1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Hallands län
  4. Kungsbacka
  5. A1824551
 
KARTA
Barnvänligt boende i populära Tölö

Bostadsrätt: Lägenhet, 5:a på 106 m², Kungsbacka


Välkomna till populära Tölö och ett barnvänligt område i östra delarna av Kungsbacka. Här kan vi snart erbjuda en trivsam lägenhet i två plan upplåten med bostadsrätt. Det perfekta boendet för för er som önskar slippa det yttre underhållet men fortfarande vill ha en egen uteplats med gräsmatta. Här bor ni enkelt och lättskött i ett växande område med närhet till både service, bra skolor, snabb kommunikation och centrala Kungsbacka.

Bostaden erbjuder idag vardagsrum och kök på entréplanet och tre sovrum en trappa upp. En välplanerad planlösning med badrum på varje plan samt tvättstuga angränsande köket med utgång till den insynsskyddade altanen på baksidan. Flera uteplatser där i kan njuta av solen hela dagen. Altanen blir ett självklart val för middagar under sommarmånaderna där solen ligger på från tidig morgon. Då skuggan infinner sig på altanen tar terrassen en trappa upp över och familjens medlemmar kan avnjuta kvällsfikat i eftermiddagssolen.

Bra förvaring finns i flera förråd. I anslutning till terrassen från det övre planet finns ett varmförråd och från carport och altan på entréplanet två separata kallförråd. Dessutom ett väl tilltaget förråd under trappan invändigt. Egen uppfart med marksten och p-plats i carport.
--ENTRÉPLAN--
Välkomna in. Hela entréplaner erbjuder golvvärme och ljust målade ytskikt.

HALL
Ljus hall med gott om yta för att hänga av sig ytterkläder. Slitstarkt och lättstädat klinkergolv direkt innanför ytterdörren som sedan övergår i ek-parkett. Under trappan mot det övre planet finns ett väl tilltaget förråd för allmän förvaring och ytterkläder. Samtliga väggar i både hall och trapphus är vitmålade under sommaren 2016.

VARDAGSRUM
I öppen planlösning mot köket ligger ett ljust och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Genomgående ljus från två håll och tilltagna fönster mot framsidan av bostaden. Kök och vardagsrum skapar självklara sociala ytor i bostaden och här finns plats för både soffhörna och mys med familjen samt matsalsmöbel vid släktmiddag eller bjudningar med vännerna. Även vardagsrummet har fått nymålade väggar och den ljusa färgen bidrar ännu starkare till att rummet badar i ljus.

KÖK
Köket avskiljs från vardagsrummet via en bardisk som bildar en naturlig övergång mellan de båda rummen. Lösningen erbjuder även möjlighet för hela familjen att delta i matlagningen. Vid bjudningar bidrar även ytan till en perfekt sittplats för husets gäster. Bra arbetsytor finns vid den långa arbetsbänken och gott om förvaring i skåp och lådor. Ovanför arbetsbänken sitter kakelplattor i blandade jordnära toner. Köket från Myresjökök är i björk med släta fronter blandat med vitrinskåpsluckor med bakomliggande belysning. Samtliga vitvaror är rostfria från Siemens med kyl och frys i fullhöjd, delvis integrerad diskmaskin, mikro och ugn i praktisk arbetshöjd i högskåp samt induktionshäll.

Framför fönster mot bostadens baksida finns gott om plats för det större köksbordet och via tvättstugan når vi baksidan för sena grillkvällar och middagar utomhus.

TVÄTT
Innanför köket ligger tvättstuga med tvättpelare och grovdiskho med trådbackar. Möjlighet finns att sätta in mer förvaring i forma av överskåp ovanför diskhon. Grått klinker på golv och utgång till bostadens baksida. Använd denna ingång som groventré under den våta tiden på året så är det lätt att hålla rent och snyggt. innan i kliver in i huset.

BADRUM
Helkaklat badrum i moderna färgval i vitt och grått med dusch. Här finns även yta för extra förvaringsmöbel.

--ÖVRE PLAN--

HALL
Möblerbar hall med utgång till terrass och förråd. Här har väggarna målats vita och då bostaden ligger på en gavel fås extra ljusinsläpp från fönstret i trappa vilket skapar mer rymd till bostadens övre plan. På den rymliga terrassen kommer eftermiddagssolen och stannar till och med kvällen. En härlig utomhusmiljö som blir insynsskyddad från grannar och gatan nedanför och ger gott om plats för sittgrupp.

SOVRUM
Det övre planet erbjuder tre sovrum där alla har bra storlek. Samtliga med utrymme för dubbelsäng och bra förvaring i garderober. Observera att inget av rummen har fasta garderober.

BADRUM
Väl tilltaget badrum med både dusch och badkar. Helkaklade ytskikt i ljusa färger. Dubbla handfat med gott om förvaring i underskåp och en generös överhängande spegel med belysning. Här finns även underliggande golvvärme för kalla fötter och trivsamt fönster med frostade rutor.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 106 kvm
Lägenhetsnummer: 32

Byggnadsår: 2005
Driftkostnad: ca 1 953 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Grundutbud för TV ingår i föreningsavgiften.
Fiberbredband från Telia finns installeras och avtal tecknas av bostadsrättshavaren separat.

Värme- och ventilationsanläggning

Småhusen värms upp med fjärrvärme med vattenburen golvvärme på nedre planet och vattenburna radiatorer på övre plan. Service av fjärrvärmeanläggningar står föreningen för.

Ligustervägen 32 har även en luft/luft-värmepump installerad i trapphuset som genererar värme vintertid och fungerar som AC vid behov sommartid.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 4 %
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Kungsbacka Tölö 4:91 med 24 lägenheter i småhus i kedjehusform och radhusform. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Under våren 2014 kom nya direktiv från Bokföringsnämnden och föreningen övergick från progressiv- till linjär avskrivningsmodell. Detta innebär att föreningen kan redovisa ett negativt resultat oavsett om den likvidmässiga förändringen i föreningen är positiv eller negativ. Den nya avskrivningsprincipen bedöms inte påverka avgiften de närmaste åren. För vidare information se gällande årsredovisning eller kontakta föreningen.

Under 2015 låg lånen i föreningen på 8 637 kr/m².

Allmänt

Föreningens namn: Brf Tölö Park

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Kungsbacka

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016 Installation av fiber (Telia öppet fiber).
2016 Omläggning av marksten på uppfarter pga av grävningsarbete.

Kommande renoveringar: Planer finns att måla om husens fasader under 2017.

Parkering

I anslutning till bostaden finns både carport och egen uppfart. Gästparkering finns längs med Ligustervägen.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Oförändrad avgift under 2015 och 2016.
En årlig höjning i takt med inflationen förväntas bli nödvändig framöver.

Övrigt

Välkommen till charmiga Kungsbacka. En levande stad norra Halland som lockar med både närhet till hav, natur och endast 25 minuters avstånd från storstaden Göteborg. Här finns ett levande nöjes- och kulturliv med bio, restauranger, caféer, butiker, ett vackert bibliotek, kulturhus och teater. Innerstaden runt torget består av gamla trähus och runt stadskärnan finns varierad arkitektur med gamla villaområden och både äldre och nyare hyreshus. Tack vare goda pendlingsmöjligheter både norr och söder ut expanderar bostäderna i kommunen med nya och moderna husbyggen och nya grannar.
För barnfamiljen finns ett flertal bra förskolor och grundskolor att välja mellan och aktiviteter för lediga dagar finns det gott om bland lekparker, fritidsanläggningar och golfbanor. För den som gillar sommar och bad är det alltid nära till havet eller någon av flertalet vackra badsjöar runt om i kommunen.

Tölö
Område har växt fram under de senaste 10-15 åren och har framförallt kommit att blivit ett populärt område för yngre familjer i Kungsbacka. Här finns nära till bra skolor och god kommunikation in till anslutningsbussar och pendeltåg finns strax i utkanten av området. Här bor man idag också nära till naturen i Östra Kungsbacka och även till både populära Kungsmässan, med över 90 butiker, och Hede Fashionoutlet (Freeport).

Här är det nära till flera stora livsmedelsbutiker och cykelavstånd till både centrala Kungsbacka, pendelstation och sjukhus.

Mer om föreningen
Föreningen äger fastigheten Kungsbacka Tölö 4:91 med 24 lägenheter i småhus i kedjehusform och radhusform. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Oförändrad avgift under 2015 och 2016.
En årlig höjning i takt med inflationen förväntas bli nödvändig framöver.

Under våren 2014 kom nya direktiv från Bokföringsnämnden och föreningen övergick från progressiv- till linjär avskrivningsmodell. Detta innebär att föreningen kan redovisa ett negativt resultat oavsett om den likvidmässiga förändringen i föreningen är positiv eller negativ. Den nya avskrivningsprincipen bedöms inte påverka avgiften de närmaste åren. För vidare information se gällande årsredovisning eller kontakta föreningen.

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift, men pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbelopp tas ut och betalas av köparen enligt föreningens stadgar.
Övrigt
Ekonomi

Månadsavgift

5 468 kr

I månadsavgiften ingår basutbud för TV. Utöver månadsavgiften till föreningen tillkommer samtliga driftkostnader för hushållet så som uppvärmning, V/A, renhållning och hushållsel. Dessa uppgår till ca 2000 kr/mån.

Hemförsäkring tillkommer. Observerar att som bostadsrättsinnehavare är ni skyldiga att utöver er hemförsäkring även teckna ett bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

ca 1 953 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 630 kr
Uppvärmning: 740 kr

Vatten/Avlopp: 445 kr
Renhållning: 138 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 154 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-06-23

Barnvänligt boende i populära Tölö

Bostadsrätt: Lägenhet, 5:a på 106 m², Kungsbacka

KUNGSBACKA

Bostadsrätt, Lägenhet, 5 468 kr , 106


Välkomna till populära Tölö och ett barnvänligt område i östra delarna av Kungsbacka. Här kan vi snart erbjuda en trivsam lägenhet i två plan upplåten med bostadsrätt. Det perfekta boendet för för er som önskar slippa det yttre underhållet men fortfarande vill ha en egen uteplats med gräsmatta. Här bor ni enkelt och lättskött i ett växande område med närhet till både service, bra skolor, snabb kommunikation och centrala Kungsbacka.

Bostaden erbjuder idag vardagsrum och kök på entréplanet och tre sovrum en trappa upp. En välplanerad planlösning med badrum på varje plan samt tvättstuga angränsande köket med utgång till den insynsskyddade altanen på baksidan. Flera uteplatser där i kan njuta av solen hela dagen. Altanen blir ett självklart val för middagar under sommarmånaderna där solen ligger på från tidig morgon. Då skuggan infinner sig på altanen tar terrassen en trappa upp över och familjens medlemmar kan avnjuta kvällsfikat i eftermiddagssolen.

Bra förvaring finns i flera förråd. I anslutning till terrassen från det övre planet finns ett varmförråd och från carport och altan på entréplanet två separata kallförråd. Dessutom ett väl tilltaget förråd under trappan invändigt. Egen uppfart med marksten och p-plats i carport.
--ENTRÉPLAN--
Välkomna in. Hela entréplaner erbjuder golvvärme och ljust målade ytskikt.

HALL
Ljus hall med gott om yta för att hänga av sig ytterkläder. Slitstarkt och lättstädat klinkergolv direkt innanför ytterdörren som sedan övergår i ek-parkett. Under trappan mot det övre planet finns ett väl tilltaget förråd för allmän förvaring och ytterkläder. Samtliga väggar i både hall och trapphus är vitmålade under sommaren 2016.

VARDAGSRUM
I öppen planlösning mot köket ligger ett ljust och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Genomgående ljus från två håll och tilltagna fönster mot framsidan av bostaden. Kök och vardagsrum skapar självklara sociala ytor i bostaden och här finns plats för både soffhörna och mys med familjen samt matsalsmöbel vid släktmiddag eller bjudningar med vännerna. Även vardagsrummet har fått nymålade väggar och den ljusa färgen bidrar ännu starkare till att rummet badar i ljus.

KÖK
Köket avskiljs från vardagsrummet via en bardisk som bildar en naturlig övergång mellan de båda rummen. Lösningen erbjuder även möjlighet för hela familjen att delta i matlagningen. Vid bjudningar bidrar även ytan till en perfekt sittplats för husets gäster. Bra arbetsytor finns vid den långa arbetsbänken och gott om förvaring i skåp och lådor. Ovanför arbetsbänken sitter kakelplattor i blandade jordnära toner. Köket från Myresjökök är i björk med släta fronter blandat med vitrinskåpsluckor med bakomliggande belysning. Samtliga vitvaror är rostfria från Siemens med kyl och frys i fullhöjd, delvis integrerad diskmaskin, mikro och ugn i praktisk arbetshöjd i högskåp samt induktionshäll.

Framför fönster mot bostadens baksida finns gott om plats för det större köksbordet och via tvättstugan når vi baksidan för sena grillkvällar och middagar utomhus.

TVÄTT
Innanför köket ligger tvättstuga med tvättpelare och grovdiskho med trådbackar. Möjlighet finns att sätta in mer förvaring i forma av överskåp ovanför diskhon. Grått klinker på golv och utgång till bostadens baksida. Använd denna ingång som groventré under den våta tiden på året så är det lätt att hålla rent och snyggt. innan i kliver in i huset.

BADRUM
Helkaklat badrum i moderna färgval i vitt och grått med dusch. Här finns även yta för extra förvaringsmöbel.

--ÖVRE PLAN--

HALL
Möblerbar hall med utgång till terrass och förråd. Här har väggarna målats vita och då bostaden ligger på en gavel fås extra ljusinsläpp från fönstret i trappa vilket skapar mer rymd till bostadens övre plan. På den rymliga terrassen kommer eftermiddagssolen och stannar till och med kvällen. En härlig utomhusmiljö som blir insynsskyddad från grannar och gatan nedanför och ger gott om plats för sittgrupp.

SOVRUM
Det övre planet erbjuder tre sovrum där alla har bra storlek. Samtliga med utrymme för dubbelsäng och bra förvaring i garderober. Observera att inget av rummen har fasta garderober.

BADRUM
Väl tilltaget badrum med både dusch och badkar. Helkaklade ytskikt i ljusa färger. Dubbla handfat med gott om förvaring i underskåp och en generös överhängande spegel med belysning. Här finns även underliggande golvvärme för kalla fötter och trivsamt fönster med frostade rutor.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 106 kvm
Lägenhetsnummer: 32

Byggnadsår: 2005
Driftkostnad: ca 1 953 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Grundutbud för TV ingår i föreningsavgiften.
Fiberbredband från Telia finns installeras och avtal tecknas av bostadsrättshavaren separat.

Värme- och ventilationsanläggning

Småhusen värms upp med fjärrvärme med vattenburen golvvärme på nedre planet och vattenburna radiatorer på övre plan. Service av fjärrvärmeanläggningar står föreningen för.

Ligustervägen 32 har även en luft/luft-värmepump installerad i trapphuset som genererar värme vintertid och fungerar som AC vid behov sommartid.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 4 %
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Kungsbacka Tölö 4:91 med 24 lägenheter i småhus i kedjehusform och radhusform. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Under våren 2014 kom nya direktiv från Bokföringsnämnden och föreningen övergick från progressiv- till linjär avskrivningsmodell. Detta innebär att föreningen kan redovisa ett negativt resultat oavsett om den likvidmässiga förändringen i föreningen är positiv eller negativ. Den nya avskrivningsprincipen bedöms inte påverka avgiften de närmaste åren. För vidare information se gällande årsredovisning eller kontakta föreningen.

Under 2015 låg lånen i föreningen på 8 637 kr/m².

Allmänt

Föreningens namn: Brf Tölö Park

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Kungsbacka

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016 Installation av fiber (Telia öppet fiber).
2016 Omläggning av marksten på uppfarter pga av grävningsarbete.

Kommande renoveringar: Planer finns att måla om husens fasader under 2017.

Parkering

I anslutning till bostaden finns både carport och egen uppfart. Gästparkering finns längs med Ligustervägen.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Oförändrad avgift under 2015 och 2016.
En årlig höjning i takt med inflationen förväntas bli nödvändig framöver.

Övrigt

Välkommen till charmiga Kungsbacka. En levande stad norra Halland som lockar med både närhet till hav, natur och endast 25 minuters avstånd från storstaden Göteborg. Här finns ett levande nöjes- och kulturliv med bio, restauranger, caféer, butiker, ett vackert bibliotek, kulturhus och teater. Innerstaden runt torget består av gamla trähus och runt stadskärnan finns varierad arkitektur med gamla villaområden och både äldre och nyare hyreshus. Tack vare goda pendlingsmöjligheter både norr och söder ut expanderar bostäderna i kommunen med nya och moderna husbyggen och nya grannar.
För barnfamiljen finns ett flertal bra förskolor och grundskolor att välja mellan och aktiviteter för lediga dagar finns det gott om bland lekparker, fritidsanläggningar och golfbanor. För den som gillar sommar och bad är det alltid nära till havet eller någon av flertalet vackra badsjöar runt om i kommunen.

Tölö
Område har växt fram under de senaste 10-15 åren och har framförallt kommit att blivit ett populärt område för yngre familjer i Kungsbacka. Här finns nära till bra skolor och god kommunikation in till anslutningsbussar och pendeltåg finns strax i utkanten av området. Här bor man idag också nära till naturen i Östra Kungsbacka och även till både populära Kungsmässan, med över 90 butiker, och Hede Fashionoutlet (Freeport).

Här är det nära till flera stora livsmedelsbutiker och cykelavstånd till både centrala Kungsbacka, pendelstation och sjukhus.

Mer om föreningen
Föreningen äger fastigheten Kungsbacka Tölö 4:91 med 24 lägenheter i småhus i kedjehusform och radhusform. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Oförändrad avgift under 2015 och 2016.
En årlig höjning i takt med inflationen förväntas bli nödvändig framöver.

Under våren 2014 kom nya direktiv från Bokföringsnämnden och föreningen övergick från progressiv- till linjär avskrivningsmodell. Detta innebär att föreningen kan redovisa ett negativt resultat oavsett om den likvidmässiga förändringen i föreningen är positiv eller negativ. Den nya avskrivningsprincipen bedöms inte påverka avgiften de närmaste åren. För vidare information se gällande årsredovisning eller kontakta föreningen.

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift, men pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbelopp tas ut och betalas av köparen enligt föreningens stadgar.
Övrigt
Ekonomi

Månadsavgift

5 468 kr

I månadsavgiften ingår basutbud för TV. Utöver månadsavgiften till föreningen tillkommer samtliga driftkostnader för hushållet så som uppvärmning, V/A, renhållning och hushållsel. Dessa uppgår till ca 2000 kr/mån.

Hemförsäkring tillkommer. Observerar att som bostadsrättsinnehavare är ni skyldiga att utöver er hemförsäkring även teckna ett bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

ca 1 953 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 630 kr
Uppvärmning: 740 kr

Vatten/Avlopp: 445 kr
Renhållning: 138 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 154 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-06-23

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Kungsbacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg