1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Södertälje
  5. A1669642
 
KARTA
Välkommen till en välplanerad trerummare i populära Fogdetorp!

Bostadsrätt: Lägenhet på 87 m², Södertälje


Välkommen till en välplanerad trerummare i populära Fogdetorp! Detta boende är till för dig som uppskattar social yta i vardagsrum. Lägenheten erbjuder dig nämligen ett otroligt rymligt vardagsrum som inrymmer både matplats och större soffhörna intill den inglasade balkongen med infravärme. Fogdetorp är perfekt för den som uppskattar lugn och trygghet. Närheten till livsmedelsaffär, natur, kommunikationer samt skolor och daghem är ytterligare fördelar. Välkomna hem! OBS! NY VISNINGSTID!
HALL
Entré sker in genom säkerhetsdörr till en välkomnande hall. Här finns det plats för eventuell hallmöbel om så önskas och avhängning för kläder direkt till vänster. I hallen finns även en mindre garderob.

BADRUM
Från hallen når man lägenhetens badrum. Här är det ljus våtrumsmatta på golv och vita kakelväggar. Badrummet inrymmer wc, toppmatad tvättmaskin (whirlpool), handfat, spegelskåp och badkar.

KÖK
Lägenhetens kök når man från den inre hallen. Ett kök i äldre stil som är fint bevarat. Luckor är ommålade av nuvarande ägare i en gul ton. Vitt kakel ovanför arbetsytorna. Invid fönstret finns plats för matbord.
I utrustningsväg finns spis, spisfläkt, kyl i full höjd och frys samt en bänkdiskmaskin.

VARDAGSRUM
Något som verkligen uppskattas i dessa välplanerade lägenheter är det väl tilltagna vardagsrummet som har stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp och vackert parkettgolv. Här får finns utrymme för både matplats och en stor soffhörna. Från vardagsrummet når man ut till balkongen som har trall och infravärmare. Här kan du njuta av solen från lunchtid till senare på kvällen.

SOVRUM
Två sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng. Det ena sovrummet har hela sju stycken garderober i rummet. Båda sovrummen har laminatgolv.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 87 kvm
Lägenhetsnummer: 56

Utgångspris: 1 595 000 kr
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: ca 150 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Fastigheten har bredband, IP-telefoni och digital-TV via C-Sam som ingår i avgiften (basutbud).
För utbud se www.c-sam.se

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Södertälje
Område: Fogdetorp

Visa mer om bostaden

Omgivning

Söker ni ett lugnt och tryggt boende både vad gäller läge och förening så är detta något för er. Det här är en av HSB´s äldsta föreningar med ett stort antal lägenheter, 378 st.

Fogdetorp ligger naturskönt med skogen inpå knuten. Biltrafiken inom området är minimal då Rosenhöjdsvägen saknar genomfartstrafik, tryggt inte minst för barnen. Inom promenadavstånd finns Coop, postombud och Weda köpcenter med matvarubutiker mm. Närlivsbutik finns nedanför backen på ca 500 meters avstånd. Servicelinjen har en hållplats mitt i Fogdetorp.
I närområdet finns även skolor, gymnasium och flertalet förskolor.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,28997

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningens nio stycken bostadshus med 42 lägenheter i vardera hus byggdes under åren 1967-1968
Föreningen har en egen hemsida: http://www.fogdetorp.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fogdetorp, HSB

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Södertälje

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2011: -Renovering av föreningens bastu. Spolning avloppsstammar.
2010: -Nya porttelefoner installerades.
2009: -Renovering av elen i lägenheterna. I samband med detta har man förhandlat fram ett förmånligt avtal där man endast betalar för den faktiska förbrukningen. Denna kostnad kommer tillsammans med månadsavgiften.
2006: -Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna.
Målning av balkongfönster och dörr. Uppsättning av plåt i tak i varmgarage.
Utbyte av garageportar till kallgarage.
2005: -Utbyte av justerventiler för värme. Utbyte av radiatorventiler och termostater i samtliga lägenheter.
2004: -Nytt styrsystem för värme och vatten. OVK-besiktning. Utbyte av frånluftsfläktar i samtliga hus. Utbyte av styr och reglerutrustning i undercentraler.
2003: -Utbyte av värmeväxlare, pumpar och ventiler i undercentraler.
Ombyggnad av shuntgrupp för trapphusaggregat. Utbyte av lås i samtliga lägenhetsdörrar. Installation av nödbelysning i trapphus.
Installation av ny belysning och uppsättning av plåt i tak i kallgarage.
2002: -Uppsättning av skyddsgaller runt kallgarage. Rensning av avloppsstammar. Anskaffning av grovtvättmaskin. Utbyte av torkskåp i samtliga tvättstugor.
2001: -Utbyte av värmeväxlare för fjärrvärme. Målning och utbyte av belysning i varmgarage. Installation av fastighetsnät för bredband och telefoni. Uppgradering av nätet för ComHem.
2000: -Ny golvbeläggning i kallgarage

Kommande renoveringar: Föreningen har en 40-årig underhållsplan utifrån vilken underhåll av fastigheterna utförs..
För tillfället renoveras föreningens samtliga hissar. Beräknas vara färdigställt v. 44. Efter det kommer det att påbörjas ett arbete med renovering av fönster och fasader, byggstart är i dagsläget oklart.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: I varje hus finns det två st tvättstugor med två tvättmaskiner i varje samt torktumlare och torkskåp.
I Rv 20 finns en gemensam grovtvättstuga för grovtvätt t ex mattor och filtar mm. Grovtvättstugan är tillgänglig för alla boende inom föreningen.
Bokning av tvättstuga görs via Aptustavlorna eller genom föreningens hemsida. Tiderna är uppdelade i tvåtimmarspass och ett tretimmarspass mellan kl. 6:00 och 23:00. Det går att boka max 3 tvättpass i taget.

Bastu: I Rv 23 finns bastu och relax som renoverades 2011.

Gym: I Rv 26 finns ett gym med både fria vikter och maskiner. I det lilla träningsrummet finns även roddmaskin, trappmaskin och uppvärmningscykel. Detta ger möjlighet till lättillgänglig träning för hela kroppen.

Träningslokal: Rv 30 finns en lokal för att träna med lättare redskap. Det finns cyklar, hantlar, gummiband, pilatesbollar och step-up brädor. I denna lokal finns det även möjlighet att genomföra gruppträning för ca 10 personer. Tidigare har medlemmar anordnat både yoga och core.
I det lilla träningsrummet finns löpband och crosstrainer.

Pingisrum: I Rv 22 finns det ett pingisrum.

Pub: I Rv 25 finns en samlingslokal som kallas för Puben. Den är lämplig för sällskap upp till ca 20 personer. Det finns porslin, kylskåp, ugn och diskmaskin men ingen spis.

Samlingsrum: I Rv 24 finns en trevlig samlingslokal som rymmer ett 30-tal gäster. Alla medlemmar får utan kostnad hyra lokalen. Enda kravet är att någon, som är över 18 år, ansvarar för att ordningsreglerna följs.
I lokalen finns ett kök som är komplett utrustat med spis, kylskåp, mikrovågsugn och diskmaskin. Även glas, porslin och bestick finns att tillgå.
Lokalen är inte tillgänglig för bokning på nyårsafton.

Övernattningsrum: I Rv 28 finns ett övernattningsrum för gäster till boende i föreningen. Kostnad för att nyttja gästrummet är 100 kr/natt och det betalas till vicevärden under besökstiden på vicevärdskontoret i Rv 23. I övernattningsrummet finns ett pentry med microvågsugn, kaffebryggare m.m. Det finns 6 stycken sängplatser.

Biljardrum: I Rv 20 finns ett biljardbord. Lokalansvarig Magnus Westerlund, som bor i Rv 20, lär gärna ut teknik och regler efter överenskommelse med honom. I lokalen finns även regler för de vanligaste spelen.

Parkering

Föreningen har följande parkeringsplatser att hyra:
Parkeringsplats utomhus för 80kr/månad.
Parkeringsplats utomhus med el 150kr/månad.
Parkeringsplats kallgarage 200kr/månad.
Parkeringsplats kallgarage med el 270kr/månad.
Parkeringsplats varmgarage 350kr/månad.
Parkeringsplats MC i varmgarage 150kr/månad.
Parkeringsplats moped i varmgarage 125kr/månad.
Det är generellt ingen kö till parkeringsplats utomhus, kortare kö till garage/el platser.

Parkeringsärenden hänvisas till vår vicevärd Malin Pärlstål. 08-550 169 66.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftshöjningar är planerade för 2016. Styrelsen bedriver budgetarbete i november och efter att budget för nästkommande räkenskapsår är lagd fattas beslut om eventuella avgiftshöjningar.

Övrigt

Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.
Observera att elavtal sker via föreningen vilket gör att de boende i föreningen slipper den fasta kostnaden för el.

Besök gärna föreningens egen hemsida: http://www.fogdetorp.se/

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köpare och säljare efter avslutad budgivning.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 595 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 295 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

ca 150 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 150 kr

Välkommen till en välplanerad trerummare i populära Fogdetorp!

Bostadsrätt: Lägenhet på 87 m², Södertälje

SÖDERTÄLJE

Bostadsrätt, Lägenhet, 1 595 000 kr 4 295 kr , 87


Välkommen till en välplanerad trerummare i populära Fogdetorp! Detta boende är till för dig som uppskattar social yta i vardagsrum. Lägenheten erbjuder dig nämligen ett otroligt rymligt vardagsrum som inrymmer både matplats och större soffhörna intill den inglasade balkongen med infravärme. Fogdetorp är perfekt för den som uppskattar lugn och trygghet. Närheten till livsmedelsaffär, natur, kommunikationer samt skolor och daghem är ytterligare fördelar. Välkomna hem! OBS! NY VISNINGSTID!
HALL
Entré sker in genom säkerhetsdörr till en välkomnande hall. Här finns det plats för eventuell hallmöbel om så önskas och avhängning för kläder direkt till vänster. I hallen finns även en mindre garderob.

BADRUM
Från hallen når man lägenhetens badrum. Här är det ljus våtrumsmatta på golv och vita kakelväggar. Badrummet inrymmer wc, toppmatad tvättmaskin (whirlpool), handfat, spegelskåp och badkar.

KÖK
Lägenhetens kök når man från den inre hallen. Ett kök i äldre stil som är fint bevarat. Luckor är ommålade av nuvarande ägare i en gul ton. Vitt kakel ovanför arbetsytorna. Invid fönstret finns plats för matbord.
I utrustningsväg finns spis, spisfläkt, kyl i full höjd och frys samt en bänkdiskmaskin.

VARDAGSRUM
Något som verkligen uppskattas i dessa välplanerade lägenheter är det väl tilltagna vardagsrummet som har stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp och vackert parkettgolv. Här får finns utrymme för både matplats och en stor soffhörna. Från vardagsrummet når man ut till balkongen som har trall och infravärmare. Här kan du njuta av solen från lunchtid till senare på kvällen.

SOVRUM
Två sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng. Det ena sovrummet har hela sju stycken garderober i rummet. Båda sovrummen har laminatgolv.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 87 kvm
Lägenhetsnummer: 56

Utgångspris: 1 595 000 kr
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: ca 150 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Fastigheten har bredband, IP-telefoni och digital-TV via C-Sam som ingår i avgiften (basutbud).
För utbud se www.c-sam.se

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Södertälje
Område: Fogdetorp

Visa mer om bostaden

Omgivning

Söker ni ett lugnt och tryggt boende både vad gäller läge och förening så är detta något för er. Det här är en av HSB´s äldsta föreningar med ett stort antal lägenheter, 378 st.

Fogdetorp ligger naturskönt med skogen inpå knuten. Biltrafiken inom området är minimal då Rosenhöjdsvägen saknar genomfartstrafik, tryggt inte minst för barnen. Inom promenadavstånd finns Coop, postombud och Weda köpcenter med matvarubutiker mm. Närlivsbutik finns nedanför backen på ca 500 meters avstånd. Servicelinjen har en hållplats mitt i Fogdetorp.
I närområdet finns även skolor, gymnasium och flertalet förskolor.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,28997

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningens nio stycken bostadshus med 42 lägenheter i vardera hus byggdes under åren 1967-1968
Föreningen har en egen hemsida: http://www.fogdetorp.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fogdetorp, HSB

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Södertälje

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2011: -Renovering av föreningens bastu. Spolning avloppsstammar.
2010: -Nya porttelefoner installerades.
2009: -Renovering av elen i lägenheterna. I samband med detta har man förhandlat fram ett förmånligt avtal där man endast betalar för den faktiska förbrukningen. Denna kostnad kommer tillsammans med månadsavgiften.
2006: -Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna.
Målning av balkongfönster och dörr. Uppsättning av plåt i tak i varmgarage.
Utbyte av garageportar till kallgarage.
2005: -Utbyte av justerventiler för värme. Utbyte av radiatorventiler och termostater i samtliga lägenheter.
2004: -Nytt styrsystem för värme och vatten. OVK-besiktning. Utbyte av frånluftsfläktar i samtliga hus. Utbyte av styr och reglerutrustning i undercentraler.
2003: -Utbyte av värmeväxlare, pumpar och ventiler i undercentraler.
Ombyggnad av shuntgrupp för trapphusaggregat. Utbyte av lås i samtliga lägenhetsdörrar. Installation av nödbelysning i trapphus.
Installation av ny belysning och uppsättning av plåt i tak i kallgarage.
2002: -Uppsättning av skyddsgaller runt kallgarage. Rensning av avloppsstammar. Anskaffning av grovtvättmaskin. Utbyte av torkskåp i samtliga tvättstugor.
2001: -Utbyte av värmeväxlare för fjärrvärme. Målning och utbyte av belysning i varmgarage. Installation av fastighetsnät för bredband och telefoni. Uppgradering av nätet för ComHem.
2000: -Ny golvbeläggning i kallgarage

Kommande renoveringar: Föreningen har en 40-årig underhållsplan utifrån vilken underhåll av fastigheterna utförs..
För tillfället renoveras föreningens samtliga hissar. Beräknas vara färdigställt v. 44. Efter det kommer det att påbörjas ett arbete med renovering av fönster och fasader, byggstart är i dagsläget oklart.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: I varje hus finns det två st tvättstugor med två tvättmaskiner i varje samt torktumlare och torkskåp.
I Rv 20 finns en gemensam grovtvättstuga för grovtvätt t ex mattor och filtar mm. Grovtvättstugan är tillgänglig för alla boende inom föreningen.
Bokning av tvättstuga görs via Aptustavlorna eller genom föreningens hemsida. Tiderna är uppdelade i tvåtimmarspass och ett tretimmarspass mellan kl. 6:00 och 23:00. Det går att boka max 3 tvättpass i taget.

Bastu: I Rv 23 finns bastu och relax som renoverades 2011.

Gym: I Rv 26 finns ett gym med både fria vikter och maskiner. I det lilla träningsrummet finns även roddmaskin, trappmaskin och uppvärmningscykel. Detta ger möjlighet till lättillgänglig träning för hela kroppen.

Träningslokal: Rv 30 finns en lokal för att träna med lättare redskap. Det finns cyklar, hantlar, gummiband, pilatesbollar och step-up brädor. I denna lokal finns det även möjlighet att genomföra gruppträning för ca 10 personer. Tidigare har medlemmar anordnat både yoga och core.
I det lilla träningsrummet finns löpband och crosstrainer.

Pingisrum: I Rv 22 finns det ett pingisrum.

Pub: I Rv 25 finns en samlingslokal som kallas för Puben. Den är lämplig för sällskap upp till ca 20 personer. Det finns porslin, kylskåp, ugn och diskmaskin men ingen spis.

Samlingsrum: I Rv 24 finns en trevlig samlingslokal som rymmer ett 30-tal gäster. Alla medlemmar får utan kostnad hyra lokalen. Enda kravet är att någon, som är över 18 år, ansvarar för att ordningsreglerna följs.
I lokalen finns ett kök som är komplett utrustat med spis, kylskåp, mikrovågsugn och diskmaskin. Även glas, porslin och bestick finns att tillgå.
Lokalen är inte tillgänglig för bokning på nyårsafton.

Övernattningsrum: I Rv 28 finns ett övernattningsrum för gäster till boende i föreningen. Kostnad för att nyttja gästrummet är 100 kr/natt och det betalas till vicevärden under besökstiden på vicevärdskontoret i Rv 23. I övernattningsrummet finns ett pentry med microvågsugn, kaffebryggare m.m. Det finns 6 stycken sängplatser.

Biljardrum: I Rv 20 finns ett biljardbord. Lokalansvarig Magnus Westerlund, som bor i Rv 20, lär gärna ut teknik och regler efter överenskommelse med honom. I lokalen finns även regler för de vanligaste spelen.

Parkering

Föreningen har följande parkeringsplatser att hyra:
Parkeringsplats utomhus för 80kr/månad.
Parkeringsplats utomhus med el 150kr/månad.
Parkeringsplats kallgarage 200kr/månad.
Parkeringsplats kallgarage med el 270kr/månad.
Parkeringsplats varmgarage 350kr/månad.
Parkeringsplats MC i varmgarage 150kr/månad.
Parkeringsplats moped i varmgarage 125kr/månad.
Det är generellt ingen kö till parkeringsplats utomhus, kortare kö till garage/el platser.

Parkeringsärenden hänvisas till vår vicevärd Malin Pärlstål. 08-550 169 66.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftshöjningar är planerade för 2016. Styrelsen bedriver budgetarbete i november och efter att budget för nästkommande räkenskapsår är lagd fattas beslut om eventuella avgiftshöjningar.

Övrigt

Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.
Observera att elavtal sker via föreningen vilket gör att de boende i föreningen slipper den fasta kostnaden för el.

Besök gärna föreningens egen hemsida: http://www.fogdetorp.se/

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köpare och säljare efter avslutad budgivning.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 595 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 295 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

ca 150 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 150 kr

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Södertälje

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg