1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Västra Götalands län
  4. Göteborg
  5. A1412802
 
KARTA
Mycket fin 3:a om 72 kvm med totalrenovrat kök och badrum!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 72 m², Göteborg


Välkommen till en mycket fin trea om 72 kvm i ett av de gamla landshövdingehusen mitt i hjärtat av Brämaregården. Bostaden har totalrenoverats under de senaste åren. Ett modernt fint kök med alla bekvämligheter man kan önska sig. Helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Högt till tak i hela bostaden vilket ger en extra känsla av rymd och luftighet. Här bor man med ett centralt och fint läge med närhet till både affärer och kommunikationer samt till naturen och fina strövområden. Missa inte denna underbara bostad!
När man stiger in i bostaden möts man av en välkomnande och långsmal hall från vilken man når lägenhetens alla rum. Precis som övriga delar av lägenheten är hallen smakfullt inredd. Golvet pryds av läckra svarta granitplattor och de randiga tapeterna på väggarna är i matchande grå nyanser. Det fina ljusa taket har infällda spotlights. Rakt fram från entrén finns god plats för avhängning av skor och ytterkläder. En klädkammare i anslutning till hallen erbjuder fina förvaringsmöjligheter.

Köket som ligger till höger om entrén totalrenoverades i januari 2010 och är mycket smakfullt inrett. Här ryms en matplats för 4-6 personer och från fönstret har man utsikt över den trevliga innergården. Köket har fina högblanka skåpsluckor i en grå nyans med stilrena rostfria handtag. Här finns bra med förvaringsmöjligheter i de rymliga över- och underskåpen. Ovan de vita bänkskivorna sitter ett vitt kakel med dekorränder i gråsvart mosaik som bryter av fint. Spotlights ovanför bänkskivorna erbjuder ett bra ljus åt arbetsytorna. Såväl diskhon som spishällen är infällda i den laminerade bänkskivan. På golvet ligger ett granitgolv och väggarna är tapetserade i en ljus ton. Köket är utrustat med inbyggd kyl/frys, inbyggd diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, induktionshäll samt fläkt. Samtliga vitvaror från 2010.

Rakt fram från entrén ligger vardagsrummet. Ett hemtrevligt rum med generös takhöjd som gör att det upplevs ljust och luftigt. På golvet ligger ett vackert plankgolv och väggarna kläds av en mönstrad tapet i en ljust blålila nyans med en matchande mönstrad takbård.

Bredvid vardagsrummet ligger det större av bostadens båda sovrum. Ett stort rum som enkelt rymmer både dubbelsäng med sängbord samt skrivbordshörna om så önskas. 3 stycken dubbelgarderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter. En tegelvägg utgör en läcker fondvägg och de övriga väggarna är tapetserade med en ljusgul mönstrad tapet. På golvet ligger ett fint brädgolv.

Det mindre sovrummet används idag som barnrum och har fönster som vetter mot innergården. På golvet ligger ekparkett. Tapeten på väggarna är gråmålad och en ljus mönstrad fondvägg ger en fin kontrast. Ett måttanpassat bord är infällt i en vrå och utgör en bra avställningsplats.

Badrummet totalrenoverades 2009 och håller en hög standard. Helkaklade vita väggar med svarta dekorränder som bryter av snyggt och matchar det svarta klinkergolvet med golvvärme. Taket har infällda spotlights med dimmerfunktion som förhöjer mysfaktorn när man vill ta ett rofullt bad. Badrummet är utrustat med badkar, wc samt en tvättkommodsmöbel med handfat, underskåp, sidoskåp samt infällda spotlights. Skåpsluckorna är vita och blanka och smälter fint in i det stilrena badrummet. Tvättmaskin och torktumlare erbjuder ett bekvämt boende.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet, Flerfamiljhus
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 72 kvm
Lägenhetsnummer: 20

Utgångspris: 2 375 000 kr
Byggnadsår: 1927-1929
Driftkostnad: ca 480 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Tv: Ansluten till kabelnätet via Com Hem, det analoga basutbudet ingår i avgiften. Internet: Förberett för bredband via ComHem. Betalas separat.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Centrala Hisingen

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 6.08

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Dalern i Brämaregården ombildades från hyresrättslägenheter 2007. Föreningens fastighet består av två hus som finns belägna på Myntgatan 13 A-B, 15 A-B och Tunnbindaregatan 4 A-B. I föreningen finns totalt 20 lägenheter, varav en hyresrättslägenhet som ägs av föreningen.
Fastigheten uppfördes 1927-1929. Stamrenovering genomfördes i mitten av 1980-talet. I samband med tiden för ombildningen 2007, var husen i stort behov av renovering. En totalrenovering påbörjades och slutfördes under 2008. Både fasader och tak renoverades och nya treglasfönster installerades i samtliga lägenheter med mera.
Under sommaren 2010 valde föreningen även att förbättra innergården. Nya blommor planterades, utemöbler köptes in, staket sattes upp och nytt cykelhus byggdes upp. Via Göteborgs Stads projekt Stadsnära odling, har föreningen fått 25 000 kr i bidrag. Denna summa ska nyttjas till att förbättra innergården ytterligare, dessa åtgärder är inplanerat under våren 2014.

Föreningen har ekonomisk förvaltning via Bredablick sedan 1/1 2016.

De boende städar själva sina trappuppgångar och har två gemensamma städdagar per år.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Dalern i Brämaregården

Föreningsform: Bostadsrätt

Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stamrenovering genomfördes i mitten av 80-talet
2008-09 Takomläggning, fönsterbyte samt målning av fasad och puts
2010 & 2013 Renovering av trapphusen
2013 Renoverades tvättstugan
2015 Omfattande ventilationsrenovering
2015 Uppdatering av belysning

Kommande renoveringar: Planerar att måla om fasaden 2017 samt renovera om en lokal som skall användas till föreningslokal

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör minst ett vindsförråd ( ca 10 kvm). Via föreningen har man också tillgång till ett cykelgarage på gården samt ett cykelrum, tvättstuga med torkrum finns i källaren i samma hus. Det finns även en mysig innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser.

Boendeparkering finns i området. För området gäller taxa 6. Kontakta Göteborgs Stads trafikkontor, för mer information om boendeparkering.
Telefon: 031- 368 25 65
E- post: trafikkontoret@trafikkontoret.goteborg.se

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det gjordes en avgiftshöjning i januari 2016 med 2%.
Föreningen representeras av ett stort engagemang. Ett stort plus är föreningens kvarvarande hyresrätt, denna innebär ett möjligt framtida kapitaltillskott.

Övrigt

Brf Dalern i Brämaregården bildades 2007. Föreningen består av 2 fastigheter med adresserna Tunnbindaregatan och Myntgatan. I föreningen finns 20 lägenheter samt 1 lokal. Fastigheterna uppfördes 1927-1929.

Föreningen finns belägen i Brämaregården som till stora delar består av landshövdingehus. Här bor man med ett centralt läge i en expansiv stadsdel och har närhet till det mesta.

Föreningen ligger vid foten av Ramberget där natursköna Keillers park erbjuder fina strövområden och en utsiktsplats med fina vyer över Göteborg. För den motionsintresserade finns flera gym, Lundbybadet, samt två golfbanor inom behagligt avstånd.

Kommunikationer:
Bra kommunikationer erbjuds till de centrala delarna av staden. Ett stenkast från bostaden finns hållplatsen Madängsgatan. Två busslinjer trafikerar denna hållplats. Via samlingspunkten Vågmästareplatsen, har hela 14 busslinjer och 4 spårvagnslinjer hållplats. Med spårvagn åker du till city på dryga 5 minuter. Vågmästareplatsen finns inom nära gångavstånd.

Även Hjalmar Brantingsplatsen är en stor knutpunkt med flertalet lokala och regionala buss- och spårvagnslinjer. Dessutom finns fina cykelvägar in till stadskärnan, vill man istället ta en promenad tar det ca 20 minuter över Göta Älvbron.

Service:
Denna del av Hisingen genomgår i dagsläget en mycket väsentlig förändring. Göteborgs Stad har planer på att framförallt öka inslaget av bostäder och även handelsytorna i området. Byggnationen av stadsdelen Östra Kvillebäcken pågår för fullt, här skapas ett helt nytt område med cirka 1600 nya bostäder, kvartersbutiker, caféer, förskola och service. På tomten där Porslinsfabriken en gång stod, finns idag cirka 500 nya bostäder. Dessutom bygger PEAB under 2017-2018 ett nytt kvarter med 96 nyproducerade bostäder i kvarteret Madängsgatan, Hisingsgatan, Herkulesgatan.

Alldeles i närheten av bostaden finns Kvilletorget, vilket är Hisingens äldsta torg och den självklara träffpunkten i Kvillestaden. Här finner du trevliga butiker och restauranger. Inom bekvämt avstånd finns Wieselgrensplatsen med dess serviceutbud, här finns mataffärer, apotek, frisörsalonger, banker och butiker. Dessutom är det inte långt till affärscentrat Backaplan.

Stadsdelen Lundby där föreningen är belägen erbjuder flera kommunala skolor och förskolor. På Norra Älvstranden finns Lindholmen Science Park, vilket är ett företagscentra med ca 150 verksamma företag. Här finns bland annat Volvo Cars, Ericsson, IBM, Semcon och många fler. I området finns även Göteborgs Universitet, Chalmers Tekniska Högskola och det gemensamma IT-universitet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 375 000 kr

Månadsavgift

4 365 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftkostnader

ca 480 kr/mån

Kommentar: Driftskostnaden är uppskattad

Fördelas enligt följande

El: 330 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 143 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2013-11-28

Mycket fin 3:a om 72 kvm med totalrenovrat kök och badrum!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 72 m², Göteborg

GÖTEBORG

Bostadsrätt, Lägenhet, 2 375 000 kr 4 365 kr , 72


Välkommen till en mycket fin trea om 72 kvm i ett av de gamla landshövdingehusen mitt i hjärtat av Brämaregården. Bostaden har totalrenoverats under de senaste åren. Ett modernt fint kök med alla bekvämligheter man kan önska sig. Helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Högt till tak i hela bostaden vilket ger en extra känsla av rymd och luftighet. Här bor man med ett centralt och fint läge med närhet till både affärer och kommunikationer samt till naturen och fina strövområden. Missa inte denna underbara bostad!
När man stiger in i bostaden möts man av en välkomnande och långsmal hall från vilken man når lägenhetens alla rum. Precis som övriga delar av lägenheten är hallen smakfullt inredd. Golvet pryds av läckra svarta granitplattor och de randiga tapeterna på väggarna är i matchande grå nyanser. Det fina ljusa taket har infällda spotlights. Rakt fram från entrén finns god plats för avhängning av skor och ytterkläder. En klädkammare i anslutning till hallen erbjuder fina förvaringsmöjligheter.

Köket som ligger till höger om entrén totalrenoverades i januari 2010 och är mycket smakfullt inrett. Här ryms en matplats för 4-6 personer och från fönstret har man utsikt över den trevliga innergården. Köket har fina högblanka skåpsluckor i en grå nyans med stilrena rostfria handtag. Här finns bra med förvaringsmöjligheter i de rymliga över- och underskåpen. Ovan de vita bänkskivorna sitter ett vitt kakel med dekorränder i gråsvart mosaik som bryter av fint. Spotlights ovanför bänkskivorna erbjuder ett bra ljus åt arbetsytorna. Såväl diskhon som spishällen är infällda i den laminerade bänkskivan. På golvet ligger ett granitgolv och väggarna är tapetserade i en ljus ton. Köket är utrustat med inbyggd kyl/frys, inbyggd diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, induktionshäll samt fläkt. Samtliga vitvaror från 2010.

Rakt fram från entrén ligger vardagsrummet. Ett hemtrevligt rum med generös takhöjd som gör att det upplevs ljust och luftigt. På golvet ligger ett vackert plankgolv och väggarna kläds av en mönstrad tapet i en ljust blålila nyans med en matchande mönstrad takbård.

Bredvid vardagsrummet ligger det större av bostadens båda sovrum. Ett stort rum som enkelt rymmer både dubbelsäng med sängbord samt skrivbordshörna om så önskas. 3 stycken dubbelgarderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter. En tegelvägg utgör en läcker fondvägg och de övriga väggarna är tapetserade med en ljusgul mönstrad tapet. På golvet ligger ett fint brädgolv.

Det mindre sovrummet används idag som barnrum och har fönster som vetter mot innergården. På golvet ligger ekparkett. Tapeten på väggarna är gråmålad och en ljus mönstrad fondvägg ger en fin kontrast. Ett måttanpassat bord är infällt i en vrå och utgör en bra avställningsplats.

Badrummet totalrenoverades 2009 och håller en hög standard. Helkaklade vita väggar med svarta dekorränder som bryter av snyggt och matchar det svarta klinkergolvet med golvvärme. Taket har infällda spotlights med dimmerfunktion som förhöjer mysfaktorn när man vill ta ett rofullt bad. Badrummet är utrustat med badkar, wc samt en tvättkommodsmöbel med handfat, underskåp, sidoskåp samt infällda spotlights. Skåpsluckorna är vita och blanka och smälter fint in i det stilrena badrummet. Tvättmaskin och torktumlare erbjuder ett bekvämt boende.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet, Flerfamiljhus
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 72 kvm
Lägenhetsnummer: 20

Utgångspris: 2 375 000 kr
Byggnadsår: 1927-1929
Driftkostnad: ca 480 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Tv: Ansluten till kabelnätet via Com Hem, det analoga basutbudet ingår i avgiften. Internet: Förberett för bredband via ComHem. Betalas separat.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Centrala Hisingen

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 6.08

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Dalern i Brämaregården ombildades från hyresrättslägenheter 2007. Föreningens fastighet består av två hus som finns belägna på Myntgatan 13 A-B, 15 A-B och Tunnbindaregatan 4 A-B. I föreningen finns totalt 20 lägenheter, varav en hyresrättslägenhet som ägs av föreningen.
Fastigheten uppfördes 1927-1929. Stamrenovering genomfördes i mitten av 1980-talet. I samband med tiden för ombildningen 2007, var husen i stort behov av renovering. En totalrenovering påbörjades och slutfördes under 2008. Både fasader och tak renoverades och nya treglasfönster installerades i samtliga lägenheter med mera.
Under sommaren 2010 valde föreningen även att förbättra innergården. Nya blommor planterades, utemöbler köptes in, staket sattes upp och nytt cykelhus byggdes upp. Via Göteborgs Stads projekt Stadsnära odling, har föreningen fått 25 000 kr i bidrag. Denna summa ska nyttjas till att förbättra innergården ytterligare, dessa åtgärder är inplanerat under våren 2014.

Föreningen har ekonomisk förvaltning via Bredablick sedan 1/1 2016.

De boende städar själva sina trappuppgångar och har två gemensamma städdagar per år.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Dalern i Brämaregården

Föreningsform: Bostadsrätt

Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stamrenovering genomfördes i mitten av 80-talet
2008-09 Takomläggning, fönsterbyte samt målning av fasad och puts
2010 & 2013 Renovering av trapphusen
2013 Renoverades tvättstugan
2015 Omfattande ventilationsrenovering
2015 Uppdatering av belysning

Kommande renoveringar: Planerar att måla om fasaden 2017 samt renovera om en lokal som skall användas till föreningslokal

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör minst ett vindsförråd ( ca 10 kvm). Via föreningen har man också tillgång till ett cykelgarage på gården samt ett cykelrum, tvättstuga med torkrum finns i källaren i samma hus. Det finns även en mysig innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser.

Boendeparkering finns i området. För området gäller taxa 6. Kontakta Göteborgs Stads trafikkontor, för mer information om boendeparkering.
Telefon: 031- 368 25 65
E- post: trafikkontoret@trafikkontoret.goteborg.se

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det gjordes en avgiftshöjning i januari 2016 med 2%.
Föreningen representeras av ett stort engagemang. Ett stort plus är föreningens kvarvarande hyresrätt, denna innebär ett möjligt framtida kapitaltillskott.

Övrigt

Brf Dalern i Brämaregården bildades 2007. Föreningen består av 2 fastigheter med adresserna Tunnbindaregatan och Myntgatan. I föreningen finns 20 lägenheter samt 1 lokal. Fastigheterna uppfördes 1927-1929.

Föreningen finns belägen i Brämaregården som till stora delar består av landshövdingehus. Här bor man med ett centralt läge i en expansiv stadsdel och har närhet till det mesta.

Föreningen ligger vid foten av Ramberget där natursköna Keillers park erbjuder fina strövområden och en utsiktsplats med fina vyer över Göteborg. För den motionsintresserade finns flera gym, Lundbybadet, samt två golfbanor inom behagligt avstånd.

Kommunikationer:
Bra kommunikationer erbjuds till de centrala delarna av staden. Ett stenkast från bostaden finns hållplatsen Madängsgatan. Två busslinjer trafikerar denna hållplats. Via samlingspunkten Vågmästareplatsen, har hela 14 busslinjer och 4 spårvagnslinjer hållplats. Med spårvagn åker du till city på dryga 5 minuter. Vågmästareplatsen finns inom nära gångavstånd.

Även Hjalmar Brantingsplatsen är en stor knutpunkt med flertalet lokala och regionala buss- och spårvagnslinjer. Dessutom finns fina cykelvägar in till stadskärnan, vill man istället ta en promenad tar det ca 20 minuter över Göta Älvbron.

Service:
Denna del av Hisingen genomgår i dagsläget en mycket väsentlig förändring. Göteborgs Stad har planer på att framförallt öka inslaget av bostäder och även handelsytorna i området. Byggnationen av stadsdelen Östra Kvillebäcken pågår för fullt, här skapas ett helt nytt område med cirka 1600 nya bostäder, kvartersbutiker, caféer, förskola och service. På tomten där Porslinsfabriken en gång stod, finns idag cirka 500 nya bostäder. Dessutom bygger PEAB under 2017-2018 ett nytt kvarter med 96 nyproducerade bostäder i kvarteret Madängsgatan, Hisingsgatan, Herkulesgatan.

Alldeles i närheten av bostaden finns Kvilletorget, vilket är Hisingens äldsta torg och den självklara träffpunkten i Kvillestaden. Här finner du trevliga butiker och restauranger. Inom bekvämt avstånd finns Wieselgrensplatsen med dess serviceutbud, här finns mataffärer, apotek, frisörsalonger, banker och butiker. Dessutom är det inte långt till affärscentrat Backaplan.

Stadsdelen Lundby där föreningen är belägen erbjuder flera kommunala skolor och förskolor. På Norra Älvstranden finns Lindholmen Science Park, vilket är ett företagscentra med ca 150 verksamma företag. Här finns bland annat Volvo Cars, Ericsson, IBM, Semcon och många fler. I området finns även Göteborgs Universitet, Chalmers Tekniska Högskola och det gemensamma IT-universitet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 375 000 kr

Månadsavgift

4 365 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftkostnader

ca 480 kr/mån

Kommentar: Driftskostnaden är uppskattad

Fördelas enligt följande

El: 330 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 143 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2013-11-28

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Göteborg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg