1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Solna
  5. A1523486
 
KARTA
Inbjudande och ljus gaveltrea, högt upp i huset med södervänd balkong!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 70 m², Solna


Välkomna till denna ljusa gaveltrea med stor potential i Råsunda / Vireberg! Välplanerad med fönster åt två väderstreck och en härlig södervänd balkong, högt och fritt. Här kan man ostört koppla av i solen många timmar från morgon till kväll. Rymlig med plats för exempelvis bord, flera sittplatser och krukväxter. Bostaden har en attraktiv planlösning med stora fönster mot både syd och väst. På gaveln, högt upp på plan 5 garanteras rikligt med ljusinsläpp och fri utsikt. Sovrummen är stora med insynsfria fönster. Båda två rymmer dubbelsängar och utrymme finns även för nattduksbord och garderober. Vardagsrummet är stort och domineras av en hög och fri utsikt mot sydost. Plats för rejäl soffgrupp, bord och många olika möbleringslösningar. Den inre hallen rymmer en alkov, perfekt för att placera exempelvis en arbetshörna eller sätta in extra garderober. Det höga läget på gaveln i huset skapar ett väldigt bra ljusinsläpp, så man riskerar inte att missa solen när den väl visar sig under vinterhalvåret.

Fastigheten är i mycket gott skick och har genomgått ett stambyte år 2010. Dessutom har man genomfört många av de tyngre och kostsammare renoveringarna. Säkerhetsdörrar har även blivit installerade.

Bostaden finner man i lugna och barnvänliga Vireberg. Lekpark för barnen finns bakom husknuten och populära Skytteholmsparken med studsmattor, bassäng, minifotbollsplan och hittar man på andra sidan vägen. Närhet till Solna centrum och Sundbyberg. Från Virebergsvägen 14 har man promenadavstånd till flera tunnelbanestationer, (Solna C, Sundbybergs station och Näckrosen) samt Mall of Scandinavia. Att cykla in till stan tar ca 15-20 minuter. Sundbybergs station erbjuder pendeltåg, fjärrtåg, tvärbana och ett stort antal busslinjer. Fastighetens centrala läge gör att man enkelt kan dra nytta av det stora serviceutbud som både Solna och Sundbyberg erbjuder.

Varmt välkomna till Virebergsvägen 14!
ENTRÉ med grå klinker, ljust parkettgolv, ljusa väggar och kapphylla för för ytterkläder.

HALL med ljust parkettgolv och ljusa väggar, gott om förvaringsmöjligheter i tre stora garderober. Här finns en extra infälld yta, perfekt för exempelvis en arbetshörna eller dylikt.

BADRUM med ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Stambytt 2010. Duschvägg med plats för badkar om så önskas. Handdukstork, WC stol, Badrumsskåp med spotlights över handfat.

SOVRUM 1 med mörkt laminatgolv, ljusa väggar samt två garderober. Lägre byrå emellan, perfekt utrymme för TV.. Väl tilltaget rum med plats för dubbelsäng, (+160) cm och insynsfritt fönster i mot grönskan utanför.

KÖK med ljust parkettgolv, vitmålade över och underskåp samt arbetsyta på massiv bänkskiva i ek. Goda förvaringsmöjligheter i över och underskåp och Fullt utrustat med kyl/frys, mikro, spis och kolfilter fläkt i rostfritt. Matplats för fyra till sex vid insynsfritt fönster med grönskande träd utanför.

VARDAGSRUM med ljust parkettgolv och ljusa väggar, Väl tilltaget med gott om utrymme. Plats för stor soffgrupp och soffbord, matbord för större bjudningar och övrigt önskat möblemang. Här bjuds det även på helt fri helt fri utsikt i princip utan insyn. Utgång mot balkong med stora fönsterpartier i söderläge samt ett rejält fönsterparti åt sydost

SOVRUM 2 med mörkt laminatgolv och ljusa väggar samt en infälld garderob. Plats för dubbelsäng, (+160), med nattduksbord och fönster i söderläge mot balkong.

BALKONG i perfekt solläge mot sydväst. Plats för både stolar och planteringar. Trätrall på golv och höjden på 5 tr bjuder på en öppen och fri utsikt.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 70 kvm
Lägenhetsnummer: 154

Utgångspris: 2 895 000 kr
Byggnadsår: 1954
Driftkostnad: ca 453 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong om ca 6 m², läge sydväst.

Tv/Internetanslutning

Föreningen har tecknat avtal med Bredbandsbolaget om gruppanslutning via fiber.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Solna
Område: Råsunda Vireberg

Omgivning

NÄROMRÅDET

Lägenheten är belägen i populära Vireberg, granne med gamla Råsunda och nära centrala Sundbyberg.
Kort promenad till utmärkta kommunikationer och grönområden.
Solna Centrum, centrala Sundbyberg och Näckrosen / Råsundavägen bjuder tillsammans på ett rikt utbud av butiker, restauranger, pubar och service.
Även nya Tuletorget, Signalfabriken och Mall of Scandinavia finns inom promenadavstånd.
Kring Gamla Filmstaden i Råsunda finns det flera restauranger, serviceinrättningar, gym och en K-märkt SF biograf med tre salonger.
Flera skolor, förskolor och dagis finns i närheten. Exempelvis har man Råsundaskolan och Ekensbergsskolan alldeles runt knuten.
I närområdet finner man även trevliga promenad- och joggingstråk runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön, (ca 5 km). Närliggande Skytteholmsparken bjuder på hundgårdar, stora öppna gräsytor samt roliga lekplatser för barn med bad, studsmattor, minifotbollsplan med mera.
Det är även nära till Nationalstadsparken (Hagaparken) där bland annat Fjärilshuset, Koppartälten från slutet av 1700-talet och Koppartältens värdshus ligger. I Hagaparken finns även möjlighet till fina promenader runt Brunnsviken och vidare ner mot Ulriksdals slott och slottsparken. Här finner man bland annat orangeriet och Ulriksdals värdshus samt Rappnes handelsträdgård.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1.495
Andel av månadsavgift: 1.462841

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 445 kr

Om föreningen

Föreningens fastighet Ekensberg 4 bebyggdes 1954 och är belägen i Solna kommun, Tomtareal 3613 m2, total yta är 5264 m2 och bostadsytan är 4822 m2. Fastigheten består av 70 lägenheter varav 66 bostadsrätter och fyra hyresrätter. Dolda tillgångar finns i de kvarvarande hyresrätterna som tillfaller föreningen när de ombildas. Föreningen har genomfört många större renoveringar under den senaste tiden, bland annat stambytet 2010. Vidare kommer en renovering av trapphuset att genomföras. Tomten friköptes 1997.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ekensberg 4

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1505

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Solna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2009-10 Komplett stambyte, (kök och badrumsstammar).
2010 Ny fjärrvärmeanläggning
2011 Nya stamventiler (värme)
2011 Godkänd obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2012 Dränering av norra gaveln
2013 Renovering av lekpark
2013 Tak
2013 Fasad
2013 Installation av 3-glas fönster, (2+1).
2013 balkonger
2013 Iordningställande av två takterrasser, (tidigare piskbalkonger).
2014 Nya grundvattenpumpar
2016 Stamspolning
2016 el uppgradering, 1-fas till 3-fas.

Kommande renoveringar: Inga större renoveringar beslutade i nuläget.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.
Fin gemensam tvättstuga med två rum, i vardera finns två moderna tvättmaskiner, en centrifug och en torktumlare. Till vardera tvättstuga hör även ett torkrum med effektiva torkaggregat.
Föreningen har ett gemensamt cykelrum och barnvagnsrum.
Föreningen har ett fint motionsrum i ett av de tidigare mangelrummen i tvättstugan.
Längst in i gången bredvid matkällarförråden i port nr 14 är föreningens snickeri inrymt, föreningen har även tillgång till ett bibliotek.

Parkering

Husets garage har sin infart från kortsidan mot Virebergsvägen och har 14 st garageplatser (kostnad 770 kr/månad) och 3- 4 mc-platser (480 kr/månad). I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna och en ledig MC-platserna.

I övrigt gäller boendeparkering på Virebergs och Ekensbergsgatan. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, kvartalskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel. 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftshöjningar i nuläget.

Kommunikationer

Utmärkta kommunikationer finns med T-bana (Näckrosen, Solna Centrum eller Sundbyberg station), endast ca 6 minuters promenad från porten. Med den blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 min till Kista C och från Sundbybergs station går fjärrtåg till Mälardalen, pendeltågets Bålstalinje samt tvärbanan. Flertalet busslinjer stannar på Frösundaleden med riktning mot Bromma, Danderyd, Bergshamra och universitetet. Längs Frösundaleden finner man även en tvärbanestation. Den trafikerar sträckan Alvik - Solna station där anslutning finns till pendeltågets Uppsala linje. Vid Solna station går även buss 515 tar en till city på ca 15 min via Sveavägen. Den cykelburne är igenom tullarna vid s:t Eriksplan på ca 15-20 minuter via Solnavägen.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 895 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 110 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 581 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Kabel-TV tillkommer med 66 kr / månad och snabbt internet från Bredbandsbolaget via fiber tillkommer med 165 kr / mån.

.

Driftkostnader

ca 453 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 270 kr
Försäkring: 183 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 131 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Energideklaration utförd: 2008-11-28

Inbjudande och ljus gaveltrea, högt upp i huset med södervänd balkong!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 70 m², Solna

SOLNA

Bostadsrätt, Lägenhet, 2 895 000 kr 4 581 kr , 70


Välkomna till denna ljusa gaveltrea med stor potential i Råsunda / Vireberg! Välplanerad med fönster åt två väderstreck och en härlig södervänd balkong, högt och fritt. Här kan man ostört koppla av i solen många timmar från morgon till kväll. Rymlig med plats för exempelvis bord, flera sittplatser och krukväxter. Bostaden har en attraktiv planlösning med stora fönster mot både syd och väst. På gaveln, högt upp på plan 5 garanteras rikligt med ljusinsläpp och fri utsikt. Sovrummen är stora med insynsfria fönster. Båda två rymmer dubbelsängar och utrymme finns även för nattduksbord och garderober. Vardagsrummet är stort och domineras av en hög och fri utsikt mot sydost. Plats för rejäl soffgrupp, bord och många olika möbleringslösningar. Den inre hallen rymmer en alkov, perfekt för att placera exempelvis en arbetshörna eller sätta in extra garderober. Det höga läget på gaveln i huset skapar ett väldigt bra ljusinsläpp, så man riskerar inte att missa solen när den väl visar sig under vinterhalvåret.

Fastigheten är i mycket gott skick och har genomgått ett stambyte år 2010. Dessutom har man genomfört många av de tyngre och kostsammare renoveringarna. Säkerhetsdörrar har även blivit installerade.

Bostaden finner man i lugna och barnvänliga Vireberg. Lekpark för barnen finns bakom husknuten och populära Skytteholmsparken med studsmattor, bassäng, minifotbollsplan och hittar man på andra sidan vägen. Närhet till Solna centrum och Sundbyberg. Från Virebergsvägen 14 har man promenadavstånd till flera tunnelbanestationer, (Solna C, Sundbybergs station och Näckrosen) samt Mall of Scandinavia. Att cykla in till stan tar ca 15-20 minuter. Sundbybergs station erbjuder pendeltåg, fjärrtåg, tvärbana och ett stort antal busslinjer. Fastighetens centrala läge gör att man enkelt kan dra nytta av det stora serviceutbud som både Solna och Sundbyberg erbjuder.

Varmt välkomna till Virebergsvägen 14!
ENTRÉ med grå klinker, ljust parkettgolv, ljusa väggar och kapphylla för för ytterkläder.

HALL med ljust parkettgolv och ljusa väggar, gott om förvaringsmöjligheter i tre stora garderober. Här finns en extra infälld yta, perfekt för exempelvis en arbetshörna eller dylikt.

BADRUM med ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Stambytt 2010. Duschvägg med plats för badkar om så önskas. Handdukstork, WC stol, Badrumsskåp med spotlights över handfat.

SOVRUM 1 med mörkt laminatgolv, ljusa väggar samt två garderober. Lägre byrå emellan, perfekt utrymme för TV.. Väl tilltaget rum med plats för dubbelsäng, (+160) cm och insynsfritt fönster i mot grönskan utanför.

KÖK med ljust parkettgolv, vitmålade över och underskåp samt arbetsyta på massiv bänkskiva i ek. Goda förvaringsmöjligheter i över och underskåp och Fullt utrustat med kyl/frys, mikro, spis och kolfilter fläkt i rostfritt. Matplats för fyra till sex vid insynsfritt fönster med grönskande träd utanför.

VARDAGSRUM med ljust parkettgolv och ljusa väggar, Väl tilltaget med gott om utrymme. Plats för stor soffgrupp och soffbord, matbord för större bjudningar och övrigt önskat möblemang. Här bjuds det även på helt fri helt fri utsikt i princip utan insyn. Utgång mot balkong med stora fönsterpartier i söderläge samt ett rejält fönsterparti åt sydost

SOVRUM 2 med mörkt laminatgolv och ljusa väggar samt en infälld garderob. Plats för dubbelsäng, (+160), med nattduksbord och fönster i söderläge mot balkong.

BALKONG i perfekt solläge mot sydväst. Plats för både stolar och planteringar. Trätrall på golv och höjden på 5 tr bjuder på en öppen och fri utsikt.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 70 kvm
Lägenhetsnummer: 154

Utgångspris: 2 895 000 kr
Byggnadsår: 1954
Driftkostnad: ca 453 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong om ca 6 m², läge sydväst.

Tv/Internetanslutning

Föreningen har tecknat avtal med Bredbandsbolaget om gruppanslutning via fiber.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Solna
Område: Råsunda Vireberg

Omgivning

NÄROMRÅDET

Lägenheten är belägen i populära Vireberg, granne med gamla Råsunda och nära centrala Sundbyberg.
Kort promenad till utmärkta kommunikationer och grönområden.
Solna Centrum, centrala Sundbyberg och Näckrosen / Råsundavägen bjuder tillsammans på ett rikt utbud av butiker, restauranger, pubar och service.
Även nya Tuletorget, Signalfabriken och Mall of Scandinavia finns inom promenadavstånd.
Kring Gamla Filmstaden i Råsunda finns det flera restauranger, serviceinrättningar, gym och en K-märkt SF biograf med tre salonger.
Flera skolor, förskolor och dagis finns i närheten. Exempelvis har man Råsundaskolan och Ekensbergsskolan alldeles runt knuten.
I närområdet finner man även trevliga promenad- och joggingstråk runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön, (ca 5 km). Närliggande Skytteholmsparken bjuder på hundgårdar, stora öppna gräsytor samt roliga lekplatser för barn med bad, studsmattor, minifotbollsplan med mera.
Det är även nära till Nationalstadsparken (Hagaparken) där bland annat Fjärilshuset, Koppartälten från slutet av 1700-talet och Koppartältens värdshus ligger. I Hagaparken finns även möjlighet till fina promenader runt Brunnsviken och vidare ner mot Ulriksdals slott och slottsparken. Här finner man bland annat orangeriet och Ulriksdals värdshus samt Rappnes handelsträdgård.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1.495
Andel av månadsavgift: 1.462841

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 445 kr

Om föreningen

Föreningens fastighet Ekensberg 4 bebyggdes 1954 och är belägen i Solna kommun, Tomtareal 3613 m2, total yta är 5264 m2 och bostadsytan är 4822 m2. Fastigheten består av 70 lägenheter varav 66 bostadsrätter och fyra hyresrätter. Dolda tillgångar finns i de kvarvarande hyresrätterna som tillfaller föreningen när de ombildas. Föreningen har genomfört många större renoveringar under den senaste tiden, bland annat stambytet 2010. Vidare kommer en renovering av trapphuset att genomföras. Tomten friköptes 1997.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ekensberg 4

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1505

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Solna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2009-10 Komplett stambyte, (kök och badrumsstammar).
2010 Ny fjärrvärmeanläggning
2011 Nya stamventiler (värme)
2011 Godkänd obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2012 Dränering av norra gaveln
2013 Renovering av lekpark
2013 Tak
2013 Fasad
2013 Installation av 3-glas fönster, (2+1).
2013 balkonger
2013 Iordningställande av två takterrasser, (tidigare piskbalkonger).
2014 Nya grundvattenpumpar
2016 Stamspolning
2016 el uppgradering, 1-fas till 3-fas.

Kommande renoveringar: Inga större renoveringar beslutade i nuläget.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.
Fin gemensam tvättstuga med två rum, i vardera finns två moderna tvättmaskiner, en centrifug och en torktumlare. Till vardera tvättstuga hör även ett torkrum med effektiva torkaggregat.
Föreningen har ett gemensamt cykelrum och barnvagnsrum.
Föreningen har ett fint motionsrum i ett av de tidigare mangelrummen i tvättstugan.
Längst in i gången bredvid matkällarförråden i port nr 14 är föreningens snickeri inrymt, föreningen har även tillgång till ett bibliotek.

Parkering

Husets garage har sin infart från kortsidan mot Virebergsvägen och har 14 st garageplatser (kostnad 770 kr/månad) och 3- 4 mc-platser (480 kr/månad). I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna och en ledig MC-platserna.

I övrigt gäller boendeparkering på Virebergs och Ekensbergsgatan. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, kvartalskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel. 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftshöjningar i nuläget.

Kommunikationer

Utmärkta kommunikationer finns med T-bana (Näckrosen, Solna Centrum eller Sundbyberg station), endast ca 6 minuters promenad från porten. Med den blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 min till Kista C och från Sundbybergs station går fjärrtåg till Mälardalen, pendeltågets Bålstalinje samt tvärbanan. Flertalet busslinjer stannar på Frösundaleden med riktning mot Bromma, Danderyd, Bergshamra och universitetet. Längs Frösundaleden finner man även en tvärbanestation. Den trafikerar sträckan Alvik - Solna station där anslutning finns till pendeltågets Uppsala linje. Vid Solna station går även buss 515 tar en till city på ca 15 min via Sveavägen. Den cykelburne är igenom tullarna vid s:t Eriksplan på ca 15-20 minuter via Solnavägen.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 895 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 110 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 581 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Kabel-TV tillkommer med 66 kr / månad och snabbt internet från Bredbandsbolaget via fiber tillkommer med 165 kr / mån.

.

Driftkostnader

ca 453 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 270 kr
Försäkring: 183 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 131 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Energideklaration utförd: 2008-11-28

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Solna

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg