1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Sigtuna
  5. A1434750
 
KARTA
Totalrenoverad 4:a med bästa läget i området

Bostadsrätt: Lägenhet på 114 m², Märsta, Sigtuna


Nu är en av de största 4:orna till salu på eftertraktade Södergatan. Välkommen att bo i en bostadsrätt med "radhuskänsla" tack vare den trevliga planlösningen med den generösa boarean på 114,7 kvm. Två rymliga balkonger i bra sollägen med utgång från vardagsrummet samt från allrummet.

Genom lägenhetens placering på andra våningen har man fördelen att bo med ett fritt och insynsskyddat läge. Stora ytor och ljusa färger gör att den känns otroligt luftig. Eftersom den här bostaden är topprenoverad under 2015 behöver du inte tänka på något annat än att bara flytta in och börja njuta. Det är ingen som bott i bostaden efter renoveringen vilket betyder att alla vitvaror är oanvända.

Till lägenheten tillförs härligt ljusinsläpp genom många fönster och rundgångsmöjligheten mellan kök, vardagsrum och hall ger en känsla av större rymd. Här finns ett fint kök med vita skåpluckor, tre bra planerade sovrum samt en klädkammare som kan användas som ett extra sovrum, hall/allrum, ett badrum med badkar, en liten WC samt en klädkammare.

Bostaden ligger med ett perfekt läge i Märsta. Märsta Centrum håller just nu på att renoveras och det ska komma butiker och caféer utöver de restauranger och matbutiker som redan finns. Här finns också SATS träningscenter och vårdcentral. Med en promenad på några minuter är du vid pendeltågsstationen där det går bussar till både Sigtuna som du når på ca 10 min och Arlanda på ca 15 min. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Från Märsta centrum tar du dig ut på motorvägen med bil på cirka 5 minuter.
Lägenheten om 114,7 kvm är disponerad enligt följande:

HALL
När man stiger in genom dörren möts man av en trevlig hall med nylagt parkettgolv och målade väggar (2015).

KÖK
Stilrent IKEA-kök renoverat 2015 med vita skåpluckor och gott om förvaringsplats. Köket är mysigt och används inte bara till matlagning utan också som en plats där familjen samlas efter en dag på jobbet och i skolan. I köket finns plats för ett köksbord som rymmer 4-6 personer. Härifrån finns ingång till sovrum 1. På golvet finns parkett och väggarna är målade. Fint kakel ovanför diskbänken. Den maskinella utrustningen består av: spis med häll, fläktkåpa samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från 2015 och helt oanvända i och med att ingen bott i bostaden efter renoveringen.

VARDAGSRUM
Ljust rum med stora fönster och gott om plats för både familj och vänner. Parkettgolv och målade väggar. Härifrån finns utgång till balkongen med morgonsol.

BALKONG 1
Balkongen har morgon- och förmiddagssol och lämpar sig fint för en frukost med familjen eller för att få svalka en varm eftermiddag.

SOVRUM 1
Sovrummet är väldisponerat och rymmer utan problem en dubbelsäng. Härifrån finns även ingång till en klädkammare.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med bra förvaringsplats.

SOVRUM 2
Sovrummet är väldigt rymligt och det får lätt plats en dubbelsäng eller två enkelsängar med nattduksbord emellan.

SOVRUM 3
Sovrummet passar utmärkt som ett mysigt barnrum där man både kan ha en enkelsäng och ett litet skrivbord.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Förråd/klädkammare finns i lägenheten och ger dig bra förvaring. Detta rum kan lätt göras om till ett extra sovrum eller arbetsrum om så önskas.

ALLRUM/HALL
Hallen är möblerbar och används idag som ett allrum. Utgång till en härlig balkong i västerläge.

BALKONG 2
Västerläget på balkongen gör att du kan njuta av solen när du kommer hem efter en lång dag på jobbet. Här har du fri utsikt mot fint grönområde och natur.

BADRUM
Tidlöst renoverat badrum med plastmatta på golvet och kaklade väggar (2015). Våtrumsintyg finns. Utrustning: badkar, WC, handfat samt spegel. Förberett för tvättmaskin.

WC
Liten WC med toalett och handfat. Målade väggar och plastmatta.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4
Boarea: 114,7 kvm
Lägenhetsnummer: A511

Utgångspris: 1 795 000 kr
Byggnadsår: 1991-1993
Driftkostnad: ca 580 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen.

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och bredband via ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Märsta

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,5459
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Södergatan består av 225 lägenheter i 4 st flerbostadshus med underliggande garage. Det är varierande storlek på bostäderna men alla kan nås med hiss. 12 av lägenheterna är i etage och består av 2 våningar. Några bostäder har balkong/terrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Av de 225 lägenheterna innehar föreningen 2 bostadsrätter som upplåts med hyresrätt. AB Sigtunahem äger 23 st av de 225 lägenheterna. Adresserna är Södergatan 9-17, 16-18 samt 22-38.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Södergatan

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Sigtuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2013 - Sänkning av energikostnader genom utbyte av armaturer eller byte till lågenergilysrör, renovering av stensatta ytor utanför 26-32, underhållsspolning av avlopp, underhåll och byte av maskiner i tvättstugor
2014 - Markarbeten inkl lekutrustning, ny garageport i hus 18 B samt ny port i grovsoprummet i hus 13 B, byte rem och remskivor på ventilationsaggregat Södergatan 15B, 16B och 17B, stamspolning i alla höghus

Kommande renoveringar: 2015 - Renovering av hissar (under tiden detta sker kommer aktuell trappuppgång vara utan hiss i 2-3 veckor), ommålning av trapphus (höghus) och sopdörrar i A-huset, byte av belysning i låghus 11 A, 11 B, 13 B, installation av nytt passersystem i garaget i D-huset
2016 - Nytt passersystem i alla garage

Gemensamma utrymmen

Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplan i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38.
Till lägenheten finns antingen ett förråd i bostaden alternativt förråd i entré- eller garageplan. Till vissa bostäder ingår både förråd i bostaden och i entré- eller garageplan. Föreningen har ca 40 extra förråd som man kan hyra. Till dessa tillämpas ett separat kösystem.
Fyra lekplatser finns i föreningen och det finns även grillplatser med bord och bänkar.
I varje huskropp finns en snabbtvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare av mindre modell. Snabbtvättstugan kan ej bokas.
I varje huskropp förutom i 9B finns en grovtvättstuga med ett stort torkrum. Här kan man tvätta mattor och filtar. De boende i 9A till 17B använder grovtvätten i 15B. Tvättstugor finns i 9B, 13B, 15B, 16B, 17B, 26 och 38.
Det finns miljörum i nr 13A och 18B. Grovsopcontainer kommer var fjärde vecka från fredag till måndag med placering mellan 13A-13B och 24-26.

Parkering

213 parkeringsplatser finns i varmgarage på adresserna 13A, 17B, 18B och 32. Se www.brfsodergatan.se för information om hur man hyr en plats. Det finns gästparkeringar på gatan, vid kommunhuset samt i garaget. För gratis gästparkering i garage måste man ha ett tillstånd.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (info från föreningen 2015). Under de senaste 10 åren har föreningen haft en sammanlagd höjning på 3%.

Övrigt

OMGIVNING
När man bor centralt i Märsta har man nära till både kommunikationer och service. Det finns både lägenheter, radhus och villor i området. I Märsta centrum med omnejd finns både Coop, Willys, Lidl, systembolag, bank, apotek, gym, butiker, cafeér och restauranger. Intill tågstationen finns också ett litet centrum som heter Sätuna med mataffär, bank, restauranger och café.

KOMMUNIKATIONER
Det är en kort promenad till Märsta station där det går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Från Märsta centrum tar du dig ut på motorvägen med bil på cirka 5 minuter.

SERVICE
Centralt i Märsta ligger SATS och Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och Vikingahallen som ligger intill Arlandagymnasiet är ytterligare en sporthall i området. Midgårdsvallen är en modern idrottsarena intill Vikingahallen som har både fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. Midgårdsbadet som invigdes 2010 ligger intill Midgårdsvallen och är Nordens första biologiskt renade utomhusbad. 2014 öppnade även en helt ny simhall i anslutning till Midgårdsbadet där det utöver bassänger finns relaxavdelning, småbarnspool och annat som hör en modern badanläggning till.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I centrala Märsta finns förskolor och skolor. Förskolan Märstadal ligger på Porsgrunnsgatan, på Tingvallavägen ligger Tingvalla och på Ängsvägen ligger Skogsgläntan. Förskolan Solbacken finns på Ringvägen, på Skolgatan ligger Tallholma och på Tallstigen ligger förskolan Smedjan. Skolor som ligger i närheten är Ekillaskolan (7-9) som ligger på Stockholmsvägen samt Centralskolan (F-6) som ligger på Skolgatan. Centralskolan ska få nya lokaler vilka beräknas vara klara HT 2016. På Nymärsta Kulle ligger Bergius (7-9). Märstas gymnasieskola ligger i Valsta och heter Arlandagymnasiet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

7 912 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Driftkostnader

ca 580 kr/mån

Kommentar: Driftkostnaderna är personliga och kan variera beroende på användning av t ex elektriska apparater eller vilken hemförsäkring man tecknat. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Fördelas enligt följande

El: 380 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 185 kWh/kvm/år

Totalrenoverad 4:a med bästa läget i området

Bostadsrätt: Lägenhet på 114 m², Märsta, Sigtuna

MÄRSTA, SIGTUNA

Bostadsrätt, Lägenhet, 1 795 000 kr 7 912 kr , 114


Nu är en av de största 4:orna till salu på eftertraktade Södergatan. Välkommen att bo i en bostadsrätt med "radhuskänsla" tack vare den trevliga planlösningen med den generösa boarean på 114,7 kvm. Två rymliga balkonger i bra sollägen med utgång från vardagsrummet samt från allrummet.

Genom lägenhetens placering på andra våningen har man fördelen att bo med ett fritt och insynsskyddat läge. Stora ytor och ljusa färger gör att den känns otroligt luftig. Eftersom den här bostaden är topprenoverad under 2015 behöver du inte tänka på något annat än att bara flytta in och börja njuta. Det är ingen som bott i bostaden efter renoveringen vilket betyder att alla vitvaror är oanvända.

Till lägenheten tillförs härligt ljusinsläpp genom många fönster och rundgångsmöjligheten mellan kök, vardagsrum och hall ger en känsla av större rymd. Här finns ett fint kök med vita skåpluckor, tre bra planerade sovrum samt en klädkammare som kan användas som ett extra sovrum, hall/allrum, ett badrum med badkar, en liten WC samt en klädkammare.

Bostaden ligger med ett perfekt läge i Märsta. Märsta Centrum håller just nu på att renoveras och det ska komma butiker och caféer utöver de restauranger och matbutiker som redan finns. Här finns också SATS träningscenter och vårdcentral. Med en promenad på några minuter är du vid pendeltågsstationen där det går bussar till både Sigtuna som du når på ca 10 min och Arlanda på ca 15 min. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Från Märsta centrum tar du dig ut på motorvägen med bil på cirka 5 minuter.
Lägenheten om 114,7 kvm är disponerad enligt följande:

HALL
När man stiger in genom dörren möts man av en trevlig hall med nylagt parkettgolv och målade väggar (2015).

KÖK
Stilrent IKEA-kök renoverat 2015 med vita skåpluckor och gott om förvaringsplats. Köket är mysigt och används inte bara till matlagning utan också som en plats där familjen samlas efter en dag på jobbet och i skolan. I köket finns plats för ett köksbord som rymmer 4-6 personer. Härifrån finns ingång till sovrum 1. På golvet finns parkett och väggarna är målade. Fint kakel ovanför diskbänken. Den maskinella utrustningen består av: spis med häll, fläktkåpa samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från 2015 och helt oanvända i och med att ingen bott i bostaden efter renoveringen.

VARDAGSRUM
Ljust rum med stora fönster och gott om plats för både familj och vänner. Parkettgolv och målade väggar. Härifrån finns utgång till balkongen med morgonsol.

BALKONG 1
Balkongen har morgon- och förmiddagssol och lämpar sig fint för en frukost med familjen eller för att få svalka en varm eftermiddag.

SOVRUM 1
Sovrummet är väldisponerat och rymmer utan problem en dubbelsäng. Härifrån finns även ingång till en klädkammare.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med bra förvaringsplats.

SOVRUM 2
Sovrummet är väldigt rymligt och det får lätt plats en dubbelsäng eller två enkelsängar med nattduksbord emellan.

SOVRUM 3
Sovrummet passar utmärkt som ett mysigt barnrum där man både kan ha en enkelsäng och ett litet skrivbord.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Förråd/klädkammare finns i lägenheten och ger dig bra förvaring. Detta rum kan lätt göras om till ett extra sovrum eller arbetsrum om så önskas.

ALLRUM/HALL
Hallen är möblerbar och används idag som ett allrum. Utgång till en härlig balkong i västerläge.

BALKONG 2
Västerläget på balkongen gör att du kan njuta av solen när du kommer hem efter en lång dag på jobbet. Här har du fri utsikt mot fint grönområde och natur.

BADRUM
Tidlöst renoverat badrum med plastmatta på golvet och kaklade väggar (2015). Våtrumsintyg finns. Utrustning: badkar, WC, handfat samt spegel. Förberett för tvättmaskin.

WC
Liten WC med toalett och handfat. Målade väggar och plastmatta.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4
Boarea: 114,7 kvm
Lägenhetsnummer: A511

Utgångspris: 1 795 000 kr
Byggnadsår: 1991-1993
Driftkostnad: ca 580 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen.

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och bredband via ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Märsta

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,5459
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Södergatan består av 225 lägenheter i 4 st flerbostadshus med underliggande garage. Det är varierande storlek på bostäderna men alla kan nås med hiss. 12 av lägenheterna är i etage och består av 2 våningar. Några bostäder har balkong/terrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Av de 225 lägenheterna innehar föreningen 2 bostadsrätter som upplåts med hyresrätt. AB Sigtunahem äger 23 st av de 225 lägenheterna. Adresserna är Södergatan 9-17, 16-18 samt 22-38.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Södergatan

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Sigtuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2013 - Sänkning av energikostnader genom utbyte av armaturer eller byte till lågenergilysrör, renovering av stensatta ytor utanför 26-32, underhållsspolning av avlopp, underhåll och byte av maskiner i tvättstugor
2014 - Markarbeten inkl lekutrustning, ny garageport i hus 18 B samt ny port i grovsoprummet i hus 13 B, byte rem och remskivor på ventilationsaggregat Södergatan 15B, 16B och 17B, stamspolning i alla höghus

Kommande renoveringar: 2015 - Renovering av hissar (under tiden detta sker kommer aktuell trappuppgång vara utan hiss i 2-3 veckor), ommålning av trapphus (höghus) och sopdörrar i A-huset, byte av belysning i låghus 11 A, 11 B, 13 B, installation av nytt passersystem i garaget i D-huset
2016 - Nytt passersystem i alla garage

Gemensamma utrymmen

Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplan i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38.
Till lägenheten finns antingen ett förråd i bostaden alternativt förråd i entré- eller garageplan. Till vissa bostäder ingår både förråd i bostaden och i entré- eller garageplan. Föreningen har ca 40 extra förråd som man kan hyra. Till dessa tillämpas ett separat kösystem.
Fyra lekplatser finns i föreningen och det finns även grillplatser med bord och bänkar.
I varje huskropp finns en snabbtvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare av mindre modell. Snabbtvättstugan kan ej bokas.
I varje huskropp förutom i 9B finns en grovtvättstuga med ett stort torkrum. Här kan man tvätta mattor och filtar. De boende i 9A till 17B använder grovtvätten i 15B. Tvättstugor finns i 9B, 13B, 15B, 16B, 17B, 26 och 38.
Det finns miljörum i nr 13A och 18B. Grovsopcontainer kommer var fjärde vecka från fredag till måndag med placering mellan 13A-13B och 24-26.

Parkering

213 parkeringsplatser finns i varmgarage på adresserna 13A, 17B, 18B och 32. Se www.brfsodergatan.se för information om hur man hyr en plats. Det finns gästparkeringar på gatan, vid kommunhuset samt i garaget. För gratis gästparkering i garage måste man ha ett tillstånd.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (info från föreningen 2015). Under de senaste 10 åren har föreningen haft en sammanlagd höjning på 3%.

Övrigt

OMGIVNING
När man bor centralt i Märsta har man nära till både kommunikationer och service. Det finns både lägenheter, radhus och villor i området. I Märsta centrum med omnejd finns både Coop, Willys, Lidl, systembolag, bank, apotek, gym, butiker, cafeér och restauranger. Intill tågstationen finns också ett litet centrum som heter Sätuna med mataffär, bank, restauranger och café.

KOMMUNIKATIONER
Det är en kort promenad till Märsta station där det går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Från Märsta centrum tar du dig ut på motorvägen med bil på cirka 5 minuter.

SERVICE
Centralt i Märsta ligger SATS och Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och Vikingahallen som ligger intill Arlandagymnasiet är ytterligare en sporthall i området. Midgårdsvallen är en modern idrottsarena intill Vikingahallen som har både fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. Midgårdsbadet som invigdes 2010 ligger intill Midgårdsvallen och är Nordens första biologiskt renade utomhusbad. 2014 öppnade även en helt ny simhall i anslutning till Midgårdsbadet där det utöver bassänger finns relaxavdelning, småbarnspool och annat som hör en modern badanläggning till.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I centrala Märsta finns förskolor och skolor. Förskolan Märstadal ligger på Porsgrunnsgatan, på Tingvallavägen ligger Tingvalla och på Ängsvägen ligger Skogsgläntan. Förskolan Solbacken finns på Ringvägen, på Skolgatan ligger Tallholma och på Tallstigen ligger förskolan Smedjan. Skolor som ligger i närheten är Ekillaskolan (7-9) som ligger på Stockholmsvägen samt Centralskolan (F-6) som ligger på Skolgatan. Centralskolan ska få nya lokaler vilka beräknas vara klara HT 2016. På Nymärsta Kulle ligger Bergius (7-9). Märstas gymnasieskola ligger i Valsta och heter Arlandagymnasiet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

7 912 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Driftkostnader

ca 580 kr/mån

Kommentar: Driftkostnaderna är personliga och kan variera beroende på användning av t ex elektriska apparater eller vilken hemförsäkring man tecknat. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Fördelas enligt följande

El: 380 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 185 kWh/kvm/år

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Sigtuna

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg