1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Solna
  5. A1824739
 
KARTA
Gavellägenhet i toppskick med inglasad balkong

Bostadsrätt: Lägenhet på 81 m², Solna


Välkommen till denna välplanerade och fint renoverade gavel 3:a i attraktiva och naturnära Bergshamra. Lägenheten bjuder på en trevlig social planlösning, två rejäla sovrum, ett fullt maskinellt utrustat kök och ett väl tilltaget vardagsrum. Härlig inglasad balkong och ett badrum som i år genomgick en påkostad totalrenovering. Genomgående ljusa färgval på väggarna och fin körsbärsparkett.

Välskött bostadsrättsförening

Fantastiskt läge i Södra Bergshamra med Brunnsviken och natursköna områden utanför knuten. Promenadavstånd till bl. a Bockholmen, Ulriksdals slott, Confidencen och den vackra slottsparken vid Edsviken. Endast en kort promenad till mysiga Kafé Sjöstugan samt Brunnsvikens vatten med sol- och badmöjligheter och vackra promenadstråk. Närhet även till Hagaparken, Bergianska trädgården och Naturhistoriska riksmuseet. I området finns flera lekparker, affärer, service, skola och förskolor. Kort promenad till T-banan (röd linje) med en restid in till city på ca 10 minuter. Kort cykel/bilfärd till Mall of Scandinavia och Friends Arena.
HALL
Välkommen in i rymlig hall med fin körsbärsparkett . vitmålade väggar och dekorativ tapetserad fondvägg. Plats för avhängning av ytterkläder vid hatthylla. Ypperliga förvaringsmöjligheter i inredd klädkammare.

BADRUM
Nyrenoverat badrum i sobra grå nyanser. Helkaklade väggar och klinkergolv utrustat med skön golvvärme. WC, dubbelhandfat med kommod, spegel, dusch med vikbara duschar i glas och handdukstork. Inbyggda spotlights i taket ger en trevlig belysning.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med en generös yta. Körsbärsparkett och vitmålade väggar. Stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp. Rummets planlösning gör att det med fördel kan möbleras med både en soffgrupp och matsalsmöbel.

KÖK
Snyggt kök med gott om förvaring i skåp med vita högglansluckor, vitt kakel över arbetsbänkar i svart laminat och diskho.
Utrustning:
Spis med keramikhäll
Kolfilterfläkt
Fullstor kyl och frys
Integrerad diskmaskin

I köket finns en mobil köksö som inbjuder till umgänge och matlagning. För den som föredrar går det att i stället här ha en matplats för ca
personer. Väggarna är vitmålade med en dekorativ detalj och på golvet ligger en körsbärsparkett. Fint ljusinsläpp och utgång till balkong.

BALKONG
Härlig inglasad balkong i högt östläge med utsikt över grönska.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med körsbärparkett och vitmålade väggar. Ypperliga förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg med praktiska skjutdörrar. ,Fint ljusinsläpp från fönster i högt insynsskyddat läge.

SOVRUM 2
Fint sovrum med körsbärsparkett och vitmålade väggar. Fönster i högt läge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 81,1 kvm
Lägenhetsnummer: 10868-1322

Byggnadsår: 1985
Driftkostnad: ca 508 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Inglasad balkong med trätrall i högt och fritt östläge.

Tv/Internetanslutning

Fröet 2 är anslutna till Ownits stamnät. I alla lägenheter finns bredbandsuttag installerat. Avtalet är tecknat med s.k. gruppanslutning vilket innebär att kostnaden fördelas på alla lägenheter. Månadskostnaden är 180 kr och debiteras via boendeavgiften. I tjänsten ingår internet och mejl, hastighet 100 Mbit/100 Mbit
TV via bredband (IPTV) med kanaler från Canal Digital. Basutbudet omfattar f.n. TV1, TV2, TV3, TV4, kanal 5, kanal 7, kanal 9, kanal 11, kanal 12, SVT barn/SVT24, Barn-/Kunskapskanalen, Discovery och MTV

Varje lägenhet har möjlighet att låna en fördelare (router) samt digitalbox av föreningen. Dessa ägs av föreningen och ska lämnas kvar i lägenheten vid avflyttning.

Ytterligare kanalpaket och digitalboxar kan beställas via Canal Digital.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Solna
Område: Bergshamra Södra

Visa mer om bostaden

Omgivning

Perfekt läge med närhet till både storstadens puls och grönska. Södra Bergshamra är en idyll med sina vackra grönområden och närhet till sköna bad om sommaren.

Gillar man att motionera och vara ute i naturen så är detta läge perfekt. Runt knuten ligger Brunnsviken - Sveriges första nationalpark, Hagaparken, Ulriksdals slottspark och Överjärva gård - ett stadsekologiskt center i kulturhistorisk miljö.

Brunnsviken är Sveriges första nationalstadspark. Runt den löper den 12 km långa "Hälsans stig" med ett underbart djur- och fågelliv. Njut på sommaren av områdets pittoreska strandpromenad med Kafé Sjöstugan och soliga badklippor.

Hagaparken är även den en del av Nationalstadsparken och erbjuder många sevärdheter bland annat Fjärils- och fågelhuset, Koppartälten, Gustav III paviljong, Haga parkmuseum och Haga slott. Önskar man inomhusrekreation finns Solna tenniscenter, Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning inom området.

I Bergshamra Centrum finns matbutiker (Coop, ICA), vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger, frisör, mäklare Svensk Fastighetsförmedling m.m.

Ulriksdals slottspark ligger vid Edsvikens västra strand och ingår även den i nationalstadsparken. Parken har en intressant flora och fauna med vackra fontäner och ängar. Här ligger det vackra Slottskapellet från 1865 i holländsk nyrenässansstil som har bibehållits i oförändrat skick, Confidencen - Sveriges äldsta Slottsteater, Orangeriet och inte minst Ulriksdals slott.

Överjärva gård är den enda av Solnas jordbruksmiljöer där i stort sett alla de byggnader som fanns i slutet av 1800-talet finns kvar. På gården finns idag flera företag med butiker och föreningar med verksamhet inom natur, djur, miljö, kultur och hantverk. Här kan du besöka Statarmuseet, gårdens får, höns och hästar eller ta en fika i caféet. Överjärva gård erbjuder många olika evenemang bland annat kulturdagar, marknader, evenemang i Statarlängan, Spelmansstämma med logdans, Plupp-dag, Igelbäckens dag och Överjärva dagen.

Mall of Scandinavia och Friends Arena ligger en kort bilfärd från lägenheten.

BARNOMSORG

Skolor:

Bergshamraskolan, förskoleklass - åk 9
Hjortstigen 1, 17071 Solna

Ingridskolan, fristående grund- och gymnasieskola för elever med Aspergers syndrom
Hjortstigen, 17071 Solna

Svedenskolan, fristående skola för barn och ungdomar med autism, Aspergers syndrom och autismliknande tillstånd.
Hjortstigen 3, 170 71 Solna

Förskolor:

Det finns många förskolor i Bergshamra, nedan följer ett axplock.

Barnens Montessori Akademi
Carl Malmstens väg 10, Solna

Fröets förskola
Carl Malmstens väg 72, Solna

Rågens förskola
Åbergssons väg 3 - 7, Solna

För mer information se www.solna.se

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0059109

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 430 kr

Om föreningen

Fastigheterna är byggda år 1985.
Föreningen bildades år 1987 och förvärvade fastigheten Fröet 3 i december år 2003. Fastigheten Fröet 3 är bebyggd med 6 st bostadshus i 6-7 våningar samt ett låghus med lokal (förskola). Vissa hus har källare. Ett trapphus med hiss finns i vartdera huset.
Fastighetsägarna Stockholm ansvarar för den ekonomiska förvaltningen.
Föreningen upplåter 170 st lägenheter med bostadsrätt, 17 st lägenheter med hyresrätt (dolt kapital) samt en gästlägenhet (hyresrätt) och 2 st lokaler med hyresrätt (ett daghem och en restaurang).
Genomförda renoveringar:
2004: Samtliga stammar spolades.
2005 Samtliga tvättstugor renoverades och spaljéerna kring uteplatserna byttes ut.
2007: Yttertaken renoverades.
2012: Byte av hissar.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fröet 2

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1205

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Solna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2004: Samtliga stammar spolades.
2005 Samtliga tvättstugor renoverades och spaljéerna kring uteplatserna byttes ut.
2007: Yttertaken renoverades.
2012: Byte av hissar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: Föreningen har tre tvättstugor som är belägna på Carl Malmstens väg 1, 8 och 14. I 8:ans tvättstuga finns också en maskin för grovtvätt
Grovsoprum: Föreningens grovsoprum är beläget utanför Carl Malmstens väg 6.
Gästlägenhet: Gästlägenhet som de boende kan hyra för bekanta som är på besök.
Samlingslokal: På Carl Malmstens väg 12 finns en samlingslokal som boende kan hyra mot en mindre avgift för t.ex. barnkalas eller andra sammankomster.
Hobbyrum : I källarvåningen Carl Malmstens väg 8 finns en hobbylokal.
Förråd: Till lägenheten finns ett förråd.

Parkering

Föreningen har en intern kö till sina 137 parkeringsplatser, f.n kostar de 275 kr/månad. I dagsläget är det kö.

Avgiftsbelagd gästparkering finns belägen till höger efter infarten till Carl Malmstens väg.

Alternativt boendeparkering i området. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Kommunikationer

*T-bana: några minuters promenad till T-bana som tar 12 min till T-centralen (via Universitetet, KTH, Stadion och Östermalmstorg); 2 min till Danderyds sjukhus och 3 min till Mörby Centrum, där det finns en stor galleria med ca 60 butiker.

*Ca 25 meter från huset går följande busslinjer:
– 540 till Universitetet (5 min) och till Tensta
– 509 till Djursholms torg och till Brommaplan via Solna centrum

*Från Bergshamra Centrum går följande busslinjer:
– 508 till Danderyds sjukhus och till Karolinska sjukhuset
– 503 till Himlabacken och till Ulriksdals Värdshus
– 178 till Kista (direktbuss 15 min) och till Mörby station
– 177 till Mörby Centrum och till Solna centrum via Solna station

Att gå till Roslagstull tar ca 45 min, att cykla ca 20 min.

För den som pendlar med bil är det lätt att ta sig ut på E18 och E4 med endast en resväg till Arlanda på ca 25 min och till Stockholms city på ca 7 min.
Övrigt
Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 008 kr

Månadsavgift

3 758 kr

Värme och vatten ingår i avgiften. En obligatorisk avgift om 180 kr/mån tillkommer för bredband.

Driftkostnader

ca 508 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 275 kr
Försäkring: 233 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 154 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2008-11-12

Gavellägenhet i toppskick med inglasad balkong

Bostadsrätt: Lägenhet på 81 m², Solna

SOLNA

Bostadsrätt, Lägenhet, 3 758 kr , 81


Välkommen till denna välplanerade och fint renoverade gavel 3:a i attraktiva och naturnära Bergshamra. Lägenheten bjuder på en trevlig social planlösning, två rejäla sovrum, ett fullt maskinellt utrustat kök och ett väl tilltaget vardagsrum. Härlig inglasad balkong och ett badrum som i år genomgick en påkostad totalrenovering. Genomgående ljusa färgval på väggarna och fin körsbärsparkett.

Välskött bostadsrättsförening

Fantastiskt läge i Södra Bergshamra med Brunnsviken och natursköna områden utanför knuten. Promenadavstånd till bl. a Bockholmen, Ulriksdals slott, Confidencen och den vackra slottsparken vid Edsviken. Endast en kort promenad till mysiga Kafé Sjöstugan samt Brunnsvikens vatten med sol- och badmöjligheter och vackra promenadstråk. Närhet även till Hagaparken, Bergianska trädgården och Naturhistoriska riksmuseet. I området finns flera lekparker, affärer, service, skola och förskolor. Kort promenad till T-banan (röd linje) med en restid in till city på ca 10 minuter. Kort cykel/bilfärd till Mall of Scandinavia och Friends Arena.
HALL
Välkommen in i rymlig hall med fin körsbärsparkett . vitmålade väggar och dekorativ tapetserad fondvägg. Plats för avhängning av ytterkläder vid hatthylla. Ypperliga förvaringsmöjligheter i inredd klädkammare.

BADRUM
Nyrenoverat badrum i sobra grå nyanser. Helkaklade väggar och klinkergolv utrustat med skön golvvärme. WC, dubbelhandfat med kommod, spegel, dusch med vikbara duschar i glas och handdukstork. Inbyggda spotlights i taket ger en trevlig belysning.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med en generös yta. Körsbärsparkett och vitmålade väggar. Stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp. Rummets planlösning gör att det med fördel kan möbleras med både en soffgrupp och matsalsmöbel.

KÖK
Snyggt kök med gott om förvaring i skåp med vita högglansluckor, vitt kakel över arbetsbänkar i svart laminat och diskho.
Utrustning:
Spis med keramikhäll
Kolfilterfläkt
Fullstor kyl och frys
Integrerad diskmaskin

I köket finns en mobil köksö som inbjuder till umgänge och matlagning. För den som föredrar går det att i stället här ha en matplats för ca
personer. Väggarna är vitmålade med en dekorativ detalj och på golvet ligger en körsbärsparkett. Fint ljusinsläpp och utgång till balkong.

BALKONG
Härlig inglasad balkong i högt östläge med utsikt över grönska.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med körsbärparkett och vitmålade väggar. Ypperliga förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg med praktiska skjutdörrar. ,Fint ljusinsläpp från fönster i högt insynsskyddat läge.

SOVRUM 2
Fint sovrum med körsbärsparkett och vitmålade väggar. Fönster i högt läge.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 81,1 kvm
Lägenhetsnummer: 10868-1322

Byggnadsår: 1985
Driftkostnad: ca 508 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Inglasad balkong med trätrall i högt och fritt östläge.

Tv/Internetanslutning

Fröet 2 är anslutna till Ownits stamnät. I alla lägenheter finns bredbandsuttag installerat. Avtalet är tecknat med s.k. gruppanslutning vilket innebär att kostnaden fördelas på alla lägenheter. Månadskostnaden är 180 kr och debiteras via boendeavgiften. I tjänsten ingår internet och mejl, hastighet 100 Mbit/100 Mbit
TV via bredband (IPTV) med kanaler från Canal Digital. Basutbudet omfattar f.n. TV1, TV2, TV3, TV4, kanal 5, kanal 7, kanal 9, kanal 11, kanal 12, SVT barn/SVT24, Barn-/Kunskapskanalen, Discovery och MTV

Varje lägenhet har möjlighet att låna en fördelare (router) samt digitalbox av föreningen. Dessa ägs av föreningen och ska lämnas kvar i lägenheten vid avflyttning.

Ytterligare kanalpaket och digitalboxar kan beställas via Canal Digital.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Solna
Område: Bergshamra Södra

Visa mer om bostaden

Omgivning

Perfekt läge med närhet till både storstadens puls och grönska. Södra Bergshamra är en idyll med sina vackra grönområden och närhet till sköna bad om sommaren.

Gillar man att motionera och vara ute i naturen så är detta läge perfekt. Runt knuten ligger Brunnsviken - Sveriges första nationalpark, Hagaparken, Ulriksdals slottspark och Överjärva gård - ett stadsekologiskt center i kulturhistorisk miljö.

Brunnsviken är Sveriges första nationalstadspark. Runt den löper den 12 km långa "Hälsans stig" med ett underbart djur- och fågelliv. Njut på sommaren av områdets pittoreska strandpromenad med Kafé Sjöstugan och soliga badklippor.

Hagaparken är även den en del av Nationalstadsparken och erbjuder många sevärdheter bland annat Fjärils- och fågelhuset, Koppartälten, Gustav III paviljong, Haga parkmuseum och Haga slott. Önskar man inomhusrekreation finns Solna tenniscenter, Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning inom området.

I Bergshamra Centrum finns matbutiker (Coop, ICA), vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger, frisör, mäklare Svensk Fastighetsförmedling m.m.

Ulriksdals slottspark ligger vid Edsvikens västra strand och ingår även den i nationalstadsparken. Parken har en intressant flora och fauna med vackra fontäner och ängar. Här ligger det vackra Slottskapellet från 1865 i holländsk nyrenässansstil som har bibehållits i oförändrat skick, Confidencen - Sveriges äldsta Slottsteater, Orangeriet och inte minst Ulriksdals slott.

Överjärva gård är den enda av Solnas jordbruksmiljöer där i stort sett alla de byggnader som fanns i slutet av 1800-talet finns kvar. På gården finns idag flera företag med butiker och föreningar med verksamhet inom natur, djur, miljö, kultur och hantverk. Här kan du besöka Statarmuseet, gårdens får, höns och hästar eller ta en fika i caféet. Överjärva gård erbjuder många olika evenemang bland annat kulturdagar, marknader, evenemang i Statarlängan, Spelmansstämma med logdans, Plupp-dag, Igelbäckens dag och Överjärva dagen.

Mall of Scandinavia och Friends Arena ligger en kort bilfärd från lägenheten.

BARNOMSORG

Skolor:

Bergshamraskolan, förskoleklass - åk 9
Hjortstigen 1, 17071 Solna

Ingridskolan, fristående grund- och gymnasieskola för elever med Aspergers syndrom
Hjortstigen, 17071 Solna

Svedenskolan, fristående skola för barn och ungdomar med autism, Aspergers syndrom och autismliknande tillstånd.
Hjortstigen 3, 170 71 Solna

Förskolor:

Det finns många förskolor i Bergshamra, nedan följer ett axplock.

Barnens Montessori Akademi
Carl Malmstens väg 10, Solna

Fröets förskola
Carl Malmstens väg 72, Solna

Rågens förskola
Åbergssons väg 3 - 7, Solna

För mer information se www.solna.se

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0059109

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 430 kr

Om föreningen

Fastigheterna är byggda år 1985.
Föreningen bildades år 1987 och förvärvade fastigheten Fröet 3 i december år 2003. Fastigheten Fröet 3 är bebyggd med 6 st bostadshus i 6-7 våningar samt ett låghus med lokal (förskola). Vissa hus har källare. Ett trapphus med hiss finns i vartdera huset.
Fastighetsägarna Stockholm ansvarar för den ekonomiska förvaltningen.
Föreningen upplåter 170 st lägenheter med bostadsrätt, 17 st lägenheter med hyresrätt (dolt kapital) samt en gästlägenhet (hyresrätt) och 2 st lokaler med hyresrätt (ett daghem och en restaurang).
Genomförda renoveringar:
2004: Samtliga stammar spolades.
2005 Samtliga tvättstugor renoverades och spaljéerna kring uteplatserna byttes ut.
2007: Yttertaken renoverades.
2012: Byte av hissar.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fröet 2

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1205

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Solna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2004: Samtliga stammar spolades.
2005 Samtliga tvättstugor renoverades och spaljéerna kring uteplatserna byttes ut.
2007: Yttertaken renoverades.
2012: Byte av hissar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: Föreningen har tre tvättstugor som är belägna på Carl Malmstens väg 1, 8 och 14. I 8:ans tvättstuga finns också en maskin för grovtvätt
Grovsoprum: Föreningens grovsoprum är beläget utanför Carl Malmstens väg 6.
Gästlägenhet: Gästlägenhet som de boende kan hyra för bekanta som är på besök.
Samlingslokal: På Carl Malmstens väg 12 finns en samlingslokal som boende kan hyra mot en mindre avgift för t.ex. barnkalas eller andra sammankomster.
Hobbyrum : I källarvåningen Carl Malmstens väg 8 finns en hobbylokal.
Förråd: Till lägenheten finns ett förråd.

Parkering

Föreningen har en intern kö till sina 137 parkeringsplatser, f.n kostar de 275 kr/månad. I dagsläget är det kö.

Avgiftsbelagd gästparkering finns belägen till höger efter infarten till Carl Malmstens väg.

Alternativt boendeparkering i området. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Kommunikationer

*T-bana: några minuters promenad till T-bana som tar 12 min till T-centralen (via Universitetet, KTH, Stadion och Östermalmstorg); 2 min till Danderyds sjukhus och 3 min till Mörby Centrum, där det finns en stor galleria med ca 60 butiker.

*Ca 25 meter från huset går följande busslinjer:
– 540 till Universitetet (5 min) och till Tensta
– 509 till Djursholms torg och till Brommaplan via Solna centrum

*Från Bergshamra Centrum går följande busslinjer:
– 508 till Danderyds sjukhus och till Karolinska sjukhuset
– 503 till Himlabacken och till Ulriksdals Värdshus
– 178 till Kista (direktbuss 15 min) och till Mörby station
– 177 till Mörby Centrum och till Solna centrum via Solna station

Att gå till Roslagstull tar ca 45 min, att cykla ca 20 min.

För den som pendlar med bil är det lätt att ta sig ut på E18 och E4 med endast en resväg till Arlanda på ca 25 min och till Stockholms city på ca 7 min.
Övrigt
Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 008 kr

Månadsavgift

3 758 kr

Värme och vatten ingår i avgiften. En obligatorisk avgift om 180 kr/mån tillkommer för bredband.

Driftkostnader

ca 508 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 275 kr
Försäkring: 233 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 154 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2008-11-12

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Solna

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg