1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Nacka
  5. A1824667
 
KARTA
Minitvåa med gavelläge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkongen.

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 45 m², Saltsjö-Boo, Nacka


Välkommen på visning till en minitvåa med insynsskyddat gavelläge belägen intill Centralparken. Lägenheten har renoverats löpande under åren och idag finns det bland annat nydragen el, modernt kök med bänkdiskmaskin, tvättmaskin, klinker i hall samt i taken, dimbara spotlights. Trevligt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, separat sovrum med plats för dubbelsäng. Rymlig och nyrenoverad balkong i anslutning till matplatsen. Utmärka kommunikationer in till city med buss dygnet runt.

Gångavstånd till Orminge Centrum som erbjuder en galleria innehållande 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel – Sveriges största Coop Extra-butik på 4 500 kvm och shopping. Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, två banker, bankomater, vårdcentral, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek För den som önskar ytterligare shopping finns Nacka Forum på ca 10-minuters avstånd med bil. Närhet till fina strövområden, elljusspår och badsjöar såsom Glasbrukssjön, Myrsjön och Vittjärn tillhör områdets kvaliteter. Den populära Centralparken är en grönskande oas som är väldigt uppskattad med stora gräsytor och omtyckt lekpark. Inom gångavstånd finns flera skolor och förskolor.
Hall
Hall med slittåligt och praktiskt klinkergolv i svart. Vitmålade väggar och i taket dimbara spotlights.

Badrum
Badrum utrustat med tvättmaskin och badkar. Väggarna är helkaklade i vitt med en bård i blått. På golvet ligger en blå våtrumsmatta. Utrustning: handfat, wc, spegelskåp, badkar, tvättmaskin samt ett icke fungerande torkskåp.

Sovrum
Sovrum med plats för en dubbelsäng och kompletterande möblemang. Väggarna är vitmålade, det finns även en tapetserad fondvägg. I taket sitter det spotlight som går att tända och dimmra i tre olika sektioner. Plats för förvaring finns i en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Garderoben är bl.a. inredd med klädstänger och trådkorgar.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här får ni plats med både soffgrupp och arbetshörna. Vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg. Extra ljusinsläpp från en franska balkong. Öppen planlösning mot vardagsrummet samt utgång till lägenhetens balkong. Laminatgolv.

Kök
Kök med öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för ett matbord för 4-6 personer invid utgången till balkongen. Köksluckor av björk och bänkskiva i massivt trä. Ovan bänkskivan sitter det blå mosaik. Vitmålade väggar och laminatgolv. Utrustning: kyl/frys, bänkdiskmaskin (i ett av skåpen) , spis med spishäll och spisfläkt.

Balkong
Generös balkong belägen i sydost. Plats finns för två stolar samt en liten loungegrupp. Balkongen är trevligt ombonad med trall och här går det bra att njuta av solen fram till ca 14.00 om sommaren.

Allmänt om lägenheten
Säljaren förvärvade lägenheten 2009 och har under åren särskilt uppskattat det insynsskyddat läget från vardagsrum och sovrum. De har även utfört flera renoveringar, nedan följer en beskrivning av dessa:
2010 - Uppförande av vägg mellan sovrum och vardagsrum (konverterat lägenheten till en minitvåa).
2010-2011 - Omdragen el i hela lägenheten förutom i badrummet.
2011 - Renovering av hall med klinkergolv och spotlights. Renovering av sovrum med installation av spotlights.
Ca 2011 - Ny spis med spishäll
Ca 2013 - Ny bänkdiskmaskin
2014 - Trall på balkongen och montering av nytt badrumsskåp.
2015 - Ny balkong
2016 - Ny inredning i badrum (handfat med kommod).

Belysning: Infällda spotlights i hall och sovrum har dimmerfunktion.
Det är förberett för tv med el samt datoruttag i sovrummet samt på den andra väggen i vardagsrummet (bakom soffan) för er som önskar att möblera annorlunda. I sovrummet finns det även el framdraget till taket samt till fönstret för er som vill ha en taklampa eller fönsterlampa.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd. Förrådet är beläget i grannhuset.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 45 kvm
Lägenhetsnummer: 4558-00320

Utgångspris: 1 750 000 kr
Driftkostnad: ca 496 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjö-Boo

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,16754%
Andel av insats: 0,16754%
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningens fastigheter, Orminge 43:1 samt 43:2 byggdes 1968. På fastigheten finns det 27 st bostadshus innehållande 384 lägenheter och två lokaler. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt. Ekonomisk förvaltning sköts av ISS ekonomiförvaltning AB i Uppsala. Teknisk förvaltning sköts av Nacka Mark & Fastighetsvård AB.

Ny förvaltare i höst
Den 1 november 2016 byter Smaragden leverantör av fastighetsskötsel. Styrelsen har valt HSB förvaltning utifrån servicegrad, erfarenhet och ekonomi.

Bastu
Föreningens bastu hittar du i källaren under tvättstugan i Ormingeringen 15. För att få tillgång till bastun behöver du uppgradera din låsbricka mot en avgift på 500 kr. Dessutom behöver du en nyckel till bastudörren, den kvitterar du ut mot en deposition på 200:-.

Tvättstuga
Tvättstugor finns på tre platser. Ormingeringen 7, 15 och 23. Tvättstugorna är öppna mellan 06:00 till 24:00.

Föreningslokal
Föreningen har en lokal under tvättstugan Ormingeringen 23 och en lokal under tvättstugan Ormingeringen 7. Du kan som medlem i Brf Smaragden hyra lokalerna för privata fester.

Hushållssopor
Vid Ormingeringen 1-6 finns kärlen mitt emot sophuset. Vid Ormingeringen 11-12 finns kärlen vid parkeringen. Vid Ormingeringen 18-22 på parkeringen samt utanför sophuset vid Ormingeringen 26-27.

Källsortering
Det finns tre sophus som är inredda för källsortering. Dessa finns vid Ormingeringen 1-7, 18-22 samt på kortsidan av Ormingeringen 26. Här finns det separata behållare för metall, kartong, wellpapp, hårdplast samt pappersförpackningar.

Elsopor
Föreningen har separata rum för elapparater/elektronik. Här ställer du kyl/frysskåp, spisar, disk- och tvättmaskiner, datorer, bildskärmar, skrivare, TV och radio, belysningsarmaturer, dammsugare m m. I stort sett allt som har sladd. Vi sorterar lampor och lysrör i särskilda behållare. På utsidan av soprummen finns batteriholkar för alla typer av batterier.

Grovsopor
Det finns två grovsoprum för normala grovsopor.

Försäkring
Bostadsrättsförsäkringen ingår i månadsavgiften, obs att hemförsäkring måste tecknas av den boende som vanligt.

Utförda renoveringar
2015 Renovering av garage
2015 OVK utförd och godkänd
2014 Byte av balkonger
Ca 2013-2014 Tre st undercentraler utbytta
1993 Stambyte
2013 Målning/renovering av tak

Kommande renoveringar
Inga kommande renoveringar.

Inga planerade avgiftshöjningar (informationen kontrollerad 2016-07-29). Senaste avgiftshöjningen skedde sommaren 2014 i samband med byte av föreningens balkonger.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Smaragden

Föreningsform: Bostadsrätt

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Nacka

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 300 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 2: P-plats . Avgift 200 kr/mån, har separat kö, har strömuttag.
Bilplats 3: P-plats . Avgift 100 kr/mån, har separat kö.

Det finns 42 st garageplatser. Garageplats med elstolpe kostar 300:-/månad, avtalsperioden är årsvis.
Det finns 140 st p-platser med elstolpar. Dessa platser kostar 200:-/månad, avtalsperioden är årsvis.
Det finns 12 st platser att hyra för MC/mopeder (samtliga platser är uthyrda)

Utöver garage och förhyrda P-platser finns det ett antal fria P-platser som de boende får disponera i mån av plats. P-tillstånd för obokad plats kostar 100:-/månad. Ingen bostadsrättsinnehavare får ha fler än 2 st P-tillstånd.

För mer information kontakta: parkering.smaragden@bredband.net

Visa mer om bostaden

Övrigt

Information
Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 750 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 005 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

ca 496 kr/mån

Kommentar: Obs. att driftkostnader för el och hemförsäkring är personliga och varierar beroende på förbrukning och avtal

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 230 kr

Obligatoriskt medlemskap i HSB Stockholm: 16 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 165 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-03-04

Minitvåa med gavelläge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkongen.

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 45 m², Saltsjö-Boo, Nacka

SALTSJÖ-BOO, NACKA

Bostadsrätt, Lägenhet, , 45


Välkommen på visning till en minitvåa med insynsskyddat gavelläge belägen intill Centralparken. Lägenheten har renoverats löpande under åren och idag finns det bland annat nydragen el, modernt kök med bänkdiskmaskin, tvättmaskin, klinker i hall samt i taken, dimbara spotlights. Trevligt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, separat sovrum med plats för dubbelsäng. Rymlig och nyrenoverad balkong i anslutning till matplatsen. Utmärka kommunikationer in till city med buss dygnet runt.

Gångavstånd till Orminge Centrum som erbjuder en galleria innehållande 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel – Sveriges största Coop Extra-butik på 4 500 kvm och shopping. Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, två banker, bankomater, vårdcentral, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek För den som önskar ytterligare shopping finns Nacka Forum på ca 10-minuters avstånd med bil. Närhet till fina strövområden, elljusspår och badsjöar såsom Glasbrukssjön, Myrsjön och Vittjärn tillhör områdets kvaliteter. Den populära Centralparken är en grönskande oas som är väldigt uppskattad med stora gräsytor och omtyckt lekpark. Inom gångavstånd finns flera skolor och förskolor.
Hall
Hall med slittåligt och praktiskt klinkergolv i svart. Vitmålade väggar och i taket dimbara spotlights.

Badrum
Badrum utrustat med tvättmaskin och badkar. Väggarna är helkaklade i vitt med en bård i blått. På golvet ligger en blå våtrumsmatta. Utrustning: handfat, wc, spegelskåp, badkar, tvättmaskin samt ett icke fungerande torkskåp.

Sovrum
Sovrum med plats för en dubbelsäng och kompletterande möblemang. Väggarna är vitmålade, det finns även en tapetserad fondvägg. I taket sitter det spotlight som går att tända och dimmra i tre olika sektioner. Plats för förvaring finns i en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Garderoben är bl.a. inredd med klädstänger och trådkorgar.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här får ni plats med både soffgrupp och arbetshörna. Vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg. Extra ljusinsläpp från en franska balkong. Öppen planlösning mot vardagsrummet samt utgång till lägenhetens balkong. Laminatgolv.

Kök
Kök med öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för ett matbord för 4-6 personer invid utgången till balkongen. Köksluckor av björk och bänkskiva i massivt trä. Ovan bänkskivan sitter det blå mosaik. Vitmålade väggar och laminatgolv. Utrustning: kyl/frys, bänkdiskmaskin (i ett av skåpen) , spis med spishäll och spisfläkt.

Balkong
Generös balkong belägen i sydost. Plats finns för två stolar samt en liten loungegrupp. Balkongen är trevligt ombonad med trall och här går det bra att njuta av solen fram till ca 14.00 om sommaren.

Allmänt om lägenheten
Säljaren förvärvade lägenheten 2009 och har under åren särskilt uppskattat det insynsskyddat läget från vardagsrum och sovrum. De har även utfört flera renoveringar, nedan följer en beskrivning av dessa:
2010 - Uppförande av vägg mellan sovrum och vardagsrum (konverterat lägenheten till en minitvåa).
2010-2011 - Omdragen el i hela lägenheten förutom i badrummet.
2011 - Renovering av hall med klinkergolv och spotlights. Renovering av sovrum med installation av spotlights.
Ca 2011 - Ny spis med spishäll
Ca 2013 - Ny bänkdiskmaskin
2014 - Trall på balkongen och montering av nytt badrumsskåp.
2015 - Ny balkong
2016 - Ny inredning i badrum (handfat med kommod).

Belysning: Infällda spotlights i hall och sovrum har dimmerfunktion.
Det är förberett för tv med el samt datoruttag i sovrummet samt på den andra väggen i vardagsrummet (bakom soffan) för er som önskar att möblera annorlunda. I sovrummet finns det även el framdraget till taket samt till fönstret för er som vill ha en taklampa eller fönsterlampa.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd. Förrådet är beläget i grannhuset.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 45 kvm
Lägenhetsnummer: 4558-00320

Utgångspris: 1 750 000 kr
Driftkostnad: ca 496 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjö-Boo

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,16754%
Andel av insats: 0,16754%
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningens fastigheter, Orminge 43:1 samt 43:2 byggdes 1968. På fastigheten finns det 27 st bostadshus innehållande 384 lägenheter och två lokaler. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt. Ekonomisk förvaltning sköts av ISS ekonomiförvaltning AB i Uppsala. Teknisk förvaltning sköts av Nacka Mark & Fastighetsvård AB.

Ny förvaltare i höst
Den 1 november 2016 byter Smaragden leverantör av fastighetsskötsel. Styrelsen har valt HSB förvaltning utifrån servicegrad, erfarenhet och ekonomi.

Bastu
Föreningens bastu hittar du i källaren under tvättstugan i Ormingeringen 15. För att få tillgång till bastun behöver du uppgradera din låsbricka mot en avgift på 500 kr. Dessutom behöver du en nyckel till bastudörren, den kvitterar du ut mot en deposition på 200:-.

Tvättstuga
Tvättstugor finns på tre platser. Ormingeringen 7, 15 och 23. Tvättstugorna är öppna mellan 06:00 till 24:00.

Föreningslokal
Föreningen har en lokal under tvättstugan Ormingeringen 23 och en lokal under tvättstugan Ormingeringen 7. Du kan som medlem i Brf Smaragden hyra lokalerna för privata fester.

Hushållssopor
Vid Ormingeringen 1-6 finns kärlen mitt emot sophuset. Vid Ormingeringen 11-12 finns kärlen vid parkeringen. Vid Ormingeringen 18-22 på parkeringen samt utanför sophuset vid Ormingeringen 26-27.

Källsortering
Det finns tre sophus som är inredda för källsortering. Dessa finns vid Ormingeringen 1-7, 18-22 samt på kortsidan av Ormingeringen 26. Här finns det separata behållare för metall, kartong, wellpapp, hårdplast samt pappersförpackningar.

Elsopor
Föreningen har separata rum för elapparater/elektronik. Här ställer du kyl/frysskåp, spisar, disk- och tvättmaskiner, datorer, bildskärmar, skrivare, TV och radio, belysningsarmaturer, dammsugare m m. I stort sett allt som har sladd. Vi sorterar lampor och lysrör i särskilda behållare. På utsidan av soprummen finns batteriholkar för alla typer av batterier.

Grovsopor
Det finns två grovsoprum för normala grovsopor.

Försäkring
Bostadsrättsförsäkringen ingår i månadsavgiften, obs att hemförsäkring måste tecknas av den boende som vanligt.

Utförda renoveringar
2015 Renovering av garage
2015 OVK utförd och godkänd
2014 Byte av balkonger
Ca 2013-2014 Tre st undercentraler utbytta
1993 Stambyte
2013 Målning/renovering av tak

Kommande renoveringar
Inga kommande renoveringar.

Inga planerade avgiftshöjningar (informationen kontrollerad 2016-07-29). Senaste avgiftshöjningen skedde sommaren 2014 i samband med byte av föreningens balkonger.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Smaragden

Föreningsform: Bostadsrätt

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Nacka

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 300 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 2: P-plats . Avgift 200 kr/mån, har separat kö, har strömuttag.
Bilplats 3: P-plats . Avgift 100 kr/mån, har separat kö.

Det finns 42 st garageplatser. Garageplats med elstolpe kostar 300:-/månad, avtalsperioden är årsvis.
Det finns 140 st p-platser med elstolpar. Dessa platser kostar 200:-/månad, avtalsperioden är årsvis.
Det finns 12 st platser att hyra för MC/mopeder (samtliga platser är uthyrda)

Utöver garage och förhyrda P-platser finns det ett antal fria P-platser som de boende får disponera i mån av plats. P-tillstånd för obokad plats kostar 100:-/månad. Ingen bostadsrättsinnehavare får ha fler än 2 st P-tillstånd.

För mer information kontakta: parkering.smaragden@bredband.net

Visa mer om bostaden

Övrigt

Information
Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 750 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 005 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

ca 496 kr/mån

Kommentar: Obs. att driftkostnader för el och hemförsäkring är personliga och varierar beroende på förbrukning och avtal

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 230 kr

Obligatoriskt medlemskap i HSB Stockholm: 16 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 165 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-03-04

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Nacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg