1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Västra Götalands län
  4. Göteborg
  5. A1824854
 
KARTA
Välkommen hem!

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 64 m², Göteborg


På våning 1 finner vi denna 40-talspärla. Här finns all tänkbar charm samlat på 64,5 kvadratmeter! Här trivs ni i grönskande och lummiga omgivningar om sommarhalvåret och låter lägenhetens öppna spis värma er under vinterhalvåret. Denna förvaringsdröm har originalgarderober i nästan alla rum och två förråd som tillhör lägenheten. Tack vare generös takhöjd och det genomgående läget finns ett fint ljus i hela lägenheten från morgon till kväll!

Välkomna till väldisponerade kvadratmeter i ett hem som andas känsla och charm! Vardagsrummet har en fin, tidstypisk vinkel och breda fönsterbrädor, generösa fönsterpartier och en öppen spis som givetvis är fullt fungerande. Att få njuta av höstkvällar framför en brasa är få förunnat! Från vardagsrummet finns utgång till balkongen som renoverats av föreningen under 2015. Det perfekta sydvästliga läget ger många soltimmar och goda förutsättningar för dig med gröna fingar att odla. Den trivsamma matplatsen finner vi i burspråk med stora fönster och plats för många gäster kring matbordet. Köket har renoverats i sann 40-tals anda och de fina originalskåpen finns bevarade, i såväl kök som serveringsgång. Tillsammans med en maskinpark helt i rostfritt skapas en snygg och stilren balans. Badrummet renoverades av föreningen 2009 och har ett förberett uttag för tvättmaskin. Sovrummet ligger rofyllt och lummigt med gott om förvaring i originalgarderober.

Guldheden är en grön och lummig oas med nära till det mesta. Föreningens fastigheter ligger högt med goda utsiktsmöjligheter över Göteborg. Hitta er egen favoritplats runt hörnet för en sommargrill eller den bästa utsiktsplatsen över nyårsfyrverkerierna. En kort promenad bort ligger Övre Husargatan och Linnéstaden med ett rikt utbud av cafeér, restauranger och barer. Slottskogen med all sin grönska och härliga promenadstråk likaså, endast tio minuters promenadväg från lägenheten. Åt andra hållet når ni enkelt Vasaplatsen och citykärnan. Landala Torg ligger på bekvämt gångavstånd och erbjuder såväl konditori, blomsterbutik och apotek som mataffär och gym.

Kommunikationerna häromkring är goda, knutpunkten Wavrinskys Plats ligger ett par hundra meter bort och trafikeras av ett antal spårvagnar och bussar. Här finns också en mataffär, stans bästa sushirestaurang och restauranger som erbjuder allt från grekiskt till pizzeria. Direkt närhet till Chalmers Tekniska Högskola.
Hall
Stor, rymlig hall möblerbar med sittpall och förvaring. En öppen yta som ger god överblick över lägenheten och gott om förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Nymålat 2016.

Vardagsrum
Underbart rum med mycket ljus! Den fina vinkeln vid fönsterpartierna och den generösa takhöjden ger mycket känsla. Den öppna spisen är fullt fungerande och skänker såväl mysfaktor som värme under höst och vinter. Ljusa väggar och fiskbensparkett. Utgång till balkong.

Balkong
Renoverad balkong (-15) i klockrent sydvästligt läge. Plats för balkongset och planteringar. Våning 1 ligger en bra bit ovan gatuplan och vi får därför en fin utblick mellan husen och vidare över grönska.

Burspråk & kök & serveringsgång
I anslutning till vardagsrummet finns en matplats i ett fint, ljust burspråk. Plats för större sällskap vid middagsbordet. Trivsam, social placering i anslutning till såväl vardagsrum och kök.

Köket har renoverats omsorgsfullt för att behålla den charmiga 40-talsstilen. Här har fina skåp i original bevarats liksom de tidstypiska handtagen utanpå. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl & frys, allt i rostfritt. Ett stort fönster ger fint ljus på eftermiddagarna. Plankgolv i vit ton och ljusa väggar.

Påväg mot hallen finner vi en serveringsgång med originalskåp hela vägen till tak, ovärderlig förvaring för porslin och tallrikar.

Sovrum
Rofyllt placerat ligger sovrummet, med gott om plats för en dubbelsäng och sängbord. Praktisk förvaring bakom garderober i original.

Badrum
Renoverades av föreningen 2009. Helkaklat och fräscht med vitt kakel på väggarna och klinkers i en mild, gul ton. Här finns handfat, spegel, dusch med svängdörr och wc samt praktiska skåp för förvaring. Förberett för tvättmaskin.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2,5, varav 1 sovrum
Boarea: 64,5 kvm
Lägenhetsnummer: 7217

Byggnadsår: 1945
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Lägenheten står som 60 kvadratmeter hos föreningen.

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv via ComHem ingår i avgiften.
Bredband finns att tillgå via Comhem alt Telia Fiber.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Guldheden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,18414
Andel av månadsavgift: 0,19547

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Brf Norra Guldheden nr 1 registrerades under 1999 och den 2 februari 2004 förvärvade föreningen fastigheterna Guldheden 2:3, 3:1, 4:1, 5:4, 6:2, 10:1, 11:3, 11:5, 12:1 och 13:1. Fastigheterna ligger på adresserna Raketgatan, Daniel Petterssons gata och Dalheimersgatan i Göteborg.

Ombildningen av fastigheterna på Norra Guldheden från hyresrätter till bostadsrätter är den största ombildningen i Göteborg och är en av de största ombildningarna i Sverige. Inför ombildningen utfördes en teknisk besiktning av alla fastigheter, både utvändigt och invändigt. Denna besiktning ligger till grund för den ekonomiska planen.

Fastigheterna bebyggdes 1945-1947 och består av 25 bostadshus i 3-7 våningar med 454 lägenheter och 8 lokaler. Cirka 25 hyreslägenheter finns kvar och utgör en enorm tillgång till föreningens ekonomi när hyresavtalen sägs upp och föreningen kan sälja lägenheterna på öppen marknad.

Lägenhetsfördelningen är 18 st 1 rok, 248 st 2 rok, 63 st 3 rok och 125 st 4 rok.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Ekonomisk och teknisk förvaltning, fastighetsservice och fastighetsutveckling sköts av Riksbyggen. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och underhållsplanen är ett levande dokument vilken uppdateras löpande. Underhållsplanen redovisar åtgärdsförslag husvis. All renovering av lägenhet ska anmälas till styrelsen innan påbörjan av arbetet.

Delat medlemskap godkännes.

Föreningen är aktiv genom den egna hemsidan www.brfnorraguldheden.se samt genom medlemsbladet "Högtrycket" som utkommer ca 3 gånger per år. För mer information vänligen se någon av föreningens senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i deras styrelse.

Allmänt

Föreningens namn: Norra Guldheden nr 1

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1001

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2014 - Upprustning av lokaler (bl.a. toaletter på Guldhedsgården)
2014 - Installationer av värmepump, fuktgivare/sensorer, diverse el
2014 - Utomhusbelysning, stenplattor, planteringar
2012/2013 - Upprustning och underhåll av lokal (förskolan)
2011 - Takbyte och fasadrenovering Dalheimersgatan 2, 4 och 6
2011 - Fasadrenovering Daniel Petterssons gata 3
2010 - Installation av bredbandsuttag i samtliga lägenheter
2009/2010 - Färdigställande av gästlägenhet
2010/2012 - Lekplats
2009/2010 - Överlåtelse och ombyggnad av fjärrvärmenät
2007 - Nya avfallsanläggningar
2005/2007 - Rörstambyte samt badrumsrenovering (vattenrör i kök och badrum byttes)
2005/2007 - Elstambyte
2005/2006 - Renovering av hissar
2005/2006 - Installation av termostater (effektivisering, värmekostnader)
2004/2008 - Postboxar och porttelefon sattes in

Kommande renoveringar: Löpande underhåll. Tak- och fasadrenovering är planerat och är redan genomfört på många av föreningens hus, vilket fortsätter också under 2016-2017. Alla föreningens byggnader kommer få bytt skalskyddet inom de närmsta åren.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, samlingslokal, styrelserum, gästlägenhet och hobbyrum. Samlingslokalen är belägen på Reutersgatan 10 och gästruummet på Raketgatan 1. En fin nybyggd lekplats finns i kvarteret.

På Dalheimersgatan 3 finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkrum och 1 mangel.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Parkering

I föreningen finns ca 28 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 927 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
Det finns boendeparkering i området som kan sökas av dig som är folkbokförd i stadsdelen. Besök www.goteborgstad.se för mer information och ansökan.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har koll på sin ekonomi och har genomfört stora renoveringar för att hålla sina byggnader i gott skick. Som nämnts innan finns ett 30-tal hyreslägenheter kvar efter ombildningen. Intäkter från sålda uppsagda hyresrätter bidrar till finansiering av framtida utgifter. Föreningen höjde avgiften med 3 % inför 2014 och 2015 vilket motsvarade inflationen samt kommande kostnader för underhåll. Avgiftshöjningar kan alltid ske i bostadsrättsföreningar, dock är inget bestämt i dagsläget.
Övrigt
Ekonomi

Månadsavgift

4 384 kr

I avgiften ingår uppvärmning, vatten och Kabel-TV

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 100 kr

Välkommen hem!

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 64 m², Göteborg

GÖTEBORG

Bostadsrätt, Lägenhet, 4 384 kr , 64


På våning 1 finner vi denna 40-talspärla. Här finns all tänkbar charm samlat på 64,5 kvadratmeter! Här trivs ni i grönskande och lummiga omgivningar om sommarhalvåret och låter lägenhetens öppna spis värma er under vinterhalvåret. Denna förvaringsdröm har originalgarderober i nästan alla rum och två förråd som tillhör lägenheten. Tack vare generös takhöjd och det genomgående läget finns ett fint ljus i hela lägenheten från morgon till kväll!

Välkomna till väldisponerade kvadratmeter i ett hem som andas känsla och charm! Vardagsrummet har en fin, tidstypisk vinkel och breda fönsterbrädor, generösa fönsterpartier och en öppen spis som givetvis är fullt fungerande. Att få njuta av höstkvällar framför en brasa är få förunnat! Från vardagsrummet finns utgång till balkongen som renoverats av föreningen under 2015. Det perfekta sydvästliga läget ger många soltimmar och goda förutsättningar för dig med gröna fingar att odla. Den trivsamma matplatsen finner vi i burspråk med stora fönster och plats för många gäster kring matbordet. Köket har renoverats i sann 40-tals anda och de fina originalskåpen finns bevarade, i såväl kök som serveringsgång. Tillsammans med en maskinpark helt i rostfritt skapas en snygg och stilren balans. Badrummet renoverades av föreningen 2009 och har ett förberett uttag för tvättmaskin. Sovrummet ligger rofyllt och lummigt med gott om förvaring i originalgarderober.

Guldheden är en grön och lummig oas med nära till det mesta. Föreningens fastigheter ligger högt med goda utsiktsmöjligheter över Göteborg. Hitta er egen favoritplats runt hörnet för en sommargrill eller den bästa utsiktsplatsen över nyårsfyrverkerierna. En kort promenad bort ligger Övre Husargatan och Linnéstaden med ett rikt utbud av cafeér, restauranger och barer. Slottskogen med all sin grönska och härliga promenadstråk likaså, endast tio minuters promenadväg från lägenheten. Åt andra hållet når ni enkelt Vasaplatsen och citykärnan. Landala Torg ligger på bekvämt gångavstånd och erbjuder såväl konditori, blomsterbutik och apotek som mataffär och gym.

Kommunikationerna häromkring är goda, knutpunkten Wavrinskys Plats ligger ett par hundra meter bort och trafikeras av ett antal spårvagnar och bussar. Här finns också en mataffär, stans bästa sushirestaurang och restauranger som erbjuder allt från grekiskt till pizzeria. Direkt närhet till Chalmers Tekniska Högskola.
Hall
Stor, rymlig hall möblerbar med sittpall och förvaring. En öppen yta som ger god överblick över lägenheten och gott om förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Nymålat 2016.

Vardagsrum
Underbart rum med mycket ljus! Den fina vinkeln vid fönsterpartierna och den generösa takhöjden ger mycket känsla. Den öppna spisen är fullt fungerande och skänker såväl mysfaktor som värme under höst och vinter. Ljusa väggar och fiskbensparkett. Utgång till balkong.

Balkong
Renoverad balkong (-15) i klockrent sydvästligt läge. Plats för balkongset och planteringar. Våning 1 ligger en bra bit ovan gatuplan och vi får därför en fin utblick mellan husen och vidare över grönska.

Burspråk & kök & serveringsgång
I anslutning till vardagsrummet finns en matplats i ett fint, ljust burspråk. Plats för större sällskap vid middagsbordet. Trivsam, social placering i anslutning till såväl vardagsrum och kök.

Köket har renoverats omsorgsfullt för att behålla den charmiga 40-talsstilen. Här har fina skåp i original bevarats liksom de tidstypiska handtagen utanpå. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl & frys, allt i rostfritt. Ett stort fönster ger fint ljus på eftermiddagarna. Plankgolv i vit ton och ljusa väggar.

Påväg mot hallen finner vi en serveringsgång med originalskåp hela vägen till tak, ovärderlig förvaring för porslin och tallrikar.

Sovrum
Rofyllt placerat ligger sovrummet, med gott om plats för en dubbelsäng och sängbord. Praktisk förvaring bakom garderober i original.

Badrum
Renoverades av föreningen 2009. Helkaklat och fräscht med vitt kakel på väggarna och klinkers i en mild, gul ton. Här finns handfat, spegel, dusch med svängdörr och wc samt praktiska skåp för förvaring. Förberett för tvättmaskin.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2,5, varav 1 sovrum
Boarea: 64,5 kvm
Lägenhetsnummer: 7217

Byggnadsår: 1945
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Lägenheten står som 60 kvadratmeter hos föreningen.

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv via ComHem ingår i avgiften.
Bredband finns att tillgå via Comhem alt Telia Fiber.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Guldheden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,18414
Andel av månadsavgift: 0,19547

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Brf Norra Guldheden nr 1 registrerades under 1999 och den 2 februari 2004 förvärvade föreningen fastigheterna Guldheden 2:3, 3:1, 4:1, 5:4, 6:2, 10:1, 11:3, 11:5, 12:1 och 13:1. Fastigheterna ligger på adresserna Raketgatan, Daniel Petterssons gata och Dalheimersgatan i Göteborg.

Ombildningen av fastigheterna på Norra Guldheden från hyresrätter till bostadsrätter är den största ombildningen i Göteborg och är en av de största ombildningarna i Sverige. Inför ombildningen utfördes en teknisk besiktning av alla fastigheter, både utvändigt och invändigt. Denna besiktning ligger till grund för den ekonomiska planen.

Fastigheterna bebyggdes 1945-1947 och består av 25 bostadshus i 3-7 våningar med 454 lägenheter och 8 lokaler. Cirka 25 hyreslägenheter finns kvar och utgör en enorm tillgång till föreningens ekonomi när hyresavtalen sägs upp och föreningen kan sälja lägenheterna på öppen marknad.

Lägenhetsfördelningen är 18 st 1 rok, 248 st 2 rok, 63 st 3 rok och 125 st 4 rok.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Ekonomisk och teknisk förvaltning, fastighetsservice och fastighetsutveckling sköts av Riksbyggen. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan och underhållsplanen är ett levande dokument vilken uppdateras löpande. Underhållsplanen redovisar åtgärdsförslag husvis. All renovering av lägenhet ska anmälas till styrelsen innan påbörjan av arbetet.

Delat medlemskap godkännes.

Föreningen är aktiv genom den egna hemsidan www.brfnorraguldheden.se samt genom medlemsbladet "Högtrycket" som utkommer ca 3 gånger per år. För mer information vänligen se någon av föreningens senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i deras styrelse.

Allmänt

Föreningens namn: Norra Guldheden nr 1

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1001

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2014 - Upprustning av lokaler (bl.a. toaletter på Guldhedsgården)
2014 - Installationer av värmepump, fuktgivare/sensorer, diverse el
2014 - Utomhusbelysning, stenplattor, planteringar
2012/2013 - Upprustning och underhåll av lokal (förskolan)
2011 - Takbyte och fasadrenovering Dalheimersgatan 2, 4 och 6
2011 - Fasadrenovering Daniel Petterssons gata 3
2010 - Installation av bredbandsuttag i samtliga lägenheter
2009/2010 - Färdigställande av gästlägenhet
2010/2012 - Lekplats
2009/2010 - Överlåtelse och ombyggnad av fjärrvärmenät
2007 - Nya avfallsanläggningar
2005/2007 - Rörstambyte samt badrumsrenovering (vattenrör i kök och badrum byttes)
2005/2007 - Elstambyte
2005/2006 - Renovering av hissar
2005/2006 - Installation av termostater (effektivisering, värmekostnader)
2004/2008 - Postboxar och porttelefon sattes in

Kommande renoveringar: Löpande underhåll. Tak- och fasadrenovering är planerat och är redan genomfört på många av föreningens hus, vilket fortsätter också under 2016-2017. Alla föreningens byggnader kommer få bytt skalskyddet inom de närmsta åren.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, samlingslokal, styrelserum, gästlägenhet och hobbyrum. Samlingslokalen är belägen på Reutersgatan 10 och gästruummet på Raketgatan 1. En fin nybyggd lekplats finns i kvarteret.

På Dalheimersgatan 3 finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkrum och 1 mangel.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Parkering

I föreningen finns ca 28 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 927 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
Det finns boendeparkering i området som kan sökas av dig som är folkbokförd i stadsdelen. Besök www.goteborgstad.se för mer information och ansökan.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har koll på sin ekonomi och har genomfört stora renoveringar för att hålla sina byggnader i gott skick. Som nämnts innan finns ett 30-tal hyreslägenheter kvar efter ombildningen. Intäkter från sålda uppsagda hyresrätter bidrar till finansiering av framtida utgifter. Föreningen höjde avgiften med 3 % inför 2014 och 2015 vilket motsvarade inflationen samt kommande kostnader för underhåll. Avgiftshöjningar kan alltid ske i bostadsrättsföreningar, dock är inget bestämt i dagsläget.
Övrigt
Ekonomi

Månadsavgift

4 384 kr

I avgiften ingår uppvärmning, vatten och Kabel-TV

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 100 kr

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Göteborg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg