1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Nacka
  5. A1465714
 
KARTA
Townhouse om tre våningar ett stenkast från city. Egen trädgård, två balkonger, öppen spis m.m.

Bostadsrätt: Hus, 9:a på 214 m², Nacka


Välkommen på visning till ett bostadsrätts-Townhouse om hela tre våningar ett stenkast från Stockholms stad. Här bjuds vi på gediget 50-tal och funkis när det är som bäst. Huset är omsorgsfullt renoverat med väl genomtänkta och tidstypiska materialval med bl.a. generös takhöjd, stora sociala ytor, en öppen spis, två balkonger och egen trädgård på både fram – och baksida. Huset som sådant är flexibelt, passar de flesta målgrupper och kan anpassas efter både den stora och lilla familjen. Idag är ytan fördelad på 5 sovrum, (varav de två på entréplanet med fördel kan inredas som kontor eller praktik åt egenföretagaren) två allrum, två badrum, tre WC, relax, bastu, och förråd.

Mycket välskött Brf registrerad 1950. Flera stora renoveringar som fönsterbyte, takrenovering, stambyte m.m. är redan utförda. Föreningen är lågt belånad och har låga avgifter, som inkluderar värme, vatten, kabel-tv och genomsnittlig elförbrukning. Parkeringsplats finns till låg kostnad.

Läget bjuder på ett bekvämt boende på en av Nackas mest attraktiva adresser med omedelbar närhet in till city. Huset är beläget på en lugn återvändsgata med bykänsla. Gångavstånd (5 minuter) till populära Sickla köpkvarter med ca 150 butiker, flertalet restauranger, SF biograf, saluhall, träningscenter m.m. På 5 minuters promenadavstånd ligger Svindersvik med välbevarade 1700-tals hus, vackra promenadstråk och café. En kort bilfärd bort ligger dessutom Nacka reservatet, Nyckelviken med 4H gård, Hammarbybacken och mycket mer. Utmärkta kommunikationer in till Slussen via både buss och Saltsjöbanan. Fr.o.m. hösten 2017 även tvärbana till Gullmarsplan. I framtiden planeras dessutom tunnelbana till Nacka Forum med uppgångar vid Sickla och Alphyddan (5 min).

Det finns flera skolor i nära anslutning till bostaden. Både förskolan Pysslingen och Talliden ligger på gångavstånd. För årskurs F-6 finns det fem skolor i området och för årskurs 6-9 finns det fyra skolor. Även gymnasieskolor finns ett brett sortiment av. För mer information se Nacka kommun.
Entréplan

Hall
Vacker entré med god takhöjd ger ett luftigt intryck. Hallen präglas av gedigna materialval som marmorgolv, dubbla ytterdörrar av ek med glasade partier och en vacker trappa med snidade räcken av massiv ek, upp till plan 1 med kök och vardagsrum. Gott om plats för förvaring och avhängning tack vare både garderober och hatthyllor. Vitmålade väggar.

Wc
Wc i anslutning till hallen. Väggarna är vitkaklade, med en bård i svart. På golvet ligger ljusa klinkerplattor. Utrustning: Wc, handfat med kommod och spegelskåp.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng. Väggarna är vitmålade och på golvet originalparkett. Husen är från början utformade så att de två sovrummen på entréplanet kan nyttjas av egenföretagare för en praktik eller kontor. Det går lätt att öppna upp mellan de två rummen.

Sovrum 2
Även detta sovrum är väl tilltaget och bjuder på plats för en dubbelsäng och kompletterande möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet finns vacker stavparkett från byggåret.

Relax
Relax på entréplanet med plats för en liten soffgrupp eller ett par fåtöljer. Det finns flera inbyggda skåp för förvaring. Väggar och tak är inklädda med panel.

Bastu
Äkta finsk bastu med plats för ca 3-4 personer. Den har fönster mot relaxen och helglasad dörr till duschrummet. På golvet keramisk stavmosaik.

Duschrum
Dusch i anslutning till bastu och relax. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet keramisk stavmosaik.

Förråd
Fd källargång, som löper längs med hela baksidan av huset, med gott om plats för förvaring. Här finns alla huvudledningar och centraldammsugaren. Längst in i förrådet finns ett ca 1 kvm stort utrymme, vilket används av säljarna bl a som vinkällare.

Plan 1

Hall
Hall med vackert marmorgolv och utgång till trädgården på husets baksida, via en helglasad altandörr. Väggarna är vitmålade. Det intilliggande trapphuset har originalparkett och snidade ekledstänger mot trappan. Härifrån leder även den spatiösa, men ändå smäckra och luftiga trappen enkelt upp till plan 2.

Wc
Wc i anslutning till hallen på plan 1. Väggarna är kaklade i vitt och har en dekorativ bård i svart. På golvet finns ljusa klinkers. Utrustning: Wc, handfat på pelare och spegelskåp.

Kök
Utbyggt kök som renoverats med stor omsorg och fokus på funktionalitet. Här finns gott om plats för förvaring tack vare många köksskåp, med vita, högblanka luckor och smäckra handtag av rostfritt stål. Bänkskivan är av massiv teak och den rostfria, helsvetsade diskbänken har en praktisk bakkantsupphöjning. Ovan arbetsytorna sitter vita kakelplattor med röda handmålade detaljer. Under överskåpen finns dimbar LED-belysning. Det finns plats för ett mindre bord och några stolar invid fönstret/väggen mot matsalen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett schackrutigt och mycket slittåligt "Amtico"golv. Utrustning: stor diskmaskin i arbetshöjd, mikrovågsugn i arbetshöjd, dubbelugn varav en med varmluft, induktionshäll, köksfläkt över spisen, kyl/frys, diskhoar och blandare. Dimbar belysning även i taket.

Matsal
Matsal i anslutning till kök och vardagsrum. Här får det plats ett bord för ca 12 personer och kompletterande möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet original stavparkett. In mot köket finner vi dubbla skjutdörrar från 60-talet med mönstrat glas. Rummet ger stor flexibilitet och flera möjliga planlösningar, som att öppna upp in mot köket alternativt att stänga igen in mot vardagsrummet. Matsalen erbjuder en trevlig, grön vy ut mot trädgården på husets baksida och utgång till denna genom en helglasad altandörr.

Vardagsrum
Spatiöst vardagsrum med plats för både soffgrupp, matbord och kompletterande möblemang. Det har öppen planlösning mot matsalen, utgång till balkong via en helglasad dörr vid ett stort fönsterparti mot söder, öppen spis av polerad Ölandssten, god takhöjd och original stavparkett. Väggarna är vitmålade och takbelysningen dimbar.

Balkong 1
Balkong på plan 1 i anslutning till vardagsrummet. Den ligger i söder och har plats för ett litet bord och ett par stolar. Här går det bra att njuta av solen under större delen av dagen. Det finns ett vackert, luftigt smidesräcke av järn med handledare av teak.

Plan 2

Tvättstuga
Välplanerad tvättstuga i anslutning till de tre sovrummen på plan 2. Här finns flera smarta lösningar och bra arbetsytor. Rummet är helkaklat i vitt och på golvet, som har elburen golvvärme, ligger blå mosaik. Fransk balkong med utsikt mot grönskan på baksidan, genom den även här helglasade dörren. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare, torkvinda, vask och blandare.

Allrum
Mindre allrum med tillgång till balkongen högst upp i huset. Detta utrymme har säljarna främst använt som ett andra tv-rum under åren, men för de som önskar större ytor går det även att öppna upp in mot det angränsande sovrummet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger original stavparkett. Det snidade ektrappräcket avslutas häruppe som en elegant avgränsning mot trappan.

Balkong 2
Balkong i rakt söderläge med utgång från allrummet. Även här finner vi samma vackra balkongräcke, som på plan 1. Balkongen har sol från förmiddag till ca 17.00 om sommaren och viss utsikt över området. Plats finns för ett bord och ett par stolar alternativt en liten loungegrupp.

Sovrum 3
Rymligt och insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger samma originalparkett som i det angränsande allrummet. Plats för förvaring finns i tre inbyggda garderober. I taket sitter vacker välbevarad vävspänn.

Passage
Passage utrustad med 5 garderober, dubbelt linneskåp m.m. för förvaring. Skåpdörrarna andas 50-tal och bidrar starkt till husets karaktär. På golvet nyare parkett och väggarna är vitmålade.

Wc
Separat Wc i anslutning till badrummet. Väggarna är helkaklade i vitt med en svart bård. På golvet finns en blå våtrumsmatta. Utrustning: Wc, handfat på pelare, spegelskåp och blandare med bidédusch.

Badrum
Badrum utrustat med bubbelbadkar. Gott om plats för förvaring tack vare en kommod samt ett stort badrumsskåp. Väggarna är kaklade i vitt, med blå mönstrad bård och tosetter. På golvet terracottafärgade klinkers och elburen golvvärme. Det finns fönster ut mot den lummiga baksidan av huset. Utrustning: dubbla handfat med kommod, badrumsskåp, bubbelbadkar, handduksvärmare och väggfast spegel.

Sovrum 4
Insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord m.m. Förvaringsplats finns i den angränsande klädkammaren, samt i passagen. På golvet ligger ekparkett och i taket finns vacker vävspänn med skugglister. Väggarna har målade strukturtapeter från 2014.

Klädkammare
Rymlig klädkammare i anslutning till sovrum 4 och 5 samt passagen. Klädkammaren är inredd med hyllplan och klädstänger.

Sovrum 5
Av alla de stora sovrummen i huset är detta det största och får titulera sig som Master bedroom. Självklart insynsskyddat och med original vävspänn i taket och skugglister. På golvet ekparkett och väggarna är vitmålade.

Allmänt om lägenheten
Lägenheten har under åren genomgått en hel del uppfräschning som trapprenovering, målningsarbeten, nya golvlister osv. Diverse beslag har bytts ut och äldre skjutdörrar har installerats för att förstärka husets ursprungliga karaktär. Detta, i kombination med originalattribut som gedigna fönsterbänkar av sten, stavparkett, marmorgolv, snidade trappräcken, vävspänn, skugglister m.m. gör att vi idag kan visa upp ett sällsynt boende för er som ställer höga krav. Några större renoveringar som utförts är:

1997 Ny el dragen i hela lägenheten.
2000 Renovering av badrum på plan 2.
2004 Ombyggnad av tvättstugan, på plan 2, i samband med stambytet.
2008 Totalrenovering av köket, bl a togs en större öppning in mot matplatsen upp. Installation av de dubbla skjutdörrarna mot matsalen och enkel mot hallen.
2010 Anläggning av trädgården med stenlagd uteplats samt murar på plan 1.
2011 Återställning av ursprunglig trädgård med stenläggning, trappa mm, på framsidan i entréplanet.
2012 Installation av ställbara persienner på samtliga fönster.
2015 Den öppna spisen genomgången och godkänd av sotare.

Trädgårdar
Tillgång till huset får vi genom en smärre trappa och en gång av röd, huggen Ölandssten fram till entrén. Gången löper genom den främre trädgården (ca 66 m2), som ligger ½ m ovan gatuplanet. Den begränsas av en mur av Ölandsten och en låg häck mot trottoaren. Största delen utgörs av gräsmatta, ett stort körsbärsträd, som är jämngammalt med huset och rosor, pioner och klematis i rabatten framför fasaden. Syrenhäckar avgränsar mot grannarna. Trädgården på baksidan av huset plan 1, ligger i direkt anslutning till hall, kök och matsal. Den är omsorgsfullt anlagd i olika terrasser. Man kommer ut på en större uteplats med grå, slipad Ölandssten och vackra klipphällar som integrerats i murarna mot de övre terrasserna med gräsmattor och flera planteringar. Omedelbar närhet finns till en liten lekplats, som familjen genom åren haft stor glädje av. I trädgården växer det bl.a. pion, lavendel, syrén, rododendron, hortensia, scilla m.m.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 9, varav 5 sovrum
Boarea: 214 kvm
Biarea: 32 kvm
Lägenhetsnummer: 12

Utgångspris: 8 950 000 kr
Byggnadsår: 1950
Driftkostnad: ca 183 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Boareauppgift enligt: Mätning

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 7,1429

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Brf Bergsmannen registrerades 1950 och är fördelad på två huslängor. Övre längan innehåller 6 Br-radhus med souterrängvåning i entréplanet och 2 våningar ovanför. Nedre längan 8 identiska radhus.

Parkering
Föreningen har avtal med kommunen och nyttjar därigenom 6 parkeringsplatser med elurtag, för den övre längan, vid vändplanen. Det finns även möjlighet att parkera längs med gatan mot avgift (boendeparkering).

Kabel-tv
Föreningens medlemmar har tillgång till kabel-tv via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband
Bredband finns tillgängligt via ComHem med hastighet 250 Mb och delas fn av 10 medlemmar. 2015 betalade säljarna 599 kr/år för bredbandet.

Utförda renoveringar
1985 Installation av bergvärme.
1995 Total takrenovering; papp, läkt, tegel.
1998 Reparation av balkongerna (omgjutna och reparerade från grunden).
1998 Renovering/om -och tilläggsisolering av vindarna.
2004 Stambyte, tappvattenstammar, avlopp och samtliga badrum helrenoverade (Badrumsrören på Setterwalls väg 12 är dock bytta år 2000 pga. fuktskada).
Ca 2010 Installation av termostater till samtliga radiatorer
2011-2012 Fönsterbyte, med fönsterbleck.
2014 Renovering av ytterdörrarna mot gatan.
2016 Grundlig renovering av föreningens värmepumpar, med byte av en cirkulationspump samt två kompressorer.

Kontinuerligt: renovering av värmecentralen, ommålning av utvändiga träpartier ( två ggr), flera reparationer av hängrännor, stuprör, dränage av skyddsrum etc. Radonmätningar utförda med låga värden i aktuellt hus. Ett par hus med lätt höjda värden i entréplanet.

Kommande renoveringar
Renovering av träpanel på balkonger och bröstning samt tillhörande tilläggsisolering, samt burspråk på ostgavlarna. Dräneringsarbeten vid skyddsrummet under hus 21. Föreningen kommer under v 7 att filma stammarna i plattan i den övre längan (den här delen av stammarna byttes inte i samband med stambytet 2004). Beroende på utfallet planeras relining eller stambyte av denna del.

Ekonomi
Det planeras inte någon höjning av månadsavgiften just nu, tvärtom sänktes avgiften i början av 2016.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Bergsmannen

Föreningsform: Bostadsrätt

Kommun: Nacka

Visa mer om bostaden

Övrigt

BUDGIVNING:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

8 950 000 kr

Månadsavgift

6 000 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Månadsavgiften betalas i förskott kvartalsvis om totalt 18 000 kr. Därutöver förskottsdebiterar föreningen respektive lägenhet för elförbrukning under året. För 2016 är förskottsdebitering lika för samtliga hushåll och uppgår till 2 000 kr per kvartal. För 2016 gäller fortsatt kvartalsdebitering om totalt 20 000 kr och för stunden finns inga planer på att övergå till månadsdebitering (informationen kontrollerades 2016-03-04).
Bostadsrättstillägget för medlemmarna i försäkringen, ingår också och tecknas av föreningen.

Driftkostnader

ca 183 kr/mån

Fördelas enligt följande

Försäkring: 183 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 79 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-03-17

Besiktningsman: Energibesiktningar EMTD AB

Townhouse om tre våningar ett stenkast från city. Egen trädgård, två balkonger, öppen spis m.m.

Bostadsrätt: Hus, 9:a på 214 m², Nacka

NACKA

Bostadsrätt, Hus, 8 950 000 kr 6 000 kr , 214


Välkommen på visning till ett bostadsrätts-Townhouse om hela tre våningar ett stenkast från Stockholms stad. Här bjuds vi på gediget 50-tal och funkis när det är som bäst. Huset är omsorgsfullt renoverat med väl genomtänkta och tidstypiska materialval med bl.a. generös takhöjd, stora sociala ytor, en öppen spis, två balkonger och egen trädgård på både fram – och baksida. Huset som sådant är flexibelt, passar de flesta målgrupper och kan anpassas efter både den stora och lilla familjen. Idag är ytan fördelad på 5 sovrum, (varav de två på entréplanet med fördel kan inredas som kontor eller praktik åt egenföretagaren) två allrum, två badrum, tre WC, relax, bastu, och förråd.

Mycket välskött Brf registrerad 1950. Flera stora renoveringar som fönsterbyte, takrenovering, stambyte m.m. är redan utförda. Föreningen är lågt belånad och har låga avgifter, som inkluderar värme, vatten, kabel-tv och genomsnittlig elförbrukning. Parkeringsplats finns till låg kostnad.

Läget bjuder på ett bekvämt boende på en av Nackas mest attraktiva adresser med omedelbar närhet in till city. Huset är beläget på en lugn återvändsgata med bykänsla. Gångavstånd (5 minuter) till populära Sickla köpkvarter med ca 150 butiker, flertalet restauranger, SF biograf, saluhall, träningscenter m.m. På 5 minuters promenadavstånd ligger Svindersvik med välbevarade 1700-tals hus, vackra promenadstråk och café. En kort bilfärd bort ligger dessutom Nacka reservatet, Nyckelviken med 4H gård, Hammarbybacken och mycket mer. Utmärkta kommunikationer in till Slussen via både buss och Saltsjöbanan. Fr.o.m. hösten 2017 även tvärbana till Gullmarsplan. I framtiden planeras dessutom tunnelbana till Nacka Forum med uppgångar vid Sickla och Alphyddan (5 min).

Det finns flera skolor i nära anslutning till bostaden. Både förskolan Pysslingen och Talliden ligger på gångavstånd. För årskurs F-6 finns det fem skolor i området och för årskurs 6-9 finns det fyra skolor. Även gymnasieskolor finns ett brett sortiment av. För mer information se Nacka kommun.
Entréplan

Hall
Vacker entré med god takhöjd ger ett luftigt intryck. Hallen präglas av gedigna materialval som marmorgolv, dubbla ytterdörrar av ek med glasade partier och en vacker trappa med snidade räcken av massiv ek, upp till plan 1 med kök och vardagsrum. Gott om plats för förvaring och avhängning tack vare både garderober och hatthyllor. Vitmålade väggar.

Wc
Wc i anslutning till hallen. Väggarna är vitkaklade, med en bård i svart. På golvet ligger ljusa klinkerplattor. Utrustning: Wc, handfat med kommod och spegelskåp.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng. Väggarna är vitmålade och på golvet originalparkett. Husen är från början utformade så att de två sovrummen på entréplanet kan nyttjas av egenföretagare för en praktik eller kontor. Det går lätt att öppna upp mellan de två rummen.

Sovrum 2
Även detta sovrum är väl tilltaget och bjuder på plats för en dubbelsäng och kompletterande möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet finns vacker stavparkett från byggåret.

Relax
Relax på entréplanet med plats för en liten soffgrupp eller ett par fåtöljer. Det finns flera inbyggda skåp för förvaring. Väggar och tak är inklädda med panel.

Bastu
Äkta finsk bastu med plats för ca 3-4 personer. Den har fönster mot relaxen och helglasad dörr till duschrummet. På golvet keramisk stavmosaik.

Duschrum
Dusch i anslutning till bastu och relax. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet keramisk stavmosaik.

Förråd
Fd källargång, som löper längs med hela baksidan av huset, med gott om plats för förvaring. Här finns alla huvudledningar och centraldammsugaren. Längst in i förrådet finns ett ca 1 kvm stort utrymme, vilket används av säljarna bl a som vinkällare.

Plan 1

Hall
Hall med vackert marmorgolv och utgång till trädgården på husets baksida, via en helglasad altandörr. Väggarna är vitmålade. Det intilliggande trapphuset har originalparkett och snidade ekledstänger mot trappan. Härifrån leder även den spatiösa, men ändå smäckra och luftiga trappen enkelt upp till plan 2.

Wc
Wc i anslutning till hallen på plan 1. Väggarna är kaklade i vitt och har en dekorativ bård i svart. På golvet finns ljusa klinkers. Utrustning: Wc, handfat på pelare och spegelskåp.

Kök
Utbyggt kök som renoverats med stor omsorg och fokus på funktionalitet. Här finns gott om plats för förvaring tack vare många köksskåp, med vita, högblanka luckor och smäckra handtag av rostfritt stål. Bänkskivan är av massiv teak och den rostfria, helsvetsade diskbänken har en praktisk bakkantsupphöjning. Ovan arbetsytorna sitter vita kakelplattor med röda handmålade detaljer. Under överskåpen finns dimbar LED-belysning. Det finns plats för ett mindre bord och några stolar invid fönstret/väggen mot matsalen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett schackrutigt och mycket slittåligt "Amtico"golv. Utrustning: stor diskmaskin i arbetshöjd, mikrovågsugn i arbetshöjd, dubbelugn varav en med varmluft, induktionshäll, köksfläkt över spisen, kyl/frys, diskhoar och blandare. Dimbar belysning även i taket.

Matsal
Matsal i anslutning till kök och vardagsrum. Här får det plats ett bord för ca 12 personer och kompletterande möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet original stavparkett. In mot köket finner vi dubbla skjutdörrar från 60-talet med mönstrat glas. Rummet ger stor flexibilitet och flera möjliga planlösningar, som att öppna upp in mot köket alternativt att stänga igen in mot vardagsrummet. Matsalen erbjuder en trevlig, grön vy ut mot trädgården på husets baksida och utgång till denna genom en helglasad altandörr.

Vardagsrum
Spatiöst vardagsrum med plats för både soffgrupp, matbord och kompletterande möblemang. Det har öppen planlösning mot matsalen, utgång till balkong via en helglasad dörr vid ett stort fönsterparti mot söder, öppen spis av polerad Ölandssten, god takhöjd och original stavparkett. Väggarna är vitmålade och takbelysningen dimbar.

Balkong 1
Balkong på plan 1 i anslutning till vardagsrummet. Den ligger i söder och har plats för ett litet bord och ett par stolar. Här går det bra att njuta av solen under större delen av dagen. Det finns ett vackert, luftigt smidesräcke av järn med handledare av teak.

Plan 2

Tvättstuga
Välplanerad tvättstuga i anslutning till de tre sovrummen på plan 2. Här finns flera smarta lösningar och bra arbetsytor. Rummet är helkaklat i vitt och på golvet, som har elburen golvvärme, ligger blå mosaik. Fransk balkong med utsikt mot grönskan på baksidan, genom den även här helglasade dörren. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare, torkvinda, vask och blandare.

Allrum
Mindre allrum med tillgång till balkongen högst upp i huset. Detta utrymme har säljarna främst använt som ett andra tv-rum under åren, men för de som önskar större ytor går det även att öppna upp in mot det angränsande sovrummet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger original stavparkett. Det snidade ektrappräcket avslutas häruppe som en elegant avgränsning mot trappan.

Balkong 2
Balkong i rakt söderläge med utgång från allrummet. Även här finner vi samma vackra balkongräcke, som på plan 1. Balkongen har sol från förmiddag till ca 17.00 om sommaren och viss utsikt över området. Plats finns för ett bord och ett par stolar alternativt en liten loungegrupp.

Sovrum 3
Rymligt och insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger samma originalparkett som i det angränsande allrummet. Plats för förvaring finns i tre inbyggda garderober. I taket sitter vacker välbevarad vävspänn.

Passage
Passage utrustad med 5 garderober, dubbelt linneskåp m.m. för förvaring. Skåpdörrarna andas 50-tal och bidrar starkt till husets karaktär. På golvet nyare parkett och väggarna är vitmålade.

Wc
Separat Wc i anslutning till badrummet. Väggarna är helkaklade i vitt med en svart bård. På golvet finns en blå våtrumsmatta. Utrustning: Wc, handfat på pelare, spegelskåp och blandare med bidédusch.

Badrum
Badrum utrustat med bubbelbadkar. Gott om plats för förvaring tack vare en kommod samt ett stort badrumsskåp. Väggarna är kaklade i vitt, med blå mönstrad bård och tosetter. På golvet terracottafärgade klinkers och elburen golvvärme. Det finns fönster ut mot den lummiga baksidan av huset. Utrustning: dubbla handfat med kommod, badrumsskåp, bubbelbadkar, handduksvärmare och väggfast spegel.

Sovrum 4
Insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord m.m. Förvaringsplats finns i den angränsande klädkammaren, samt i passagen. På golvet ligger ekparkett och i taket finns vacker vävspänn med skugglister. Väggarna har målade strukturtapeter från 2014.

Klädkammare
Rymlig klädkammare i anslutning till sovrum 4 och 5 samt passagen. Klädkammaren är inredd med hyllplan och klädstänger.

Sovrum 5
Av alla de stora sovrummen i huset är detta det största och får titulera sig som Master bedroom. Självklart insynsskyddat och med original vävspänn i taket och skugglister. På golvet ekparkett och väggarna är vitmålade.

Allmänt om lägenheten
Lägenheten har under åren genomgått en hel del uppfräschning som trapprenovering, målningsarbeten, nya golvlister osv. Diverse beslag har bytts ut och äldre skjutdörrar har installerats för att förstärka husets ursprungliga karaktär. Detta, i kombination med originalattribut som gedigna fönsterbänkar av sten, stavparkett, marmorgolv, snidade trappräcken, vävspänn, skugglister m.m. gör att vi idag kan visa upp ett sällsynt boende för er som ställer höga krav. Några större renoveringar som utförts är:

1997 Ny el dragen i hela lägenheten.
2000 Renovering av badrum på plan 2.
2004 Ombyggnad av tvättstugan, på plan 2, i samband med stambytet.
2008 Totalrenovering av köket, bl a togs en större öppning in mot matplatsen upp. Installation av de dubbla skjutdörrarna mot matsalen och enkel mot hallen.
2010 Anläggning av trädgården med stenlagd uteplats samt murar på plan 1.
2011 Återställning av ursprunglig trädgård med stenläggning, trappa mm, på framsidan i entréplanet.
2012 Installation av ställbara persienner på samtliga fönster.
2015 Den öppna spisen genomgången och godkänd av sotare.

Trädgårdar
Tillgång till huset får vi genom en smärre trappa och en gång av röd, huggen Ölandssten fram till entrén. Gången löper genom den främre trädgården (ca 66 m2), som ligger ½ m ovan gatuplanet. Den begränsas av en mur av Ölandsten och en låg häck mot trottoaren. Största delen utgörs av gräsmatta, ett stort körsbärsträd, som är jämngammalt med huset och rosor, pioner och klematis i rabatten framför fasaden. Syrenhäckar avgränsar mot grannarna. Trädgården på baksidan av huset plan 1, ligger i direkt anslutning till hall, kök och matsal. Den är omsorgsfullt anlagd i olika terrasser. Man kommer ut på en större uteplats med grå, slipad Ölandssten och vackra klipphällar som integrerats i murarna mot de övre terrasserna med gräsmattor och flera planteringar. Omedelbar närhet finns till en liten lekplats, som familjen genom åren haft stor glädje av. I trädgården växer det bl.a. pion, lavendel, syrén, rododendron, hortensia, scilla m.m.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 9, varav 5 sovrum
Boarea: 214 kvm
Biarea: 32 kvm
Lägenhetsnummer: 12

Utgångspris: 8 950 000 kr
Byggnadsår: 1950
Driftkostnad: ca 183 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Boareauppgift enligt: Mätning

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 7,1429

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Brf Bergsmannen registrerades 1950 och är fördelad på två huslängor. Övre längan innehåller 6 Br-radhus med souterrängvåning i entréplanet och 2 våningar ovanför. Nedre längan 8 identiska radhus.

Parkering
Föreningen har avtal med kommunen och nyttjar därigenom 6 parkeringsplatser med elurtag, för den övre längan, vid vändplanen. Det finns även möjlighet att parkera längs med gatan mot avgift (boendeparkering).

Kabel-tv
Föreningens medlemmar har tillgång till kabel-tv via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband
Bredband finns tillgängligt via ComHem med hastighet 250 Mb och delas fn av 10 medlemmar. 2015 betalade säljarna 599 kr/år för bredbandet.

Utförda renoveringar
1985 Installation av bergvärme.
1995 Total takrenovering; papp, läkt, tegel.
1998 Reparation av balkongerna (omgjutna och reparerade från grunden).
1998 Renovering/om -och tilläggsisolering av vindarna.
2004 Stambyte, tappvattenstammar, avlopp och samtliga badrum helrenoverade (Badrumsrören på Setterwalls väg 12 är dock bytta år 2000 pga. fuktskada).
Ca 2010 Installation av termostater till samtliga radiatorer
2011-2012 Fönsterbyte, med fönsterbleck.
2014 Renovering av ytterdörrarna mot gatan.
2016 Grundlig renovering av föreningens värmepumpar, med byte av en cirkulationspump samt två kompressorer.

Kontinuerligt: renovering av värmecentralen, ommålning av utvändiga träpartier ( två ggr), flera reparationer av hängrännor, stuprör, dränage av skyddsrum etc. Radonmätningar utförda med låga värden i aktuellt hus. Ett par hus med lätt höjda värden i entréplanet.

Kommande renoveringar
Renovering av träpanel på balkonger och bröstning samt tillhörande tilläggsisolering, samt burspråk på ostgavlarna. Dräneringsarbeten vid skyddsrummet under hus 21. Föreningen kommer under v 7 att filma stammarna i plattan i den övre längan (den här delen av stammarna byttes inte i samband med stambytet 2004). Beroende på utfallet planeras relining eller stambyte av denna del.

Ekonomi
Det planeras inte någon höjning av månadsavgiften just nu, tvärtom sänktes avgiften i början av 2016.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Bergsmannen

Föreningsform: Bostadsrätt

Kommun: Nacka

Visa mer om bostaden

Övrigt

BUDGIVNING:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

8 950 000 kr

Månadsavgift

6 000 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Månadsavgiften betalas i förskott kvartalsvis om totalt 18 000 kr. Därutöver förskottsdebiterar föreningen respektive lägenhet för elförbrukning under året. För 2016 är förskottsdebitering lika för samtliga hushåll och uppgår till 2 000 kr per kvartal. För 2016 gäller fortsatt kvartalsdebitering om totalt 20 000 kr och för stunden finns inga planer på att övergå till månadsdebitering (informationen kontrollerades 2016-03-04).
Bostadsrättstillägget för medlemmarna i försäkringen, ingår också och tecknas av föreningen.

Driftkostnader

ca 183 kr/mån

Fördelas enligt följande

Försäkring: 183 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 79 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-03-17

Besiktningsman: Energibesiktningar EMTD AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Nacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg