1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Jönköpings län
  4. Jönköping
  5. A1763949
 
KARTA
4 rok, i historisk trävilla

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 63 m², Huskvarna, Jönköping


Unik bostad på många sätt med mycket charm. Egen ingång från markplan, uteplats, parkering på tomten och stor trädgård – mer villakänsla går knappast att hitta. Bostaden är en del av den storslagna Tornvillan som var Husqvarna ABs disponentvilla. Här bodde högt uppsatta tjänstemän som arbetade på vapenfabriken. 2008-2011 genomgick villan en totalrenovering och 2011 bildades en bostadsrättsförening med fem bostadsrätter. Lägenheten ligger i souterrängplanet som har utnyttjats maximalt med flexibla lösningar som lätt anpassas efter behov och önskemål. Du får en mycket låg månadsavgift då den endast baseras på boarean på 63,4 kvm. Biarean på 31,6 kvm som utgörs av lägenhetens inre delar får du på köpet! Inne i bostaden möts du av en välkomnande hall med direkt inblick mot det stora öppna köket med matplats. Här bjuds det gärna in till stora middagar och trevligt umgänge tack vare den öppna planlösningen. Vitt stilrent kök med gott om förvaring och rostfria vitvaror. Nästa del av bostaden har även den en stor öppen yta. Till höger finns ett rymligt vardagsrum som är perfekt för avkoppling. Det stora härliga fönstret med utsikt mot Jönköping och Vättern bjuder på magiska solnedgångar. Ytan till vänster har flexibel lösning med skenor i taket och draperi för att enkelt anpassas efter dina behov så som allrum med TV, extra sovrum, kontor etc. Sovrum 1 är avskilt beläget vidare in till vänster med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. I anslutning till allrummet når du ett rymligt helkaklat badrum i svart och vitt och utrustat med tvättmaskin. Sovrum 2 har nuvarande ägare har byggt och är perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Genomgående vitmålade väggar med inslag av fondväggar i mjuka färger. Parkettgolv i alla rum med golvvärme ger skön komfort. Förvaring finns i form av flertalet garderober, inredd klädkammare och förråd som finns i källaren med ingång precis bredvid ingången till bostaden. Här finns även gemensam tvättstuga och förråd. Den stensatta uteplatsen utanför entrén tillhör lägenheten. Du får dessutom ta del av en stor trädgård med fruktträd och möjlighet till odling. Tomten gränsar mot natur- och kulturrika Pustaleden där Huskvarnaån slingrar sig ner i ravinen med vackra fall och jättegrytor. P-plats ingår på gården, garage går att hyra om man önskar.

Kika gärna in på 3D-visningen och gå runt i bostaden samt titta på filmen som visar hela tomten och villan!
HALL
Välkomnande hall med ljusinsläpp från fönster i väster. Plats för avhängning direkt till höger följs av en stor garderob samt en bänk med förvaring. På golvet ligger klinkers med golvvärme med ovanpåliggande entrématta. Väggarna är vitmålade samt en mönstrad tapet.

KÖK
Stort och härligt kök som får rikligt med ljusinsläpp från tre vackra fönster med djupa fönsternischer i västerläge. Stilrent kök i vitt som har kombinerats med rostfria vitvaror, grå arbetsbänk samt gråmelerad stenmosaik som stänkskydd. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Gorenje -11), inbyggd ugn och mikro (Siemens -11), diskmaskin (Siemens -11), induktionshäll (Siemens -11), fläkt (Siemens -11) samt dubbelho med engreppsblandare. Spotlights i taket vid fönstren samt över och under överskåpen. Inbyggt vitrinskåp och städskåp (-15). På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Stort och härligt rum med ett fantastiskt fönster som ger rikligt med ljusinsläpp från väster och fin utsikt mot Jönköping och Vättern. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade samt har fått en fondvägg i härlig blå kulör.

ALLRUM / SOVRUM / KONTOR
Yta direkt till vänster efter köket. Här har nuvarande ägare monterat takskenor för rumsavdelning och satt upp ett passande draperi som används för att skärmas av vid behov. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 1
Mysigt sovrum som är enskilt beläget in till vänster i souterrängdelen. Plats ges för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Utrustat med en dubbelgarderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade samt en målad vägg i en mjuk grå kulör.

BADRUM
Rymligt helkaklat badrum i vitt och svart. Utrustat med wc, dusch med vikdörrar, kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar, överskåp, högskåp, tvättmaskin med kombinerad torktumlare (Hoover -14) samt golvvärme.

KLÄDKAMMARE
Inredd klädkammare med hyllor och upphängning. Belägen mellan badrum och sovrum 2.

SOVRUM 2
Ljust rum som passar utmärkt som barnrum, kontor eller gästrum. Plats ges åt en 90 cm säng och ytterligare möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

ÖVRIGT
Infällda halogenspotlights i alla rum förutom sovrummet.
Vattenburen golvvärme i alla rum förutom badrum där det är elburen golvvärme.
Egen stensatt uteplats direkt utanför entrén.
Gräsytan med utemöbler i hörnet på framsidan tillhör inte lägenheten utan är en allmän yta.
3 nya innerdörrar 2015, de vackra spegeldörrarna till hall och badrum har inte bytts ut.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: ca 63,4 kvm
Biarea: ca 31,6 kvm
Lägenhetsnummer: 1

Byggnadsår: 1907 (2008-2011)
Driftkostnad: ca 537 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Tillträde: Juni 2017
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. I samband med ombildningen mättes även bostaden upp av Anticimex. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnadssätt

Kommentar: Villan byggdes 1907 och byggdes om 2008-2011 i samband med ombildningen till bostadsrätt.

Tv/Internetanslutning

Ansluten till Wetternet

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme. Mekanisk frånluftsventilation och självdrag.

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Jönköping
Kommun: Jönköping
Område: Huskvarna - Söder

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 11 %

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Andelskommentar

Enligt bostadsrättsföreningen.

Om föreningen

Privat förening som ombildades 2011. Består av 5 lägenheter.
Tomten är ca 3684 m2. Finns flertalet äppelträd och körsbärsträd som ger rikligt med frukt.
De som bor i lägenheterna förväntas hjälpa till med snöskottning var 5e vecka då behov finns (snöslunga finns)
Gräset klipps till största delen av automover (installerad 2016) men det finns några små ytor som ska klippas var 5e vecka under sommaren. I övrigt hjälps de boende åt med löpande trädgårdsskötsel.

EKONOMI
Föreningen har 2016 minskat löpande utgifter med ca 100 000 SEK per år från 2016 och framåt. I och med detta har styrelsen beslutat att amortera 40 000 SEK per år för att öka likviditeten. De kvarstående 60 000 SEK avsätts i fond för renovering och underhåll av fastighet.
Följande besparingar har genomförts:
Omskrivning av ett av våra två lån (2 000 000 SEK) från ca 5,5% ränta till 1,4%. Årlig besparing ca 60 000 SEK. Det andra lånet på 1 000 000 ligger på samma räntenivå (1,4%) sedan tidigare.
Inköp av Automover (kostnad 27 000 SEK). Tidigare kostnad för gräsklippning ca 25 000 SEK per år.
Byte av redovisningsbyrå. Besparing ca 20 000 SEK per år.

Allmänt

Föreningens namn: Villagatan 7

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 0901

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Jönköping

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stambyte -85,
Bergvärme -08,
Nytt koppartak och målning av fasad -10,
Dränering och stensättning -11,

KOMMANDE RENOVERINGAR
Energideklaration och underhållsplan för fastigheten ska tas fram av anticimex i augusti 2016.
Ommålning av garage samt områden på husgrunden som är dåligt målade, hösten 2016.
Ljudisolering och brandklassning av trapphus (rör ej denna lägenhet), hösten 2016.
Brandtätning av genomförningar från källare in till souterränglägenheten hösten 2016.
Tak över entre till källare och souterränglägenhet hösten 2016.
Översyn av fönster på södra sidan av huset (kontakt tagen med Ryds glas men tidsplan ej beslutad).
Plocka ut oljepanna + tank ur källaren som inte ska användas framöver (ej använts i vinter då bergvärmen täckt hela behovet). Den plockas ut av brandsäkerhetsskäl samt för att frigöra mer utrymme i källaren.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns gemensam tvättstuga och gemensamt förråd. Cykelförvaring finns i garaget.

Parkering

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Garageplats kan eventuellt lösas om så önskas.
Övrigt
Ekonomi

Månadsavgift

3 250 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkeringsplats

Driftkostnader

ca 537 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 450 kr
Försäkring: 87 kr

4 rok, i historisk trävilla

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 63 m², Huskvarna, Jönköping

HUSKVARNA, JÖNKÖPING

Bostadsrätt, Lägenhet, 3 250 kr , 63


Unik bostad på många sätt med mycket charm. Egen ingång från markplan, uteplats, parkering på tomten och stor trädgård – mer villakänsla går knappast att hitta. Bostaden är en del av den storslagna Tornvillan som var Husqvarna ABs disponentvilla. Här bodde högt uppsatta tjänstemän som arbetade på vapenfabriken. 2008-2011 genomgick villan en totalrenovering och 2011 bildades en bostadsrättsförening med fem bostadsrätter. Lägenheten ligger i souterrängplanet som har utnyttjats maximalt med flexibla lösningar som lätt anpassas efter behov och önskemål. Du får en mycket låg månadsavgift då den endast baseras på boarean på 63,4 kvm. Biarean på 31,6 kvm som utgörs av lägenhetens inre delar får du på köpet! Inne i bostaden möts du av en välkomnande hall med direkt inblick mot det stora öppna köket med matplats. Här bjuds det gärna in till stora middagar och trevligt umgänge tack vare den öppna planlösningen. Vitt stilrent kök med gott om förvaring och rostfria vitvaror. Nästa del av bostaden har även den en stor öppen yta. Till höger finns ett rymligt vardagsrum som är perfekt för avkoppling. Det stora härliga fönstret med utsikt mot Jönköping och Vättern bjuder på magiska solnedgångar. Ytan till vänster har flexibel lösning med skenor i taket och draperi för att enkelt anpassas efter dina behov så som allrum med TV, extra sovrum, kontor etc. Sovrum 1 är avskilt beläget vidare in till vänster med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. I anslutning till allrummet når du ett rymligt helkaklat badrum i svart och vitt och utrustat med tvättmaskin. Sovrum 2 har nuvarande ägare har byggt och är perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Genomgående vitmålade väggar med inslag av fondväggar i mjuka färger. Parkettgolv i alla rum med golvvärme ger skön komfort. Förvaring finns i form av flertalet garderober, inredd klädkammare och förråd som finns i källaren med ingång precis bredvid ingången till bostaden. Här finns även gemensam tvättstuga och förråd. Den stensatta uteplatsen utanför entrén tillhör lägenheten. Du får dessutom ta del av en stor trädgård med fruktträd och möjlighet till odling. Tomten gränsar mot natur- och kulturrika Pustaleden där Huskvarnaån slingrar sig ner i ravinen med vackra fall och jättegrytor. P-plats ingår på gården, garage går att hyra om man önskar.

Kika gärna in på 3D-visningen och gå runt i bostaden samt titta på filmen som visar hela tomten och villan!
HALL
Välkomnande hall med ljusinsläpp från fönster i väster. Plats för avhängning direkt till höger följs av en stor garderob samt en bänk med förvaring. På golvet ligger klinkers med golvvärme med ovanpåliggande entrématta. Väggarna är vitmålade samt en mönstrad tapet.

KÖK
Stort och härligt kök som får rikligt med ljusinsläpp från tre vackra fönster med djupa fönsternischer i västerläge. Stilrent kök i vitt som har kombinerats med rostfria vitvaror, grå arbetsbänk samt gråmelerad stenmosaik som stänkskydd. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Gorenje -11), inbyggd ugn och mikro (Siemens -11), diskmaskin (Siemens -11), induktionshäll (Siemens -11), fläkt (Siemens -11) samt dubbelho med engreppsblandare. Spotlights i taket vid fönstren samt över och under överskåpen. Inbyggt vitrinskåp och städskåp (-15). På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Stort och härligt rum med ett fantastiskt fönster som ger rikligt med ljusinsläpp från väster och fin utsikt mot Jönköping och Vättern. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade samt har fått en fondvägg i härlig blå kulör.

ALLRUM / SOVRUM / KONTOR
Yta direkt till vänster efter köket. Här har nuvarande ägare monterat takskenor för rumsavdelning och satt upp ett passande draperi som används för att skärmas av vid behov. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 1
Mysigt sovrum som är enskilt beläget in till vänster i souterrängdelen. Plats ges för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Utrustat med en dubbelgarderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade samt en målad vägg i en mjuk grå kulör.

BADRUM
Rymligt helkaklat badrum i vitt och svart. Utrustat med wc, dusch med vikdörrar, kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar, överskåp, högskåp, tvättmaskin med kombinerad torktumlare (Hoover -14) samt golvvärme.

KLÄDKAMMARE
Inredd klädkammare med hyllor och upphängning. Belägen mellan badrum och sovrum 2.

SOVRUM 2
Ljust rum som passar utmärkt som barnrum, kontor eller gästrum. Plats ges åt en 90 cm säng och ytterligare möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

ÖVRIGT
Infällda halogenspotlights i alla rum förutom sovrummet.
Vattenburen golvvärme i alla rum förutom badrum där det är elburen golvvärme.
Egen stensatt uteplats direkt utanför entrén.
Gräsytan med utemöbler i hörnet på framsidan tillhör inte lägenheten utan är en allmän yta.
3 nya innerdörrar 2015, de vackra spegeldörrarna till hall och badrum har inte bytts ut.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: ca 63,4 kvm
Biarea: ca 31,6 kvm
Lägenhetsnummer: 1

Byggnadsår: 1907 (2008-2011)
Driftkostnad: ca 537 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Tillträde: Juni 2017
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Beskrivning: Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. I samband med ombildningen mättes även bostaden upp av Anticimex. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnadssätt

Kommentar: Villan byggdes 1907 och byggdes om 2008-2011 i samband med ombildningen till bostadsrätt.

Tv/Internetanslutning

Ansluten till Wetternet

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme. Mekanisk frånluftsventilation och självdrag.

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Jönköping
Kommun: Jönköping
Område: Huskvarna - Söder

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 11 %

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Andelskommentar

Enligt bostadsrättsföreningen.

Om föreningen

Privat förening som ombildades 2011. Består av 5 lägenheter.
Tomten är ca 3684 m2. Finns flertalet äppelträd och körsbärsträd som ger rikligt med frukt.
De som bor i lägenheterna förväntas hjälpa till med snöskottning var 5e vecka då behov finns (snöslunga finns)
Gräset klipps till största delen av automover (installerad 2016) men det finns några små ytor som ska klippas var 5e vecka under sommaren. I övrigt hjälps de boende åt med löpande trädgårdsskötsel.

EKONOMI
Föreningen har 2016 minskat löpande utgifter med ca 100 000 SEK per år från 2016 och framåt. I och med detta har styrelsen beslutat att amortera 40 000 SEK per år för att öka likviditeten. De kvarstående 60 000 SEK avsätts i fond för renovering och underhåll av fastighet.
Följande besparingar har genomförts:
Omskrivning av ett av våra två lån (2 000 000 SEK) från ca 5,5% ränta till 1,4%. Årlig besparing ca 60 000 SEK. Det andra lånet på 1 000 000 ligger på samma räntenivå (1,4%) sedan tidigare.
Inköp av Automover (kostnad 27 000 SEK). Tidigare kostnad för gräsklippning ca 25 000 SEK per år.
Byte av redovisningsbyrå. Besparing ca 20 000 SEK per år.

Allmänt

Föreningens namn: Villagatan 7

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 0901

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Jönköping

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stambyte -85,
Bergvärme -08,
Nytt koppartak och målning av fasad -10,
Dränering och stensättning -11,

KOMMANDE RENOVERINGAR
Energideklaration och underhållsplan för fastigheten ska tas fram av anticimex i augusti 2016.
Ommålning av garage samt områden på husgrunden som är dåligt målade, hösten 2016.
Ljudisolering och brandklassning av trapphus (rör ej denna lägenhet), hösten 2016.
Brandtätning av genomförningar från källare in till souterränglägenheten hösten 2016.
Tak över entre till källare och souterränglägenhet hösten 2016.
Översyn av fönster på södra sidan av huset (kontakt tagen med Ryds glas men tidsplan ej beslutad).
Plocka ut oljepanna + tank ur källaren som inte ska användas framöver (ej använts i vinter då bergvärmen täckt hela behovet). Den plockas ut av brandsäkerhetsskäl samt för att frigöra mer utrymme i källaren.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns gemensam tvättstuga och gemensamt förråd. Cykelförvaring finns i garaget.

Parkering

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Garageplats kan eventuellt lösas om så önskas.
Övrigt
Ekonomi

Månadsavgift

3 250 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkeringsplats

Driftkostnader

ca 537 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 450 kr
Försäkring: 87 kr

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Jönköping

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg