1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Skåne län
  4. Malmö
  5. A1824433
 
KARTA
Stor gaveltrea med allt som familjen behöver

Bostadsrätt: Lägenhet på 91 m², Malmö


Granne med Pildammsparkens vackra och avkopplande oas, men med närhet till stadens puls, ligger sedan 1958 Hsb Brf Roxens hus på Falkmansgatan. Till våning tre tar man sig med trappa eller hiss där vi genom säkerhetsdörren välkomnas av 91,5 kvadratmeter med synnerligen välavvägd rumsfördelning. Placeringen i huset södra gavel medför ett rikligt ljusinsläpp som strömmar genom hela lägenheten och känsla av rymd och utrymme.

I entréhallen finns plats för det praktiska som avhängning och förvaring i garderob, men det estetiska tilltalar direkt och första intrycket av bostaden blir väldigt positiv när man blickar vidare längst hallen som kläds av vita bredspacklade väggar och ett stilrent klinkergolv i bruna toner. Lägenheten innehåller två bra sovrum (med möjlighet till tre). Master bedroom har plats för dubbelsäng och olika förvaringsmöjligheter i garderob eller byråer. Med fönster i väst har rummet vita väggar som bryts av med en blommig fondtapet som sätter prägel på rummet. Det andra sovrummet används idag som kombinerat arbets- och gästrum. Rummet vetter ut mot föreningens lummiga utemiljö och innehåller en fransk balkong vilket gör det praktiskt att öppna upp och låta luften strömma igenom lägenheten när man vill vädra. En efterfrågad detalj på bostäder av den här storleken är tillgången till två toaletter. Det besvaras genom ett stort badrum i helkaklat utförande med varma kulörer och utrustning vald med omsorg samt en gäst-wc som även den är helkaklat i vita och blåa toner. Köket erbjuder behändiga arbetsytor och förvaring på båda sidor med utrymme för matplats där emellan. Inredningen med rostfria vitvaror, ljusa skåpluckor i träfärg och mosaik i marinblå kulör, som stänkskydd mellan under- och överskåp i glas, träffar helt rätt. När man har gäster på besök eller nattat barnen passar det utmärkt att lyfta ut en flaska ur vinkylen och söka sig ut mot bostadens sällskapsdel. Efter att tidigare varit en fyrrummare (går att återställa), valde nuvarande ägare att öppna upp för att få ett härligt rum som kombinerar klassiskt vardagsrum i öppen planlösning med matrum . Perfekt för den stora familjen eller den som har för vana att ha gäster på besök. Från sällskapsrummet nås den inglasade balkongen som blir ett extrarum. Med väl tilltagna ytor ryms både stolar och bord med blomsterarrangemang som skapar en rofylld miljö som jag vet säljarna har uppskattat och spenderat flertalet timmar i.

Bostadens skick gör den redo att bara flytta in i utan att behöva tänka på renoveringar och underhåll. Till det adderar vi ett lugnt bostadsområde som omges av närheten till det som fyller upp vår vardag. Den avkopplade promenaden eller picknicken i vackra Pildammsparken eller varför inte dra på sig träningskläderna till motionsslingorna och utegymmen som finns runt om parken. Känslan och anspänningen som uppstår på matchdagen när stadens himmelsblå lag ska spela endast två stenkast bort. Har man inte säsongskort till MFFs matcher så blir man kanske frälst när man bor i området och ska stötta stadens representanter i såväl den inhemska ligan som de europeiska cuperna. För barnen finns förskolan som granne liksom Lorensborgsskolan för klass 1-6. När de kommit upp i åldern finns högstadiet på Dammfriskolan ca 1 km bort. Pendlaren finner goda kommunikationsmöjligheter med buss i direkt anslutning till bostaden och behöver man ta sig längre via tåg så tar det endast ett par minuter på cykeln för att nå Triangel stationen för vidare färd med tåg mot andra orter.

Varmt välkommen på visning!
Hall
Välkomnande entré med plats för avhängning och plats för förvaring i garderob. På golvet ligger ett brunt klinker och väggarna är bredspacklade och målade i vitt.

Badrum
Helkaklat badrum som renoverats under senaste åren tillsammans med resten av bostaden. Klinker och kakel går beigea toner med dekorlinje i varma kulörer. Utrustning: vägghängd wc, tvättställ, golvvärme och dusch med vikbara duschväggar. Trevlig dekorationshylla ovanför wc.

Gäst-wc
Helkaklat utförande med havskänsla i de vita och blåa tonerna i kakel och klinker. Utrustad med vägghängd wc som är placerad på en utbyggnad med avställningshylla, tvättställ med kommod och ovansittande spegel.

Kök
Inredningen går i träfärgade skåpluckor med förvaring i både över- och underskåp. Ovan bänkskiva i laminat sitter stänkskydd i mosaik. Rostfria maskiner och plats för matbord intill fönstret. Utrusning: Kyl/frys [Whirlpool] integrerad diskmaskin[Zanussi] och varmluftsugn med induktionshäll[Gorenje] samt vinkyl [Samsung]

Master Bedroom
Ett härligt rum med plats för dubbelsäng och separat förvaring. På golvet ligger parkett i ek medan väggarna släta och målade i vita toner som bryts av med en blommig fondtapet.

Sovrum
Praktiskt arbets-/gästrum eller perfekt åt barnet. Fin detalj som fransk balkong som vetter mot den gröna innergården föreningen förfogar över.

Vardagsrum/sällskapsrum
Knyter ihop vardagsrummet med det som tidigare var ett sovrum och bildar nu sammanhängande ytor för sällskap. Här finns plats för soffa och annat möblemang samt avskild matplats intill bostadens andra franska balkong. Fint parkettgolv samt vita släta väggar klär rummet på ett stilrent vis.

Inglasad balkong
Erbjuder generösa ytor för möblemang och dekoration. Vetter ut mot föreningens avkopplade innergård som präglas av lummiga träd och buskage samt gröna ytor. Blicka ut över trädtopparna där Malmö stadion synd på andra sidan eller vrid huvudet åt andra hållet så kan man nästan ta på Pildammsparken täta trädsamling.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 91,5 kvm

Utgångspris: 2 050 000 kr
Driftkostnad: ca 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Tillträde: Juni 2017

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband/Internet: HSB-bolina. Man tittar på eventuella kollektiva lösningar framåt. För denna bostaden så finns inte HSB-bolina som ett alternativ, nuv ägare är anslutna till ComHem.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Lorensborg

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Föreningen Brf Roxen består av 171 lägenheter och 13 lokaler och förvaltas av HSB. På fastigheten finns tre 8-våningshus med tillsammans 6 trapphus och ett enplanshus som är en lokal. Byggnaderna uppfördes 1958. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt där nuvarande avtal omförhandlas 2020.

Ekonomisk förvaltare är HSB
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Roxen

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Malmö

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Tappvattenstammar byttes på 80-talet
Fönsterna sattes in 1983 och är i bra skick enligt föreningen
2014 Yttertak Falkmansgatan 3, 5, 7
2014 Fasadrenovering tillsammans med byte av stuprör och hängrännor
2014-2015 Relining av avloppsstammar
2015 Byte avstängningsventiler för vatten, åtgärder körbanor/asfalt

Kommande renoveringar: Underhållsplanen löper på 20 år, varje år görs en besiktning för att uppdatera denna. Fastigheter och inventarier är i mycket gott skick.

Gemensamma utrymmen

Det finns två fina tvättstugor i varje hus. Den ena är för veckortvätt och det andra för s.k. stortvätt med torkrum och mangelrum.
Medlemmarna har tillgång till festlokal (gratis bokning), bastu, välutrustat gym och snickarverkstad. Miljöhus finns på gården för sopsortering.
Cyklar kan man placera i källaren i cykelrummet.
Föreningens ytterst trevliga innergård innehåller två stora grillplatser med tillhörande bord och bänkar. För barnen finns lekplats.

Parkering

Föreningen har garageplatser, både ovan och under mark, samt parkeringsplatser. Plats i garage ovan mark kostar 290 kr/månad, plats under mark kostar 260 kr/månad. Parkeringsplats kostar 95 kr/månad. Separat kölista tillämpas.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har en god och stabil ekonomi och arbetar med långtidsplaner, 10-årskalkyl och årsbudget. Styrelsen räknar med avgiftshöjningar på 2 % om året.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 050 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 269 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

I månadsavgiften ingår även BR-tilläggsförsäkring.

Driftkostnader

ca 350 kr/mån

Kommentar: Driftkostnaderna är schablonmässiga och kan variera beroende på avtal med leverantörer och individuell förbrukning.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 150 kr

Stor gaveltrea med allt som familjen behöver

Bostadsrätt: Lägenhet på 91 m², Malmö

MALMÖ

Bostadsrätt, Lägenhet, 2 050 000 kr 4 269 kr , 91


Granne med Pildammsparkens vackra och avkopplande oas, men med närhet till stadens puls, ligger sedan 1958 Hsb Brf Roxens hus på Falkmansgatan. Till våning tre tar man sig med trappa eller hiss där vi genom säkerhetsdörren välkomnas av 91,5 kvadratmeter med synnerligen välavvägd rumsfördelning. Placeringen i huset södra gavel medför ett rikligt ljusinsläpp som strömmar genom hela lägenheten och känsla av rymd och utrymme.

I entréhallen finns plats för det praktiska som avhängning och förvaring i garderob, men det estetiska tilltalar direkt och första intrycket av bostaden blir väldigt positiv när man blickar vidare längst hallen som kläds av vita bredspacklade väggar och ett stilrent klinkergolv i bruna toner. Lägenheten innehåller två bra sovrum (med möjlighet till tre). Master bedroom har plats för dubbelsäng och olika förvaringsmöjligheter i garderob eller byråer. Med fönster i väst har rummet vita väggar som bryts av med en blommig fondtapet som sätter prägel på rummet. Det andra sovrummet används idag som kombinerat arbets- och gästrum. Rummet vetter ut mot föreningens lummiga utemiljö och innehåller en fransk balkong vilket gör det praktiskt att öppna upp och låta luften strömma igenom lägenheten när man vill vädra. En efterfrågad detalj på bostäder av den här storleken är tillgången till två toaletter. Det besvaras genom ett stort badrum i helkaklat utförande med varma kulörer och utrustning vald med omsorg samt en gäst-wc som även den är helkaklat i vita och blåa toner. Köket erbjuder behändiga arbetsytor och förvaring på båda sidor med utrymme för matplats där emellan. Inredningen med rostfria vitvaror, ljusa skåpluckor i träfärg och mosaik i marinblå kulör, som stänkskydd mellan under- och överskåp i glas, träffar helt rätt. När man har gäster på besök eller nattat barnen passar det utmärkt att lyfta ut en flaska ur vinkylen och söka sig ut mot bostadens sällskapsdel. Efter att tidigare varit en fyrrummare (går att återställa), valde nuvarande ägare att öppna upp för att få ett härligt rum som kombinerar klassiskt vardagsrum i öppen planlösning med matrum . Perfekt för den stora familjen eller den som har för vana att ha gäster på besök. Från sällskapsrummet nås den inglasade balkongen som blir ett extrarum. Med väl tilltagna ytor ryms både stolar och bord med blomsterarrangemang som skapar en rofylld miljö som jag vet säljarna har uppskattat och spenderat flertalet timmar i.

Bostadens skick gör den redo att bara flytta in i utan att behöva tänka på renoveringar och underhåll. Till det adderar vi ett lugnt bostadsområde som omges av närheten till det som fyller upp vår vardag. Den avkopplade promenaden eller picknicken i vackra Pildammsparken eller varför inte dra på sig träningskläderna till motionsslingorna och utegymmen som finns runt om parken. Känslan och anspänningen som uppstår på matchdagen när stadens himmelsblå lag ska spela endast två stenkast bort. Har man inte säsongskort till MFFs matcher så blir man kanske frälst när man bor i området och ska stötta stadens representanter i såväl den inhemska ligan som de europeiska cuperna. För barnen finns förskolan som granne liksom Lorensborgsskolan för klass 1-6. När de kommit upp i åldern finns högstadiet på Dammfriskolan ca 1 km bort. Pendlaren finner goda kommunikationsmöjligheter med buss i direkt anslutning till bostaden och behöver man ta sig längre via tåg så tar det endast ett par minuter på cykeln för att nå Triangel stationen för vidare färd med tåg mot andra orter.

Varmt välkommen på visning!
Hall
Välkomnande entré med plats för avhängning och plats för förvaring i garderob. På golvet ligger ett brunt klinker och väggarna är bredspacklade och målade i vitt.

Badrum
Helkaklat badrum som renoverats under senaste åren tillsammans med resten av bostaden. Klinker och kakel går beigea toner med dekorlinje i varma kulörer. Utrustning: vägghängd wc, tvättställ, golvvärme och dusch med vikbara duschväggar. Trevlig dekorationshylla ovanför wc.

Gäst-wc
Helkaklat utförande med havskänsla i de vita och blåa tonerna i kakel och klinker. Utrustad med vägghängd wc som är placerad på en utbyggnad med avställningshylla, tvättställ med kommod och ovansittande spegel.

Kök
Inredningen går i träfärgade skåpluckor med förvaring i både över- och underskåp. Ovan bänkskiva i laminat sitter stänkskydd i mosaik. Rostfria maskiner och plats för matbord intill fönstret. Utrusning: Kyl/frys [Whirlpool] integrerad diskmaskin[Zanussi] och varmluftsugn med induktionshäll[Gorenje] samt vinkyl [Samsung]

Master Bedroom
Ett härligt rum med plats för dubbelsäng och separat förvaring. På golvet ligger parkett i ek medan väggarna släta och målade i vita toner som bryts av med en blommig fondtapet.

Sovrum
Praktiskt arbets-/gästrum eller perfekt åt barnet. Fin detalj som fransk balkong som vetter mot den gröna innergården föreningen förfogar över.

Vardagsrum/sällskapsrum
Knyter ihop vardagsrummet med det som tidigare var ett sovrum och bildar nu sammanhängande ytor för sällskap. Här finns plats för soffa och annat möblemang samt avskild matplats intill bostadens andra franska balkong. Fint parkettgolv samt vita släta väggar klär rummet på ett stilrent vis.

Inglasad balkong
Erbjuder generösa ytor för möblemang och dekoration. Vetter ut mot föreningens avkopplade innergård som präglas av lummiga träd och buskage samt gröna ytor. Blicka ut över trädtopparna där Malmö stadion synd på andra sidan eller vrid huvudet åt andra hållet så kan man nästan ta på Pildammsparken täta trädsamling.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 91,5 kvm

Utgångspris: 2 050 000 kr
Driftkostnad: ca 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Tillträde: Juni 2017

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband/Internet: HSB-bolina. Man tittar på eventuella kollektiva lösningar framåt. För denna bostaden så finns inte HSB-bolina som ett alternativ, nuv ägare är anslutna till ComHem.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Lorensborg

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Föreningen Brf Roxen består av 171 lägenheter och 13 lokaler och förvaltas av HSB. På fastigheten finns tre 8-våningshus med tillsammans 6 trapphus och ett enplanshus som är en lokal. Byggnaderna uppfördes 1958. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt där nuvarande avtal omförhandlas 2020.

Ekonomisk förvaltare är HSB
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Roxen

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Malmö

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Tappvattenstammar byttes på 80-talet
Fönsterna sattes in 1983 och är i bra skick enligt föreningen
2014 Yttertak Falkmansgatan 3, 5, 7
2014 Fasadrenovering tillsammans med byte av stuprör och hängrännor
2014-2015 Relining av avloppsstammar
2015 Byte avstängningsventiler för vatten, åtgärder körbanor/asfalt

Kommande renoveringar: Underhållsplanen löper på 20 år, varje år görs en besiktning för att uppdatera denna. Fastigheter och inventarier är i mycket gott skick.

Gemensamma utrymmen

Det finns två fina tvättstugor i varje hus. Den ena är för veckortvätt och det andra för s.k. stortvätt med torkrum och mangelrum.
Medlemmarna har tillgång till festlokal (gratis bokning), bastu, välutrustat gym och snickarverkstad. Miljöhus finns på gården för sopsortering.
Cyklar kan man placera i källaren i cykelrummet.
Föreningens ytterst trevliga innergård innehåller två stora grillplatser med tillhörande bord och bänkar. För barnen finns lekplats.

Parkering

Föreningen har garageplatser, både ovan och under mark, samt parkeringsplatser. Plats i garage ovan mark kostar 290 kr/månad, plats under mark kostar 260 kr/månad. Parkeringsplats kostar 95 kr/månad. Separat kölista tillämpas.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har en god och stabil ekonomi och arbetar med långtidsplaner, 10-årskalkyl och årsbudget. Styrelsen räknar med avgiftshöjningar på 2 % om året.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 050 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 269 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

I månadsavgiften ingår även BR-tilläggsförsäkring.

Driftkostnader

ca 350 kr/mån

Kommentar: Driftkostnaderna är schablonmässiga och kan variera beroende på avtal med leverantörer och individuell förbrukning.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 150 kr

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Malmö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg