1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Solna
  5. A1824762
 
KARTA
Underbar gavellägenhet med två balkonger

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 84 m², Solna


Välkommen till denna ljusa och trivsamma lägenhet med ett ypperligt läge i barnvänliga Järvastaden. Lägenheten har genomgående fina ytskikt och parkettgolv. Attraktiv delvis öppen planlösning mellan det fullt maskinellt utrustade köket och vardagsrummet. Här kan Du följa solen hela dagen på de två härliga balkongerna. Två bra sovrum och bra förvaringsmöjligheter i en klädkammare och flera garderober.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi.

I Järvastaden bor Du nära stadens puls men granne med underbara naturområden. Barnvänligt område med flera förskolor och populära Mulle Meck parken intill.

Kort gångavstånd till pendeltåg och till Mall of Scandinavia.
HALL
Välkommen in i rymlig hall med parkettgolv och ljusmålade väggar. Avhängningsmöjligheter vid hatthylla och goda förvaringsmöjligheter i 2 garderober med överskåp.

BADRUM
Fint helkaklat badrum med klinkergolv utrustat med golvvärme. Wc, handfat, badrumsskåp med spegel och badkar. Här finns bekvämt både tvättmaskin och torktumlare med praktisk avlastningsbänk ovan.

SOVRUM 1
Väl tilltaget sovrum med parkettgolv och ljusmålade väggar. Förvaringsmöjligheter i 2 garderober med överskåp samt i stor klädkammare. Fint ljusinsläpp från två fönster och utgång till en av lägenhetens balkonger.

BALKONG 1
Fin balkong med trätrall i högt sydvästläge. Här kan Du njuta av en sköna eftermiddags-och kvällssolen.

KÖK
Liten serveringsgång leder in till inbjudande kök med ekparkettgolv och ljusmålade väggar. Gott om skåp med vita luckor med speglar och stilrent vitt kakel över arbetsbänkar i massiv ek.
Utrustning:
Varmluftsugn i rostfritt
Spis med häll
Fläkt i rostfritt
Mikrovågsugn i rostfritt
Diskmaskin i rostfritt
Fullstor kyl och frys i rostfritt

Generös matplats för 8-10 personer vid stora fönsterpartier mot lugn och lummig baksida.

VARDAGSRUM
Attraktiv delvis öppen planlösning mot vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i nordost- och sydostläge. Parkettgolv och ljusmålade väggar samt snygg tapetserad fondvägg. Rummets generösa yta gör att det med fördel kan möbleras med stor soffgrupp och flera bokhyllor. Här finns utgången till lägenhetens andra balkong.

BALKONG 2
Underbar balkong med morgon - och förmiddagssol och utsikt mot grönska. Här finns en platsbyggd hörnsoffa med smart förvaring och även plats för ytterligare utemöbler, grill och prunkande blomkrukor. Njut av solen från tidig morgon fram till ca kl 13.00.

SOVRUM 2
Fint sovrum med parkettgolv, målade väggar och tapetserad fondvägg. Fönster i högt sydvästläge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 84 kvm
Lägenhetsnummer: 233

Byggnadsår: 2007
Driftkostnad: ca 694 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Härlig balkong med utsikt över grönska i lugnt nordostläge.

Balkong: Fin balkong med eftermiddags- och kvällssol i sydvästläge.

Tv/Internetanslutning

TV, bredband och telefoni levereras av Telia via fiber. En obligatorisk avgift om 212 kr/månaden tillkommer för detta.
TV: kanalpaket Lagom (18 kanaler), till varje lägenhet tillhör 2st digitalboxar.
Bredband: 100 MB.
Telefoni: grundabonnemang ingår i ovan paket men samtalstrafik betalas av enskild medlem.
I varje lägenhet finns ett internt nätverk där man kan styra vilken funktion man vill ha i resp uttag.

Värme- och ventilationsanläggning

Mekanisk frånluftventilation med värmeåtervinning. Köksfläkt är kopplad till ventilation.

Uppvärmning: fjärrvärme, värmepump och värmeåtervinning av frånluft.

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Solna
Område: Järvastaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,079

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Fastigheten består 8 st bostadshus i fyra våningar med 91 st lägenheter (samtliga med bostadsrätt). Föreningen äger marken. JM byggde husen. Hem och Fastighet ombesörjer den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har en mycket god ekonomi varpå inga avgiftsändringar är inplanerade.
Då husen är nybyggda finns det i dagsläget inga inplanerade renoveringar. Föreningen avsätter regelbundet pengar för kommande underhåll.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Granatäpplet

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1103

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Solna

Gemensamma utrymmen

Barnvagns- och cykelrum finns i fastigheten.
Sopor och återvinning: Föreningen har 3 behållare för hushållssopor, en behållare för matavfall, en behållare för tidningspapper, ett återvinningsrum för papp, plast, glas, metall och batterier.
Föreningen har en gemensam grillplats. På balkongerna är endast grillning med el- och gas tillåten.

Parkering

26 st garageplatser i grannföreningen, kösystem med varierande kötid, 875 kr/mån.
8 st carportplatser på egen mark, kösystem med varierande kötid, 600 kr/mån.

I övrigt gäller Solna stads gatuparkering och boendeparkering. Tillståndet för boendeparkering är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Övrigt

NÄROMRÅDET

I Järvastaden bor du nära stadens puls men granne med underbara naturområden. I närheten finns ett rikt fritidsutbud vid Igelbäckens naturreservat med fina stigar och rastplatser. Mycket barnvänligt område med flertalet förskolor och skola. Ett stenkast från lägenheten har man byggt upp en jättestor lekpark för de små som är döpt och baserad på barnprogramsfiguren Mulle Meck. Här är alla åldrar välkomna att leka. Bredvid Mulle Meck parken finns en liten konstfrusen skridskobana om vintern och som sommartid används som basketplan.

I Järvastaden finns restaurang, kafé och ett kvartersgym (Puls och träning). En ICA-butik ligger i västra delen av Järvastaden. Ytterligare en matbutik ligger i Bagartorp (ca 5 minuters promenad). Om du önskar storhandla ligger Willys, Coop och ICA MAXI inom kort bilavstånd.

En gång- och cykelbro över järnvägen gör det enkelt att ta sig till mysiga Överjärva Gård, en mysig kulturmiljö med hästar och höns.

För dig som tycker om att motionera ligger Ursviks motions- och friluftsområde en kort bit bort. Om sommaren finns här fina löpspår med elljus och om vintern erbjuds skidspår i olika längder. I området finns flera grillplatser.

Det är promenadavstånd till fina promenad- och joggingvägar runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön. För den golfbitne ligger Ulriksdals golfklubb endast ca 500 meter bort.

Att promenera till Roslagstull/Norrtull tar ca 45 minuter och att cykla ca 20 minuter (3 km). Detta görs förslagsvis via den fina cykelvägen utmed Brunnsvikens strand och genom Hagaparken till Norrtull.

NATIONALARENAN OCH MALL OF SCANDINAVIA

Den nya Nationalarenan står nu färdig vid Solna station, Friends Arena. Granne med arenan ligger Skandinaviens största köpcentrum, Mall of Scandinavia. Här finns ett enormt utbud av butiker, restauranger och serviceinrättningar. I köpcentrumet finns även en SF biograf. Hit tar det endast 10 minuter att cykla och ca 20 minuter att promenera.

KOMMUNIKATIONER

Kommunikationerna i Järvastaden är bra. Du som bor i Östra Järvastaden har bara några minuter att promenera till Ulriksdals station (9 minuter med pendeltåg till Stockholm C). Ute på gatan ligger en busshållplats med flertalet busslinjer som skapar bra möjligheter till vidare förbindelser med tunnelbana och pendeltåg. Det finns flera bussar som tar dig bl.a. till Solna C, Bergshamra, Bromma och Universitetet på ca 15 minuter. Med buss kommer du även till Karolinska sjukhuset och Hallonbergen. Du kan cykla in till stan på mindre än 20 minuter och till Kista C på 15 minuter.
Närmsta tunnelbanestationerna är Hallonbergen (Blå linje) och Bergshamra (Röd linje).

BARNOMSORG

Området erbjuder ett antal kommunala förskolor, enskilda förskolor och även familjedaghem varav ett i kommunal regi. Vidare finns en öppen förskola.

Det finns flera grundskolor invid Järvastaden, Vittra har en skola strax i väster i Sundbyberg och Solna stad driver Ulriksdalsskolan och Ringens skola. Mitt i Järvastaden ska en grundskola byggas som ska vara klar i augusti 2017.

SHOPPING
Solna Centrum med ett stort utbud av serviceinrättningar och butiker ligger ca 3 km bort, till Bromma Blocks är det ca 6 km och till Kista Centrum ca 6 km.

För mer info se även Järvastadens egna, mycket informativa hemsida: www.jarvastaden.se
och www.solna.se

BUDGIVNINGSFÖRFARANDET

För att skapa en trygg budgivning och ett enhetligt arbetssätt när vi genomför ett förmedlingsuppdrag har Svensk Fastighetsförmedling regler kring hur budgivningen ska hanteras.

Vi använder oss av en så kallad öppen budgivning där samtliga budgivare har rätt att få ta del av samtliga bud. När budgivningen är avslutad har köparen rätt att ta del av samtliga budgivare med namn och bud.
Övrigt
Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 838 kr

I avgiften ingår värme och vatten

I avgiften ingår även bostadsrättstillägg till hemförsäkringen så den enskilde bostadsrättsinnehavaren behöver inte teckna det. En obligatorisk avgift om 212 kr/mån tillkommer för TV/bredband och telefoni.

Driftkostnader

ca 694 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 485 kr
Försäkring: 209 kr

Underbar gavellägenhet med två balkonger

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 84 m², Solna

SOLNA

Bostadsrätt, Lägenhet, 3 838 kr , 84


Välkommen till denna ljusa och trivsamma lägenhet med ett ypperligt läge i barnvänliga Järvastaden. Lägenheten har genomgående fina ytskikt och parkettgolv. Attraktiv delvis öppen planlösning mellan det fullt maskinellt utrustade köket och vardagsrummet. Här kan Du följa solen hela dagen på de två härliga balkongerna. Två bra sovrum och bra förvaringsmöjligheter i en klädkammare och flera garderober.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi.

I Järvastaden bor Du nära stadens puls men granne med underbara naturområden. Barnvänligt område med flera förskolor och populära Mulle Meck parken intill.

Kort gångavstånd till pendeltåg och till Mall of Scandinavia.
HALL
Välkommen in i rymlig hall med parkettgolv och ljusmålade väggar. Avhängningsmöjligheter vid hatthylla och goda förvaringsmöjligheter i 2 garderober med överskåp.

BADRUM
Fint helkaklat badrum med klinkergolv utrustat med golvvärme. Wc, handfat, badrumsskåp med spegel och badkar. Här finns bekvämt både tvättmaskin och torktumlare med praktisk avlastningsbänk ovan.

SOVRUM 1
Väl tilltaget sovrum med parkettgolv och ljusmålade väggar. Förvaringsmöjligheter i 2 garderober med överskåp samt i stor klädkammare. Fint ljusinsläpp från två fönster och utgång till en av lägenhetens balkonger.

BALKONG 1
Fin balkong med trätrall i högt sydvästläge. Här kan Du njuta av en sköna eftermiddags-och kvällssolen.

KÖK
Liten serveringsgång leder in till inbjudande kök med ekparkettgolv och ljusmålade väggar. Gott om skåp med vita luckor med speglar och stilrent vitt kakel över arbetsbänkar i massiv ek.
Utrustning:
Varmluftsugn i rostfritt
Spis med häll
Fläkt i rostfritt
Mikrovågsugn i rostfritt
Diskmaskin i rostfritt
Fullstor kyl och frys i rostfritt

Generös matplats för 8-10 personer vid stora fönsterpartier mot lugn och lummig baksida.

VARDAGSRUM
Attraktiv delvis öppen planlösning mot vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i nordost- och sydostläge. Parkettgolv och ljusmålade väggar samt snygg tapetserad fondvägg. Rummets generösa yta gör att det med fördel kan möbleras med stor soffgrupp och flera bokhyllor. Här finns utgången till lägenhetens andra balkong.

BALKONG 2
Underbar balkong med morgon - och förmiddagssol och utsikt mot grönska. Här finns en platsbyggd hörnsoffa med smart förvaring och även plats för ytterligare utemöbler, grill och prunkande blomkrukor. Njut av solen från tidig morgon fram till ca kl 13.00.

SOVRUM 2
Fint sovrum med parkettgolv, målade väggar och tapetserad fondvägg. Fönster i högt sydvästläge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 84 kvm
Lägenhetsnummer: 233

Byggnadsår: 2007
Driftkostnad: ca 694 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Härlig balkong med utsikt över grönska i lugnt nordostläge.

Balkong: Fin balkong med eftermiddags- och kvällssol i sydvästläge.

Tv/Internetanslutning

TV, bredband och telefoni levereras av Telia via fiber. En obligatorisk avgift om 212 kr/månaden tillkommer för detta.
TV: kanalpaket Lagom (18 kanaler), till varje lägenhet tillhör 2st digitalboxar.
Bredband: 100 MB.
Telefoni: grundabonnemang ingår i ovan paket men samtalstrafik betalas av enskild medlem.
I varje lägenhet finns ett internt nätverk där man kan styra vilken funktion man vill ha i resp uttag.

Värme- och ventilationsanläggning

Mekanisk frånluftventilation med värmeåtervinning. Köksfläkt är kopplad till ventilation.

Uppvärmning: fjärrvärme, värmepump och värmeåtervinning av frånluft.

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Solna
Område: Järvastaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,079

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Fastigheten består 8 st bostadshus i fyra våningar med 91 st lägenheter (samtliga med bostadsrätt). Föreningen äger marken. JM byggde husen. Hem och Fastighet ombesörjer den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har en mycket god ekonomi varpå inga avgiftsändringar är inplanerade.
Då husen är nybyggda finns det i dagsläget inga inplanerade renoveringar. Föreningen avsätter regelbundet pengar för kommande underhåll.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Granatäpplet

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1103

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Solna

Gemensamma utrymmen

Barnvagns- och cykelrum finns i fastigheten.
Sopor och återvinning: Föreningen har 3 behållare för hushållssopor, en behållare för matavfall, en behållare för tidningspapper, ett återvinningsrum för papp, plast, glas, metall och batterier.
Föreningen har en gemensam grillplats. På balkongerna är endast grillning med el- och gas tillåten.

Parkering

26 st garageplatser i grannföreningen, kösystem med varierande kötid, 875 kr/mån.
8 st carportplatser på egen mark, kösystem med varierande kötid, 600 kr/mån.

I övrigt gäller Solna stads gatuparkering och boendeparkering. Tillståndet för boendeparkering är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Övrigt

NÄROMRÅDET

I Järvastaden bor du nära stadens puls men granne med underbara naturområden. I närheten finns ett rikt fritidsutbud vid Igelbäckens naturreservat med fina stigar och rastplatser. Mycket barnvänligt område med flertalet förskolor och skola. Ett stenkast från lägenheten har man byggt upp en jättestor lekpark för de små som är döpt och baserad på barnprogramsfiguren Mulle Meck. Här är alla åldrar välkomna att leka. Bredvid Mulle Meck parken finns en liten konstfrusen skridskobana om vintern och som sommartid används som basketplan.

I Järvastaden finns restaurang, kafé och ett kvartersgym (Puls och träning). En ICA-butik ligger i västra delen av Järvastaden. Ytterligare en matbutik ligger i Bagartorp (ca 5 minuters promenad). Om du önskar storhandla ligger Willys, Coop och ICA MAXI inom kort bilavstånd.

En gång- och cykelbro över järnvägen gör det enkelt att ta sig till mysiga Överjärva Gård, en mysig kulturmiljö med hästar och höns.

För dig som tycker om att motionera ligger Ursviks motions- och friluftsområde en kort bit bort. Om sommaren finns här fina löpspår med elljus och om vintern erbjuds skidspår i olika längder. I området finns flera grillplatser.

Det är promenadavstånd till fina promenad- och joggingvägar runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön. För den golfbitne ligger Ulriksdals golfklubb endast ca 500 meter bort.

Att promenera till Roslagstull/Norrtull tar ca 45 minuter och att cykla ca 20 minuter (3 km). Detta görs förslagsvis via den fina cykelvägen utmed Brunnsvikens strand och genom Hagaparken till Norrtull.

NATIONALARENAN OCH MALL OF SCANDINAVIA

Den nya Nationalarenan står nu färdig vid Solna station, Friends Arena. Granne med arenan ligger Skandinaviens största köpcentrum, Mall of Scandinavia. Här finns ett enormt utbud av butiker, restauranger och serviceinrättningar. I köpcentrumet finns även en SF biograf. Hit tar det endast 10 minuter att cykla och ca 20 minuter att promenera.

KOMMUNIKATIONER

Kommunikationerna i Järvastaden är bra. Du som bor i Östra Järvastaden har bara några minuter att promenera till Ulriksdals station (9 minuter med pendeltåg till Stockholm C). Ute på gatan ligger en busshållplats med flertalet busslinjer som skapar bra möjligheter till vidare förbindelser med tunnelbana och pendeltåg. Det finns flera bussar som tar dig bl.a. till Solna C, Bergshamra, Bromma och Universitetet på ca 15 minuter. Med buss kommer du även till Karolinska sjukhuset och Hallonbergen. Du kan cykla in till stan på mindre än 20 minuter och till Kista C på 15 minuter.
Närmsta tunnelbanestationerna är Hallonbergen (Blå linje) och Bergshamra (Röd linje).

BARNOMSORG

Området erbjuder ett antal kommunala förskolor, enskilda förskolor och även familjedaghem varav ett i kommunal regi. Vidare finns en öppen förskola.

Det finns flera grundskolor invid Järvastaden, Vittra har en skola strax i väster i Sundbyberg och Solna stad driver Ulriksdalsskolan och Ringens skola. Mitt i Järvastaden ska en grundskola byggas som ska vara klar i augusti 2017.

SHOPPING
Solna Centrum med ett stort utbud av serviceinrättningar och butiker ligger ca 3 km bort, till Bromma Blocks är det ca 6 km och till Kista Centrum ca 6 km.

För mer info se även Järvastadens egna, mycket informativa hemsida: www.jarvastaden.se
och www.solna.se

BUDGIVNINGSFÖRFARANDET

För att skapa en trygg budgivning och ett enhetligt arbetssätt när vi genomför ett förmedlingsuppdrag har Svensk Fastighetsförmedling regler kring hur budgivningen ska hanteras.

Vi använder oss av en så kallad öppen budgivning där samtliga budgivare har rätt att få ta del av samtliga bud. När budgivningen är avslutad har köparen rätt att ta del av samtliga budgivare med namn och bud.
Övrigt
Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 838 kr

I avgiften ingår värme och vatten

I avgiften ingår även bostadsrättstillägg till hemförsäkringen så den enskilde bostadsrättsinnehavaren behöver inte teckna det. En obligatorisk avgift om 212 kr/mån tillkommer för TV/bredband och telefoni.

Driftkostnader

ca 694 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 485 kr
Försäkring: 209 kr

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Solna

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg