1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Nacka
  5. A1839576
 
KARTA
Attraktiva Ljuskärrsberget!

Bostadsrätt: Lägenhet på 41 m², Saltsjöbaden, Nacka


Utmärkt tillfälle att förvärva ett renoveringsobjekt för den som vill skapa sin egen drömbostad. Ett boende med stor potential beläget uppe på attraktiva Ljuskärrsberget. Lägenhet i markplan med stor uteplats samt fin vy mot golfbanan och Lundsjön. Sol från lunch till senare kväll!

Denna lägenhet präglas av radhuskänslan med uteplats i fritt läge. Helt insynsskyddat och i bästa solläget. Här kan man njuta av trevliga grillkvällar året runt!

Lägenheten har en funktionell hall med bra förvaringsmöjligheter i flera garderober. I direkt anslutning finns det helkaklade badrummet med badkar. Rymligt kök med gott om plats för arbetsyta och förvaring. I anslutning till vardagsrummet finner man en sovalkov med plats för dubbelsäng. Lägenheten har ett rymligt vardagsrum, härifrån nås uteplatsen. Originalinredning i kök och badrum.

Här bor man med bra förvaringsmöjligheter i form av ett externt källarförråd på samma våningsplan som lägenheten. Fasadrenovering har precis avslutats.

Föreningen har installerat individuella elmätare för respektive lägenhet. Angiven månadsavgift på 2 711 kr där värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt snabbt bredband via Ownit (100 Mbit fiberanslutning) är inkluderat. Mot tillägg kan man få ytterligare snabbare bredbandsuppkoppling. Därutöver tillkommer ett obligatoriskt tillägg för el på månadsavin. Tillägget baseras på medlemmens individuella förbrukning. Säljaren har betalat 387 kr den senaste månaden.

Barnvänlig innergård med sandlåda, lekstuga, grönyta och utemöbler samt grillplats för de vuxna. Mycket populär bostadsrättsförening.

I närområdet finns fina möjligheter till rekreation och friluftsliv i form av båtliv, promenadstråk, skridskoåkning, tennis, bad, golf och utförsåkning. Vad gäller kommunikationer så tar Saltsjöbanan dig in till Slussen på ca 23 minuter, med bil går det på 15-20 minuter. På gångavstånd finns även Saltsjöbaden Centrum med butiker och service av olika slag. Mycket god närhet till centrum och kommunikationer. Direkt åtkomst till naturen med skidspår, vandringsleder, badsjö och havsbad.
Hall:
Entré med plats för avhängning och förvaring på vägg och i garderober (2013). Klickgolv och ljusa väggar.

Badrum:
Helkaklat badrum i äldre ytskikt. Här finns utrustning i form av toalett, handfat och inbyggt badkar. Spricka finns i klinkergolv samt i toalettstol.

Kök:
Stort kök i vinkel med plats för flera middagsgäster. Här finns bra arbetsytor och förvaringsmöjligheterna är mycket goda. Skåpluckorna samt kaklet ovan bänkskivan är i ljusa toner. Utrustning i form av spis, köksfläkt samt kombinerad kyl och frys. Plastmatta samt ljusa väggar.

Vardagsrum/sovalkov:
Den öppna planlösningen inrymmer både vardagsrum och sovalkov. Vardagsrummet är mycket ljust tack vare stora fönsterpartier. Rymligt och lättmöblerat med utgång till altan. Klickgolv och ljusa väggar.

Altan:
Perfekt utrymme där man kan sola, grilla och bara njuta. Sommarhalvåret ramar grönskan in altanen och gör den till en rofylld plats att spendera sin tid på. Se bifogad fil från bostadsrättsföreningen med nya regler kring altanbygge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: ca 41,5 kvm
Lägenhetsnummer: 9701

Utgångspris: 1 650 000 kr
Byggnadsår: 1971
Driftkostnad: ca 512 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Uppgift om lägenhetsyta grundas på senast gjorda uppmätning. Ytan kan ha förändrats därefter. Förvaltaren/bostadsrättsföreningen ansvar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta. En ny mätning är då att rekommendera.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med nyttjanderätt för bostadsrätten (ingår inte i bostadsrätten).

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjöbaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0015370
Andel av insats: 0,15320 %
Andel av månadsavgift: 0,15320 %

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

BRF Ljuskärrsberget 1 omfattar 470 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer totalt 13 gårdar. Hela området präglas av lummiga omgivningar och är mycket barnvänligt då det är i princip bilfritt mellan gårdarna.

Kabel-TV och Bredband:
Kabel-TV/digital-TV levereras via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via Ownit (100 Mbit), ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen:
I bostadsområdet finns ett bemannat fastighetskontor. Det finns en förskola, seniorförening, föreningslokal, gemensam bastu (för medlemmar i bastuklubben), snickarbod, tvättstugor och gästlägenheter. På varje gård finns en gräsmatta med utrymme för lek och utegemenskap samt fina rabatter, fruktträd och buskar.

Parkering:
P-plats går att hyra för fn ca 150 kr/månad. Garage går att hyra för fn ca 200-250 kr/månad. Till p-platser och garageplatserna är det separat kö. P-plats går i dagsläget att ordna, eventuellt kommer man ta bort några gästparkeringar för att utöka föreningens platser. Besöksparkeringarna betalas via p-automat. Eventuell avgiftshöjning är på gång, dock är ingenting beslutat.

Förråd:
Till varje lägenhet ingår ett externt förråd. Det finns även extraförråd att hyra.

Kommunikationer:
Närmsta allmänna kommunikation är Saltsjöbanan, tåget går mellan Slussen-Saltsjöbaden-Solsidan. Stationen närmast Ljuskärrsberget heter Tippen, och det tar knappt fem minuter att promenera från mitten av bostadsområdet till stationen. Från stationen tar det ca 23 minuter in till Slussen. Med bil tar man sig in till stan på 15-20 minuter.

Närområde:
I närområdet finns fina möjligheter till rekreation och friluftsliv i form av båtliv, promenadstråk, skridskoåkning, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till skola. På gångavstånd finns även Saltsjöbaden Centrum med butiker och service av olika slag. Mycket god närhet till centrum och kommunikationer. Direkt åtkomst till naturen med skidspår, vandringsleder, badsjö och havsbad.

Renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032.

2010:
Installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.

2013:
Genomfördes bl a spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola.

2014:
Sortering av hushållsavfall infördes hösten 2014 då även nya sopbehållare installerades.
Detta år infördes även individuell elmätning. Kostnaden för såväl avläst som gemensam el följer lägenheten. Debiteringen sker med 6 månaders förskjutning och vid lägenhetsförsäljning är det viktigt att parterna kommer överens om vem som ska debiteras elförbrukningen.

2015:
Dränering och fasadrenovering.

2016:
Renovering av husfasader avslutas 2016. Dräneringsarbete för hela området fortsätter.
Bastun ska totalrenoveras. Enligt styrelsen så tar man i dagsläget in flera offerter för att påbörja arbetet (2016-09-26).

Just nu:
Fastighetsägarna har fått förtroende och tar över som förvaltare från och med 1/5-16.
Föreningen gör i samband med försäljning en överlåtelsetillsyn både invändigt och utvändigt. Förvaltaren utför tillsynen och bokas av säljaren av bostaden.
Sommaren 2016 kom nya stadgar och regler kring renovering av nya/befintliga altaner. Till bostad på marknivå hör en markyta motsvarande en balkong. Genom ett nyttjanderättsavtal disponerar medlem ytan i bredd motsvarande lägenheten. Som altanyta medges 5,0 meter x 3,0 meter enligt ritning 16:05:04. Observera altanens placering på ritningen. Se bilaga.

Ekonomi:
Från och med den 1 april 2016 höjdes avgiften med 5 %. Ska vara oförändrad framöver (Styrelsen 2016-09-26).
Skälet till höjningen är stora reparationer som är nödvändiga enligt lag, bland annat säkerhetsanordningar på alla tak i området.

Se årsredovisning eller föreningens hemsida: www.brfljuskarrsberget.se för mer information.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ljuskärrsberget 1

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 0901

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Nacka

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 650 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 711 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Obligatoriskt tillägg för elförbrukning tillkommer på månadsavin.

Driftkostnader

ca 512 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 387 kr
Försäkring: 125 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 117 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2008-12-22

Besiktningsman: Per Lagerling, Värmdö Energi & Miljö AB

Attraktiva Ljuskärrsberget!

Bostadsrätt: Lägenhet på 41 m², Saltsjöbaden, Nacka

SALTSJÖBADEN, NACKA

Bostadsrätt, Lägenhet, , 41


Utmärkt tillfälle att förvärva ett renoveringsobjekt för den som vill skapa sin egen drömbostad. Ett boende med stor potential beläget uppe på attraktiva Ljuskärrsberget. Lägenhet i markplan med stor uteplats samt fin vy mot golfbanan och Lundsjön. Sol från lunch till senare kväll!

Denna lägenhet präglas av radhuskänslan med uteplats i fritt läge. Helt insynsskyddat och i bästa solläget. Här kan man njuta av trevliga grillkvällar året runt!

Lägenheten har en funktionell hall med bra förvaringsmöjligheter i flera garderober. I direkt anslutning finns det helkaklade badrummet med badkar. Rymligt kök med gott om plats för arbetsyta och förvaring. I anslutning till vardagsrummet finner man en sovalkov med plats för dubbelsäng. Lägenheten har ett rymligt vardagsrum, härifrån nås uteplatsen. Originalinredning i kök och badrum.

Här bor man med bra förvaringsmöjligheter i form av ett externt källarförråd på samma våningsplan som lägenheten. Fasadrenovering har precis avslutats.

Föreningen har installerat individuella elmätare för respektive lägenhet. Angiven månadsavgift på 2 711 kr där värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt snabbt bredband via Ownit (100 Mbit fiberanslutning) är inkluderat. Mot tillägg kan man få ytterligare snabbare bredbandsuppkoppling. Därutöver tillkommer ett obligatoriskt tillägg för el på månadsavin. Tillägget baseras på medlemmens individuella förbrukning. Säljaren har betalat 387 kr den senaste månaden.

Barnvänlig innergård med sandlåda, lekstuga, grönyta och utemöbler samt grillplats för de vuxna. Mycket populär bostadsrättsförening.

I närområdet finns fina möjligheter till rekreation och friluftsliv i form av båtliv, promenadstråk, skridskoåkning, tennis, bad, golf och utförsåkning. Vad gäller kommunikationer så tar Saltsjöbanan dig in till Slussen på ca 23 minuter, med bil går det på 15-20 minuter. På gångavstånd finns även Saltsjöbaden Centrum med butiker och service av olika slag. Mycket god närhet till centrum och kommunikationer. Direkt åtkomst till naturen med skidspår, vandringsleder, badsjö och havsbad.
Hall:
Entré med plats för avhängning och förvaring på vägg och i garderober (2013). Klickgolv och ljusa väggar.

Badrum:
Helkaklat badrum i äldre ytskikt. Här finns utrustning i form av toalett, handfat och inbyggt badkar. Spricka finns i klinkergolv samt i toalettstol.

Kök:
Stort kök i vinkel med plats för flera middagsgäster. Här finns bra arbetsytor och förvaringsmöjligheterna är mycket goda. Skåpluckorna samt kaklet ovan bänkskivan är i ljusa toner. Utrustning i form av spis, köksfläkt samt kombinerad kyl och frys. Plastmatta samt ljusa väggar.

Vardagsrum/sovalkov:
Den öppna planlösningen inrymmer både vardagsrum och sovalkov. Vardagsrummet är mycket ljust tack vare stora fönsterpartier. Rymligt och lättmöblerat med utgång till altan. Klickgolv och ljusa väggar.

Altan:
Perfekt utrymme där man kan sola, grilla och bara njuta. Sommarhalvåret ramar grönskan in altanen och gör den till en rofylld plats att spendera sin tid på. Se bifogad fil från bostadsrättsföreningen med nya regler kring altanbygge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: ca 41,5 kvm
Lägenhetsnummer: 9701

Utgångspris: 1 650 000 kr
Byggnadsår: 1971
Driftkostnad: ca 512 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Uppgift om lägenhetsyta grundas på senast gjorda uppmätning. Ytan kan ha förändrats därefter. Förvaltaren/bostadsrättsföreningen ansvar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta. En ny mätning är då att rekommendera.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med nyttjanderätt för bostadsrätten (ingår inte i bostadsrätten).

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjöbaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0015370
Andel av insats: 0,15320 %
Andel av månadsavgift: 0,15320 %

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

BRF Ljuskärrsberget 1 omfattar 470 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer totalt 13 gårdar. Hela området präglas av lummiga omgivningar och är mycket barnvänligt då det är i princip bilfritt mellan gårdarna.

Kabel-TV och Bredband:
Kabel-TV/digital-TV levereras via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via Ownit (100 Mbit), ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen:
I bostadsområdet finns ett bemannat fastighetskontor. Det finns en förskola, seniorförening, föreningslokal, gemensam bastu (för medlemmar i bastuklubben), snickarbod, tvättstugor och gästlägenheter. På varje gård finns en gräsmatta med utrymme för lek och utegemenskap samt fina rabatter, fruktträd och buskar.

Parkering:
P-plats går att hyra för fn ca 150 kr/månad. Garage går att hyra för fn ca 200-250 kr/månad. Till p-platser och garageplatserna är det separat kö. P-plats går i dagsläget att ordna, eventuellt kommer man ta bort några gästparkeringar för att utöka föreningens platser. Besöksparkeringarna betalas via p-automat. Eventuell avgiftshöjning är på gång, dock är ingenting beslutat.

Förråd:
Till varje lägenhet ingår ett externt förråd. Det finns även extraförråd att hyra.

Kommunikationer:
Närmsta allmänna kommunikation är Saltsjöbanan, tåget går mellan Slussen-Saltsjöbaden-Solsidan. Stationen närmast Ljuskärrsberget heter Tippen, och det tar knappt fem minuter att promenera från mitten av bostadsområdet till stationen. Från stationen tar det ca 23 minuter in till Slussen. Med bil tar man sig in till stan på 15-20 minuter.

Närområde:
I närområdet finns fina möjligheter till rekreation och friluftsliv i form av båtliv, promenadstråk, skridskoåkning, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till skola. På gångavstånd finns även Saltsjöbaden Centrum med butiker och service av olika slag. Mycket god närhet till centrum och kommunikationer. Direkt åtkomst till naturen med skidspår, vandringsleder, badsjö och havsbad.

Renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032.

2010:
Installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.

2013:
Genomfördes bl a spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola.

2014:
Sortering av hushållsavfall infördes hösten 2014 då även nya sopbehållare installerades.
Detta år infördes även individuell elmätning. Kostnaden för såväl avläst som gemensam el följer lägenheten. Debiteringen sker med 6 månaders förskjutning och vid lägenhetsförsäljning är det viktigt att parterna kommer överens om vem som ska debiteras elförbrukningen.

2015:
Dränering och fasadrenovering.

2016:
Renovering av husfasader avslutas 2016. Dräneringsarbete för hela området fortsätter.
Bastun ska totalrenoveras. Enligt styrelsen så tar man i dagsläget in flera offerter för att påbörja arbetet (2016-09-26).

Just nu:
Fastighetsägarna har fått förtroende och tar över som förvaltare från och med 1/5-16.
Föreningen gör i samband med försäljning en överlåtelsetillsyn både invändigt och utvändigt. Förvaltaren utför tillsynen och bokas av säljaren av bostaden.
Sommaren 2016 kom nya stadgar och regler kring renovering av nya/befintliga altaner. Till bostad på marknivå hör en markyta motsvarande en balkong. Genom ett nyttjanderättsavtal disponerar medlem ytan i bredd motsvarande lägenheten. Som altanyta medges 5,0 meter x 3,0 meter enligt ritning 16:05:04. Observera altanens placering på ritningen. Se bilaga.

Ekonomi:
Från och med den 1 april 2016 höjdes avgiften med 5 %. Ska vara oförändrad framöver (Styrelsen 2016-09-26).
Skälet till höjningen är stora reparationer som är nödvändiga enligt lag, bland annat säkerhetsanordningar på alla tak i området.

Se årsredovisning eller föreningens hemsida: www.brfljuskarrsberget.se för mer information.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ljuskärrsberget 1

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 0901

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Nacka

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 650 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 711 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Obligatoriskt tillägg för elförbrukning tillkommer på månadsavin.

Driftkostnader

ca 512 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 387 kr
Försäkring: 125 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 117 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2008-12-22

Besiktningsman: Per Lagerling, Värmdö Energi & Miljö AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Nacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg