Tullgårdsgatan 9. Där finns 92 bilplatser och 3 MC-platser. Garaget är enbart avsett för boende i Tullstugan 3. Förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Stockholm AB, telefon 08-617 76 65 alla vardagar mellan 09.00-11.30. Hyran är för närvarande 1200 kr per månad och alla platser är sk burplats. För närvarande är det kö till garageplats. MC plats kostar 500 kr per månad.

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar (2016-10-06)

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

8 100 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 881 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Obligatorisk avgift för bredband tillkommer med 145 kr/mån.

Driftkostnader

ca 1 100 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 850 kr
Försäkring: 250 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 140 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2010-05-31

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Stockholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg