1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Solna
  5. A1222934
 
KARTA
BR-lägenhet till salu i Råsunda / Vireberg - Solna

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 72 m², Råsunda / Vireberg, Solna


Interiör

Allmän beskrivning
Mycket fin och välrenoverad lägenhet med fönster i två väderstreck. Genomgående ligger det 1-stav parkett som är slipbart.
Nybyggda och platsbyggda garderober, nya innerdörrar i massivt trä.

HALL
En välkommande hall med bra avhängningsmöjlighet. På golvet ligger en fin 1-stavs parkettgolv. Väggarna är vitmålade och i taket sitter infällda spottar. Här har man byggt helt nya garderober med mycket bra förvaringsmöjlighet.

KÖK
Nyrenoverat kök.
Gott om förvaring, bra med arbetsytor.. Vägg ovan arbetsbänk är kaklat i vitt med fasade kanter. köksluckor med handtag i gammeldags stil.Inbyggd mikro och integrerad diskmaskin. Bänkskivor i lättskött eklaminat.
Ett riktigt kallskafferi att förvara drycker, sylt och potatis. Nya vitvaror. Matplats för 6 personer

BADRUM
Helkaklat badrum, på golvet ligger ett fin terrakotta klinker och väggarna är kaklat i vitt samt en matchande bård i mitten på väggen. Här finns en duschhörna med duschväggar, Wc, spegel samt hyllplan

SOVRUM 1
Perfekt sovrum som rymmer den större sängen. Här finns två garderober som sväljer mycket förvaring.
Även här ligger det stilfulla 1-stavs parketten. Väggarna är målade i en vit kulör.

SOVRUM 2
Stort sovrum med en hel vägg med nya, platsbyggda garderober. Här kan man ha den stora dubbelsängen. På golvet ligger 1-stavsparkett och väggarna är målade ien vit kulör.

VARDAGSRUM
Ett otroligt trivsamt och luftigt vardagsrum med utgång till den underbara balkongen.
Här kan man ha den stora soffgruppen och ändå känns rummet luftigt. Här kan man lätt ha en större bjudning utan att det känns trångt.

BALKONG
En underbar inglasad balkong med fin utsikt mot den trivsamma gården. Här kan man tillbringa många härliga kvällar och dagar.

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

ByggnadstypFlerbostadshus

Övrig bostadFastigheterna inom Brf Dikten2 uppfördes under slutet av 1950-talet och består av två höghus och ett låghus. Antalet lägenheter i föreningen uppgår till 186 stycken. Två källarplan finns under innergården, dessa ytor disponeras för närvarande av nio olika företag. Det finns dessutom cirka 20 lokaler som hyrs ut. Den tekniska förvaltningen samt trädgårdsskötsel och snöborttagning sköts av medlemmarna i föreningen. Trappstädningen utförs av Fastighetsägarna. Viss del av fastighetsunderhållet sköts av Jan Tucinski. Föreningens kansli finns på Virebergsvägen 11, - 1 tr. - See more at: http://dikten2.bostadsratterna.se/om-foreningen/nyinflyttad#sthash.4HId3UbG.dpuf

Övriga byggnaderFöreningslokal
Föreningen har en kombinerad festlokal/övernattningslägenhet på Virebergsvägen 11, plan -1. Lokalen är till för både bostadsrättsinnehavare och hyresgäster och rymmer cirka 35 sittande matgäster eller max 70 personer utan bord. För övernattning finns fyra bäddar (sängskåp). Lokalen består av två större rum, pentry och toalett med dusch. Rökförbud råder i lokalen! Bokningsansvarig:Peter Könberg Telefon hem 073 910 14 11 (fr.o.m. 1 aug 2014 073 967 72 39)Jonas Virdalm Telefon 0763 482 411virdalm@gmail.com Priser:Daghyra 09:00-17:00 (200 kronor). Städat och klart klockan 17:00.Kvällshyra från 17:00 (200 kronor). Städat och klart 09:00 morgonen efter.
Övernattning från 17:00 (200 kronor) och disponeras efter överenskommelse med bookningsansvarig. Deposition:Den som hyr lämnar hyresavgiften samt 500 kronor i deposition till bokningsansvarig. Depositionsavgiften återfås efter hyrestiden. Om något är skadat/bortkommet eller om lokalen inte är tillräckligt städad dras detta av på depositionen. Avbokning:Avbokning måste ske minst en vecka innan aktuellt hyrestillfälle annars tas full avgift ut, beroende på att andra ska få tillgång till lokalen. Kök:Det är förbjudet att steka i lokalen på grund av att köket saknar ventilation. Uppvärmning går däremot bra. I köket finns en frys, två kylskåp, spis, lös värmeplatta, dubbel kaffekokare, fyra termosar, porslin/bestick/glas för 30-35 personer samt övrig köksutrustning. Inventarieförteckning finns i instruktionspärmen.
Fritidslokaler
Fritidslokaler/HobbylokalerInom Brf Dikten2 finns ett antal fritidslokaler med ingång från både Brommavägen 4 och 6. Fritidslokalerna är till både för bostadsrättsinnehavare och hyresgäster. Tillträde till lokalerna fås med hjälp av samma nyckelbricka som används för tillträde till soprum och tvättstugor. Fritidslokalerna får nyttjas dagligen mellan 08.00-22.00. Inga bokningsrutiner finns för nyttjande av våra fritidslokaler. PingislokalEtt pingisbord finns i lokalen. Ni måste hålla med racketar och boll själva om ni vill spela pingis.
Motionsrum
Ett enkelt motionsrum med utrustning som medlemmarna i föreningen skänkt finns i lokalen. För närvarande finns två motionscyklar, en enklare roddmaskin, boxboll, en enklare bänkpress och ett gå/springband. Motionsrummet är inget som Brf Dikten2 tänker satsa på att utöka i framtiden. För boende inom föreningen som önskar gå på ett välutrustat gym så rekommenderar vi ett gym på Virebergsvägen 18, Tel: 27 80 77. Målarrum
Om du skall måla om dörrar eller andra inredningsdetaljer så finns en väl ventilerad lokal för detta som vi i föreningen kallar målarrummet. SnickerilokalI snickerilokalen kan du snickra och slipa m.m. - See more at: http://dikten2.bostadsratterna.se/om-foreningen/fritidslokaler#sthash.mfSFfNdg.dpuf

Byggnadsår1957

FastighetsbeteckningBrf Dikten 2

Lägenhetsnummer1503

Fönster3-glas

UppvärmningFjärrvärme

UpplåtelseformBostadsrätt

VentilationMekanisk från- och tilluft ventilation

HissJa

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 22 september 2008

Energiprestanda127 kWh/kvm/år

Klass-

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a -/år med - personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel-

Vatten/avlopp-

Sotning-

Väg/samfällighetsavgift-

Renhållning-

Försäkring (exkl. lösöre)-

Övrigt-

Energiförbrukning-

Elleverantör-

Nätleverantör-

Kommentar-

Övrig bostad

HushållsavfallFör vanligt hushållsavfall är föreningen ansluten till områdets sopsugsanläggning via sopnedkasten i trapphallarna.

Parkering Två parkeringsplatser Inom BrfDikten2 finns två parkeringsplatser; ett varmgarage om 60 p-platser med infart från Hagbyvägen 1 och en utomhusparkering om 16 p-platser med elstolpar som är förberedda för elbilar med infart Hagbyvägen 3. Tilldelade p-platser hyrs via ett separat hyresavtal som på inget sätt är kopplat till respektive lägenhet. Medlemmar som flyttar från föreningen och innehar en p-plats måste återlämna denna p-plats till föreningens kö för p-platser. Önskemål om hyra av p-plats anmäls till föreningens kansli.

Bredband Hastigheten är 100 Mbit/s åt båda hållen och bredbandet ingår i avgiften/hyran för boende i fastigheten. Mailadresserna som ingår kan man själv välja om man vill ha på domänen ownit.nu eller brfdikten2.se. Mailadresser registreras på Ownits hemsida efter att avtal tecknats, mer information finns i brevet från Ownit. Anmälningsblankett för att aktivera bredbandet kan fås genom kansliet eller hämtas här.

Kabel-TV I det avtal föreningen har med ComHem ingår digitalpaketet Medium 8 Favoriter till alla bostadslägenheter. Mot en extra kostnad kan man byta upp sig till de större paketen. - See more at:

Brf Dikten Energideklaration.pdf

Brf Dikten Stadgar.pdf

Brf Dikten Årsredovisning 2014.pdf

Förening

Brf Dikten 2

Föreningen har i dagsläget ca 168 bostadsrätter, 18 hyresrätter och 63 lokaler. Hyresrätterna säljs allt eftersom de blir lediga så detta är ett dagsvärde. Kontakta Fastighetsägarna för dagsfärska uppgifter.Garageplatser finns i fastigheten, det är dock i dagsläget lång kö till dessa. Kötiden är ca två år.Kabel-TV finns i fastigheten, ComHem är leverantör och ett digitalt grundutbud med valfrihet ingår för närvarande i avgiften.Bredband levereras från Ownit och ingår för närvarande i avgiften.oI föreningens försäkring ingår det så kallade bostadsrättstillägget för medlemmarna, de behöver således inte ha bostadsrättstillägg på deras hemförsäkringar.Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett basbelopp från förvärvaren. Vid pantsättning debiteras köparen 1 % av ett basbelopp.Föreningen tar inga andra avgifter i samband med ägarbyte.Föreningen är en äkta bostadrättsförening.Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.Föreningen höjer månadsavgiften med 5 % fr o m andra kvartalet 2013. En sänkning med 10 % gjordes 2008-01-01.Fastigheterna i föreningen är byggda 1957-1958.Större renoveringar senaste åren är främst installation av frånluftsvärmepumpar för att minska uppvärmningskostnader samt utbyte av maskinpark i tvättstugor för att spara på underhålls- och driftskostnader. Under 2009 genomfördes underhållsarbete på golv och väggar i trapphus och entréer och under 2012 genomfördes en relining av stammarna.

Antal lägenheter186

Varav hyresrätter18

Antal lokaler63

EkonomiFöreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett basbelopp från förvärvaren. Vid pantsättning debiteras köparen 1 % av ett basbelopp.
Föreningen tar inga andra avgifter i samband med ägarbyte.

RenoveringarStörre renoveringar senaste åren är främst installation av frånluftsvärmepumpar för att minska uppvärmningskostnader samt utbyte av maskinpark i tvättstugor för att spara på underhålls- och driftskostnader.
2009 genomfördes underhållsarbete på golv och väggar i trapphus och entréer.
2012 genomfördes en relining av stammarna.

ParkeringI övrigt råder boendeparkering på gatan. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Bredband / TVKabel-TV finns i fastigheten, ComHem är leverantör och ett digitalt grundutbud med valfrihet ingår för närvarande i avgiften.
Bredband levereras från Ownit och ingår för närvarande i avgiften.

ÖvrigtHushållsavfallFör vanligt hushållsavfall är föreningen ansluten till områdets sopsugsanläggning via sopnedkasten i trapphallarna.

Parkering Två parkeringsplatser Inom BrfDikten2 finns två parkeringsplatser; ett varmgarage om 60 p-platser med infart från Hagbyvägen 1 och en utomhusparkering om 16 p-platser med elstolpar som är förberedda för elbilar med infart Hagbyvägen 3. Tilldelade p-platser hyrs via ett separat hyresavtal som på inget sätt är kopplat till respektive lägenhet. Medlemmar som flyttar från föreningen och innehar en p-plats måste återlämna denna p-plats till föreningens kö för p-platser. Önskemål om hyra av p-plats anmäls till föreningens kansli.

Bredband Hastigheten är 100 Mbit/s åt båda hållen och bredbandet ingår i avgiften/hyran för boende i fastigheten. Mailadresserna som ingår kan man själv välja om man vill ha på domänen ownit.nu eller brfdikten2.se. Mailadresser registreras på Ownits hemsida efter att avtal tecknats, mer information finns i brevet från Ownit. Anmälningsblankett för att aktivera bredbandet kan fås genom kansliet eller hämtas här.

Kabel-TV I det avtal föreningen har med ComHem ingår digitalpaketet Medium 8 Favoriter till alla bostadslägenheter. Mot en extra kostnad kan man byta upp sig till de större paketen. - See more at:

OrganisationsformBostadsrätt

Äkta / Oäkta bostadsrättsföreningÄkta

Tillåter juridisk personNej

Överlåtesavgift1108 Kr

Pantsättningsavgift443 Kr, betalas av köparen

Området

AllmäntLägenheten är belägen i populära Vireberg, granne med Råsunda, nära storstadens puls. Närhet till fina promenadvägar runt de båda fågelsjöarna Råsta- och Lötsjön. Där finns en 5 km lång gångväg för den som vill jogga, promenera eller bara uppleva det rika fågellivet.Det är nära till Nationalstadsparken (Hagaparken) där bl.a. Fjärilshuset, Koppartälten från slutet av 1700-talet och Koppartältens värdshus ligger. I Hagaparken finns möjlighet till fina promenader runt Brunnsviken och till Ulriksdals slottspark med Ulriksdals slott, orangeriet och Ulriksdals värdshus samt Rappnes handelsträdgård.Från lägenheten når Du Solna Centrum på en 10 minuters promenad. Affärsgallerian har ca 120 stycken butiker, restauranger och serviceinrättningar. I Råsunda ligger ett flertal restauranger, butiker, caféer, mataffärer och även biograf vid K-märkta Gamla Filmstaden. Närhet även till nya Arenastaden där Sveriges nya Nationalarena ligger. Här byggs även Nordens största köpcentrum. För mer info se, www.arenastaden.se.

KommunikationUtmärkta allmänna kommunikationer med några minuters promenadavstånd till T-bana Solna centrum, T-bana och pendeltåg vid Sundbyberg station, T-bana Näckrosen (promenad ca 6 min). Med T-bana tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm. Tvärbanans närmaste hållplats är även den inom några minuters promenadavstånd och med den kan du ta dig mellan Alvik och Solna station.

ParkeringI övrigt råder boendeparkering på gatan. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

NärserviceI Solna Businesspark ligger bl.a. den välsorterade ICA Maxi men här finns även frisör, gym, caféer m.m.ca 5 min promenad från bostaden. I närheten av bostaden finns även en LIDL butik och COOP butik.

Mäklarringen Svenska AB

BR-lägenhet till salu i Råsunda / Vireberg - Solna

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 72 m², Råsunda / Vireberg, Solna

RÅSUNDA / VIREBERG, SOLNA

Bostadsrätt, Lägenhet, 4 095 000 kr 1 663 kr , 72


Interiör

Allmän beskrivning
Mycket fin och välrenoverad lägenhet med fönster i två väderstreck. Genomgående ligger det 1-stav parkett som är slipbart.
Nybyggda och platsbyggda garderober, nya innerdörrar i massivt trä.

HALL
En välkommande hall med bra avhängningsmöjlighet. På golvet ligger en fin 1-stavs parkettgolv. Väggarna är vitmålade och i taket sitter infällda spottar. Här har man byggt helt nya garderober med mycket bra förvaringsmöjlighet.

KÖK
Nyrenoverat kök.
Gott om förvaring, bra med arbetsytor.. Vägg ovan arbetsbänk är kaklat i vitt med fasade kanter. köksluckor med handtag i gammeldags stil.Inbyggd mikro och integrerad diskmaskin. Bänkskivor i lättskött eklaminat.
Ett riktigt kallskafferi att förvara drycker, sylt och potatis. Nya vitvaror. Matplats för 6 personer

BADRUM
Helkaklat badrum, på golvet ligger ett fin terrakotta klinker och väggarna är kaklat i vitt samt en matchande bård i mitten på väggen. Här finns en duschhörna med duschväggar, Wc, spegel samt hyllplan

SOVRUM 1
Perfekt sovrum som rymmer den större sängen. Här finns två garderober som sväljer mycket förvaring.
Även här ligger det stilfulla 1-stavs parketten. Väggarna är målade i en vit kulör.

SOVRUM 2
Stort sovrum med en hel vägg med nya, platsbyggda garderober. Här kan man ha den stora dubbelsängen. På golvet ligger 1-stavsparkett och väggarna är målade ien vit kulör.

VARDAGSRUM
Ett otroligt trivsamt och luftigt vardagsrum med utgång till den underbara balkongen.
Här kan man ha den stora soffgruppen och ändå känns rummet luftigt. Här kan man lätt ha en större bjudning utan att det känns trångt.

BALKONG
En underbar inglasad balkong med fin utsikt mot den trivsamma gården. Här kan man tillbringa många härliga kvällar och dagar.

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

ByggnadstypFlerbostadshus

Övrig bostadFastigheterna inom Brf Dikten2 uppfördes under slutet av 1950-talet och består av två höghus och ett låghus. Antalet lägenheter i föreningen uppgår till 186 stycken. Två källarplan finns under innergården, dessa ytor disponeras för närvarande av nio olika företag. Det finns dessutom cirka 20 lokaler som hyrs ut. Den tekniska förvaltningen samt trädgårdsskötsel och snöborttagning sköts av medlemmarna i föreningen. Trappstädningen utförs av Fastighetsägarna. Viss del av fastighetsunderhållet sköts av Jan Tucinski. Föreningens kansli finns på Virebergsvägen 11, - 1 tr. - See more at: http://dikten2.bostadsratterna.se/om-foreningen/nyinflyttad#sthash.4HId3UbG.dpuf

Övriga byggnaderFöreningslokal
Föreningen har en kombinerad festlokal/övernattningslägenhet på Virebergsvägen 11, plan -1. Lokalen är till för både bostadsrättsinnehavare och hyresgäster och rymmer cirka 35 sittande matgäster eller max 70 personer utan bord. För övernattning finns fyra bäddar (sängskåp). Lokalen består av två större rum, pentry och toalett med dusch. Rökförbud råder i lokalen! Bokningsansvarig:Peter Könberg Telefon hem 073 910 14 11 (fr.o.m. 1 aug 2014 073 967 72 39)Jonas Virdalm Telefon 0763 482 411virdalm@gmail.com Priser:Daghyra 09:00-17:00 (200 kronor). Städat och klart klockan 17:00.Kvällshyra från 17:00 (200 kronor). Städat och klart 09:00 morgonen efter.
Övernattning från 17:00 (200 kronor) och disponeras efter överenskommelse med bookningsansvarig. Deposition:Den som hyr lämnar hyresavgiften samt 500 kronor i deposition till bokningsansvarig. Depositionsavgiften återfås efter hyrestiden. Om något är skadat/bortkommet eller om lokalen inte är tillräckligt städad dras detta av på depositionen. Avbokning:Avbokning måste ske minst en vecka innan aktuellt hyrestillfälle annars tas full avgift ut, beroende på att andra ska få tillgång till lokalen. Kök:Det är förbjudet att steka i lokalen på grund av att köket saknar ventilation. Uppvärmning går däremot bra. I köket finns en frys, två kylskåp, spis, lös värmeplatta, dubbel kaffekokare, fyra termosar, porslin/bestick/glas för 30-35 personer samt övrig köksutrustning. Inventarieförteckning finns i instruktionspärmen.
Fritidslokaler
Fritidslokaler/HobbylokalerInom Brf Dikten2 finns ett antal fritidslokaler med ingång från både Brommavägen 4 och 6. Fritidslokalerna är till både för bostadsrättsinnehavare och hyresgäster. Tillträde till lokalerna fås med hjälp av samma nyckelbricka som används för tillträde till soprum och tvättstugor. Fritidslokalerna får nyttjas dagligen mellan 08.00-22.00. Inga bokningsrutiner finns för nyttjande av våra fritidslokaler. PingislokalEtt pingisbord finns i lokalen. Ni måste hålla med racketar och boll själva om ni vill spela pingis.
Motionsrum
Ett enkelt motionsrum med utrustning som medlemmarna i föreningen skänkt finns i lokalen. För närvarande finns två motionscyklar, en enklare roddmaskin, boxboll, en enklare bänkpress och ett gå/springband. Motionsrummet är inget som Brf Dikten2 tänker satsa på att utöka i framtiden. För boende inom föreningen som önskar gå på ett välutrustat gym så rekommenderar vi ett gym på Virebergsvägen 18, Tel: 27 80 77. Målarrum
Om du skall måla om dörrar eller andra inredningsdetaljer så finns en väl ventilerad lokal för detta som vi i föreningen kallar målarrummet. SnickerilokalI snickerilokalen kan du snickra och slipa m.m. - See more at: http://dikten2.bostadsratterna.se/om-foreningen/fritidslokaler#sthash.mfSFfNdg.dpuf

Byggnadsår1957

FastighetsbeteckningBrf Dikten 2

Lägenhetsnummer1503

Fönster3-glas

UppvärmningFjärrvärme

UpplåtelseformBostadsrätt

VentilationMekanisk från- och tilluft ventilation

HissJa

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 22 september 2008

Energiprestanda127 kWh/kvm/år

Klass-

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a -/år med - personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel-

Vatten/avlopp-

Sotning-

Väg/samfällighetsavgift-

Renhållning-

Försäkring (exkl. lösöre)-

Övrigt-

Energiförbrukning-

Elleverantör-

Nätleverantör-

Kommentar-

Övrig bostad

HushållsavfallFör vanligt hushållsavfall är föreningen ansluten till områdets sopsugsanläggning via sopnedkasten i trapphallarna.

Parkering Två parkeringsplatser Inom BrfDikten2 finns två parkeringsplatser; ett varmgarage om 60 p-platser med infart från Hagbyvägen 1 och en utomhusparkering om 16 p-platser med elstolpar som är förberedda för elbilar med infart Hagbyvägen 3. Tilldelade p-platser hyrs via ett separat hyresavtal som på inget sätt är kopplat till respektive lägenhet. Medlemmar som flyttar från föreningen och innehar en p-plats måste återlämna denna p-plats till föreningens kö för p-platser. Önskemål om hyra av p-plats anmäls till föreningens kansli.

Bredband Hastigheten är 100 Mbit/s åt båda hållen och bredbandet ingår i avgiften/hyran för boende i fastigheten. Mailadresserna som ingår kan man själv välja om man vill ha på domänen ownit.nu eller brfdikten2.se. Mailadresser registreras på Ownits hemsida efter att avtal tecknats, mer information finns i brevet från Ownit. Anmälningsblankett för att aktivera bredbandet kan fås genom kansliet eller hämtas här.

Kabel-TV I det avtal föreningen har med ComHem ingår digitalpaketet Medium 8 Favoriter till alla bostadslägenheter. Mot en extra kostnad kan man byta upp sig till de större paketen. - See more at:

Brf Dikten Energideklaration.pdf

Brf Dikten Stadgar.pdf

Brf Dikten Årsredovisning 2014.pdf

Förening

Brf Dikten 2

Föreningen har i dagsläget ca 168 bostadsrätter, 18 hyresrätter och 63 lokaler. Hyresrätterna säljs allt eftersom de blir lediga så detta är ett dagsvärde. Kontakta Fastighetsägarna för dagsfärska uppgifter.Garageplatser finns i fastigheten, det är dock i dagsläget lång kö till dessa. Kötiden är ca två år.Kabel-TV finns i fastigheten, ComHem är leverantör och ett digitalt grundutbud med valfrihet ingår för närvarande i avgiften.Bredband levereras från Ownit och ingår för närvarande i avgiften.oI föreningens försäkring ingår det så kallade bostadsrättstillägget för medlemmarna, de behöver således inte ha bostadsrättstillägg på deras hemförsäkringar.Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett basbelopp från förvärvaren. Vid pantsättning debiteras köparen 1 % av ett basbelopp.Föreningen tar inga andra avgifter i samband med ägarbyte.Föreningen är en äkta bostadrättsförening.Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.Föreningen höjer månadsavgiften med 5 % fr o m andra kvartalet 2013. En sänkning med 10 % gjordes 2008-01-01.Fastigheterna i föreningen är byggda 1957-1958.Större renoveringar senaste åren är främst installation av frånluftsvärmepumpar för att minska uppvärmningskostnader samt utbyte av maskinpark i tvättstugor för att spara på underhålls- och driftskostnader. Under 2009 genomfördes underhållsarbete på golv och väggar i trapphus och entréer och under 2012 genomfördes en relining av stammarna.

Antal lägenheter186

Varav hyresrätter18

Antal lokaler63

EkonomiFöreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett basbelopp från förvärvaren. Vid pantsättning debiteras köparen 1 % av ett basbelopp.
Föreningen tar inga andra avgifter i samband med ägarbyte.

RenoveringarStörre renoveringar senaste åren är främst installation av frånluftsvärmepumpar för att minska uppvärmningskostnader samt utbyte av maskinpark i tvättstugor för att spara på underhålls- och driftskostnader.
2009 genomfördes underhållsarbete på golv och väggar i trapphus och entréer.
2012 genomfördes en relining av stammarna.

ParkeringI övrigt råder boendeparkering på gatan. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Bredband / TVKabel-TV finns i fastigheten, ComHem är leverantör och ett digitalt grundutbud med valfrihet ingår för närvarande i avgiften.
Bredband levereras från Ownit och ingår för närvarande i avgiften.

ÖvrigtHushållsavfallFör vanligt hushållsavfall är föreningen ansluten till områdets sopsugsanläggning via sopnedkasten i trapphallarna.

Parkering Två parkeringsplatser Inom BrfDikten2 finns två parkeringsplatser; ett varmgarage om 60 p-platser med infart från Hagbyvägen 1 och en utomhusparkering om 16 p-platser med elstolpar som är förberedda för elbilar med infart Hagbyvägen 3. Tilldelade p-platser hyrs via ett separat hyresavtal som på inget sätt är kopplat till respektive lägenhet. Medlemmar som flyttar från föreningen och innehar en p-plats måste återlämna denna p-plats till föreningens kö för p-platser. Önskemål om hyra av p-plats anmäls till föreningens kansli.

Bredband Hastigheten är 100 Mbit/s åt båda hållen och bredbandet ingår i avgiften/hyran för boende i fastigheten. Mailadresserna som ingår kan man själv välja om man vill ha på domänen ownit.nu eller brfdikten2.se. Mailadresser registreras på Ownits hemsida efter att avtal tecknats, mer information finns i brevet från Ownit. Anmälningsblankett för att aktivera bredbandet kan fås genom kansliet eller hämtas här.

Kabel-TV I det avtal föreningen har med ComHem ingår digitalpaketet Medium 8 Favoriter till alla bostadslägenheter. Mot en extra kostnad kan man byta upp sig till de större paketen. - See more at:

OrganisationsformBostadsrätt

Äkta / Oäkta bostadsrättsföreningÄkta

Tillåter juridisk personNej

Överlåtesavgift1108 Kr

Pantsättningsavgift443 Kr, betalas av köparen

Området

AllmäntLägenheten är belägen i populära Vireberg, granne med Råsunda, nära storstadens puls. Närhet till fina promenadvägar runt de båda fågelsjöarna Råsta- och Lötsjön. Där finns en 5 km lång gångväg för den som vill jogga, promenera eller bara uppleva det rika fågellivet.Det är nära till Nationalstadsparken (Hagaparken) där bl.a. Fjärilshuset, Koppartälten från slutet av 1700-talet och Koppartältens värdshus ligger. I Hagaparken finns möjlighet till fina promenader runt Brunnsviken och till Ulriksdals slottspark med Ulriksdals slott, orangeriet och Ulriksdals värdshus samt Rappnes handelsträdgård.Från lägenheten når Du Solna Centrum på en 10 minuters promenad. Affärsgallerian har ca 120 stycken butiker, restauranger och serviceinrättningar. I Råsunda ligger ett flertal restauranger, butiker, caféer, mataffärer och även biograf vid K-märkta Gamla Filmstaden. Närhet även till nya Arenastaden där Sveriges nya Nationalarena ligger. Här byggs även Nordens största köpcentrum. För mer info se, www.arenastaden.se.

KommunikationUtmärkta allmänna kommunikationer med några minuters promenadavstånd till T-bana Solna centrum, T-bana och pendeltåg vid Sundbyberg station, T-bana Näckrosen (promenad ca 6 min). Med T-bana tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm. Tvärbanans närmaste hållplats är även den inom några minuters promenadavstånd och med den kan du ta dig mellan Alvik och Solna station.

ParkeringI övrigt råder boendeparkering på gatan. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

NärserviceI Solna Businesspark ligger bl.a. den välsorterade ICA Maxi men här finns även frisör, gym, caféer m.m.ca 5 min promenad från bostaden. I närheten av bostaden finns även en LIDL butik och COOP butik.

Mäklarringen Svenska AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Solna

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg