1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Västra Götalands län
  4. Göteborg
  5. A1839705
 
KARTA
Möjlig femma med utsikt mot Älvsborgsbron!

Bostadsrätt: Lägenhet, 4:a på 115 m², Göteborg


På härliga Blåsutgatan omgiven av grönska och lugn ligger denna lägenhet. Genast vid första kliv in i hallen känner man att det är här man vill bo. Den luftiga och sociala planlösningen, perfekt för umgänge, gör att lägenheten har en charm som är svår att slå. Genom sina bevarade detaljer känns det som att man är tillbaka i 70-talet där den härliga heltäckningsmattan i det stora vardagsrummet och den härligt röda spisen i köket ger hemmet en alldeles egen prägel och skriker hemfrid! En chans att göra denna bostad till sitt egna hem! Till avgiften ingår även en garageplats.

Med bara 10 min till city är detta en perfekt bostad för dig som vill bo lugnt men ändå ha närhet till stadens puls. Stambyte av badrum och WC kommer att ske i vår där särskilda tillval går att göra fram till november.

Precis allt du önskar finner du just runt knuten. Läget i Majorna är idealiskt - busshållplats runt hörnet & med kort gångavstånd når du spårvagnshållplats. Du behöver aldrig oroa dig för att behöva vänta länge på buss eller spårvagn om mornarna. I närområdet bjuder din mysiga stadsdel på ett rikt kulturliv, gott om mataffärer, restauranger, populär fiskaffär, mysiga caféer & småbutiker, gymanläggningar, apotek, Mariaplan m.m. Lockar istället natur & promenadstråk finns Slottsskogen & Röda Sten med fri vy över hamninlopp i sikte inom kort promenadavstånd.
Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
En rymlig hall med flera garderober och linnéskåp för förvaring. Här finns plats för avhängning och valfritt möblemang.
Genom hallen når man även kök, WC och bostadens ena sovrum.

SOVRUM
Detta häftiga sovrum går i en rosa kulör och har en otroligt cool heltäckningsmatta i blått som har legat där sedan 70-talet.
I detta fantastiska rum ser man ut över den lugna innergården på Blåsut. Här finns det plats för både sängmöblemang och en lounge-möbel för avkoppling.

WC
Bostadens ena WC når vi genom hallen. Denna går i en blå kulör idag men skall stambytas i vår av föreningens räkning. Här kan man göra egna tillval.
Genom WC:n når man även det som tidigare kallats grovkök. Detta rum brukar användas som tvättstuga.
Även detta rum kommer att renoveras och rustas upp av föreningen.

KÖK
Härliga köket på Blåsutgatan har fått nya luckor i en vit kulör. Skåpen är dock i original, likaså den vackra röda spisen.
Här finns tidstypiska detaljer för 70-talet, så som det häftigt mönstrade golvet och redabehållare ovanför diskbänken.
Perfekt att förvara både mjöl och socker. Invid fönstret får en matgrupp plats där man kan njuta av utsikten precis utanför.

VARDAGSRUM
Luftigt och stort vardagsrum med en social planlösning, perfekt för det stora umgänget. Här finns det både en balkong och en fransk balkong, även fönster i två väderstreck som ger ett vackert ljus på både morgon och kväll.
På golvet ligger en fräck heltäckningsmatta i beige och under det ligger ett orört parkettgolv.
Tack vare storleken på rummet går det att delas av för att göra ett till sovrum för den som vill.
Från vardagsrummet når man även lägenhetens balkong som renoverades av föreningen 2014. Balkongen bjuder på en vacker utsikt mot Älvsborgsbron och mot vackra Eriksbergskranen.

SOVRUM
Sovrummet invid vardagsrummet är ljust och luftigt. Från sängen kan man njuta av den vackra utsikten utan att ens behöva stiga upp!
Även härifrån når man balkongen. Både dubbelsäng och övrigt möblemang.

Invid sovrummet finns en inre hall som når ut till lägenhetens klädkammare som ger extra förvaring.

BADRUM
Lägenhetens badrum är idag utrustat med en duschhörna, toalett, handfat och spegel och går i en blåvit nyans. Detta kommer att stamrenoveras i vår och tillval går att göra.

SOVRUM
Sovrummet mot gården är stort och luftigt. Här finns det plats för större möblemang, så som säng och skrivbord.

VÄLKOMNA TILL HÄRLIGA BLÅSUT PÅ VISNING!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 115,3 kvm
Lägenhetsnummer: 246

Utgångspris: 3 950 000 kr
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: ca 500 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Majorna

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,26266
Andel av insats: 0,26266
Andel av månadsavgift: 0,26266

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

HSB:s Bostadsrättsförening Blåsut är en av Göteborgs största bostadsrättsföreningar, en mycket stabil förening med god ekonomi. De önskar hålla nere kostnaderna för de boende och samtidigt hålla hög standard på husen genom att kontinuerligt utföra renoveringar. Husen har garageplatser, gästlägenheter och gemensamma lek- och grillplatser. Området utmärks av grönskande natur och klippsatser. Utanför fastigheten går buss 90 som på bara 12 min tar dig in till Brunnsparken. På några hundra meters avstånd hittas Chapmans Torg med tillgång till bland annat mat- och grönsaksaffär, gym samt spårvagnshållplats. Vid Mariaplan i Kungsladugård finns ett mysigt pub- och restaurangstrå och på bara några minuter nås närheten till vattnet och Slottsskogen som erbjuder ett rikt friluftsliv.

Fastigheterna bebyggdes under åren 1967-1970 och består av 11 fastigheter med adresserna Gröna Gatan 30-36, 41-55 och 61-71, Jaegerdorffsplatsen 1, Blåsutgatan 1-7 och 2-12 samt Kabelgatan 15.

Totalt finns ca 578 lägenheter med bostadsrätt samt kommersiella lokaler.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköter Primär.

Föreningens fastigheter upplåts med tomträtt, dvs att de arrenderar marken av Göteborgs kommun.

Exempel på utfört underhåll:
2016- Pågående - Föreningen utför stambyte i alla badrum
2013-2014 - Takrenovering av husen på Blåsutgatan 2, 4, 6, 7, 8, 10-12.
2012-2014 - Utvidgande av balkonger samt byte av räcken
2012-2014 - Fasad-, loftgång- och balkongrenovering. Stuprör och hängrännor kommer att få en komplett översyn
2010 - Upprustning av entréer, våningsplan och garage
2010 - Spolning av stammar
2010 - OVK-besiktning och energideklaration
2010 - Energioptimering genom att byta till lågenergilampor och/eller LED i trapphus.
2010 - Ny lekplats och förbättrad utomhusbelysning

Exempel på kommande/pågående underhåll:
2016-2019 - Stamrenovering. Badrummen kommer återställas med nya ytskikt med kaklade väggar och klinker i golv, samt smakfull interiör. Även köken kommer att påverkas något av stambytet. Mer information kommer att komma i samma takt som projektet tar form, byggkoncernen Serneke kommer att ansvara för projektet. Vid stamrenoveringen kommer även ett visst byte av el att ske för att minska störningen för de boende.

Etapp 1 omfattar lägenheterna på Blåsutgatan 1, 3, 5 och 7 samt Kabelgatan 15. Etapp 2 omfattar lägenheterna på Blåsutgatan 2, 4, 6, 8, 10-12 samt pannhuset. Etapp 3 omfattar alla lägenheter på Gröna gatan. Enligt föreningen kommer etapp 3 troligtvis starta tidigast januari 2018 (kan komma att ändras).

Vad som är sagt är att stambytet kommer att börja med Kabelgatan 15 i februari-mars 2016 och sedan kommer Blåsutgatan 1 påbörjas i mars-april 2016.

Stambytet kommer delvis att finansieras genom egna medel och delvis genom upptagande av nya lån. Ett stambyte med nya rör och badrum kommer innebära en positiv inverkan på marknadsvärdet för lägenheter i föreningen.

En visningslokal kommer att iordningsställas på Blåsutgatan 2 där aktuellt material och alla val kommer att finnas tillgängliga.

Föreningen har renoverat en av lokalerna och låtit göra flera bostadsrätter av denna vilket ger ytterligare kapital till föreningens kassa.

Föreningen har också tagit fram beslutsunderlag och förslag på hur den framtida sop- och avfallshanteringen kan organiseras på ett mer miljövänligt och tidsenligt sätt.

Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåningsgrad och goda avsättningar till underhållsfond har gjorts. Föreningen följer den underhållsplan som finns för de närmaste 20 åren och avsätter årligen medel till framtida underhåll.

Inför 1 januari 2015 höjdes avgiften med ca 5 % och inför 1 januari 2016 höjdes avgifterna med ca 5 %. Detta på grund av det kommande underhållsprojektet samt för att finansiera ökade räntekostnader i samband med stambytet. Vidare exakta beslut om ytterligare höjningar är inte taget i dagsläget men köparen ska vara medveten om att stambytet och ökade räntekostnader för ytterligare lån för föreningen kan medföra avgiftshöjningar. Som det ser ut i dagsläget kommer avgiften troligtvis att höjs med 5 % varje år i tre år till.

Mark i anslutning till bostadsrätten: Tomträtt.
Föreningen arrenderar marken av Göteborgs kommun.

Köpare behöver bli medlem i HSB.

Felanmälan görs per telefon, nr: 031-42 28 29 under vardagar mellan kl. 9:00-9:30. För övrig tid gäller telefonsvarare. Vid brådskande ärenden nås Securitas jourtelefon på telefon, nr: 031-80 14 50.

För ytterligare information gällande föreningen vänligen se föreningens senaste årsredovisningar, kontakta någon i deras styrelse alternativt se föreningens hemsida: www.brfblasut.se.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Blåsut

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1103

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Göteborg

Parkering

Parkeringsplats i garage ingår i avgiften.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 950 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

6 370 kr

Värme, Vatten, Kabel-TV, Garageplats och balkongkostnad.

Driftkostnader

ca 500 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 155 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Energideklaration utförd: 2008-10-28

Besiktningsman: Sussanne Rodin

Möjlig femma med utsikt mot Älvsborgsbron!

Bostadsrätt: Lägenhet, 4:a på 115 m², Göteborg

GÖTEBORG

Bostadsrätt, Lägenhet, 3 950 000 kr 6 370 kr , 115


På härliga Blåsutgatan omgiven av grönska och lugn ligger denna lägenhet. Genast vid första kliv in i hallen känner man att det är här man vill bo. Den luftiga och sociala planlösningen, perfekt för umgänge, gör att lägenheten har en charm som är svår att slå. Genom sina bevarade detaljer känns det som att man är tillbaka i 70-talet där den härliga heltäckningsmattan i det stora vardagsrummet och den härligt röda spisen i köket ger hemmet en alldeles egen prägel och skriker hemfrid! En chans att göra denna bostad till sitt egna hem! Till avgiften ingår även en garageplats.

Med bara 10 min till city är detta en perfekt bostad för dig som vill bo lugnt men ändå ha närhet till stadens puls. Stambyte av badrum och WC kommer att ske i vår där särskilda tillval går att göra fram till november.

Precis allt du önskar finner du just runt knuten. Läget i Majorna är idealiskt - busshållplats runt hörnet & med kort gångavstånd når du spårvagnshållplats. Du behöver aldrig oroa dig för att behöva vänta länge på buss eller spårvagn om mornarna. I närområdet bjuder din mysiga stadsdel på ett rikt kulturliv, gott om mataffärer, restauranger, populär fiskaffär, mysiga caféer & småbutiker, gymanläggningar, apotek, Mariaplan m.m. Lockar istället natur & promenadstråk finns Slottsskogen & Röda Sten med fri vy över hamninlopp i sikte inom kort promenadavstånd.
Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
En rymlig hall med flera garderober och linnéskåp för förvaring. Här finns plats för avhängning och valfritt möblemang.
Genom hallen når man även kök, WC och bostadens ena sovrum.

SOVRUM
Detta häftiga sovrum går i en rosa kulör och har en otroligt cool heltäckningsmatta i blått som har legat där sedan 70-talet.
I detta fantastiska rum ser man ut över den lugna innergården på Blåsut. Här finns det plats för både sängmöblemang och en lounge-möbel för avkoppling.

WC
Bostadens ena WC når vi genom hallen. Denna går i en blå kulör idag men skall stambytas i vår av föreningens räkning. Här kan man göra egna tillval.
Genom WC:n når man även det som tidigare kallats grovkök. Detta rum brukar användas som tvättstuga.
Även detta rum kommer att renoveras och rustas upp av föreningen.

KÖK
Härliga köket på Blåsutgatan har fått nya luckor i en vit kulör. Skåpen är dock i original, likaså den vackra röda spisen.
Här finns tidstypiska detaljer för 70-talet, så som det häftigt mönstrade golvet och redabehållare ovanför diskbänken.
Perfekt att förvara både mjöl och socker. Invid fönstret får en matgrupp plats där man kan njuta av utsikten precis utanför.

VARDAGSRUM
Luftigt och stort vardagsrum med en social planlösning, perfekt för det stora umgänget. Här finns det både en balkong och en fransk balkong, även fönster i två väderstreck som ger ett vackert ljus på både morgon och kväll.
På golvet ligger en fräck heltäckningsmatta i beige och under det ligger ett orört parkettgolv.
Tack vare storleken på rummet går det att delas av för att göra ett till sovrum för den som vill.
Från vardagsrummet når man även lägenhetens balkong som renoverades av föreningen 2014. Balkongen bjuder på en vacker utsikt mot Älvsborgsbron och mot vackra Eriksbergskranen.

SOVRUM
Sovrummet invid vardagsrummet är ljust och luftigt. Från sängen kan man njuta av den vackra utsikten utan att ens behöva stiga upp!
Även härifrån når man balkongen. Både dubbelsäng och övrigt möblemang.

Invid sovrummet finns en inre hall som når ut till lägenhetens klädkammare som ger extra förvaring.

BADRUM
Lägenhetens badrum är idag utrustat med en duschhörna, toalett, handfat och spegel och går i en blåvit nyans. Detta kommer att stamrenoveras i vår och tillval går att göra.

SOVRUM
Sovrummet mot gården är stort och luftigt. Här finns det plats för större möblemang, så som säng och skrivbord.

VÄLKOMNA TILL HÄRLIGA BLÅSUT PÅ VISNING!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 115,3 kvm
Lägenhetsnummer: 246

Utgångspris: 3 950 000 kr
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: ca 500 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Majorna

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,26266
Andel av insats: 0,26266
Andel av månadsavgift: 0,26266

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

HSB:s Bostadsrättsförening Blåsut är en av Göteborgs största bostadsrättsföreningar, en mycket stabil förening med god ekonomi. De önskar hålla nere kostnaderna för de boende och samtidigt hålla hög standard på husen genom att kontinuerligt utföra renoveringar. Husen har garageplatser, gästlägenheter och gemensamma lek- och grillplatser. Området utmärks av grönskande natur och klippsatser. Utanför fastigheten går buss 90 som på bara 12 min tar dig in till Brunnsparken. På några hundra meters avstånd hittas Chapmans Torg med tillgång till bland annat mat- och grönsaksaffär, gym samt spårvagnshållplats. Vid Mariaplan i Kungsladugård finns ett mysigt pub- och restaurangstrå och på bara några minuter nås närheten till vattnet och Slottsskogen som erbjuder ett rikt friluftsliv.

Fastigheterna bebyggdes under åren 1967-1970 och består av 11 fastigheter med adresserna Gröna Gatan 30-36, 41-55 och 61-71, Jaegerdorffsplatsen 1, Blåsutgatan 1-7 och 2-12 samt Kabelgatan 15.

Totalt finns ca 578 lägenheter med bostadsrätt samt kommersiella lokaler.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköter Primär.

Föreningens fastigheter upplåts med tomträtt, dvs att de arrenderar marken av Göteborgs kommun.

Exempel på utfört underhåll:
2016- Pågående - Föreningen utför stambyte i alla badrum
2013-2014 - Takrenovering av husen på Blåsutgatan 2, 4, 6, 7, 8, 10-12.
2012-2014 - Utvidgande av balkonger samt byte av räcken
2012-2014 - Fasad-, loftgång- och balkongrenovering. Stuprör och hängrännor kommer att få en komplett översyn
2010 - Upprustning av entréer, våningsplan och garage
2010 - Spolning av stammar
2010 - OVK-besiktning och energideklaration
2010 - Energioptimering genom att byta till lågenergilampor och/eller LED i trapphus.
2010 - Ny lekplats och förbättrad utomhusbelysning

Exempel på kommande/pågående underhåll:
2016-2019 - Stamrenovering. Badrummen kommer återställas med nya ytskikt med kaklade väggar och klinker i golv, samt smakfull interiör. Även köken kommer att påverkas något av stambytet. Mer information kommer att komma i samma takt som projektet tar form, byggkoncernen Serneke kommer att ansvara för projektet. Vid stamrenoveringen kommer även ett visst byte av el att ske för att minska störningen för de boende.

Etapp 1 omfattar lägenheterna på Blåsutgatan 1, 3, 5 och 7 samt Kabelgatan 15. Etapp 2 omfattar lägenheterna på Blåsutgatan 2, 4, 6, 8, 10-12 samt pannhuset. Etapp 3 omfattar alla lägenheter på Gröna gatan. Enligt föreningen kommer etapp 3 troligtvis starta tidigast januari 2018 (kan komma att ändras).

Vad som är sagt är att stambytet kommer att börja med Kabelgatan 15 i februari-mars 2016 och sedan kommer Blåsutgatan 1 påbörjas i mars-april 2016.

Stambytet kommer delvis att finansieras genom egna medel och delvis genom upptagande av nya lån. Ett stambyte med nya rör och badrum kommer innebära en positiv inverkan på marknadsvärdet för lägenheter i föreningen.

En visningslokal kommer att iordningsställas på Blåsutgatan 2 där aktuellt material och alla val kommer att finnas tillgängliga.

Föreningen har renoverat en av lokalerna och låtit göra flera bostadsrätter av denna vilket ger ytterligare kapital till föreningens kassa.

Föreningen har också tagit fram beslutsunderlag och förslag på hur den framtida sop- och avfallshanteringen kan organiseras på ett mer miljövänligt och tidsenligt sätt.

Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåningsgrad och goda avsättningar till underhållsfond har gjorts. Föreningen följer den underhållsplan som finns för de närmaste 20 åren och avsätter årligen medel till framtida underhåll.

Inför 1 januari 2015 höjdes avgiften med ca 5 % och inför 1 januari 2016 höjdes avgifterna med ca 5 %. Detta på grund av det kommande underhållsprojektet samt för att finansiera ökade räntekostnader i samband med stambytet. Vidare exakta beslut om ytterligare höjningar är inte taget i dagsläget men köparen ska vara medveten om att stambytet och ökade räntekostnader för ytterligare lån för föreningen kan medföra avgiftshöjningar. Som det ser ut i dagsläget kommer avgiften troligtvis att höjs med 5 % varje år i tre år till.

Mark i anslutning till bostadsrätten: Tomträtt.
Föreningen arrenderar marken av Göteborgs kommun.

Köpare behöver bli medlem i HSB.

Felanmälan görs per telefon, nr: 031-42 28 29 under vardagar mellan kl. 9:00-9:30. För övrig tid gäller telefonsvarare. Vid brådskande ärenden nås Securitas jourtelefon på telefon, nr: 031-80 14 50.

För ytterligare information gällande föreningen vänligen se föreningens senaste årsredovisningar, kontakta någon i deras styrelse alternativt se föreningens hemsida: www.brfblasut.se.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Blåsut

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1103

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Göteborg

Parkering

Parkeringsplats i garage ingår i avgiften.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 950 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

6 370 kr

Värme, Vatten, Kabel-TV, Garageplats och balkongkostnad.

Driftkostnader

ca 500 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 155 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Energideklaration utförd: 2008-10-28

Besiktningsman: Sussanne Rodin

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Göteborg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg